Last news in Fakti

28 Април, 2017 06:10 9 409 19

Румънски модел? Другия път...

  • маковей-
  • румънски модел
Румънски модел? Другия път... - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Всички искахме румънския модел, това е румънският модел - като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват", заяви Бойко Борисов в парламента пред благо премигващия скъп гост от европарламента Джефри ван Орден. Ментор на низвергнатия от родната политика Николай Бареков. Поводът беше влизането на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" и заключението й за нагласен търг и безумна цена от 51 млн.лв. за ремонт на калпави 4 км от магистрала "Марица". И в типичен стил потретилият мандатите си надъха репортерското братство с призива "Бой по всички".

Всъщност никой от реалните играчи в родната попитика нито мисли това, нито желае модела, който приложиха на север от голямата река за борба с корупцията по високите етажи. Все едно с радост да си намалят пратийните субсидии и броя на депутатите. Единствено лидери на маргинални политически сили без шанс да помиришат власт в обозримо бъдеще повтаряха мантрата за румънския модел. Останалите от "шампионския плейоф" неприкрито се подиграваха и иронизираха правосъдния министър на съседите ни. Къде по псевдопатриотични подбуди, къде поради национални комплекси. И, разбира се, като рефлекс на страха.

Румънците ли ще ни учат? Дето нямаха телевизия и гледаха нашата? Хайде, де.

А когато новият румънски премиер издаде указа, с който предизвика протести в Букурещ - в затвора да се влиза за злоупотреби с над 44 хиляди евро, тържествуваха, че правосъдната им реформа се е провалила. Родни евродепутати и партийни функционери периодично недоволстват от унизителния според тях мониторинг върху правосъдието, сякаш то процъфтява. Ако не можете да се сетите за името на осъден роден политик, възможните причини са две. Или действително няма такъв, или те са толкова много, че се затруднявате да посочите конкретно име. Уточнихте ли причината?

Предстои ни председателство на ЕС. Съгласете се, че не върви, докато видните гости и любезните им домакини заседават, под прозорците им да минават камионетки с арестувани родни политици. Или чиновниците да се будят вместо от алармата на телефона, с новината, кого е подхванала прокуратурата. Логично е да очакваме, че предстои договорка между отделните ни власти, да не се излагаме с циркове по време на домакинството ни. А ако междувременно започнат протести срещу неработещата съдебна система, за каквито вече се дочуват призиви, бързо ще бъде отстрелян някой от обичайните заподозрени. Пак заради гостите.

Искаме румънски модел, ама друг път...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    55 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Гост11

    92 1 Отговор
    Всички искаме промяна, но за съжаление никой не иска да се промени!!!! Наще политици ще следват "гръцкият модел"- огромен външен дълг и никакво производство.Само дето в "гръцкия модел" парите се разпределят на населението, тук на батко и братко.
  • 3 Болшевик

    85 0 Отговор
    "Политиците" са купени марионетки,които плачат за голям бой,но липсата на "народ"ги прави безсмъртни !

    Коментиран от #7, #14

  • 4 Лош материал

    83 0 Отговор
    Намирате ли прилика между- политика и циганина ??????
    И двамата нямат родина......не плащат нищо и крадат,като за последно.
  • 5 Гого

    51 1 Отговор
    Няма нищо с Румънският модел осъдения няма само повдигнати обвинения законите така са направени че обслужват мафиотите престъпниците и корумпираните. Ако те хванат че си откраднал 5 лева веднага те тикват в панделата а за милиони няма закони. Този филм вече сме го гледали малко шум за два три дни и после нещата почват да си вървят по старому. Ако бяхме по Румънският модел първи Цветанов и Борисов щяха да са зад решетките.
  • 6 аз Клавдий

    44 0 Отговор
    Целта на всички обвинения е те да се провалят и политици и бизнесмени да излезнат изпрани от пералнята на Цацата.

    Коментиран от #8

  • 7 факт

    33 0 Отговор

    До коментар #3 от "Болшевик":

    Народ може и да няма, но маргиналите стават все повече и повече. И когато болшинството се лумпенизира и излезе на улиците ще стане страшно. Продажните ни политици сами режат клона на който седят.
  • 8 ник

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "аз Клавдий":

    то затова иамем цацаров, да лови цацата, акулите да се смеят
  • 9 БАЙ ГАН4О

    28 0 Отговор
    Вече на мода ще е Македонския модел
  • 10 ОГЛЕДАЛЦЕ

    15 0 Отговор
    БАЦЕ ТОТАЛНО СЕ МЪЧИ ДА СИ ОТРЕЖЕ ОПАШКАТА А КАТО СЕ ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО И МУ НАМИГАТ НАСРЕЩА ПЕЕВСКИ И ГЕРГОВ.
  • 11 ПО РУМЪНСКИ АДЕ

    13 0 Отговор
    БАЦЕ ПО РУМЪНСКИ ДА ВКАРАМЕ ТИГЪРА ТОТЕВ В КЛЕТКАТА ,СТИГА СИ ГО УГОЯВАЛ
  • 12 ТИКВОЧА

    12 0 Отговор
    СРАМ МЕ Е ТЕ ТОЯ ДА МИ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ .- Е.АТИ Е..НИЯ НАРОД ЩОМ СИ ИЗБИРА ПОЖАРНИКАР ЗА ВОДАЧ.
  • 13 СЕКРЕТНО

    8 0 Отговор
    секретното досие отнасящо се до някои факти от политическата активност на Бойко Борисов, председателя на ГЕРБ, някои кратки откъси от този документ:
    Стр 2: Агент А докладва: „Нашето разследване показа, че Бойко Борисов се е провъзгласил за баща на нацията. Група депутати от БСП, обаче, искат катодоказателство резултат от тест за бащинство. Не може една нация да има двама бащи, твърдят те.””
    Стр. 5: Агент В докладва: „Бойко Борисов има тесни връзки и широк бизнес с медийния олигарх Делян Пеевски. „Докторе, май нещо не съм наред”, се оплаквал той на личния си психолог, „защо като се оглеждам в огледалото в къщи виждам само Гергов, а Пеевски ми се появява само на голямото огледало в Министерския съвет?”
    Стр. 52: Агент Ф докладва: „На два пъти се опитва да управлява държавата, но това не се оказва по силите му. Оказaло се доста по-трудно от това да управляваш мафия.”
    Стр 111: Агент Ъ докладва: „Инициативен комитет от граждани на Банкя е подел инициатива за откриване на паметник на Бойко Борисов по случай третото му избиране за министър-председател. Вежди Рашидов е дал съгласието си безвъзмездно да сътвори този шедьовър. Това ще бъде първата в света скулптура от асфалт.””
    Запитан за коментар, вечният кандидат за премиер, Бойко Борисов, заяви в интервю за официалния орган на ГЕРБ, в-к „Герб и чук”: „Е па какво секретно има тука. Това и децата го знаят. Влез в Интернет и ще намериш сто пъти повече „секретна” информация. Българска работа!
  • 14 Plovdiv

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Болшевик":

    Не е липсата на народ, а наличието на "рая".
  • 15 Истина

    6 0 Отговор
    Истината е , ще ако не се надигнем и бъдем заедно ще ни чу..т докато могат, едно време милата ми майка(лека и пръст) казваше, сине за твоите деца ще е наред всичко ,спокойно дете мое бъди умен и всичко ще е наред , ДА ама Не СЕГА СЕ НАЛАГА ДА ЛЪЖА МОИТЕ ДЕЦА !
  • 16 ХАСКОВО

    4 0 Отговор
    Е САМО ТРИМА ДУШИ ЛИ РАЗПРЕДЕЛЯТ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ?
  • 17 Тъжна физиономия

    2 0 Отговор
    Ако Русия и Китай ЛЪЗНАТ Долара и Еврото, тогз Соросо-октопода и целият Запад е в стойка "молещ се мохамеданин". Бойко обаче защо е замислен на фотото - незнам, дали и той ще посърне ако , нали?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Shmeker

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Всички искахме румънския модел, това е румънският модел - като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват"

    Ми не е така. Това в Българския модел. Румънският е:
    "Всички искахме румънския модел, това е румънският модел - като се събудиш сутрин, да чуеш кого ВКАРВАТ В ЗАТВОРА И КОНФИСКУВАТ ИМУЩЕСТВОТО"