Last news in Fakti

7 Юни, 2023 14:45 1 547 6

Южна Корея се готви за празненствата по случай 10-годишнината на кей-поп група BTS

  • южна корея-
  • празненства-
  • годишнина-
  • кей-поп група-
  • bts

Събитията ще се състоят от 12 до 25 юни в Сеул

Южна Корея се готви за празненствата по случай 10-годишнината на кей-поп група BTS - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Южна Корея се готви за наплив от чуждестранни посетители по време на празненствата по случай 10-ата годишнина от създаването на момчешката кей-поп група Би Ти Ес, съобщи ЮПИ.

Събитията, които ще се състоят от 12 до 25 юни в Сеул, са организирани от общината на южнокорейската столица и звукозаписната компания на групата.

Би Ти Ес прави своя дебют в музикалната индустрия през 2013 г. със сингъл албума „2 Cool 4 Skool“. През 2018 г. съставът се превърна в първата корейска музикална група, получила златни стандарти за сертифициране от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка.

През 2022 г. Би Ти Ес реши да се оттегли от записването на музика временно заради наближаващите периоди на задължителна военна служба на повечето членове. Някои от изпълнителите обаче издадоха солови проекти.

През май тази година двама от членовете на групата (Джин и Джей-Хоуп) бяха принудени да постъпят в армията за 18-месечната служба, тъй като всички южнокорейски мъже в добро здраве трябва да отслужат, преди да навършат 28 години.

Въпреки тази временна раздяла, съставът се кани да издаде нов сингъл, озаглавен „Take Two“, този петък. Предвидено е излизането му да съвпадне именно с празненствата по случай 10-годишнината на Би Ти Ес. Южнокорейската столица планира да изстреля фойерверки в парка на река Хан и да прожектира видеоклипове на кей-поп звездите на екрани в станциите на метрото.

От градската управа казаха, че организират „седмиците на Би Ти Ес“, за да привлекат още чуждестранни посетители, сред които множество фенове на групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро ли ще е

    1 6 Отговор
    Снежанка?
  • 2 честен ционист

    2 9 Отговор
    За 10 год този пошъл стил музика успя да привлече точно 10 фена от България. Скоро всички ще слушате руска пост-панк, синти-поп и нью-вейв музика.

    Коментиран от #3

  • 3 У дупетоТи

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Циииионистко
  • 4 К. Стоянова

    5 0 Отговор
    В статията има доста неточности откъм факти.
    Jin постъпи в армията на 13.12.2022г, а J Hope на 18.04.2023г. Те не бяха "принудени", а сами избраха поетапно да служат в армията и да се завърнат всички през 2025г.
    В Южна Корея гласуваха специална поправка на закона, за да могат именно BTS да отложат военната си служба до навършването на 30 год. възраст.

    Коментиран от #5

  • 5 Весела

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "К. Стоянова":

    Това е истината, а в едно интервю Джин каза,че ме може да е за пример,ако не изпълни дълга си.Друг свят, други ценности.
  • 6 А. Хитлер

    0 2 Отговор
    Жълти джендъри!