Last news in Fakti

24 Юли, 2015 08:00 5 338 35

България: Последици от антируската политика

  • русия-
  • българия-
  • санкции-
  • икономика-
  • последици-
  • русофили-
  • русофоби-
  • нато

Русия и България имат две нива на отношения - исторически връзки, имунизирани срещу външно влияние и политически отношения, засегнати от съвременните събития

България: Последици от антируската политика - 1
Снимка АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гръцката дългова криза и сложната, почти пагубна ситуация в Украйна, са въпросите, които в последно време застават в светлината на прожекторите. На държава като България се отделя по-малко внимание, въпреки че тази страна може скоро да се превърне в новото главоболие на Европа. Българското правителство е лоялно към Съединените щати, но то може да се превърне в слаба брънка измежду съюзниците от Източна Европа, които в голяма степен зависят от Вашингтон. Тези разсъждения са началото на статия, написана от анализатора Дмитри Минин за сайта strategic-culture.org.

Гари Едуард Макдугъл, съ-председател на Фондация "Америка за България", смята, че руският президент Владимир Путин иска да създаде про-руско правителство, което да дойде на власт в България. Той пише това в септемврийското си обръщение към членовете на Фондацията в София, заявявайки, че българският президент Росен Плевнелиев сравнява Московската, както се изрази той, "плаха подмолна агресия към България" с опит за "Троянски кон" от страна на Русия, за да проникнат в НАТО. Няма да има нужда руснаците  да използват сила, за да установят контрол над страната. Това е истинският страх изказан от президента Плевнелиев и повторен от други български лидери. Много българи отдавна имат положителни чувства към бившите си другари -членове на Съветския съюз. Освен това, България е зависима от руския газ и мисълта, че Москва може да се превърне в енергиен клапан от разстояние през зимата, е превзела сърцата и умовете на българите.

Изследване, проведено от Българският институт за модерна политика в периода 26 юни - 4 юли, показва, че 71,4% от анкетираните не са съгласни с плановете, които предвиждат превантивно разполагане на американски военни съоръжения в Източна и Централна Европа, включително и в България. Предлогът е, че в съюзнически бази могат да бъдат съхранявани запаси, достатъчни да оборудват бригада от 3000 до 5000 войници. Само 7,2% от анкетираните подкрепи идеята. Всъщност не е важно колко оръжия системи предстои да бъдат разположени. Това, което наистина има значение е фактът, че американските сили ще бъдат разположени на територията на държави, които са били членове на Варшавския договор. Това е в противоречие с всички споразумения, постигнати по времето на управление на Горбачов и Елцин. Според полковник Стив Уорън, шеф на отдела за връзки с пресата на Пентагона, страната домакин не е била питана, а уведомена за плановете на американците, като това е било сторено по доста снизходителен начин. Американските военни заявяват, че решението вече е взето и подпечатано и единственото нещо, което може да бъде обсъдено е къде точно ще се съхранява оборудването.

Когато това се случи, в българското Министерството на отбраната, никой не бе чувал за плановете. Дори премиерът Бойко Борисов известен с про-американската си позиция, не е бил уведомен. Защо да го правят американците след като тя е "наша"?

Президентът Плевнелиев се опита да прави така, че да изглежда сякаш Вашингтон се очаква да поиска съгласието му за разполагане на военна мощ на територията на страната. До сега обаче въпросът не е бил обсъждан. В същото време той каза, че България ще действа като отговорен член на НАТО. Тази позиция е в противоречие с мнението на българския народ, но той се страхува, че някой отвъд океана, ще отнеме предпазливите му опити за показване на твърда независима позиция за недопустимо свободомислещи.

Бившият външен министър на България Соломон Паси предложи на територията на България да бъдат съхранявани 1400 танкове вместо 14. Докато бе на посещение във Вашингтон, от 13 до 17 юли, сегашният външен министър Даниел Митов заяви по доста сервилен начин, че никоя друга страна не е по-близка с България както САЩ и двустранните отношения процъфтяват.

България помага на Украйна с възстановяването на пострадалите, които са се борили във военната зона, докато туризмът от Русия е намалял с 60% през тази година. Медиите многократно и по различни поводи съобщават как България предоставя военна помощ на Украйна.

От известно време западните лидери се отказват от желанието си да посетят Киев. Те не искат да се асоциират с режима и с това какво прави той. Ето защо Петро Порошенко натрупа много точки от факта, че българския президент Росен Плевнелиев бе на официално посещение в Украйна. Срещата започна с много символичен и позорен епизод. Бдителни поддръжници на движението, зародило се на Майдана, свалиха около 200 бяло-зелено-червени български знамена. В тъмното те ги помислили за бяло-синьо-червените руски трикольори. Всичко това бе видяно в в контекста на конфронтацията с Русия в съвременна Украйна. Гостът не обрна внимание. Той е дебелокож и знае как да преглътне националната си гордост. Всъщност страните не са обсъждали двустранните си отношения, с изключение на смешното изявление за намерението на Украйна да се присъедини към усилията за изграждане на мост над река Дунав (в случай че Европейският съюз предвижда даването на средствата). Президентът Плевнелиев е известен в България като русофоб. По време на визитата си той се фокусира върху обвинения срещу Русия за нарушаване на суверенитета на Украйна, независимостта и териториалната й цялост. Той подчерта, че България подкрепя санкциите на ЕС срещу Русия и иска да ги продължи.

Има голямо разминаване между тази позиция и чувствата на хората в България. Горепосоченото изследване показва, че 64,5% от анкетираните решително се изказват против анти-руските санкции, а едва 15% ги подкрепят. Срещу санкциите са се противопоставили хора от всички възрасти: младежите, които са предмет на идеологическо промиване на мозъци (56%) и по-възрастните анкетирани (73%). Дори сред симпатизантите на Реформаторския блок, идеята за санкции е получила 37% подкрепа. Това е, от което Вашингтон се страхува - разликата в мненията на правителството и народа на България. Това е нещото, което предизвиква тревога, а не така наречената "ръката на Москва".

Белият дом кара своите съюзници да танцуват на неговата мелодия и също така да подадат рамо за материалната тежест. Министър-председателят Бойко Борисов признава, че националният селскостопанския сектор е загубил 80 милиона евро в резултат на военните санкции срещу Москва. Той поиска от Европейския съюз да компенсира загубата, но му бе предложена сума само от  300 000 евро. Според министъра на икономиката Божидар Лукарски, тази година стокообменът с Русия е намалял с 15% в резултат на санкциите. От миналата есен руснаците не купуват недвижими имоти в курортните български райони. Инженерингът, отбранителната промишленост и стоките с двойна употреба - всички тези отрасли на икономиката са пострадали.

Това е само върхът на айсберга. Млечните продукти, доматите и ябълките от други страни на Европейския съюз, предназначени за Русия в крайна сметка пристигат в България. Този процес е неконтролиран. Те са по-евтини от българските такива, защото производителите им са получавали по-големи субсидии. В резултат на това производството на млечни продукти и животновъдството в България са на ръба на колапса. Туризъм страда откакто руснаците предпочитат да ходят на други места. Много хотели, особено в малките населени места, са празни.

Положението е сериозно. Бойко Борисов има голям принос за създаването на съвместни проекти с Русия, включително и Южен поток. Този път той трябваше да се отклони от това, което президентът Плевнелиев казва. Според него България няма нищо общо с троянския кон на Москва. Министър-председателят заяви в интервю за ИТАР-ТАСС в началото на юли, че иска САЩ и ЕС да изгладят различията си с Русия и да бъде сложен край на санкциите възможно най-скоро.

Той каза, че Русия и България имат две нива на отношения - исторически връзки, имунизирани срещу външно влияние и политически отношения, засегнати от съвременните събития.

Излишно е да казваме, че русофобията е търсена стока в момента, но в края на краищата тя не донесе печалба на никого и е трудно да се продаде. Това със сигурност не е инструмент, който да превърне една държава в просперираща страна.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    1 0 Отговор
    Ами част от русофилското внушение в България са и такива уж обективни статии, които много внимателно прокарват руските амбиции в страната. Само един пример, вече забравихме Южен поток, той никога няма да се строи във варианта, в който се предлагаше от Русия. Никой никъде вече официално не го смята за проект, дори спряха и медийните внушения защото се изтъркаха. И изведнъж, госпожата, след като уж обективно разяснява ситуацията, разбира се като избягва неудобните отговори, а определените за внушения ги поднася по подробно, ни в клин ни в ръкав казва, че Борисов имал голям принос за създаването на Южен поток. Което разбира се е манипулация от най-добър съветски тип. Първо Борисов лично спря Южен поток, второ - този проект бе готов и се прокарваше далеч преди той да вземе властта, трето... всъщност няма никакъв смисъл, ще чакам следващата статия на госдпожата, ще ми е много интересна
  • 2 Бай Ганьо от Горно Нанадолнище

    3 0 Отговор
    Тей-й, а бе то всичко ни е ясно - русофили, русофоби,
    американофили и фоби и пр.
    Бай ви Ганьо като българофил отново се пита - а бе каква ни е файдата от ползата като няма келепир ?!
    Американците щяли да настняват войски и танкове и пр. в Българията - а пара за България ?! Да не би Турция като член на НАТО да ги е настанила в Инчерлик без да плащат ?
    Руснаците щяли да строят днес Южен, утре Турски, вдругиден Гръцки поток и пр. Турците им намалиха цената на газа с 40% от декември миналата година до сега. Нека строят и през България, но да кажат ясно и точно какво ще ни платят и да вземат да си намалят "братските" цени на газа за България че е срамота.
    Иначе бай ви Ганьо ги обича и едните и другите, па и европейците - където падне по-голям келепир ! Иначе тя дружбата си е дружба ама да не бъркаме постоянно боя с е..нето.
    Значи преди да се изявите като русофили и фоби и анти и про американци бъдете първо българофили бе джанъм !!!
  • 3 бааа

    0 0 Отговор
    Според Указ № 1144, публикуван в „Държавен вестник”от януари 1884 г. се оказва, че „братската помощ” по нашето освобождение е струвала на българския народ
    10 500 000 книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези „книжни рубли” е точно 32. 5 тона злато. Във въпросния брой на ДВ буквално четем: „Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските
    Импер/аторски/ Войски, съгласно определението на Берлинский договор”. Т. е. 32. 5 тона злато.

    Хем ни окупираха 2 пъти хем все си плащаме за това.
    А стига вече.
  • 4 Сконфуций

    3 0 Отговор
    Недей да пишеш глупости! Първо провери колко сме платили от цялата тази сума и второ дори това да беше истина, знай едно-няма свобода даром, или ще я платиш с кръвта си или с нещо друго. Видял си ти 32 тона злато от новосъздадена държава, то бива хейтърско тролене, поне с мярка го прави.
  • 5 алаба

    0 2 Отговор
    За каква свобода говориш Сконфуции! В договор от Сан Стефано няма и дума за България. "Дори това да беше истина"-ами отвори ДВ от това време и ги прочети. Платили сме си всичко с лихвите и с хала на който се намираме сега. Не съм видял 32 тона злато защото всичко редки и ценни метали каквото се добиваха у нас заминавахапри големия брат.
    Поне да имаше полза от това. Останаха си същите пияни и заляни на които все някой им е виновен.

    Коментиран от #9

  • 6 БЪЛГАРИН

    0 1 Отговор
    ЕЙ БОЛШЕВИКИ БЪЛГАРИЯ Е СВЕЩЕННА ВСИЧКО В СВЕТА Е БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ПОЧВА ОТ БЪЛГАРИЯ
  • 7 onq s konq

    0 2 Отговор
    10 милиона...Това е резултата от руските пари,вкарвани в БГ ЗА ПРОПАГАНДА!...Ама сме се разбрали да не псуваме:)
  • 8 КУРУГЪЗО

    1 0 Отговор
    ОК АМА ЩО БОКО ЩЕ ХОДИ У МАСКВУ???
  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "алаба":

    Ръсиш мозъци. Цитат: "На 19 май 1879 г. Временното руско управление предава властта в Източна Румелия на генерал-губернатора Алеко Богориди, а на 25 юни – в Княжество България на българския княз Александър I Батенберг. С тези си актове Временното руско управление прекратява своето съществуване.

