Last news in Fakti

18 Септември, 2017 16:46 3 166 9

Вегетариански бургер или шизофренията при вегетарианците

  • зеле-
  • морков-
  • вегетарианци

Вероятно психиатър ще го разкаже по-добре, а за фройдистка аналогия е лесно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Винаги ме е забавлявала шизофренията при вегетарианците. Аз например обичам зеленчуци, но никога няма да ми хрумне да си направя пилешки морков, да речем. Това коментира в профила си във Фейсбук Емил Кошлуков.

А те по цял ден крещят срещу месото, после започват: спаначени кюфтета, соев шницел, вегетариански бургер и т н. Има вегетарианска шкембе чорба и луканка, не се майтапя.

Как луканка, бе бледни братко, ти си сложил кимион върху цвекло, това даже свинята, от която правим луканката, няма да го яде. Представяте ли си нормален човек да сподели рецепта за овнешка салата, със заместители от заден бут и котлети, а после да ви убеждава, че е съвсем като истинска, има вкус на маруля. Те обаче по цял ден си обясняват как правят тези неща и се радват, и си пляскат, може даже да ги ядат, не знам.

Вероятно психиатър ще го разкаже по-добре, а за фройдистка аналогия е лесно: Само си представете млад мъж, строен и добре сложен, как се приближава до вас и ви казва, че не може да понася педали и травестити, точно затова е облякъл рокля с категорично мъжка кройка.

Както и да е, не са лоши повечето, имам приятели от тези клети хора, но поне пият. Щото вегетарианец-трезвеник е вече пълен провал, задънена улица на еволюцията, Дарвин се върти в гроба.

Всъщност ме е яд, че днес ще е 30 градуса, а аз съм в София, това е. Другите са на море, аз пиша във Фейсбук...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор™

    20 4 Отговор
    Веге лукнаката съставлява каша от сушени домати, червено цвекло, пушен червен пипер, подправки и слънчогледови семки, увито в оризова хартия за да придобие позната форма. Вкус-на нещо, което оставяме след себе си в тоалетната.
  • 2 Гост

    14 14 Отговор
    Емил Кошлуков в последните години се превърна в "интелектуален" простак !
    Нищо лично - констатация .
  • 3 вегерасдти

    20 2 Отговор
    Веганите не ядат животни те ги подяждат !!!
  • 4 юрист

    28 2 Отговор
    Аз също съм против тази ненормалщина. Нали уж са вегани- защо им е да правят ястия с вкус, наподобяващ този на месото или видът на ястие с месо? Не съм веган- когато ми се яде месце, си хапвам. Напр.- вече 2 месеца/ особено през лятото/, обичайно не ми се яде месо и съм само на салати - розови домати с настъргано овче сиренце и зехтин, таратор и евентуално прясно пържена/ печена риба- когато сме на морето. Никак не разбирам веганите и агресивните им кампании. За мен това са нахални и нагли хора, които вместо да живеят щастливо собственият си живот, се опитват да контролират начина на живот на другите хора, какво да ядат, кога да го ядат, как да го ядат и по това много си приличат с болшевиките, комунистите и фашистите. Сори, но точно това е мнението ми за агресивните представители на веганите. Абе живейте си живота, както си искате, но и оставете другите хора да живеят живота си така, както искат- толкова ли е сложно това за вас?

    Коментиран от #7

  • 5 Кольо

    8 6 Отговор
    Вегетарианците оглупяват и им пада имунитета.Слаби са и другаде.С увиснали ц.ци и миришАт на зеле.
  • 6 Помислете малко

    10 6 Отговор
    Има много хора които по медицински пречини са вегани-например проблеми с червата,язви,колити...или онкологични проблеми,сърдечни. Не нападайте хората, без да сте прочели една книга по темата. Защото да не забравяме ,че сме най-болната и ранно умираща нация в Европа. На запад видиш ли слаб човек значи е богат,храни се правилно с добра храна......тук разбирането за богат е да има гуша или шкембе. Bitch please.........

    Коментиран от #8, #9

  • 7 куку руку ку

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    "Нали уж са вегани- защо им е да правят ястия с вкус, наподобяващ този на месото или видът на ястие с месо?"
    Защото са лицемери, както и всички останали, които ядат месо.
    Винаги съм казвал, че всяко животно на планетата е канибал.
    И зайкини изяждат малките си, и овце изяждат опашките на агнетата, и т.н.
    Човекът като лицемерен канибал, предпочита месото, което е най-близко до човешкото- свинското. А веганите си правят тези малоумщини, защото искат месото, но са си втълпили, че трябва да пасат, а не да ръфат.
    Аз също избягвам да ям месо, но си хапвам постни ястия без да ги маскирам като месен продукт.
  • 8 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Помислете малко":

    Тези, коита са описани не си маскират храната като месен продукт.
  • 9 юрист

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Помислете малко":

    “...Публикувано във факти.бг: Има много хора които по медицински пречини са вегани-например проблеми с червата,язви,колити...или онкологични проблеми,сърдечни....“ Никой от тези хора не е агресивен, не налага собственият си начин на лечение и на живот на другите- защо “пропускате“ този факт? Кой човек, който трябва да стане веган по медицински причини, вместо да се съсредоточи в изпълнение на мерки по собственото си лечение, се втурва да прави кървави пърформанси по бул. Витоша в София и да укорява останалите здрави хора, че ядат месо? Не познавам такъв човек! Всички агресивни вегани са в относително добро здраве и нямат никаква извинителна причина, грубо да нарушават неприкосновеността на чуждият личен живот и да се опитват да го контролират чрез това каква на вид храна поемат другите хора!