Last news in Fakti

12 Септември, 2011 15:57 2 948 0

Георги Близнашки - Стефан Данаилов е ход на отчаянието на БСП

  • софия-
  • георги близнашки-
  • стефан данаилов-
  • ивайло калфин-
  • бсп
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стефан Данаилов е ход на отчаянието на БСП. Това заяви в интервю неизбрания от БСП за кандидат за президент  от партията  Георги Близнашки пред Радио К2.

Илиана Беновска :Проф. Близнашки защо гласувахте против кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент?

Геоги Близнашки :Защото много добре познавам тази персона и не приемам нейните героичини пози - като спасител на партията в тежка ситуация.

Илиана Беновска :Професор Близнашки, говорите страшни неща?!

Геоги Близнашки :Не са страшни, това са добре известни факти от историята на нашата партия.

Илиана Беновска :Кое беше героичното?Това, че той каза: "Аз няма да ставам президент", а сега ще става вицепрезидент.

Геоги Близнашки :Това е доста непочтено като политическа позиция. Той загуби толкова много време на партията, когато трябваше да се води сериозния разговор, че това трябва да бъде кандидата за президент като политическа позиция. Стефан Данаилов се оттегли, след което изведнъж се връща в ролята на вицепрезидент. Има нещо много странно. Аз разбирам ръководството на партията. Очевидно е упражнен твърде мощен натиск, защото това е ход на отчаянието, да се разчита на популярността на любимия актьор. Според мен той далеч не олицетворява социалистичекста кауза, още повече нейните съвременни измерения.

Илиана Беновска :Това означава ли, че БСП предварително се е предала?

Геоги Близнашки :Не. Казвам само, че трябваше да се търсят още на врмето съвсем други решения. Това е спасителна операция, един ход на отчаянието, който трябва да преобърне общественото настроение. Очевидно, че Ивайло Калфин изначално не може да се справи с тази мисия. Така, че в момента започваме да вярваме в чудеса. Остава да се види какво мисли българският народ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА