Факт е, че италианската кухня е една от най-вкусните и предпочитана от мнозина. Има обаче някои ястия, които трябва да избягвате да поръчвате, ако не сте сигурни, че ресторантът, в който се намирате, приготвя автентични италиански ястия.
Собственикът на италианската "Corleone Fine" Джани Русо заяви пред сп. "Eat This, Not That", че американизацията на рецептите е в тенденция. Например американците приготвят италианска храна, използвайки нездравословни сирена, пълни с въглехидрати, защото са по-евтини.
Този вид храна не се използва много често в Италия. Всяко отклонение от оригиналните рецепти ще развали качеството на ястието, пише pochivka.blitz.bg.
„Храната е свещена за италианците. Роден съм в Ню Йорк и семейството ми е от Неапол, така че ми е писнало от „фалшива“ италианска храна в Америка“, добави Русо.
Той смята, че никога не трябва да поръчвате в ресторанти, където не се приготвят оригинални рецепти:
- Карбонара от сметана (защото пармезанът е достатъчен за добър вкус и не е нужно да добавяте друг вид млечни продукти);
- Салата с морски дарове (защото повечето ресторанти, за съжаление, не сервират пресни морски дарове);
- Не добавяйте твърде много зехтин, защото италианците всъщност не го използват в големи количества.
Главният готвач Барбара Поластрини казва, че можете лесно да разберете дали ресторант, в който сте влезли, предлага „истинска“ италианска храна. Ако усетите силна миризма на чесън, това е първият знак, че не е оригинална рецепта.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бай Ганьо
19:33 09.09.2022
2 Бай Дрън
19:34 09.09.2022
3 12340
Иначе става Джейми Оливър манджа:)
19:42 09.09.2022
4 Милен
Коментиран от #6
19:49 09.09.2022
5 Соваж бейби
Коментиран от #11
19:58 09.09.2022
6 Соваж бейби
До коментар #4 от "Милен":
Макароните са хубаво нещо ако си на режим или подържаш слабо тяло,е без хляб от теб го разбирам за хляб и макарони. Яж един месец макарни и ще свалиш 8 до 10 килограма с много моцарела и песто домати или спанак с много вода ,изпитана рецепта без да гладувам след раждането .Имат си хубави рецепти,сладоледа джелато е най хубавият от всички видове на планетата,поне за мен.Коментиран от #7
20:08 09.09.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Буха ха
21:02 09.09.2022
9 Италианската
21:32 09.09.2022
10 гербодпсбизнеси
21:34 09.09.2022
11 Бачо Киро
До коментар #5 от "Соваж бейби":
Викаш gelato е най-хубавият сладолед, а? А pizza е най-хубавата пица. Много ги разбираш, брава... Ако знаеше барем какво значи gelato....Коментиран от #12, #15
22:32 09.09.2022
12 Соваж бейби
До коментар #11 от "Бачо Киро":
Има две значения едното е скаутски курабиики Калифорния кой за кавото си мисли !Аз пиша за сладоледа , символ на dolce vita par excellence, джелато сладоледа. Поради своята текстура, италианският сладолед обикновено е с по-ниско съдържание на калории, мазнини и захар от традиционния сладолед.Италианският сладолед „Gelato” в единствено число, „gelati” в множествено число е известен по целия свят. По време на Ренесанса се ражда великата традиция на италиансият сладолед с неговите двама флорентински „изобретатели“, Руджери и Буонталенти. Руджери , търговец на птици и готвач в свободното си време, печели кулинарен турнир в двора на Медичите във Флоренция в началото на 15 век благодарение на замразена смес от плодове, прясна сметана и сабайон, която веднага пожънала голям успех. Славата на Руджери става такава, че достига до ушите на Катрин де Медичи, която се кани да пътува до Франция. Тя поканва Руджери в имението си , защото според нея той е бил единственият готвач, който е можел да се конкурира с френските готвачи.Ето как на сватбения банкет на Екатерина Медичи и Хенри II за първи път са опитали специалитета: „подсладен и овкусен воден сладолед“. Малко след това Буонталенти, художник-архитект и скулптор, е бил отговорен за организирането на партитата за Медичите и е приготвил сладолед, съставен от мляко, мед, яйчен жълтък, няколко капки вино, овкусен с лимон и бергамот. Огромен успех!
Но след това изкуството на сладоледа се развива в Сицилия,
Коментиран от #13
23:38 09.09.2022
13 Соваж бейби
До коментар #12 от "Соваж бейби":
сладоледа се развива в Сицилия, плодовете и снегът от Етна са неизчерпаем източник за подобряване на рецепти и изобретяване на нови вкусове. Сицилианските производители започват да изнасят сладолед и сорбета, първо в Неапол, след това във Флоренция, Милано, Венеция и след това във Франция, Германия и накрая в Англия.23:39 09.09.2022
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Ни съ напиняй
До коментар #11 от "Бачо Киро":
Джелато и Айскрийм са различни неща. Нищо че на теб гугъл транслейт ти ги превежда еднакво. Трябва и да се чете умнико.07:44 10.09.2022