20 Септември, 2015 11:05 1 628 5

Кънчо Стойчев: Това не е бежанска криза, а криза на ЕС

  • бежанска криза-
  • криза на ес-
  • бежанци

Световната политика била на ниво домсъвет, смята журналистът Владимир Береану

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
„Не бих нарекъл това бежанска криза. Свидетели сме, може би, на най-голямата криза на Европейския съюз. Бежанците са на втори план. Съюзът доказа, че не е съюз”, заяви социологът Кънчо Стойчев в предаването „Събуди се”. 
 
Той отправи остри критики към бюрокрацията в Брюксел, която не се е справила със ситуацията. Кънчо Стойчев определи бежанската криза като „фрапантен провал на лидерите на Европа”.  
 
„Това, което трябва да ни плаши в момента, не е бежанската криза. Нека мислим за нашия си двор, за Европа, и как по-бързо да оправим Европа”, заяви още социологът. 
 
Според журналиста Владимир Береану има провал не само на европейските лидери, а на световните.
 
„Недалновидност, глупост и един блоково-селски манталитет”, заяви Береану. „Политиката е на ниво блок в София, домсъвет. САЩ, Русия, Европа взимат решения, които довеждат до абсурди, не могат да преценят след три месеца какво ще се случи”. 
 
Депутатът от „Патриотичния фронт” Емил Димитров коментира, че България има 1636 км. опасни граници, а охрана на около 60 км. 
 
В момента България се пази не от България, а от Турция, която полага големи усилия да задържи бежанците, заяви Емил Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 авлига

    0 0 Отговор
    Злокобният смях на тия тримата ме събуди. Хилене до озъбване, а как им се плаче. Береану Борисов като главен сектерар го бил отървал от мутри, Ревизово е перекенде на повикване, а Стойчев преди седмица написа в 24 часа: Срамно е, че бежанците ни заобикалят като кална локва. Не знам къде е Райчев и и какво му е, но Береану достойно го замества в ръкомахането и в бездънно тъпото излъчване!
  • 2 Георги

    0 0 Отговор
    Защо не се дава думата на нормални коментатори на актуалните събития,а само на такива като тези трима продажници и агенти на ДС.Човек като чете вестници и новинарски сайтове,гледа телевизия и слуша радио отвсякъде го заливат коментари на идиоти като тези тук.Нима в България не останаха нормални хора или наистина в България няма честни масмедйи.
  • 3 РЕС ЕООД

    0 0 Отговор
    http://bultimes.com/blog/finlandiya-varvete-si-islyamski-ikonomicheski-bezhantsi-nyama-da-stapite-na-zemyata-ni/
  • 4 Голфър

    0 0 Отговор
    КЪНЧО , НЕДЕЙ ДА РЪСИШ ПРОСТОТИЙ ,ЧЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ НЯМА ДА ПОСЕЩАВАТ ГОЛФ КЪНТРИ КЛУБА ТИ , КОЙТО ПАРТИЯ БКП / БСП ТИ ПОДАРИ ИЛИ ТЕ НАЗНАЧИ ЗА ОТГОВОРНИК КАТО ТИ ИЗСИПАХА 104 000 000 ЕВРО ... АМАН ОТ ...... КАТО ТЕБ...
  • 5 иван

    0 0 Отговор
    ясно а агент георгиев-береану какъв се води соло т...к ли е на кънчо стойчев или и той политолог стана то не остана бивш милиционер детода не се занимава с това което не му е гработа
    те всички станаха социолозили политолози или обществени антрополози
    и професори