Last news in Fakti

5 Май, 2014 11:19 1 057 0

Как да съхраните по-дълго маникюра

  • маникюр-
  • лак-
  • нокти-
  • съвети

Едно от първите неща, на които мъжът обръща внимание при среща с жена, е маникюрът. Безупречното състояние на ноктите обаче не е лесна задача. Не е достатъчно само редовното ходене на маникюр. Ето няколко прости, но ефикасни съвета:

1. Дайте възможност на лака да изсъхне добре, за да може да не го сменяте поне една седмица. Единият от триковете за бързо изсушаване е като няколко минути след нанасянето му потопите пръстите в студена вода.

2. Редовно използвайте масло против кожички. Покривайки с него и нокътя, лакът се запазва повече, тъй като влагата по-трудно достига до него.

3. Обновявайте лака. На всеки два дни покривайте лака с прозрачен Топ лак. Това освежава ноктите и придава допълнителен блясък.

4. Не разчитайте на лаковете в салоните. Някои маникюристки доливат разредители в тях, за да ги ползват по-дълго. Това влияе на здравината не само на лака, но и на нокътя. Най-добре си носете свой лак.

5. Избирайте правилните неща. Ако използвате антибактериален гел за почистване на ръце, знайте че той съдържа повече спирт, а спиртът е враг на лака. За предпочитане е да го замените с мокри кърпички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА