Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 11:31 1 831 0

Спилбърг: Къде са големите филми?

  • кино-
  • филми-
  • спилбърг
Спилбърг: Къде са големите филми? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Култовият режисьор Стивън Спилбърг отправи остра критика към съвременното кино. Основният му недъг е липсата на филмови шедьоври в последните две десетилетия. В сърцето на американската филмовата индустрия, Холивуд, режисьорът заяви скептично, че няма много филми, които си струва да се гледат, пише вестник „Дейли телеграф“.

64-годишният автор на „Списъкът на Шиндлер“ и „Челюсти“ се вдъхновява от рожбите на киното през 50-те и 60-те години на миналия век. И признава, че трудно би гледал филм от последните 20 години. Причината – бил прекалено романтичен.

„Гледам нямо кино за вдъхновение, защото филмите се разказват визуално, те се разказват със свръх наситена игра“, допълва Спилбърг, който в момента работи по екранизиране на театралния хит „War Horse“.

Става дума за детски дневник за бруталността на Първата световна война, видяна през очите на едно животно – кон. Пиесата е много популярна в Лондон.

Всъщност, това е един от шестте текущи проекта на Спилбърг, в които той се изживява като режисьор или продуцент. Той има и 24 бъдещи проекта.

„Цялата ми кариера оцеля без големи кино-звезди. Да, ще правя филми с Том Круз и Том Ханк. Ще се радвам на това, но повечето ми филми са с непопулярни актьори. И те се справиха доста добре“, признава още режисьорът. 

Спилбърг е убеден, че дори и слабите филми могат да съдържат искрица гений. Той съветва: не излизайте от киното, дори и филмът да не ви хареса, тъй като за създаването му някой е вложил страст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА