Last news in Fakti

5 Юни, 2023 13:28 3 255 6

Крисчън Бейл е православен християнин заради любовта си към сръбкиня

  • крисчън бейл-
  • съпруга-
  • сиби блажич-
  • православие-
  • религия

"Всичко в живота си дължа на нея", казва Бейл за избраницата си

Крисчън Бейл е православен християнин заради любовта си към сръбкиня - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Известният холивудски актьор, който е родом от Уелс - Крисчън Бейл се прекръсти и прие православното християнство, след като се ожени за модела от сръбски произход Сиби Блажич, предава БГНЕС.

Медиите усилено писаха как майката и сестрата на Крисчън са били против тази връзка, но това никак не накарало актьора да се откаже от любовта. Освен това той прекъснал контактите си с майка си и сестра си и твърдо решил децата му също да говорят сръбски език, съобщава "N portal".

Сандра Блажич е с четири години по-голяма от Крисчън. Семейството ѝ имигрира в Америка от тогавашна Югославия през 60-те години на миналия век.

„Всичко в живота си дължа на нея. Тя е специална и силна жена“, каза Бейл в интервю.

Историята за срещата на актьора и съпругата му прилича на сценарий от холивудска романтична комедия.

Ментор на Крисчън след пристигането му в Холивуд била Уинона Райдър, която му помогнала да получи роля във филма от 1994 г. „Малки жени“, в който тя играе главната роля. Говори се, че Бейл се опитвал по всякакъв начин да съблазни Уинона, но тя отхвърлила ухажванията му и той намерил утеха в актрисата Саманта Матис. Въпреки това Уинона и Крисчън остават добри приятели, а в края на деветдесетте години на едно от партитата на Райдър Бейл се запознава с личната ѝ асистентка Сиби Блажич, която помагала на Уинона на снимачната площадка на филма „Есен в Ню Йорк“.

Сиби и Крисчън сключват брак през 2000 г. и имат две деца, дъщеря Емелин и син Джоузеф.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    23 0 Отговор
    Господ да го благослови!
  • 2 ами,

    25 0 Отговор
    Откъдето е жената,от там е и родата.Все пак той е европеец,Прекрасен актьор.
  • 3 мдаа

    22 0 Отговор
    "Когато Господ реши да спаси някого, му изпраща някой, който да го обича."
  • 4 Веско

    7 5 Отговор
    Норалмално, сръбкините са сред най-красивите жени в света, заедно с полякините, рускините и украинките.
  • 5 Уточнение

    1 4 Отговор
    Сърбите не са православни християни а са само православни. Точно както руснаците, имат православна църква но не и християнска. Затова тяхната Коледа е януари месец. А ние българите сме християни, но имаме и православие от побратимата ни Русия.

    Коментиран от #6

  • 6 абе,

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уточнение":

    Грешно ти е /уточнението/И руснаците и сърбите са православни християни.На 7 януари Рождество-Коледа, отбелязват Сръбската православна църква, Йерусалимската православна църква и манастирите на Света гора. В Сърбия, Македония, Русия, Украйна, Грузия, Черна гора, Северно Косово, Босна и Херцеговина, Беларус, Молдова, Киргизстан, Етиопия и Египет празнуват Коледа по стар стил-Юлианския календар.И България празнуваше по стария стил преди да бъде въведен Грегорианския календар.А православието българите сме подарили на руснаците,не обратното.