4 Април, 2014 12:18 2 537 0

Болницата в Свиленград вече разполага със супер модерна апаратура за лечение

  • свиленград-
  • болница

Подобрени са медицинските услуги и в Клиничната лаборатория на болницата, където са доставени автоматичен имунохимичен анализатор, автоматичен хематологичен анализатор и автоматичен коагулометър

С откриване на модернизираното с най-нова техника Отделение по образна диагностика приключи изпълнението на проект „Реконструкция, обновяване и оборудване на МБАЛ –Свиленград” ЕООД, финансиран по ОП „Регионално развитие”. Стойността на проекта е 4 332 014,18 лева. От тях 3 854 668,14 лева бяха вложени в оборудването на лечебното заведение с 39 медицински апарати и уреди от ново поколение.

Отделението по образна диагностика вече разполага със супер модерен шестнадесет слайдов мултидетекторен компютърен томограф /скенер/ на марката „Филипс”, който има скъсено време за изследване и по-малко лъчево натоварване за пациента, извършва прецизна диагностика на заболявания на всички органи и системи, ангиография, костна плътност и др. В същото отделение е монтиран и дигитален рентгенов апарат марка „Опера”, който извършва голям обем изследвания с по-малко лъчево натоварване.

„Можем да се гордеем с възможностите за диагностика и лечение, които вече има МБАЛ-Свиленград.

За пръв общинска болница в България разполага с подобна техника и може да извършва ангиографско контрастно изследване на периферни кръвоносни съдове”, отбеляза в словото си пред присъстващите гости, журналисти и медицински служители управителят на болницата д-р Димитър Ермов. Той благодари на общината в лицето на кмета инж. Георги Манолов и председателя на Общинския съвет Георги Еленков, както и на бившия депутат от ГЕРБ Фани Христова за подкрепата при успешното реализиране на проекта.

Подобрени са медицинските услуги и в Клиничната лаборатория на болницата, където са доставени автоматичен имунохимичен анализатор, автоматичен хематологичен анализатор и автоматичен коагулометър. Вътрешно отделение е оборудвано с видеоендоскопска система „Олимпос” за прецизна диагностика на заболявания на горния и долния храносмилателен тракт, както и дефибрилатори и електрокардиографи. За Отделението по анестезия и интензивно лечение са доставени анестезиологични апарати и респиратори. Болницата е снабдена също и с парно вакуумен стерилизатор, 4 апарата за хемодиализа и автоматизирана система за идентификация на микроорганизми и определяне на антибиотичната им чувствителност в микробиологична лаборатория.

След извършен основен ремонт през месец октомври 2013 г. в рамките на проекта бе открито и заработи ново Отделение за рехабилитация и физиотерапия с апаратура, отговаряща на всички европейски стандарти за този вид дейност.

Обновения обект освети архиерейският наместник отец Константин, а лентата прерязаха управителят на МБАЛ – Свиленград” ЕООД д-р Димитър Ермов и кметът на Община Свиленград инж. Георги Манолов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА