12 Април, 2017 08:01 1 933 6

Уседналост и духът на патриотизма

  • гласуване-
  • уседналост
Уседналост и духът на патриотизма - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проблем с уседналостта няма. Има проблем с тези, които, пътувайки, а днес повечето сме пътуващи хора, бавно се откъсват от България.

Това коментира в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

Ангажираният с България човек е икономически активен в полза на България. Откъсналият се - не е. Срещам постоянно и двата вида. От 2009 година насам гласувалите в Турция български граждани са намалели близо три пъти. Те губят интерес към партии защитнички и реваншистки (случая ДПС), имат все по-малко роднини в България, тежкият спомен от "Възродителния процес" им тежи все по-скрито и дълбоко и все по-малко ги интересува какво става в страната, в която са се родили.

Въпросът сега е дали излезлият от ракиената бутилка патриотичен дух ще спретне един Възродителен процес и на останалите българи и ще раздели хората на пътуващи и оставащи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    3 3 Отговор
    Много добре казано - духът от ракиената бутилка! Напоследък политическите ни личности падат на все по-ниско ниво, примитивизмът ни завладява безцеремонно. За каква уседналост става въпрос? Кой без причина би напуснал собствената си държава? Тя е твоят дом, твоите корени. За да отидеш да работиш в чужбина, има причини и те са известни на всички. Вместо да мизеруваш в България, отиваш да работиш за чужда държава, чужд бизнес, с надеждата, че някога ще се завърнеш. Всеки е изпитвал носталгия. Президентът Радев не си прави труда да е наясно с Конституцията на България. Той бърза да угоди на партията, която го направи президент. Тези хора не престават да лудеят и щуреят и накаляват едно напрежение, което е във вреда на всички в България. Прикрива се зад гласуващите граждани с двойно гражданство в Турция, а всъщност намеренията му са да възпре гласуващите българи навсякъде по света. За да спечелят Нинова и нейните поддръжнвици. Руското влияние у нас е по-голямо. Броят на руско-българските граждани, настанили се у нас е известен, а те гласуват по команда също като турско-българските. Такова е усещавнето, каквито и написани от жена си речи да държи.

    Коментиран от #2

  • 2 ОСЛО

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "случаен":

    Прав си братле, аз също бачкам в европа , и ще се върна щом се пенсионирам. Комунистите са майстори на интриги и шашми бъдете внимателни стях . Малко по малко почнаха да ни подрязват правата ни , дорде се усетим , и ще ни докарат пак комунизъм без права. Е за това нямаше декомунизация като останалите бивши соц държави.
    Разкарайте 16 република на ссср в България , и ще се оправите.
    Отсега нататъка ще гласувм ,за да ги махнем тези меки комуняги
  • 3 ХАСАН

    5 6 Отговор
    Никой бьлгарски гражданин не е заминал в Русия или Китай! Имаме прогонени в Турция и прокудени от немотията в Сащ и ЕС бьлгарски граждани!и затова Радев иска да откьсне тия хора от Бьлгария и заедно с Доган да поднесат Бьлгария на Русия
  • 4 дддддд

    6 1 Отговор
    Май не схванахте какво казва президента? Той каза: Тези с двойно гражданство извън ЕС, да нямат право да гласуват. 100% съгласен.
  • 5 Гост

    9 0 Отговор
    На кратко: частично съм съгласен с Президента.
    Бих допълнил: Да се премахне двойното гражданство изцяло.
    Разширена версия:
    Еми...и аз бачкам в Европа. 10 месеца съм там. Хлябът ми е от там. Но плащам осигуровки и данъци в БГ. Не съм спирал да се интересувам от БГ и случващото се тук. И съм за "премахване на двойното гражданство". Много по-развити страни от БГ не признават двойно гражданство, но ние - да. Защо? Как може да си гражданин на две места едновремнно?! Това според мен не правилно. Ако няма двойно гражданство, тогава всеки може да си избере, да бъде ли българин или не. Да може ли да гласува или не. Без значение къде ще е "уседнал" и за колко време. Принципа на уседналостта не отразява реалността на живота. Но гражданството...това е друга бира.
    Познавам българи с двойно гражданство, и "бивши" българи приели друго гражданство и отказали се от българското. И такива, които са се отказвали от чуждо , за да си запазят българското. Е искам да ви кажа, че от трите типа най-истинските и откровени хора, са третия тип. Другите са чисти родоотстъпници, пиявици, гледащи собственото си АЗ в най-дребните детайли на бедните си душици. На тях не може да се разчита за нищо. Те са по-католици и от Папата. Такива хора не градят. Те ползват. Използват. И породължават към "по-светли" хоризонти.

    Ако се махне двойното гражданство, бих искал да видя тогава, колко родолюбиви ще се окажат множеството "защитници на българските права", които крещят сега от всички

    Коментиран от #6

  • 6 Хмммм. Даааа

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ти ,мислиш че , махаш тройното гражданство и въпросът е решен и се приключва проблема. Като идея е добра , но на практика няма да се получи . Има хора за всяко нещо, исъм сигурен че имат готов отговор по тази тема и най малко с два хода са напред. И пак ще се окажем в небрано лозе. Не подценявай другата страна в спора. Времето ще покаже. ПАЖИВИОМ У ВИДИМ