Last news in Fakti

9 Септември, 2022 19:28 4 740 15

Каква храна не трябва да поръчвате в италиански ресторанти по света

  • храна-
  • италианска кухня-
  • ресторант

Всяко отклонение от оригиналните рецепти ще развали качеството на ястието

Каква храна не трябва да поръчвате в италиански ресторанти по света - 1
Снимкa: Shutterstock

Факт е, че италианската кухня е една от най-вкусните и предпочитана от мнозина. Има обаче някои ястия, които трябва да избягвате да поръчвате, ако не сте сигурни, че ресторантът, в който се намирате, приготвя автентични италиански ястия.

Собственикът на италианската "Corleone Fine" Джани Русо заяви пред сп. "Eat This, Not That", че американизацията на рецептите е в тенденция. Например американците приготвят италианска храна, използвайки нездравословни сирена, пълни с въглехидрати, защото са по-евтини.

Този вид храна не се използва много често в Италия. Всяко отклонение от оригиналните рецепти ще развали качеството на ястието, пише pochivka.blitz.bg.

„Храната е свещена за италианците. Роден съм в Ню Йорк и семейството ми е от Неапол, така че ми е писнало от „фалшива“ италианска храна в Америка“, добави Русо.

Той смята, че никога не трябва да поръчвате в ресторанти, където не се приготвят оригинални рецепти:

- Карбонара от сметана (защото пармезанът е достатъчен за добър вкус и не е нужно да добавяте друг вид млечни продукти);

- Салата с морски дарове (защото повечето ресторанти, за съжаление, не сервират пресни морски дарове);

- Не добавяйте твърде много зехтин, защото италианците всъщност не го използват в големи количества.

Главният готвач Барбара Поластрини казва, че можете лесно да разберете дали ресторант, в който сте влезли, предлага „истинска“ италианска храна. Ако усетите силна миризма на чесън, това е първият знак, че не е оригинална рецепта.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    19 6 Отговор
    Абе щом немат шкембе чорба и мешана скара,не ми го фали.
  • 2 Бай Дрън

    24 4 Отговор
    В Америка всичко е фалш!
  • 3 12340

    9 3 Отговор
    "..Не добавяйте твърде много зехтин, защото италианците всъщност не го използват в големи количества...."!!!!
    Иначе става Джейми Оливър манджа:)
  • 4 Милен

    10 5 Отговор
    И кво толкова са се прехласнали хората по тази "италианска кухня" не мога да го разбера, на мен си ми харесва нашенската, а не да ям макарони с хляб или спагети с хляб което си е едно и също, или примерно хляб с хляб, на туй ние му викаме "студентски сандвич" 😁

    Коментиран от #6

  • 5 Соваж бейби

    9 2 Отговор
    Прав е пича обаче пропуска че има внос от Италия ,топ бюджет моцарела евтина която няма нищо общо с моцарелата, и биволската моцарела която е доста по скъпа не е с вода а с биволско мляко.За каубойците е видимо какво хапват всеки втори на по 150 кг.,скоро с инфлацията в Европа може би ще ги стигнем по телосложение .Пази Боже ,дори и техните измислени хамбургери също не са с техни продукти в различните държави ,нищо че много хора си мислят че хапват американски макдоналдс ,които пак са вредни а в Америка ги продават на социално слаби и с купони за храна .Разочерованието от ресторантите също е голямо с ниската клиентела в последно време така че гответе си в къщи или внимавайте къде сядате и какво ядете .

    Коментиран от #11

  • 6 Соваж бейби

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Милен":

    Макароните са хубаво нещо ако си на режим или подържаш слабо тяло,е без хляб от теб го разбирам за хляб и макарони. Яж един месец макарни и ще свалиш 8 до 10 килограма с много моцарела и песто домати или спанак с много вода ,изпитана рецепта без да гладувам след раждането .Имат си хубави рецепти,сладоледа джелато е най хубавият от всички видове на планетата,поне за мен.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Буха ха

    3 2 Отговор
    Съвети за тлъсти кравари които се наплюскват до пръсване в измислени италиански ресторанти и после повръщат мощно и обилно.
  • 9 Италианската

    10 2 Отговор
    е доста прехвалена, както всичко останало италианско, като почнеш от автоиндустрията та до кухнята им. Разбира се, че имат хубави неща и то уникални, но масовото е на ниво не по-високо от това на други държави. В италиански ресторанти в Америка масово плюскат спагети в различни рецепти, но най-вече с доматен сос и кюфтета. Една порция в сравнително приличен ресторант в средно голям град е около 15-20 долара. Нещо което в къщи можеш да си го сготвиш по-вкусно и доста по-евтино. Италинаските вино също са доста префърцунени, за същите пари можеш да си поръчаш или купиш чилийски или аржентински с доста по добро качество. Така че, аз отдавна не стъпвам в италиански ресторант, ни в Америка ни на друго място.
  • 10 гербодпсбизнеси

    8 1 Отговор
    В ресторантите и фаст-фууд баничарниците в България храната е още по-долнопробен джънк, отколкото в американските.
  • 11 Бачо Киро

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Викаш gelato е най-хубавият сладолед, а? А pizza е най-хубавата пица. Много ги разбираш, брава... Ако знаеше барем какво значи gelato....

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    Има две значения едното е скаутски курабиики Калифорния кой за кавото си мисли !Аз пиша за сладоледа , символ на dolce vita par excellence, джелато сладоледа. Поради своята текстура, италианският сладолед обикновено е с по-ниско съдържание на калории, мазнини и захар от традиционния сладолед.
    Италианският сладолед „Gelato” в единствено число, „gelati” в множествено число е известен по целия свят. По време на Ренесанса се ражда великата традиция на италиансият сладолед с неговите двама флорентински „изобретатели“, Руджери и Буонталенти. Руджери , търговец на птици и готвач в свободното си време, печели кулинарен турнир в двора на Медичите във Флоренция в началото на 15 век благодарение на замразена смес от плодове, прясна сметана и сабайон, която веднага пожънала голям успех. Славата на Руджери става такава, че достига до ушите на Катрин де Медичи, която се кани да пътува до Франция. Тя поканва Руджери в имението си , защото според нея той е бил единственият готвач, който е можел да се конкурира с френските готвачи.Ето как на сватбения банкет на Екатерина Медичи и Хенри II за първи път са опитали специалитета: „подсладен и овкусен воден сладолед“. Малко след това Буонталенти, художник-архитект и скулптор, е бил отговорен за организирането на партитата за Медичите и е приготвил сладолед, съставен от мляко, мед, яйчен жълтък, няколко капки вино, овкусен с лимон и бергамот. Огромен успех!
    Но след това изкуството на сладоледа се развива в Сицилия,

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    сладоледа се развива в Сицилия, плодовете и снегът от Етна са неизчерпаем източник за подобряване на рецепти и изобретяване на нови вкусове. Сицилианските производители започват да изнасят сладолед и сорбета, първо в Неапол, след това във Флоренция, Милано, Венеция и след това във Франция, Германия и накрая в Англия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ни съ напиняй

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    Джелато и Айскрийм са различни неща. Нищо че на теб гугъл транслейт ти ги превежда еднакво. Трябва и да се чете умнико.