Last news in Fakti

4 Юни, 2023 17:16 3 435 20

3 причини за намалено сексуално желание при жените

  • жени-
  • сексуално желание-
  • либидо-
  • причини

Как да се справите?

3 причини за намалено сексуално желание при жените - 1
Снимка: Shutterstock

Често срещано оплакване при жените е загуба на либидо. В повечето случаи психиката на жената е в основата на загубата на сексуално желание. Жените правят секс с цялото си същество, не просто така, заради първичното желание.

Но съществуват и много други причини, които са предпоставка за загуба на либидото. Всички те са фактори, които предизвикват неразположения и тревожност. За да подобрите сексуалното си състояние и настроение, вижте на кои неща трябва да обърнете повече внимание.

Сън

Либидото е само една от многото области, засегнати от лошия сън. Той е важен компонент на цялостното здраве на организма. Неговата дажба трябва да се взима в пълен размер, без компромиси.

Ако ви е трудно да заспите или имате неспокоен сън, опитайте малко вечерни упражнения за подобряване на съня – йога, лека храна, гореща вана или ароматерапия.

Стрес

Ако стресът е основен причинител на спад в либидото, значи трябва сериозно да поработите върху редуцирането на стресовите фактори. Масаж, упражнения, каране на колело – всякакви приятни дейности могат да бъдат инструменти за преодоляване или поне намаляване на стреса.

Яденето на здравословна, лека, но питателна храна също е от значение. Намаляването на рафинираната захар също е от голямо значение – помага да запазите теглото си в оптимални норми, което от своя страна увеличава либидото.

Хормонални проблеми

Умората често е основен фактор за либидото. Ако организмът ви се преуморява през деня, вечерта последното нещо, което ще ви се иска да правите, е секс. Умората причинява промени в хормоналните нива – тестостеронът намалява, а това снижава и либидото.

Освен това при високи нива на стрес се покачват и други хормони, като кортизолът, например, които са предпоставка за влошаване на общото настроение и либидото.

Билки

Още от древността билките са помощници на хората за подобряване издръжливостта при полов акт, както и качеството на секса. Женшенът влияе добре на либидото, отразява се добре на настроението и има успокояващ ефект.

Зеленият чай също изобилства от съставки, които оказват положително влияние върху сексуалното желание и половата мощ, пише az-jenata.bg. Има лек успокояващ ефект, който помага на ума да се фокусира и по-специално върху намаляването на стреса. Това поддържа мозъка в бодро състояние за по-дълго време, което способства за подобряването на сексуалната функция.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сами са си виновни

    16 10 Отговор
    Като има намалено сексуално желание да не се чуди защо мъжа и тръгва по други жени. Сами са си виновни. Щом мъжа има нужда от кекс то той ще го постигне при всички положения независимо дали на жена му и се иска или не. Той ще намери такава, на която и се иска и после жените правят сцени. Сами са си виновни, като не е тя ще е друга.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сами са си виновни

    14 9 Отговор
    Жените трябва да знаят, че никой няма да ги чака да им дойде кефа и настроението, като не сте вие ще е друга.

    Коментиран от #14

  • 5 постване на снимки от халка дикИ,

    3 3 Отговор
    броейки лайкове и свалки онлайн от баламезовци и споделяне с посестрими, и надувки до небето вървейки по улиците ослушвайки се за втренчени горещи погледи 3 причини за намалено сексуално желание при жените
  • 6 Съвет

    13 3 Отговор
    Да сменят мъжа. Либидото ще се събуди на мига. Всичко омръзва...

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ехааа

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Съвет":

    Ще ти се а ? Я си търкай вълшебната лампа , по реалистично е , някой дух да ти изпълни желанията !

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 дядо поп

    8 4 Отговор
    Основната причина си остава проклетията!

    Коментиран от #16, #19

  • 11 Иван от Троян

    9 1 Отговор
    Три-те
    1- Гаджето не дава пари за ваканция бали ,дубай и т,н
    2-Гаджето не дава пари за шопинг
    3-Гаджето не дава пари естетически процедури , лиликони,хиалурони, и други такива.
    ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ .Нито имат стрес ,главоболие , и други такива измислени неща.НЯМА ПАРА НЯМА ВЛИЗАНЕ,ПАРКИРАНЕ И Т.Н

    Коментиран от #17

  • 12 Има още

    4 6 Отговор
    десетки причини, сред които: скорошно раждане с разкъсвания и шевове, физическо изтощение от грижа за децата, къщата, готвене, пазаруване, пране, ходене и на работа ЕДНОВРЕМЕННО! И за капак изневерява партньор, на който не му пука за теб. Не, БЛАГОДАРЯ! Свободата е по-ценна от "любовта".
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Е, то

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сами са си виновни":

    тъпчовците толкова си можете. После жените били лоши. Комплексарчета, без възпитание, морал, сили и самочувствие.
  • 15 Ей, как

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ехааа":

    повечето мъже/комплексари се имате за голяма работа... Това е вид психическо разстройство, нарича се нарцисизъм и е породено от дълбоки комплекси, свързани с ниско самочувствие. Чете, бе, мислете, образовайте се. Живота не е само кекс. Трябва да се развивате умствено (ако можете). Жал ми е за вас.

    Коментиран от #20

  • 16 По природа

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "дядо поп":

    мъжете са убийци (войни, ловуване) - просто унищожават. Жената е тази, която дава живот. Вие не можете - Бог не ви позволява. Иначе си дрънкайте, колкото искате.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Що ме триете, бе?

    2 1 Отговор
    Написах отговор на животното: лекувай се спешно, но при професор, не при обикновен лекар. Ама, няма смисъл. Всъщност си увреден до живот. Много сте такива.
  • 19 транслатор

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "дядо поп":

    Дядо "поп" е съкратено от дядо хиПОПотам. Никоя жена не иска да си ляга с хипопотам!!!
  • 20 Да бе да...

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ей, как":

    Само да ти кажа , че този който сочи така обикновенно е нарциса. Неразбирането на мъжката и женската сексуалност води до там. При мъжете е физиологична нужда, да разтоварване. Вие на 25 дена го правите за 3 дни обикновено. Второ секса за мъжа е физически акт, а за вас е емоционален. Та ти си пише иначе че сме комплекса ри..