Last news in Fakti

20 Септември, 2013 19:09 1 879 0

Джери Брукхаймър и "Уолт Дисни" се разделят

  • джери брукхаймър-
  • уолт дисни-
  • холивуд

Брукхаймър ще продължи работата си по продължението на

Джери Брукхаймър и филмовото студио „Уолт Дисни“ приключват партньорството помежду си през следващата година, съобщава Би Би Си.

Партньорството между филмовия продуцент и прочутото студио даде на публиката хитове като филмовите поредици „Карибски пирати“ и „Съкровището“. Последният филм продуциран от Брукхаймър за компанията, обаче претърпя пълен провал. „Самотният рейнджър“ докара на „Уолт Дисни“ загуби от $190 млн.   Джери Брукхаймър  отрече прекратяването на взаимоотношенията с досегашните му партньори да е причинено от провала на последната му лента.

За „Холивуд рипортър“ той заявява: „За нас дойде време да работим по друг тип филми, не само такива, които са типични за „Дисни“. Ние все още работим по „Карибски пирати“ и надяваме се по продължението на „Съкровището“.“

Само продуцираната от Брукхаймър сага за капитан Джак Спароу докара на „Дисни“ печалби от $ 5.4 млрд.

Алън Хорн, председателя на борда на директорите на студиото също даде изявление по случая: „Джери е един от най-уважаваните продуценти работещи във филмовата индустрия в днешни дни. Нашето партньорство с него през последните две десетилетия имаше невероятен успех. Той е приятел на много от служителите в „Дисни“. Надяваме се за в бъдеше да продължим да работим с него по проекти, които го превърнаха в холивудска легенда. Нашите дългосрочни отношения с него имаха своите плюсове и минуси. „Самотният рейнджър“ определено не ги подобри.“

Брукхаймър, който седи и зад хитове като „Въздушен Конвой“ и „Армагедон“ заяви, че иска да се насочи към по-зрели филми. Към този момент той работи върху продълженията на „Топ гън“и „Лоши момчета“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА