15 Ноември, 2017 19:45, обновена 15 Ноември, 2017 19:51 7 373 12

Ако изданията на „Икономедиа“ затворят, значи само едно - диктатура

  • икономедиа-
  • капитал-
  • дневник-
  • люба кулезич-
  • конпи
Ако изданията на „Икономедиа“ затворят, значи само едно - диктатура - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Позовавайки се на свои източници в правителството и в парламента те предупреждават, че под натиска на главния прокурор Сотир Цацаров Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) утре, на свое заседание ще обсъжда доклад за започване на производство срещу двамата. Това ще даде повод да бъде поискан запор на активи, в това число на фирмата „Икономедиа”, издател на „Капитал” и „Дневник”. В нея Иво Прокопиев има мажоритарен дял. Ако това се случи, „Капитал” и „Дневник” ще бъдат затворени.

Фактът, че предстои убийството на медии, критично настроени към безграничната власт на прокуратурата, към скачването ѝ с модела КОЙ и неговите опити окончателно да окупира държавните институции, партиите и съдебната система означава само едно: ДИКТАТУРА! Всъщност, от началото на кабинета Борисов 3 ние сме в състояние на предизвестие за настъпваща диктатура. Доказателства ли искате? Ето ви ги.

Въпреки клетвите и обещанията си Бойко Борисов не се разграничи от матрицата, наричана „Делян Пеевски”. Напротив, показа зависимост от нея, допусна я да превземе 90% от медиите, от обществените поръчки, да сложи ръка на апетитни бизнеси.

Въпреки че беше предупреден, не предприе нищо срещу умишления фалит на КТБ със съдействието на прокуратурата и на Пеевската медийна машина. Не се противопостави нито като премиер, нито като лидер на управляващата партия ГЕРБ, нито като свободен гражданин на поръчкови изпълнения на прокуратурата и свързани с нея служби, кадрово обезпечени от КОЙ срещу независимия съд, срещу опозиционно настроени политически дейци, срещу неудобни журналисти.

Задаващата се саморазправа с „Дневник” и „Капитал”, трайно непримирими към задкулисните сраствания между държавата и частни апетити, ще потвърди подозрението, че моделът КОЙ не е еднолично олицетворение на депутата от ДПС Пеевски. Че в него се преплитат интересите и зависимостите на самия Бойко Борисов, на Сотир Цацаров и на неколцина олигарси с озвучени имена, допуснати да се разпореждат с обществените ресурси според степента на своята лоялност към мафиотско-политическите сраствания по върховете.

Тяхната безнаказаност, скрита зад имитационни игри със законността, ще бъде окончателно гарантирана с унищожаването на „Икономедиа” и нейните авторитетни издания. Ето това означава ДИКТАТУРА.

Зная, че ще чуя възражения от типа на това, че Иво Прокопиев също принадлежи към кохортата на олигарсите, ловили риба в мътните води на прехода. Че изданията му профитират от дотациите на фондация „Америка за България”, без които не биха оцелели в дивашките антипазарни условия, ограбили независимостта на медиите в България. Че Прокопиев също е намазал от участие в приватизационно-политическите схеми още от началото на прехода. Че той е другото лице на модела КОЙ, но с по-цивилизована и прозападна фасада.

Но макар да не принадлежа към кръга, доминиран от семейство Прокопиеви, смятам, че ако КОНПИ осъществи покушението си срещу бизнеса и активите му, това ще бъде беззаконен акт на отмъщение, сравним с вандалската саморазправа с банкера Цветан Василев и семейството му.

Защото КОНПИ се кани да се аргументира с обвинението, че приватизацията на „Каолин” през 2000 г. е била незаконна въпреки че по казуса се е произнесъл ВКС още преди години. Отгоре на всичко, комисарите на КОНПИ начело с Пламен Георгиев се канят да плюят на давността от 10 години. Тя отдавна е минала за тази сделка.

Най-страшното е, че атаката срещу Прокопиев съвпада с безумното решение на ГЕРБ да искат промяна на конституцията, която да премахне давността по приватизационните сделки на прехода. Което означава, че ликвидацията на „Дневник” и „Капитал” чрез удар срещу издателите е централно съгласувана с управлаващата партия и нейния лидер Борисов.

Ето това се нарича ДИКТАТУРА! Вие съгласни ли сте да я преглътнете? Аз не, колкото и дребна риба да съм в голямото мръсно блато, в което беше превърната България.

Люба Кулезич, телевизия BIT


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    22 4 Отговор
    И кой го казва , един от поръчковите.
  • 2 111111111111111111

    25 6 Отговор
    Крайно време бе да ги приключат тия парцали!
  • 3 Азззз

    22 3 Отговор
    Едната глава на ламята захапа другата.
  • 4 дръндер

    25 7 Отговор
    Дрън - дрън ! Прокопиевите медии са пример за диктатура и цензура ! Там се трие всичко, което е неподходящо за ляво- толерастката права вяра, подкрепяна от редакцията и собственика. Всяко различно мнение попада под ударите на модераторите. Точно разградските медии Дневник и Капитал да говорят за диктатура, е меко казано нахално ! Опитайте се да се възпротивите на гей- браковете, осиновяванет на деца от гейове или унисекс- тоалетни в училищата и веднага ще ви баносат !
  • 5 неверник

    24 7 Отговор
    Това, че Прокопи се е облажил по време на Костовата приватизация и сега му търсят сметката, не означава , че има медийна цензура или диктатура ! Да видим дали Корнелия Нинова ще подкрепи проектозакона за давността в парламента или ще се притече на помощ на приятеля си Прокопи?
  • 6 реалист

    24 5 Отговор
    Брей какви времена доживяхме , Прокопиев светец да го изкарат ....
  • 7 каква "драма" драги читатели

    18 5 Отговор
    Соросоиди плачат, толерасти вият, какво се случва, ще прокопса ли Прокопа ?
  • 8 Гаргамел

    11 1 Отговор
    мдааа айде един по един където им е мястото на тия...струва ми се обаче пак само с надеждите ще си останем...
    ПС като са го метнали Ивчо, да видят какво прави и оня ка_ут Никола Николов...деааа и червените псевдо демократи....
  • 9 Пеньо

    11 2 Отговор
    Двама мафиоти с медии в сблъсък. Пак ще страдат обикновените хора.

    Коментиран от #12

  • 10 fox

    5 0 Отговор
    Ами то в медиите или безоблачни новини за разцвет на БГ или нищо! Лошите новини са все Фалшиви
  • 11 пп76

    5 0 Отговор
    Запор на активите изобщо не означава спиране на медиите. За друго пищи розовобузестия.
  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    Твърде неравностоен единият си има много медии , управляващи и прокурор.