Last news in Fakti

16 Април, 2016 08:30 4 045 47

Над 80% вероятно е ООН да бъде оглавено от българка

  • ирина бокова-
  • оон-
  • нина долгерова

Според професор Нина Дюлгерова Ирина Бокова е големият фаворит за следващ генерален секретар на организация

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Ирина Бокова е един от основните фаворити за нов генерален секретар на ООН. Един от основните аргументи, които се предлагат за това е, че Москва е съгласна с нейната кандидатура. Като генерален секретар на ЮНЕСКО, тя вече има натрупан мандат като управленец на международна организация. На изслушването пред ООН тя се представи като един дипломат и управленец, който представяше позицията си така, че да бъде консенсуса. За мен, нейната кандидатура беше издигната на време. Бих казала, че ако ние българите не направим нещо, за да провалим този процес, над 80% са шансовете следващият генерален секретар на ООН да е българка.“ Така специалистът по международни отношения професор Нина Дюлгерова коментира за Факти.бг шансовете на българския кандидат Ирина Бокова да стане следващ генерален секретар на ООН.

Правилно ли Ирина Бокова е определяна като фаворит за нов генерален секретар на ООН?

Всички информационни агенции коментират, че в момента тя е фаворит, като един от основните аргументи, които се предлагат е, че Москва е съгласна с нейната кандидатура. Вторият аргумент е, че тя е на чело на международна организация, която й дава предимство в натрупването на управленски опит. Другият аргумент е, че тя, като генерален секретар на ЮНЕСКО вече втори мандат, е далеч от политизиране или пристрастност, към която и да е политическа организация или партия. Това значи, че тя има езиковата подготовка, както и управленски опит в ръководеното на международни организации. Има и натрупан опит като дипломат и посланик.

Може ли твърденията, за това, че нейната кандидатура е силно подкрепяна от Русия, да й коства подкрепата на водещи западни държави?

Не съм убедена. Подобна спекулация имаше и за кандидатурата на Кристалина Георгиева, преди да й бъде даден знак, че тя не бива да прави това, което правеше. Тя също парадираше, че има подкрепа на Изтока и на Запада. Това значи, че подкрепата на Русия не е маловажен фактор и че е един от основните аргументи за положителен резултат в тази надпревара. Ние не трябва да разглеждаме подкрепата на Русия като контра пункт, а като един от петте фактора в Съвета за сигурност, които ще имат много силен глас в решаването на въпроса за бъдещия генерален секретар на ООН.

Каква е вашата оценка за представянето на Ирина Бокова по време на изслушването пред ООН? Има някои делегати, които го описват като блестящо, а други като по-сиво.

Когато коментираме оценка, винаги минаваме през призмата на субективния фактор и политизирането на съответната фигура. При всяко положение е логично да говорим и за блестящо и за сиво. Ако разгледаме представителите на кои държави, как определят това представяне, веднага можем да направим оценка на спектъра на политизиране на този сложен процес, свързан с този толкова важен власт.

До това, което аз успях да чуя, тя се представи като един дипломат и управленец, който представяше позицията си така, че да бъде консенсуса. За човек, който заема тази позиция, задължително се изисква да търси консенсуса и баланса в решаването на тези многополюсни проблеми, които стоят пред света като цяло. Мисля, че тя представи нещата по начин, по който дава възможност да се коментира, че действително има качествата да бъде на чело на тази организация, която е универсален участник в международните отношения и да балансира между сложните предизвикателства, пред които е поставен света.

Може ли Бокова да внесе енергията, която да направи ООН основен фактор в решаване на проблеми като борбата с тероризма, равенството при жените и климатичните изменения.

Когато говорим за позиции винаги се прилага сентенцията: „Не постът прави човека, а човекът прави поста“. Тя е доказала, че със своите енергия, визия и поведение може да повлияе върху процесите и възможностите. Световната организация е един конгломерат от много сили, много логика и много голяма динамика, която е свързана с две големи обстоятелства: Огромен финансов поток, който се влива и регулира, както и много политически акценти, които вървят под знака на конюктурни и стратегически цели на участниците в тези процеси.

Получи ли Ирина Бокова адекватна подкрепа от България и закъсняхме ли с издигането на нейната номинация?

Не беше късно. За мен беше номинирана на време. Като се абстрахираме от типично български и балкански фактори и процеси, които показват, че ние трудно стигаме до бързи и адекватни решения, които са в унисон с националните интереси и с конкретната визия на това, което България преследва като държава.

Фаворизират ли допълнително Бокова спекулациите, че следващият генерален секретар на ООН ще е жена от Източна Европа?

Не. Има поне още една кандидатка, която е от Източна Европа. Това е Весна Пусич от Хърватия. Казва се, че има неписано право и че в ООН са узрели, за това че генералният секретар трябва да е от Източна Европа и да е жена. И двете имат своите предимства и недостатъци. В момента, българската кандидатура е единствената, която има много високи шансове за успех. За разлика от всички останали, това е жена, която е начело на световна организация. Всички останали са представители на национални институции. Това е много важно. Бих казала, че ако ние българите не направим нещо, за да провалим този процес, над 80% са шансовете следващият генерален секретар на ООН да е българка. Това е. Аз лично като българка много бих се гордяла с това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жива

    0 3 Отговор
    ТАЯ ЛИ???
  • 2 goni

    2 0 Отговор
    Мдаа! Като гледам единственият коментар, авторката на статията е напълно права! Да се надяваме че не сме чак толкова силни че да успеем " да подлеем вода" на най-подходящият кандидат! Но, иначе, ако можем-100% ще го направим!
  • 3 Никито Иванов

    0 3 Отговор
    Над 80% вероятност ООН да бъде обезглавено от българка :)
  • 4 ани

    3 0 Отговор
    Бокова е най- добрият кандидат от всички с претенции за поста ! Гордея се с нея !!! Всички трябва да се гордеем !!!

    Коментиран от #6

  • 5 Марио Ангелов

    3 0 Отговор
    Гордея се с нея ! Много е важно да се покаже на света,че не всички българи грухтят!
  • 6 Джон Ленин

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ани ":

    АНИ , ЧЕСТИТ ??? КОНГРЕС НА ЦК НА БКП ... ДРУГАРКО ...
  • 7 Ринго Сталин

    1 2 Отговор
    днес ...Почитаме паметта на жертвите на БКП от кървавия атентат в църквата "Света Неделя" .... Е , ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ .... ПАК ПИШЕТЕ КОЛКО Е ДОСТОЙНА ВАШАТА ДРУГАРКА ...

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ринго Сталин":

    Е, хайде стига де! Атентата трябва да се помни, за тази цел има учебници по история. Ама тя не е заложила бомбата нали? Или дай да анатемосаме и провесим по дърветата всички с партиен билет. Ми и Б.Б. е имал такъв, и г-н Плевнелиев е бил ръководен кадър на ДКМС, да изброявам ли още?
  • 9 неутрален

    3 0 Отговор
    Е Ринго Сталин №7, коя година е бил атентата? Коя година е родена Бокова? За какво трябва да се отговаря от една доказала се грамотна, авторитетна личност за действията на тезе, които са извършили това грозно деяние? По Вашата логика, значи и Вашия любим министър-председател и толкова отговорен за действията на атентаторите, тъй като и той колкото и да се пребоядисва е чист комунистт, баща му като н-к на пожарната, също беше член на БКП, майка му -също и т.н. стига с тези глупости и злоба, за разлика от твоя любимец, тази жена е степени над него и други с нейния интелект, култура и познания. ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА БОКОВА! НЕКА ЕДИН ГРАМОТЕН ЧОВЕК НИ ПРЕДСТАВИ ПРЕД СВЕТА!!!!
  • 10 144

    3 1 Отговор
    В този свят управляван от сатаната колкото си по зъл и покварен толкова по висок пост заемаш.
  • 11 onq s konq

    2 3 Отговор
    Руснаците пак са развързали кесията.

    Коментиран от #12

  • 12 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Не го ръси наляво и надясно, малко ти е...

    Коментиран от #18

  • 13 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    бокова ако стане главен секретар на оон тва ще бъде страхотна реклама за българия.нека я подкрепим независимо от спорното минало на семеиството и.всъщност в българия имаше 1 млн.комуниста до 1989 година ,така че всеки е имал в родата си малко или много такива .проблема е по-скоро не кви са били нашите бащи и дядовци,а дали ние може да се оттърсим от тоталитарните лоши компоненти в манталитета си.бокова показа, че може и не виждам защо трява да я съдим за работи дето не са нейно дело или са се случили във време на общото ни зомбиране ,където тя е била особено рискова!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ххдкс

    2 2 Отговор
    и каква е новината? една руска платена уста хвали друга руска платена уста - жалко, дори не е смешно
  • 16 така де

    2 2 Отговор
    Бокова е с по-голям принос за Путинистан в световен мащаб, отколкото за мила България. Затова и нейно евентуално избиране ще е "троянският кон" на СССР-2 в ООН - нещо, което никоя демокрация няма да позволи. Накрая ще се върнем отново към реториката, че другите са лоши и виновни, а не че сме предложили най-компрометирания възможен кандидат :)
  • 17 гост

    2 2 Отговор
    Бокова няма да застане на чело на ООН, поне не и докато Путин е начело на Кремъл
  • 18 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    Не е точно така-просто твоето е дълбоко и широко...като Мароко.

    Коментиран от #21

  • 19 алйорд

    0 1 Отговор
    ​Българският кандидат за ООН не принадлежи на поколениекоето, което проправи път към демокрацията в страната
    Александър Йорданов*

    Изказването на Ирина Бокова по време на изслушванията на кандидатите за нов генерален секретар на ООН в Ню Йорк бе връх на цинизма.
  • 20 мишо шамара

    0 1 Отговор
    Александър Йорданов ...​Бокова - цинизъм без граници
  • 21 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Имах предвид акъла ти. Но така е с IQ равно на номера на обувките ти...

    Коментиран от #23

  • 22 незнайко

    1 3 Отговор
    Някой може ли да разясни, кокво прави ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ, освем да раздава хуманитарни помощи? Това е нещо като СИВ от едно време. Никой не се натиска да бъде секретар, защо да не бъде Бокова.
  • 23 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Монго":

    Ако твоето айкю беше на ниво,щеше да вденеш че не ползвам обувки а цървули.А иначе наистина ми е равно,но ...на номера на презерватива .
  • 24 ЖивеещВЛивърпул

    3 2 Отговор
    Колкото Ливърпулската 4-ка се наричат Джон Ленин, Ринго Сталин, Джордж Хрусчов и Пол Макаренко, толкова и Ирина Бокова(Акова) ще оглави ООН-то! Айде стига комунистически глупости бе! Марш у лево!
  • 25 Toko

    2 2 Отговор
    Ад - казан - българи- мислете тикви защо сте на тоя хал
  • 26 СТК412

    2 2 Отговор
    По добре Българка -комунист отколкото никакъв Българин.Кристалина ...да не е по стока...Може да предложите и Тиквата само че там шопски международен език не разбират.
  • 27 Пикачу

    1 0 Отговор
    Абе, като си спомня колко файда видяхме от вечната водеща в рейтингите/?!/ комисарка по Бедствията и авариите, Кристалина Георгиева, направо не ми се ще да оглавим и ООН.
  • 28 Янко

    1 1 Отговор
    УЖАС!
  • 29 ЧЕСТНО

    1 3 Отговор
    СЛАБ СЛАБ СЛАБ И ЗАВИСИМ ОТ МИНАЛОТО СИ ЧОВЕК МАША И МАНИПОЛИРУЕМА ПИОНКА НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ .ГРОЗНА И ПОЗНАТА КАРТИНКА НА Ш....НИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ.???!;::;
  • 30 бсп

    1 3 Отговор
    Тази червена лелка и нейния род са срам за България.Комунист и троянски кон на Путин да стане шеф на ООН.Никога няма да мине този номер.
  • 31 Ана

    0 1 Отговор
    Стояне,стига с тези компромиси.Не всеки има комунист в рода си.
    Стига с тези преклонени главички. Моите родители,които са живяли преди и след 9.9 и са все още живи и бедни,както винаги казват,че комунизма е безпрецедентен и унищожителен за българския народ.
    Бокова да си отива и никога да не се появява в България. За нея България е чужда държава,тя не иска да живее тук,тогава чао!

    Коментиран от #33

  • 32 Ана

    0 1 Отговор
    Ирина Б. Вече не е българка. Тя сама си го каза. Имаше много умни,интелигентни,прекрасни хора,които можеха да работят в Европа.но там изпращаха само деца на наши родители,получили добро образование,нали.Хайде стига вече,нямате ли самочувствие, че пак
    сте съгласни те и пак те да управляват вас и вашите деца.
  • 33 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ана":

    не съм съгласен с тебв случая .децата не могат да плащат за грешките на родителите си и тва определено трябва да влезе в реална употреба ако искаме да оставим комунизма зад гърба си.иначе винаги ще се връщаме към родата на този и онзи,а не към реалните му качества и постъпки.бокова е шеф на юнеско длъжност престижна и свързана с много отговорности и качества .ако тя не ги притежаваше щеше да е провален ръководител и нямаше да я издигат за оон.дали се чувства българка незнам ,но по-добре председателя на оон да е от българия отколкото да не е.иначе са прави родителите ти .комунизма така ни съсипа че направо ни смаза,но трябва да се гледа напред и да се оттърсваме от негативното му наследство ,включително и от реваншизма.
  • 34 Антикомунист

    0 1 Отговор
    Кандидатурата на Ирина Бокова, извинявам се Урина Акова, замириса!!!Защо ли?!
  • 35 До Стоян Георгиев

    0 2 Отговор
    До 4-то поколение е Божието възмездие, както е писано в Библията-Божието Слово, Стоенчо! Дядото убивал и рязал глави - внукът умря с отрязана глава - това е в рода на Бокови! Само който се покае и повярва в Благовестието на Господ Иисус Христос, той получава Божията милост и прошка, вместо заслуженото възмездие! Наследникът получава наследството, освен ако не се откаже от него-това е отразено и в човешките закони по подобие на Божия закон!!!

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "До Стоян Георгиев":

    съгласен съм ,че тежестта на кармата я поемат и децата и внуците,но аз не съдя по хората заради техните родители,а по качествата им.ако приемем тезата ,че бокова не става щото родата и е комунистическа трябва да се отречем и от президента ни щото и той е бил комсомолски активист и от рода на комунисти .не знам колко си години ,но aз съм живял в онова зомбирано време и тактиката на комунистическите и комсомолските ативисти бе много подла .обикновенно агитираха и вербуваха най-начетените и переспективни деца ,а в онова време бе много трудно да установиш кво точно се случва особено ако си от комунистическо семейство или поне от аполитично.бокова е продукт на семейство ,среда и на времето си,но след падането на системата тя се разви в структури извън българия за които личните качесвта имат значение и съм склонен да вярвам, че тя има такива,а че е по-добре българин да е генерален секретар на оон пред друг такъв за мен е под всякакво съмнение.днес българия се нуждае от успели хора ,за да може да си повярваме ,че имаме сили за успех в тва време и тази среда.
  • 37 До Стоян Георгиев

    1 0 Отговор
    Стоенчо, като комсомолски секретар ги виеш думите! Вече писах какви са условията за да няма Божие възмездие(карма не е християнско понятие и значи друго):покаяние и да повярва в Благовестието на Господ Иисус Христос! Тя още служи на други господари-даже не и българи! А имотите за милиони са на гърба на народа! Успелите българи също са в чужбина повечето и то без да са крали парите на народа! Ирина Бокова не е успял българин! До слагащите минуси - много рублички май са ви дали тролчета рублофилистични, но няма значение...Керванът си върви, а вие си лайте... така заработвате вашата коричка хляб като сте некадърни за друго!

    Коментиран от #38

  • 38 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "До Стоян Георгиев":

    аз минуси не слагам ,тва първо .сега няма да ставам християнски или будиски анализатор,но тва дето казах ти не го коментираш по същество излизаики с някакви прокламации .карма значи тва дето ти казваш с други думи ,наследствена обремененост от лошите постъпки на свързани с теб хора.бокова не я познавам ,но не съм чел да е убивала или да се е възползвала от властта ,щото не е била начело на въпросната власт ако е била кажи кога и къде не ми излизаи с тва за Христос и т.н. щуротии подобни на тези на всички демагози.Христос като наш спасител едва ли би искал да бъде ползван за политически заигравки.кажи на кои господари служи тя аргументираи се и бих ти повярвал,може да разкажеш и за придобитите от нея имоти за милиони .
    за мен да станеш шеф на юнеско е сериозно развитие в кариерата ,а да те номинират за генерален секретар на оон е огромно постижение.разкажи ми за други успели българи достигнали в последните години такива успехи.и те моля не ползваи християнските ни ценности за агитация и то в стил комунистическата такава от 40 те години!
  • 39 До Стоян Георгиев

    0 0 Отговор
    Стоенчо, май наистина си бил комсомолски секретар: Всичко е свързано с БОГ даже и политиката и Христос не е щуротия, както си го писал! Като оставиш БОГ извън уравнението, остава само дявола и вие комунетата това искате нали?! Християнските ценности не са твои, то е видно, и не ми казвай какво да ползвам и кога и как комуноид тролещ рублофилистик! И не обяснявай , че Бокова е единствената успяла българка, не е! Бокова е наложена от Москвата креатура бутана по всевъзможен начин да им върши работата! Трябва да си умопомрачен да не го осъзнаваш! Цялото ти писане е сбирщина от глупости и Московски опорно точки! Мешавица голяма, каквато явно е в главата ти! Срам си за България, комунизиран андроиде!а теб интернационалистите са патриоти май!
  • 40 До Стоян Георгиев

    0 0 Отговор
    Стоенчо комсомолско секретарче: чети и реви за другарката ти Бокова какви ги е натворила в ЮНЕСКО. И си задай на себе си въпроса: 1.Успяла ли е "българката" Бокова? и
    2.Откъде са и милионите?
    http://www.mediapool.bg/prahosnichestvoto-v-yunesko-postavya-pod-vapros-shansovete-na-bokova-news248181.html

    Коментиран от #41

  • 41 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "До Стоян Георгиев":

    благодаря за статията.надявам се англичаните да направят разследване и ако се установят злоупотреби бокова да бъде подведена под отговорност,което не се съмнявам ,че ще се случи ако има нещо вярно в твърденията от статията ,но може да се окаже просто пиар.освен това никъде в тази статия дето си пратил не се казва, че бокова лично е прибрала парите,а че са изхарчени непланомерно за заплати,което е доста различно от това дето ти твърдиш ,а именно че тя е откраднала лично пари!пак ти казвам въпреки че виждам,че не си читав с акъла,не си падам по комунизма .та чакам за други успели българи в международната политика .иначе може да прочетеш кои са и основните конкуретнти.90% от тях са хора от източния блок и от балканите ,което значи ,че са също със спорно минало и близки на нас по съдба!
  • 42 До Стоян Георгиев

    0 0 Отговор
    Стоенчо, да беше прочел цялата статия, вече веднъж са и дали оценка слаб на успялата ти др.Бокова:.."След прегледа през 2013 г. Великобритания съкрати парите изцяло за четири по-малки агенции на ООН. ЮНЕСКО и още две други – Организацията по прехраната и земеделието и Международната организация по миграция бяха в категорията с оценка "слаб", пише "Таймс". Сега ще разследват смърдежите и ще и съкратят парите! Очаквай го на 100%! И защо си мислиш, че трябва да е кандидат от Балканите на този пост задължително? Защото Масковската прапаганда го е раздула, че така трябва да е, нали?! Не бил комуне, абе Стоенчо тия ги разправяй на старата ми шапка! Точно защото съм читав и в акъла, ги виждам тия неща за разлика от твоя промит мозък! Масковски апорни точки ти са само в писаниците троле комунделско-разийски!

    Коментиран от #43

  • 43 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "До Стоян Георгиев":

    явно вярно шапката ти е доста стара заедно с главата под нея ,та ми вменяваш твърдения дето не съм правил освен ,че ме обиждаш и правиш грешни предположения.имам доста постове тук ,може дa поразгледаш темите дето съм писал и позицията ми за комунизма,но я ми кажи къде писаx ,че избрания генерален секретар трябва да е от балканите?писах че 90 % от кандидатите са от балканите тва дали е същото с твърдението дето ти правиш от мoе име?сега за статията ,ангия е спряла част от финансирането си към юнеско и към част от структурите на оон заради несъгласие с ефективността на използваните средства ,а не заради корупция ,тва скъпи християнино и некумунисте е много по-различно от правеното от теб внушение,което въобще не е християнско и е много комунистическо не мислиш ли?или като ми направиш две три изявления при които си вкарал думата БОГ ставаш вече голямата работа като християнин :)))!попрочети малко повече светите текстове ,там такива като теб са осъждани най-строго!
  • 44 До Стоян Георгиев

    0 0 Отговор
    Стоенчо в предното си про-московско писание определяш главните и опоненти от Балканите и източния блок, което подкрепя московската опорна точка, папагале московски, ама ти не мислиш и какво пишеш и не четеш цели статии, а се хващаш за фразички! Ти тръбиш по московски!!!Мухлясал ти е мозъка то е видно! Фаворитите обратно на московската ти опорна точка са други:
    http://www.mediapool.bg/diplomat-opredeli-predstavyaneto-na-bokova-kato-razocharovashto-news248129.html
    и не са от Балканите!!! Червената Бокова - капут!!! Да не срами България повече! А за апартаментите купени в Ню Йорк, Париж и т.н. ще я разследват, че са купени именно по тези времена с големите заплати!!! И за това има статии! Да, не съм комунист и съм християнин за разлика от теб! В най-добрия случай, не знаеш какъв си, което никак не е ласкателно за теб! В най-лошия си червена чугунена кратуна вместо нормално-мислеща човешка глава! Или трол на зарплата, както казват по русский! Внушенията явно са ти специалност и съвсем съзнателно това работиш, а обвиняваш другите в това! ЗЛОБЕЙ СИ КОЛКОТО ИСКАШ АМА не-БЪЛГАРКАТА БОКОВА НЯМА ДА Е ГЕНСЕК(по русский) на ООН-то!!!Баста и айде ходи си у лево троле!Или по-добре се покай и повярвай в Благовестието на Господа Иисуса Христа, че завръщането му е скоро!

    Коментиран от #46

  • 45 До Стоян Георгиев

    0 0 Отговор
    Стоенчо, силно поврътлив си като комсомолски секретар например в пост 33 пишеш:"..не съм съгласен с теб в случая .децата не могат да плащат за грешките на родителите си...", а в пост 36:"..съгласен съм ,че тежестта на кармата я поемат и децата и внуците,.."!!! Явно си съгласен на всичко!!! Голяма позиция имаш! По-добре си кажи, че си гюбре на московските си государи и се скрий някъде, че смърдиш! Мнението ти и пукната пара не струва, не се прави на анти-комунист, нито на християнин, ти си просто въртиопашка, а под опашката и въртизадник явно! Разконспириран си другарю Стоян Георгиев комуне червено!Загубена кауза подкрепяш, да знам там си само заради рубличките! Марш в Сибир!

    Коментиран от #47

  • 46 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "До Стоян Георгиев":

    не си християнин скъпи некумунисте,ти си демагог с ментални проблеми използваики християнството като дявола евангелието,демек за нечисти цели.никъде не съм казал че имам фаворит и то от балканите ,казах че голямата си част от номинираните са от балканите ,те не са ми фаворити .нищо не ми е мухлясало и тва сигурно е част от християнския ти морал и риторика ?ако бокова има имоти купени с крадени пари аз също ще се радвам да е капут,но до тогава ти нямаш право да правиш внушения.щото ако са неверни няма да се извиниш ,което пак не е християнско нали?другия бълвоч от обиди като червена кратуна и незнам кво си също са изключително смирени изявления от чакащ второто пришествие :))))))))))!дали ще я избреат ще се разбере скоро ,но ти определено си болен от омраза,което е много християнско нали :)))!
  • 47 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "До Стоян Георгиев":

    да, точно така не съм съгласен децата да плащат заради родителите си и техните грешки ,но в будизма е така кармата е натрупване на отрицателна енергия генерирана от минали прераждания и родови грешки,може да има карма и цял един народ .та тва са две напълно обективни твърдения които не противоречат едно на друго.
    иначе виждам че ме разконспирира и ти благодаря ,ти постигна особен успех и тръгвам за сибир още утре.вече няма да пиша тук срещу такива ревностни християни защитници на доброто дело и разобличители на бокова .:)))))))))))))))))))))