Last news in Fakti

10 Януари, 2014 19:35 1 830 1

90 деца с хранително натравяне само за 3 часа в сливенските болници (обновена)

  • 70 деца-
  • хранително натравяне-
  • сливенските-
  • болници

Броят им непрекъснато расте

Днес от 17 ч. до 19 ч. през спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен са преминали 70 деца (от 7 до 15 години) с  хранително отравяне, съобщиха от болницата.   

Всички те са настанени в болницата заради повръщане. В момента продължават да пристигат още деца с родителите си и с линейки, а лекарите им оказват спешна помощ.

Заради запълнения капацитет на инфекциозно отделение някои от децата са приети в детско отделение, а по-леки случаи има в хирургия и урология. Военна болница също е поела част от пациентите. Това заяви зам.-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Има болни от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др., където училищата се снабдяват с храна от обща кухня.

Към 20 часа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен вече са постъпили около 90 деца с болки в корема и повръщане, заяви по-късно началникът на спешното отделение д-р Тодор Суванков.  Около 60 деца са приети в болницата, а част от тях са настанени във Военна болница. 

При 30 от децата състоянието е по-леко и са пуснати за домашно лечение. Вероятно през нощта ще бъдат доведени и други, тъй като има обаждания в спешното отделение, прогнозира д-р Суванков. В най-тежко състояние са няколко деца, които са обезводнени. Състоянието за момента е овладяно, не е критично и няма опасност за живота на нито едно от тях.

Вероятно става дума за хранително отравяне, но без да имаме резултати от лабораторните изследвания още е рано да се каже какъв е точно причинителят, каза още д-р Суванков. Според него яснота ще има най-рано след 48 часа и тогава ще може да се каже каква е точната причина за натравянето. 

"Само една фирма храни 21 училища в Сливен и Котел. Оплакванията на децата са от пилешката супа, сервирана във всичките школа", каза пред "Стандарт" Бисерка Василева от РИО на МОН в Сливен. Две от тези училища не са подали сигнал за натровени деца. Става дума за фирма КЕЙ ЕНД ВИ, уточниха от инспектората. Негови служители в петък вечер са били в постоянна връзка с директорите на училищата и болниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Е добре де , няма ли да има осъдени, глобени, или поне набити.Може ли такива помиярски фирми да тровят децата ни и да се отървават ненаказано?Ако прокуратура , правосъдие, къде сте?