    Съгласно Берлинския договор, разходите по издръжката на Временното руско управление формират окупационния дълг на Княжество България и Източна Румелия. Дългът е изплатен частично до 1902 година и опростен от Русия след Първата световна война."
    Добавка относно прословутия Указ, който натрапвате се казва-"ДЪЛЖИ", а не "Платено". Кн. България е имала едно задължение, Източна Румелия друго, след обединението не сме изплатили и сантим, стотинка или копейка от дълга на Източна Румелия. И само около 28% от дълга на Кн. България. Има специализирани библиотеки и архиви, ми четете. Питайте и историците. Направете си сметка от 1887 до 1884 г. колко злато /активи/ на българската икономика трябва да сме дали на рашъните за да си изплатим дълга. Обърнете го в злато-близо 5 тона на година. "КЦМ-Пловдив" добива годишно 300 кг. злато. К*во са правили нашите деди? Клондайк пасти да яде. Фантазии и розови сънища и бръщолевене на хавая...

    Коментиран от #16, #17

  • 10 АА

    0 0 Отговор
    Госпожо Трачева, колко от заделените 10 милиона за ПРОПАГАНДА НА РУСИЯ в България вие лично получавате? Пасквилчето ви е пълно с измислици и внушения. Истината е че винаги сме били мачкани и ограбвани от руснаците. Защо не споменахте в за посещението на Жириновски в България и неговото "изхождане" на летището в София. След това се опитайте да направите паралел със западен политик с подобни речи за България. Самият факт че кукла на конци като Сидеров е техен "фронтмен" в България ме отвращава. Дано петрола стане 10(десет) долара за барел за да видим откъде пари за армия и репресивен апарат. Бай Ганьо по надолу много хубаво го е написал - бъдете първо БЪЛГАРИ.
  • 11 Димитьр

    0 0 Отговор
    Господа Бьлгари .Живея в Украина 20 години.и сьм видял неща които нямате фантазията какво е русия. Тя е най опасната дьржава в света.Тука убиват защото си умен и можеш да правиш пари.Гробищата са пьлни с бизнесмени. Даи бог Парашенко да остане жив и да расчисти руската напаст.Тази напаст е и в Бьлгария и плаща на Сидеров и неговата АТАКА да сьздават конфликти и люлки в правителствата. на Бьлгария .Украина им беше златна мина .Всичко изнасяха за копеики в Русия.Капенците хлопнаха.Получеха третия прьст.Свьрши турското робство продьлжи Руското.Нищо няма ВЕЧНО.
  • 12 Сибирь

    1 0 Отговор
    Абе кого мислиш че лъжеш ! 25 години живеете на руски гръб! То не са преференциални жени за енергоносители,то не са преференции за вносът в Русуя,то не са интегрирани производства,то не е безвизов режим! В украйна си ама друг път! украинските гастарбайтери в Русия са 6 000 000 !!! Че то нама толкова работещи в украйна,колкото в Русия! И по-голямата част от тях са от западна украйна. Има цели села,които са се изнесли,а децата ги гледат бабите.А цяла източна украйна работеше за Русия.За какви копейки сстава въпрос?! .аси и безсрамниците! Ами изнасяйте на запад! Ама май там не ви искат!
  • 13 АА

    1 0 Отговор
    Не говори глупости без да знаеш. Направи си труда да посетиш Украйна за да видиш до къде я докараха олигарсите на Путин преди да коментираш. Путин НЕ МОЖЕ да управлява околните страни ако начело на са диктатори като него самия. Янукович докара страната до просешка тояга. Пипалата на руския октопод са вече и в Молдова. Ако много ти харесва просто и ясно - чемодан, вокзал и ...Сибирь. И да не забравиш да вземеш със себе си и началника си - Болен Сидеров. Политически прос.итутки сте атакистите. Измекярите и машите на КГБ в България.

    Коментиран от #19

  • 14 незнайко

    2 0 Отговор
    Никой не казва нищо за демокрацията в отзивите по статията. 25 години демокрация, 25 години в българия се краде, от това което беше създадено, почти нищо не остана. Защо говорите за злато като в момента то отива в САЩ. Кога тези мини са били руски? Мислете какво става сега, миналото не можете да го върнете даже и да искате.
  • 15 незнайко

    1 0 Отговор
    От притеснение написах БЪЛГАРИЯ с малки букви .
  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    я анонимния лъжец се появи :)!!!
    изплатен е дълга по освобождението целия.взети са заеми за което има спорен елемент да дълга на източна румелия към османската империя и при независимостта ни русия се съгласява да го замени срещу свои неплатени задължения от султана .така или иначе османската империя не е смятала да плаща репарации на русия,но това е обвързано с нов български заем от русия ,който обаче българия не плаща щото 10 години по-късно ленин отказва да приеме ссср за наследник на царска русия .тва го прави не заради любовта си към българия ,а за да изреже кредиторите на русия и задълженията дето е имала царска русия привишаващи многократно вземанията и!тва е в кратък план истината другото е подобно на останалите ти смешки писани тук!

    Коментиран от #22

  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    българия е в дъното на европеиското развитие щото има огромна маса соцносталгици дърпащи ни към соцялизЪМа.ембематичен пример е руско-украинския конфликт и позицията на голяма част от народа ни ,дето са защитници на агресора оправдаващи най-долните му действия и поставящи в риск собствената си страна .в българия има хора за които путин и руската диктатура са начина по които трябва да се оправи и българия.само че въпросните са неискрени в намеренията си ,бягат в англия и сащ ,а искат тук да стане като в русия.мили путинофили моля поживеите в магадан,челябинск,москва ... ,това ще бъде изключително възпитателно по отношение на патриотизма ви ,а и ще ви развие трайна русофобия :)!

    Коментиран от #21

  • 18 аман от руска пропаганда

    0 1 Отговор
    Г-жо Тралчева,

    Прочетете малко истинска история на България. Или може би сте чели, но ви плащат добре за червената пропаганда, която правите. От коментарите се радвам, че все повече хора осъзнават, че най-големия враг на България е била и остава Русия. Когато в България хората се запознаят с истинската история на страната ни, тогава Русия, въобще няма да е на тази почит на която е в момента.

    Коментиран от #20

  • 19 Сибирь

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "АА":

    Абе що не се върнеш в Анадола? Аз Украйна съм я прекосявал десетина пъти,имам приятели от Вадул Серет,Черновци и Мукачево до Донецк и Луганск. Украйна я закопаха кравчук,кучма,тимошенко и ющенко. Всичките украински олигарси са проамерикански настроени.А при янукович украинците живееха нелошо. И огромна част от молдованите живеят благодарение на Русия,къде мислиш,че работи голяматя част от населението?
  • 20 Сибирь

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "аман от руска пропаганда":

    Интересно,кое те кара да мислиш,че си чел истинската история? Защото си го гледал по телевизията? Има нещо наречено родова памет,която сега новите господари се опитват да заличат.Напразно!
  • 21 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Боже, крякането продължава.Ела и си прибери вересиите.
  • 22 Сконфуций

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Гадже, ти нямаш спиране. Да го съжалим твоя приятел или съпруг :(.
    И Божидар димитров скоро по телевизията каза: "Не сме плащали дълга си спряма Русия, свързан с освобождението ни", и хората ти дават цитати. да отвориш елементарната Укипедия, и там пише, че не сма го изплатили целия. Ти кЪва си, по-знаеща от професорите ли? Ама имало дълг, ама после пък заем, пък то и Ленин, не щеш ли СССР намеси. Ама то както казват в долния пост, такова крякане, ако ми е в къщата, бордюра на врата и в кладенеца.

    Коментиран от #23

  • 23 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Сконфуций":

    божидар димитров не знам кво е писал ,тои често прави коментари без да е запознат с материята ,но проблема с дълга аз съм го изучавал от до!има една книга на финансовото министерство дълговете на българия ,там е описано от -до!има я в интернет ,но е доста дълга ако ти се чете ,опитаи!ето ти книгата и щото си неграмотен ,отвори на страница 84 и чети!
    http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_01_bg.pdf

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Сконфуций

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Отворих и четох-Not Found. някакви други грамотни предложения?
    Ето я и твоята грамотност-...ембематичен пример е руско-украинския ...
  • 25 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Ха пак излезна на слънце. Цитат: "Тя предвижда възлизащият на 10 618 250 рубли (28 178 205 лв.) дълг да се изплаща за 13 ? години по 400 000 рубли на полугодие, като първото плащане да бъде на 1 юли 1909 г. То не става, поради отлагане на преговорите, които трябва да се проведат в София между българския кабинет и руския дипломатически представител Сементовски-Курило. Конвенцията за заема е подписана едва през 1912 г.

