Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 16:21 2 210 9

Трябва да се даде път на нови лица. Кунева няма с какво да ни изненада

  • меглена кунева-
  • адем дурмушев-
  • изненада

Според Адем Дурмушев, Радан Кънев би трябвало да се дистанцира от Реформаторския блок

Трябва да се даде път на нови лица. Кунева няма с какво да ни изненада - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Има едни и същи лица, за които винаги се търсят позиции. Като се има предвид позициите, които е заемала, не знам как Меглена Кунева вижда собственото си развитие като министър на образованието.“ Така политологът Адем Дурмушев коментира пред Факти.бг предложението на Реформаторския блок за назначението на Меглена Кунева като министър на образованието.

Правилна ли беше номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието от Реформаторския блок? Можем ли да определим това като кандидатура на отчаянието?

Не мога да кажа, че отношението ми към назначението на Меглена Кунева е много положително. Не мисля, че това е толкова ход на отчаяние. Просто има едни и същи лица, за които винаги се търсят позиции. Не знам как тя, като се има предвид какви позиции е заемала, вижда собственото си развитие като министър на образованието и защо тя самата се смята като подходяща за този пост.

Правилно ли е за министерски кресла да се предлагат хора, които нямат опит във въпросната сфера?

Те може и да няма опит във въпросната сфера, но трябва да имат виждане в политиката, която този орган на изпълнителната власт трябва да изпълнява. Трябва човек поне да има някакво виждане, за това какво и как трябва да се случи.

Не се ли създава впечатление, че изборът е заради отпускането на повече средства за образование?

Съмнявам се, че тя е лицето на преговарящия, който печели повече пари за България. По-скоро у хората остава впечатлението, че зад това стоят някакви личностни амбиции, които тя цели да постигне.

Гражданската квота на Реформаторския блок обяви, че няма да подкрепи номинацията на Кунева? Може ли да очакваме това доведе до още по-голямо разцепление в блока?

Напротив, мисля че това е една достойна позиция. Крайно време е да се даде път на наистина нови лица, защото хора като Кунева вече няма с какво да ни изненадат. Неподкрепата на нейната кандидатура смятам, че е само в техен плюс.

Може ли това да отвори пространство за новия десен проект, обявен по-рано от Радан Кънев?

За съжаление Кънев също е част от тази поредица лица, които не винаги са били доказателство за спазване на някаква линия. Той е в тази двойнствена позиция, при която демонстрира, че е опозиция, като в същото време продължава да е в Реформаторския блок. Би трябвало той да обяви, че не е част от този коалиционен партньор. Бих казал, че липсата на твърда позиция, в която той се дистанцира от Реформаторския блок е в негов минус.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее

    1 0 Отговор
    На тия едно време не им ли викаха номенклатура?
  • 2 Gost

    1 0 Отговор
    Най-добре е да потърсят Никито Василев.
    Това леке беше министър на всичките възможни министерства.
  • 3 Прост

    1 0 Отговор
    Колко време трябва за да се разбере че някой за нищо не става?
    Изглежда безкрайно ...
  • 4 Али Бабата

    0 2 Отговор
    Меглена Кунева е член на Трилатералната комисия, заедно с Петър Стоянов и Цветелина Бориславова. Трилатералната комисия е създадена по идея на Дейвид Рокфелер през 1973 г.

    " „Благодарни сме на „Вашингтон пост“, „Ню Йорк таймс“, списание „Тайм“ и други големи издания, чиито директори посещават нашите срещи и спазиха обещанието си да съхранят техните тайни в продължение на повече от 40 години. Би било невъзможно да разработим и осъществим нашите световни планове, ако те бяха огласени. Но днес светът е по-сложен и е готов за световно правителство. Националната върховна власт на интелектуалния елит и световните банкери без съмнение е за предпочитане пред националното самоопределение, практикувано пред изминалите столетия“.
    Дейвид Рокфелер

    В програмата на Трилатералната комисия са включени два плана:
    1.Аграрен план и международен хранителен резерв- т.е. пълен монопол върху хранителните ресурси и възможностите да се манипулира с него.
    2.Енергиен план – абсолютен монопол върху енергетиката на отделните държави. Те определят кои атомни централи да се затворят.
    Та така.....
  • 5 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Някой здраво държи Боко за тестисите и му диктува кой
    и къде да е министър,държат го на къса връв с факта,че
    знаят къде си крие парите,няма друго обяснение.
    Въпроса е дали ние искаме премиер държан на синджир.
    Така беше с външния министър така е и с Куня.
  • 6 Едноокия

    0 0 Отговор
    Хора, не разбирате ли, че на държавата са и нужни неориентирани необразовани маймуни.
    Не е важно кой е министър - то е ясно че който и да поставят основно ще гледа да се облажи и ще прави золуми. Важното е децата ни да получат биващо образование - от една страна да е в карачка с модерните изисквания на нашето време, а от друга - да не забравят произхода и традициите си. А това как ще стане - не знам. Дори скъпите частни училища в БГ са псевдоевропейска боза. С известни финансови усилия бих пратил детето си да учи в Германия например ( за висшето - със сигурност ), но това не е решение за цял народ. Все още има ученолюбиви, интелигентни деца, но са обречени да излязат от системата с тотално объркани мозъци.
  • 7 орангутана

    0 0 Отговор
    България се управлява ЗАДКУЛИСНО, няма значение, кой е президент, мин. председател, министри и т.н.
    Може и магарета да сложат дори и ако им направят добра реклама по Бтв и Нова със сигурност ще има много гласували. :)
    Следващият път могат да сложат магарето Марко за президент, аз бих гласувал за него.
    Шимпанзета и макаци също ще ни свършат работа, а и издръжката им е 1000 пъти по-ниска от партийните другари.
  • 8 Гого

    0 0 Отговор
    Жалко за народа ни. Зимен сън ни е обзел.
    Търпи, търпи народе. Търпи.
    Българина е сложил кофа на главата и върви ли върви,
    лута се немил не драг. Да ли спи никой не знае, нали е с кофа на глава
  • 9 Кирилица

    0 0 Отговор
    Прочетете фамилията та Кунева на обратно
    Авенук - сами стигнете до извода