Last news in Fakti

30 Май, 2017 08:08 14 142 31

В ЦСКА-София са изненадани. Ама друг път

  • цска-
  • уефа-
  • гриша ганчев
В ЦСКА-София са изненадани. Ама друг път - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Единствено изоставилите здравия разум и логика крайни фенове на ЦСКА-София се чувстват попарени и изненадани от решението на УЕФА да не допусне клуба до европейските турнири през следващите два сезона. Припознават се и като жертви, точно както припознаха новия клуб за естествен продължител на автентичния ЦСКА. Който демонстративно и хладнокръвно бе оставен да умре. Търсят заговори и конспирации. Съзират ту дългата ръка на Домусчиев, ту двойна игра от страна на Борислав Михайлов и "синьото" БФС. Където горд член на Изпълкома от дълги години е самият "спасител" Гриша Ганчев. Който на прословутата си среща с изстрадалите фенове на стадион "Българска армия" в прав текст обеща, че ще "оправи" дълговете на закъсалото дружество.

Явно под оправи е имал предвид да ги отпише. Защото след внесения претупан оздравителен план, пуснат само заради конкурентния - на свързаната с Васил Божков фирма - екипът на Ганчев отказа да нанесе корекции и всичко свърши. Още тогава. А в ролята на необходимата "зла вещица" в тъжната приказка до ден днешен е синдик Дора Милева. Междувременно, докато течеше обратното броене, спортният министър Красен Кралев прекрати концесията за ползване на "Българска армия" и "Панчарево", която бе единственият сериозен "актив" на умиращото дружество и божковата фирма очаквано също свири отбой.

Тогава Кралев роди абсурдния в спортен и търговски аспект термин "припознаване". Феновете сами да решат, кой отбор подкрепят, за да бъде допуснат той до стадиона на славния клуб. Независимо, че в правния мир припознаването съществува само като заявление на едно лице, че дадено дете произхожда от него. Това припознаване приключи в съкратен срок, поради липса на актуална алтернатива и посоченото "дете", както се очакваше, бе това, родено от интимната връзка между "Литекс"-Ловеч и "Чавдар"-Етрополе. Кръстиха го ЦСКА-София и хвърлиха пъпа му в Борисовата градина. Чист като момина сълза нов клуб, без стотинка задължения, но и без никакви скрупули да се представя за онзи, гонещият 70, на Нако Чакмаков, Крум Милев и Иван Колев.

Хората на Ганчев скорострелно започнаха да маркират територията си, като стартираха мащабен ремонт в Панчарево преди да е проведен търг за базите. Твърди се, на базата на мистично споразумение с ведомството на Кралев. Това споразумение така и не бе показано, въпреки настойчивите молби на създадения междувременно от фенове нов клуб ЦСКА 1948, борещ се днес за място във В група. Пълна загадка е, какво би се случило на търга за базите, както и на този за емблемата на покойния клуб, въпреки че тимът на Ганчев я ползва спокойно и без да е наддавал с никого.

Дали размахът, с който се работи на Панчарево, не е подплатен с уверения за безоблачен търг. Сигурно и в най-тежкия си кошмар Ганчев не вижда как някой го побеждава, взема ремонтираната от него база и остава за 30 години на Армията. Но другият кошмар, който изживяха феновете с ветото от Нион, няма как да не е бил предварително калкулиран. Наивно е да се смята, че Ганчев и Стоилов са изненадани от случилото се. Имаха цялото време на света, да се консултират с юристи дори от друга планета. И със сигурност са го направили, без да хранят излишни илюзии. Може да са всякакви, но не са вчерашни. Разиграваният шок и изнедана са просто влизане в поредна роля. Която може и да мине пред наивните фенове и славните ветерани от ресторанта на "Армията". Но не пред мислещите привърженици на футбола. Да не говорим пред централата на УЕФА.

Какво следва? Ганчев би си тръгнал от "Армията" единствено ако изгуби търга за базите. В такъв случай друго не му и остава. Как обаче да се реваншира пред феновете сега? Със скъпа селекция? Та кой читав перспективен футболист би дошъл в отбор, който ще играе в Европа най-рано през есента на 2019 г.? Единствено подмамени с огромни заплати прехвърлили 30-те си години играчи, наситили се на евро-вечери. Като преминалите през ЦСКА Янис Зику и Даниел Панку. Но това бе в друго време. И в един друг отбор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    33 42 Отговор
    По добре това ЦСКА пред никакво ЦСКА!!!
  • 2 ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ

    26 38 Отговор
    ЧОРБАРИ И ВИЕ И ВАШИТЕ НАРКОМАНСКИ АГИТКИ

    Коментиран от #8

  • 3 СВИНСКА ЧОРБА

    43 19 Отговор
    БОКО И КРАЛЕВ СЪЗДАДОХА ВТОРО ЦСКА ЗА ДА УГОДЯТ НА ЕДНО Д ЖУ ДЖЕ ОТ МИКРЕНЕ
  • 4 Хайко

    48 29 Отговор
    Важното е че продължават да мачкат синия отбор (не бих го нарекъл с името на светеца Левски) - впрочем....аз вече ще спра да наричам сините - "говеда" - тези мили животинки нямат нищо общо със сините фенове. Нека не обиждаме животните като ги сравняваме със сините.

    Коментиран от #18

  • 5 Бай Добри

    21 20 Отговор
    ГГ има много нисък праг на търпение....

    Ако днес му вземат и емблемата и трябва да се смени цвета на фанелките на тоя незнаен отбор, и после има търг и за базите, ще ви хвърли като изцапани гащи и ще се повторят 2014 и 2015, пак ще се появи Лупи, а защо не и Титаните, пак ще ви говори човека с пурите, после Стивън Ло ще строи парка....ееее, зтаете си !

    :-)
  • 6 Свиня съвест няма

    45 15 Отговор
    Е нема такава продажна СГАН,да предадеш и забравиш всичко мило което с години си обичал,заради два селски клуба само и само да ревеш по трибуните!
    Такива като вас утре ще забравят и отхвърлят жените,майките и децата си,К..ВИ сте,не заслужавате нищо!
  • 7 ГЕОРГИ

    45 12 Отговор
    Един славен и именит клуб,като Глазгоу Рейнджърс,поради финансови проблеми,беше пратен в 3 ниво на шотландския футбол,а вие с вашата схема,няма да си платите милионите ,които дължите,а пък на всичко отгоре искате едно ново дружество да наследи историята на старото,но без задълженията.Тази тъпотия може да стане в България,но не и в цивилизования свят.Затова ще духате супата.И никога УЕФА няма да признае на товa,близо 70 год история на истинския ЦСКА.
  • 8 BBTY

    10 14 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ":

    Ходи си бий играчите и си пали стадиона ,не се занимавай с НАШЕТА "наркоманска агитка"
  • 9 Кирил

    35 9 Отговор
    Разбирам феновете на ЦСКА. Искат да имат отбор, да са в играта, да гледат победи. Те не са виновни, че Лупи потопи старото дружество с милиони дългове. Вярно скачаха и се радваха на 16-те точки преднина, като не се питаха: А каква е цената на тези победи? Кой и с какви пари плаща? Защото заплата на Зику бе 40000 евра... невиждана по онова време в България.
    Учудвам се обаче на липсата им на всякаква гордост и чест. Когато на времето писах, че ЦСКА е създаден, за да има победи над Левски и че само победите крепят този клуб, мнозина спориха. Но през последната година се доказа, че е именно така. Обичаха клуба си, а позволиха да ги накарат да "припознаят" един съвсем друг отбор, събран от Гриша Ганчев. Бързо забравиха своя клуб и червената идея. За месец тя се превърна в любов към Литекс?! Разбра се колко е била обичта им, идеите им, вярата им. Продадоха се за два гроша! Няма друг случай във футболната история не само на България, но и в целия свят.
    Сигурен съм, че ако бяха го направили като всички нормални клубове, след 2-3 години ЦСКА щеше да се върне законно в елита, изстрадал но горд и автентичен. Уви, мафията и меркантилността на част от "феновете" спряха това. Историята от 1948 се повтаря - изкуствено създаден клуб по незаконен начин.
  • 10 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    27 11 Отговор
    Няма ЦСКА!!!
  • 11 перача

    18 5 Отговор
    Това в България отдавна не е футбол, а партийно събрание. Всички съветски олигарси са боднали по едно отборче да перат пари или просто ей така за кеф, от скука.
    В България единствено Мафията е истинска, всичко друго е пълен фейк!
    Хората нямат за ядене, тия си раздават заплати за стотици хиляди евро, карат коли за хиляди евро, на какво отгоре??????
    Нито някой ги гледа, нито някой го интересува, абсолютна Перла-05 от соца.
  • 12 перача

    10 15 Отговор
    Къв футбол???? Червените единствено могат да крадат, това им е занаята, с това се занимават години наред и така ще продължава. Синовете на компартията това могат, това правят, но не е луд, тоя който яде баницата, а този който му я дава.
  • 13 КЗЛ

    12 11 Отговор
    срам и резил за вас УЕФСКИ.
    Половината статия е точно, менажирана както медиите представяха проекта Ганчев, както и искането им той да не се меси в ЦСКА.
    Ганчев, на срещата с феновете пита искате ли оздравяване и 32 милиона + Щ група. Или друга схема. КЗЛ и 3:0

    Коментиран от #14

  • 14 КЗЛ

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "КЗЛ":

    Чак па се подписали от долу БЪЛГАРИЯ.
    СРАМ!

    Коментиран от #27

  • 15 гларус

    14 9 Отговор
    Браво . Един път да се напише истината .Всички обичащи футбола би трябвало тази статия да е научат на изуст . А ако има истински фенове би трябвало такива схемаджйи като Лупи и Ганчев /може би и Кралев /да бъдат не само съблечени ами и ....
  • 16 Обективна

    15 6 Отговор
    Българските номера минават в България, но не и в Европа. Всеки първо да си плати борчовете, защото не може да се смениш няколко букви от името и да започнеш на чисто.
  • 17 Смях

    15 8 Отговор
    Това цска Ловеч ли беше? Как да получи разрешение... То се появи миналата година директно в А група... Те от УЕФА да не пасат трева... Там нещата не се случват като тук на масата на тиферич някъде из Балкана да уреждаме нещата... Да бяхте играли първо във "В" после "Б" и после в "А" както направиха Дунав... Утре сте в клетката! Имам чувството, че това ще е първата победа на Дунав у дома!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мършата

    11 16 Отговор
    СЪРЦА ЧЕРВЕНИ СЪРЦА МИЛИОНИ САМО ЦСКА!!!!!!!!! КОЙ СЕГА Е НОМЕР ЕДНО????? Ц С К А е НОМЕР ЕДНО!!! ЦСКА ЦСКА ЦСКА

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мършата":

    Не сте вие!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БУМ

    8 1 Отговор
    търгове,припознавания,обединения на клубове и така нататък.АБЕ ХОРА ОТ ЛОВЕЧ ВИЕ НЕ СТЕ ЗА ФУТБОЛА БРЕ АМИ ЗА ЦИРКА.
  • 23 SAMO CSKA

    7 8 Отговор
    уефски е толкова изпаднал, че почна да си избива комплексите и проблемите чрез УЕФА, БФС и НАП. уефскарите от злоба станаха специалисти по футболна история, международно право и безплатни агенти на НАП. За да сте квит с ЦСКА , трябва първо да си платите наемите за базите за 30 години назад, да ви отнемат и на вас лиценза , друг да играе в евро-лигата вместо вас и ако не изпълните тези условия - В група - Витоша "Бистрица".
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 волен сидеров

    4 5 Отговор
    3 : 0 много боли а и то на два поредни мача .ами плюйте си на воля злобни сини човечета .да бяхте си на..али футболистите тъкмо ги разсъблякохте ами давайте-добър умствен багаж на феновете на уевски.и земете го сменете това име не позорете Апостола на свободата -не ви ли е срам да го намесвате в жалката си история -навършихте уж сто години и започнахте отлично с яки загуби и то от цска -ами -разбирам ви много ви боли ама това е истината реална ....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЦСКА

    3 4 Отговор
    Кирил Георги, вие сте истински го.еда, уж се борите за истината, ама малко заобиколена...
    Глазгоу - ново дружество, което плаща по- малко 20 % от дълговете/ плащат задълженията към местните клубове и федерация/. Местната федерация прави допитване до всички клубове и клубовете решават да ги пратят в 4 тото им ниво
    Селтик след това съжалява за този си избор.Нас ни поканиха, защото осъзнаха, че без ЦСКА футбола ни е кръгла нула, друг е въпроса, че ни подведоха, че правейки тази нова лига ППЛ, ще избегнем правилото за 3 години, уви подведоха ни, заради ТВ правата. В момента ще изплатим 8 млн от 22 общо, което е повече от 20%. Относно Киро мастията и Литекс. УЕФА категорично казва, че ЦСКА - София не е Литекс, защото не ползваме лиценза им, което беше опорната точка на лудокравец и говедоспор.
  • 29 Беки

    1 3 Отговор
    Този който е написал този пасквил, що не си е написал и името? А иначе всеки знае да храчи и плюе скрит зад ъгъла. Това или онова ЦСКА щом лови сини мишлета, е ЦСКА!!! И преди и сега резултата е това, 3:0 !!!
  • 30 Левскар

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Йордан":

    Йордан-чо мамин,
    Фен съм на Левски-Спартак от 1976-та.
    Резилът,който си причинявате, вие феновете на новия червен тим от столицата е безкраен като човешката глупост.А резилът на разни "червени легенди" е просто неописуемо гнусен в очите на всички,които не са фенове на ЦСКА.Хора без достойнство се оказаха Стойчо,Майкъла,та ако щеш и чичо Митко Пенев и куп още други бивши футболисти на славният "истински"червен тим,детронирал славните Нотингам,Ливърпул и Аякс от Европейският връх и записвал победи над още много велики европейски отбори,включително Байерн.Та да те успокоя,нас Левскарите не ни мисли,помислете как да изгоните натрапника от Ловеч?Сините ще си останат в нашите сърца завинаги,дори и да заиграят в Софийските селски групи.И за финал от както се помня в България е имало само един отбор ЦСКА,забравете това смешно ЦСКА-София,самото тире и добавката зад него подсказват за измамата.Хайде остани си със здраве, а аз като вечен Левскар се моля истинското ЦСКА да се завърне в А-групата и да гледам истински дербита,ха дано и да видим тогава за кое ЦСКА ще държите вие с продажните "душици"?????
  • 31 Беки

    1 2 Отговор
    Сините мишлета пак цвърчат. Появяват се и по угоени мишлета, като този драскачев който е надраскал този пасквил. Ама те така си цвърчат, колко сме велики, какви велики неща ще направим, вие ще видите....Това е всяка година като свърши шампионата. После като почне и като се появи червената котка, почват да се карат помежду си, да се събличат, да се крият...а бе мишкарска работа. И най-вече, не могат да осъзнаят, че проблемите им се задълбочават и тепърва реват.