9 Август, 2022 11:17 5 531 9

Шакира се оказа в центъра на нов скандал след раздялата на годината

  • шакира-
  • футбол-
  • спорт-
  • жерар пике

Властите настояват, че тя е виновна за шест престъпления, включително укриване на данъци в размер на 14,5 милиона евро

Шакира се оказа в центъра на нов скандал след раздялата на годината - 1
Снимка: БГНЕС

Музикалната звезда Шакира се оказа в центъра на нов скандал, след като цяло лято не спират информациите за прекратяването на връзката ѝ с футболиста на Барселона Жерар Пике, обявено за раздялата на годината.

Именно връзката на 45-годишната колумбийка с испанския национал може да доведе до влизането в затвора на певицата. Шакира и Пике станаха двойка преди близо 12 години и тя се премести да живее в Испания.

Сега властите от страната настояват, че тя е виновна за шест престъпления, включително укриване на данъци в размер на 14,5 милиона евро. Преди дни е изтекъл последният срок, в който Шакира е можела да постигне споразумение с испанската държава.

Разбирателство между двете страни няма и затова прокуратурата е поискала музикалната звезда да бъде осъдена на 8 години и два месеца затвор, както и да плати глоба в размер на 23,7 милиона евро.

Изчислените укрити данъци са за периода 2012-14 г. По това време тя вече е живеела редовно в Барселона заради връзката си с Жерар Пике. Всичко това е доказано с анализ на ежедневието на звездата, включително посещения във фризьорски и козметични салони, в клиника по време на бременността с първото ѝ дете, както и наемането на звукозаписно студио близо до Барселона.

Според профилите ѝ в социалните мрежи тя е прекарала повечето време в посочения период в Испания. От 2013 г. е живяла в село Есплуга, където с Пике са купили къща. Първото дете на двойката пък е записано в гражданския регистър на Барселона.

Пътуванията на Шакира в чужбина - част от работата на музикант от нейния ранг - според прокуратурата са били "много кратки" с изключение на участие в сезон на американското шоу The Voice.

Държавното обвинение твърди, че Шакира е използвала "конспиративна мрежа" за укриване на доходите си - компании, намиращи се в данъчни убежища, които са представяни като формални притежатели на доходите, които певицата е имала за професионалната си дейност. Цитират се 14 компании на Британските Вирджински острови, Малта, Люксембург, САЩ и Панама.

Именно големият размер на данъчната измама и използването на тези компании са двете утежняващи обстоятелства по шестте обвинения срещу певицата. Съдът в Барселона вече определи, че налице са достатъчно доказателства за съдебен процес.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    10 5 Отговор
    "Всичко това е доказано с анализ на ежедневието на звездата,"
    Още ли не вярвате в следенето, чрез смартфони, др. устройства, ваксини и пр. ???

    Коментиран от #4

  • 2 Браво !

    11 6 Отговор
    На испанците им трябват пари, за газ и за зеления! Нали го подкрепят. Ако вкарат Шакира в зандана, това ще е най лъчезарното място в испания! Егати държавата! Дават на зеления каквото си поиска а от този който ни носи удоволствие, съдира кожи!?!
  • 3 гларус

    6 1 Отговор
    И на тая и трябва един Недко
  • 4 Гого

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "дарк фючър":

    Сигурно с чипа от ваксината плаща безконтактно 😆😆😆

    Коментиран от #5

  • 5 дарк фючър

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Точно за това иде реч, чипът не е отчел плащане и сега Шакира се шокира!
  • 6 Гост

    8 0 Отговор
    Било ми е интересно...за 2012...2014... сега сме 2021 год.Данъчните до сега къде бяха....

    Коментиран от #7

  • 7 дзверо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    То и тука е така, задействат се преди да изтече давностния срок на задълженията. До тогава плашат с писъмца и обаждания по телефона, но реално не предприемат нищо.

    Коментиран от #8

  • 8 И в крайна сметка

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "дзверо":

    Глобата е по-голяма от задълженията 😂

    Коментиран от #9

  • 9 дзверо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "И в крайна сметка":

    Да, защото слагат и лихвите за забавено плащане със задна дата, а те не са никак малки.