    В действителност обаче са изплатени само анюитетите на заема за 1909 и 1910 г., като главницата към 31 декември е 81 509 010 франка, а в края на Първата световна война - 78 783 945. От окупационен дълг България изплаща до 1915 г. само 3 375 000 лв. Остатъкът е повече от 24 млн. лв. " Само дето Деса /Стоян/ не казва колко сме дължали на Турция и за железницата построена на наша територия, и как Франция ни е дала заема, за който говори и е поискала да заложим митническите си приходи. Цитат: "Банк дьо Пари решава да отпусне екстрено преди края на октомври 1908 г. краткосрочен заем на България от 7 млн. франка за три месеца за покриване текущите нужди на държавния й дълг. Срещу него Франция изисква нашата държава да заложи митническите си приходи и да приеме генерална конверсия (изменение на условията на бивши заеми) и унификация (свеждане до единна норма) на дълга, след което той да мине на международно обслужване и контрол. Интерес към заем за България проявяват и други страни. Франция се стреми да се възползва от това, за да въдвор

    Коментиран от #26

  • 26 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Монго":

    ... за да въдвори международен банков контрол над нея под свое ръководство и в свой интерес. Цитат: "Какво става с дълга, който е трябвало да изплати бившата Източна Румелия? До Съединението от 1885 г., независимо от това че е бил одобрен от местния парламент (Областното събрание на Източна Румелия), дългът не е бил обслужван, след което той преминава към обединената вече България. Тя обаче никак не бърза с изплащането му, тъй като и Русия не настоява за издължаване." и т.н. и т.н.
    А Деса е трол..

    Коментиран от #29, #30

  • 27 tresor

    1 0 Отговор
    Внимавайте в картинката с бъдещия ни консул в Анкара, Южен поток ХА-ХА, РБ преди да се разпадне яко ще оплете българската икономика.
  • 28 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    като ви срита човек и мяучете като бити пе....!та казано по-просто тва дето казах аз е истина тва дето каза ти лъжа .
  • 29 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Монго":

    от къде ги извади тези лъжи бе анонимнии?от окупационния дълг спрямо инфото дето дадох е изплатено всичко .прегледаи таблицата от 204 страница.там е публикувано подробно година по година плащанията от българия към русия на окупационния дълг или заема за освобождението ни.както казах заем независимост не е изплащан предвид ,нежеланието на ленин да приеме активите и пасивите на царска русия,но анонимнии тва е съвършенно друг заем!демек за глупавите в която група си и ти,заема за освобождението си го плащаме до стотинка както казах в другите си постове ,а ти натвори поредната си неспокосана лъжа.ето книгата прегледаи 204 страница,а кои е трола си отговори после.
    http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_01_bg.pdf
  • 30 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Монго":

    http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_01_bg.pdf
    таблицата е на 206 ,а не на 204 страница.

    Коментиран от #31

  • 31 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Хайде оправи си източниците пък после пискай, като девица.
    отварям линка, който даваш и-Not Found. То май ти целия си Not Found, ама устичката ти една голямааа. Трол, добре ама некадърен трол, как ще си изкараш центовете?

  • 32 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    добре ,напиши в гугъл история на външния държавен дълг на българия 1878-1990 .аз не съм виновен че компа ти е на дърва и не може да отваря определени страници!така сте руските тролове с руските операционни програми ,ха,ха,ха....ако и през гугъла не ти излезе въпросната книга не мога да ти помогна ,но може да помолиш бнб да ти прати екземпляр щото тва е нейно издание!

    Коментиран от #33

  • 33 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Тази монография нали знаеш къде можеш да си я навреш? Хора от кръга на Плевнелиев, привърженици на либертарианството, членове на икономически кръг "Атлас", френски възпитаници, все сериозни умове от БАН. Живей си с илюзиите, макар и далеч от истината. Извинявай, отивам да заредя компютъра си с дърва

    Коментиран от #34

  • 34 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Монго":

    хора на плевнелиев специално за мен написаха историята за външния дълг на българия ,упссс!тва твое твърдение направо ми заглади егото,но все пак не е вярно.намери поне едно изследване дето да твърди друго и ще го коментираме.иначе тази книга е писана от бнб и е сериозен източник на информация ,щото е подробна и безпристрасна ,но не е единствената такава по темата.
    та ходи зареди компа с дърва и въглища и сядай чети и реви,щото истината пак не е на твоя страна!

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.