Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 18:11 1 241 0

Затрупаният работник е в критично състояние

  • затрупаният-
  • работник-
  • критично състояние

59-годишният работник Георги Георгиев е в критично състояние на командно дишане, след като престоя затрупан в канал повече от два часа вчера. Инцидентът стана към 16,30 часа в Кърджали при полагане на водопровод, съобщи БНР.

Георги Георгиев влязъл да съедини тръби в дълбокия четири метра изкоп, когато земна маса се свлякла и го затрупала  до шията.

Макар и когато той спасен снощи да не изглеждаше, че има сериозни проблеми, Георгиев дори сам напусна изкопа, днес стана ясно, че състоянието му е критично.

Според лекарите мъжът е получил белодробни усложнения и следващите часове ще са решаващи. Още вчера белият дроб е отказал да работи и се е наложило Георгиев да бъде интубиран. Това влошаване на здравословното състояние медиците обясняват с това, че при притискането на тялото от  земята кръвта не циркулира нормално, поради липса пък на кислород токсините се концентрират в тялото. Медиците не изключват да се появят и проблеми с бъбреците в скоро време.

От Инспекцията по труда съобщиха, че причината за инцидента е грубо неспазване на изискванията за безопасност при изкопни работи. Тепърва ще се проверява дали затрупаният работник е имал заповед да работи в неделя и преминал ли е инструктаж за безопасност. Фирмата, в която работи Георгиев, прави водният цикъл на Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА