Last news in Fakti

19 Август, 2015 12:54 1 600 1

Спортът е на почит в Първомай

  • спорта-
  • първомай-
  • на почит
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Спорта в Първомай е на почит. През тази година Общината е заделила годишна субсидия от 6000 лева за водомоторния спорт, който е с 50-годишна традиция, съобщи за Факти.бг кметът на Първомай Ангел Папазов. Субсидията е увеличена с 1000 лева през тази година. Догодина тя можела да нарасне още. Като цяло заделените средства за спорта в града са около 80 000 за дейност и 50 000 за материална база.

Клубът за водомоторни спортове използва водната площ на язовир Брягово, където се провеждат тренировки и състезания. „Преди години имахме републикански шампион – Георги Пенцов, който сега е заслужил съдия. Имаме и шест лодки, които се състезават за клуба. Лодките са в 6 класа – три в детски клас и три от по-високите класове, които са за мъже. Вече купихме нова лодка за по-високите класове, която да се използва от мъже. Не съм сигурен, но мисля, че е R - 1000. Догодина ще закупим нова лодка и за един от детските класове”, заяви Папазов.

Кметът отбеляза, че субсидирането и сега дава своите плодове - в момента 4 момчета се състезават за Първомай, едно от които спечели бронзови медали. Догодина ще има шанс да стане и първо с новата лодка.

Факти.бг припомня, че наскоро три първомайски лодки участваха във Втория кръг на републиканското първенство по водомоторни спортове, проведен в Лом. Купа за третото си място в клас SA-250 получи 17-годишният Йордан Йорданов. На крачка от почетната стълбичка – четвърти – остана капитанът на клуба в Първомай – Антон Антонов. Той се състезава в клас SC-550. Още един 17-годишен младеж представи отбора. Михаил Илиев остана пети в SA-250.

Общината помага в града да се развиват още футбола, волейбола, баскетбола, киокушинкай, бадминтон, тенис на маса.

По киокушинкай Първомай има вицесветовен шампион, това е Емил Христов. Имаме и дете европейски шампион – Евгений Христозов.

В бадминтон жителите на Първомай също имат европейски шампиони.
Кметът Папазов смята, че развитието на спорта в града е от изключителна важност. „Аз самият не съм бил спортист, но през 80-те години, когато учех, всички практикувахме някакви спортове. Всеки месец бяхме на стадиона и се състезавахме в различни спортове. Искам това да бъде възродено в нашата община”, заяви Папазов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Нова лодка Р-1000, това някаква шега ли е? С такава бягаше преди 35 години Сава Гаванаров. С бордови двигател от вартбург 1000 кубика