Last news in Fakti

4 Юни, 2015 17:26 3 972 1

Зам. министър Боил Банов подава жалба в съда срещу Илия Михайлов

  • боил банов-
  • илия михайлов-
  • министерство на културата

Той отхвърля обвиненията на диригента срещу него за участие в източване на субсидии от Софийска филхармония

Зам. министър Боил Банов подава жалба в съда срещу Илия Михайлов - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Заместник-министъра на културата Боил Банов подава в съда тъжба за клевета срещу поредицата от клевети, отправени срещу него от диригента Илия Михайлов.  Това съобщиха от Министерство на културата.

"Заместник-министърът на културата Боил Банов подава в съда тъжба за клевета срещу поредицата от клевети, отправени срещу него от диригента Илия Михайлов.
Напомняме, че за Софийската филхармония и за други културни институти предстои обявяването на конкурси за директори, както и назначаване на проверки на Инспектората на Министерството на културата", това се казва в краткото съобщение на министерството.

Факти.бг припомня, че по-рано Михайлов заяви, че Банов е участвал в схема за източване на държавни субсидии от Софийската филхармония. Той твърди освен това, че Банов е разследван от прокуратурата за злоупотреби за норвежки фонд.

За Факти.бг от Министерство на културата заявиха, че Банов не е даден на прокуратурата. Във връзка с обвиненията към сега изпълняващия длъжността директор на Филхармонията Васил Стоянов, от министерството още веднъж заявиха, че предстои обявяването на конкурси за директори, както и назначаване на проверки на Инспектората на Министерството на културата.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛКА МОМА

    0 0 Отговор
    АКО НЕ ИСКАШ ДА ТЕ ПОЩИПВАТ ПО ДУПЕТО,
    НЕ СЕ ХВАЩАЙ НА ХОРЦЕТО!

    За политик се иска да си:
    "ГЬОН-СУРАТ",
    да ЛЪЖЕШ,
    да КРАДЕШ,
    да МАМИШ,
    да ЗАБЛУЖДАВАШ,
    своята банкова сметка да ЛЮБИШ И БРАНИШ,
    а народа - гласоподавател СИЛНО ДА НЕНАВИЖДАШ И МРАЗИШ !