Last news in Fakti

12 Юни, 2023 15:15 953 4

Защо е важно да предпазим кожата си от слънцето?

  • кожа-
  • слънце-
  • слънцезащита

Ако не знаете как да предпазите кожата си, то може само за един сезон да се сдобиете с двойно повече бръчки, лунички и дори бенки

Защо е важно да предпазим кожата си от слънцето? - 1
Снимка: Shutterstock

Лятото е време за почивка, забавления и много слънце. Но това слънце може да бъде опасно за кожата и косата ни, ако не се грижим правилно за тях.

Ако не знаете как да предпазите кожата си, то може само за един сезон да се сдобиете с двойно повече бръчки, лунички и дори бенки, които ще ви съпровождат до края на дните ви. Ето защо е много важно да правите точно три определени неща, ако не искате без време да заприличате на стара баба, предава "Дарик".

Ето няколко съвета как да се запазим красиви под слънцето.

1. Използвайте слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е задължителен, когато става въпрос за защита на кожата от вредните UV лъчи. Изберете крем с висок фактор на защита и го нанасяйте редовно, особено след къпане или изпотяване.

2. Носете шапка и слънчеви очила

Шапката и слънчевите очила не само ще ви предпазят от слънцето, но и ще ви придадат стил и усещане за лятна почивка. Изберете шапка с широка козирка, която да покрива лицето и ушите ви, и слънчеви очила с UV защита.

3. Пийте достатъчно вода

Високите температури и слънцето могат да доведат до дехидратация. Затова е важно да пиете достатъчно вода, за да поддържате тялото си хидратирано и здраво. Избягвайте алкохола.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б-краву....

    1 1 Отговор
    Трябваше да напишеш,че всичкия коликтивъ ползувате спермаАмАпръчовска
  • 2 Асдф

    1 0 Отговор
    Очилата трябва да са Рей-Бан, Карера иначе вредят на очите.
  • 3 Казанова

    1 0 Отговор
    Кат ви опъна кожичките всичката кожа поема да се опъва..
  • 4 дедо Флашко

    1 0 Отговор
    Защото кожата ни е една и не може да се сменя с трансплантация.