25 Февруари, 2014 15:29 1 274 0

Интензивното в Свиленград получи университетско ниво на акредитация

  • свиленград-
  • болница-
  • д-р димитър ермов

Отделението по анестезиология и интензивно лечение към МБАЛ – Свиленград днес получи от Министерството на здравеопазването трето, университетско ниво на компетентност по медицинските стандарти. Това съобщи за Факти.бг управителят на болницата д-р Димитър Ермов. Покриваме всички изисквания относно персонал и апаратура. В момента вече сме едни от малкото общински болници в страната, които ще предлагат такова високо ниво на обслужване в интензивно отделение.

Това ще позволи на болницата да лекува някои от болните, които досега са били пращани в Пловдив и Хасково. По този начин болницата в Свиленград ще предлага по оперативно лечение на местните жители.

Освен това болницата е взела второ ниво за отделението по физиотерапия, което предлага всички видове услуги. Постъпването в отделението става с издадено направление от личния лекар.

В отделението по физиотерапия се лекуват по клинични пътеки болни със заболявания и увреждания на опорно-двигателния апарат – артрити, артрози, изкривявания и заболявания на гръбначния стълб, неврологични заболявания – радикулит, ишиас, състояния след фрактури и счупвания, след операция на кости и мускули, след поставяне на изкуствени стави, лицеви парези.

Това отделение е придобивка за нашия град, от която свиленградчани дълго време бяха лишавани, заяви д-р Ермов.

Болницата в Свиленград активно се грижи и за бежанците от Сирия. Пациенти са предимно децата, които се лекуват респираторни заболявания. На близо 400 бежанци от Сирия е оказана медицинска помощ през миналата година. Лекарите се грижат и за бременни. Болницата може да се похвали с няколко успешни раждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА