Last news in Fakti

15 Декември, 2011 07:03 7 299 0

Христо Пимпирев: Антарктида е континентът на XXI век

  • антарктида-
  • христо пимпирев-
  • ледения континент
Христо Пимпирев: Антарктида е континентът на XXI век - 1
Проф. Христо Пимпирев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Антарктида е континентът на XXI век. Моето лично мнение от над 3 години прекарани там, е че отношенията между хората са много по-човешки, искрени и непринудени. Това заяви в ProИнтервю проф. Христо Пимпирев, учен-геолог, антарктически изследовател и доайен на българската експедиция в ледения континент.

Суровите условия те правят по-добър и Антарктида е бъдещия модел на човечеството, смята проф. Пимпирев.  Той е щастлив, че „нашата Родина е там и участва в изграждането на нов по-добър свят”.

Все по-млади хора желаят да се включат в антарктическите ни експедиции и това не може да не ме радва, заяви още проф. Пимпирев. По думите му този последен, девствен, криещ много научни тайни континент, е за тях. В българските експедиции участват все повече млади образовани българи и те са нашето бъдеще, убеден е ученият.

В 20-та юбилейна българска експедиция на Антарктида ще участват 20 души българи, от които 10 дами, както и 4 японци и 4 португалци. Проф. Пимпирев заминава на 5 януари 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА