18 Ноември, 2017 13:25 1 760 3

Парламентаризъм или махленско договаряне?

  • иван сотиров-
  • парламент-
  • димитър главчев-
  • бойко борисов-
  • парламентаризъм

Оставката на Главчев е по-глупава и от отстраняването на Нинова

Парламентаризъм или махленско договаряне? - 1
Снимка: БТА/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С подаването на оставка председателят на парламента нито защити парламентаризма, нито морала. Мотивите за нейното подаване бяха по-глупави от отстраняването на Нинова от заседание на Народното събрание! След като Главчев и неговата партия са на мнение, че той не е нарушил правилника и принципите на парламентаризма, тази оставка е "нонсенс".

Излиза, че председателят на парламента напуска поста си за да бъде утешена опърничавата лидерка на БСП и нейната група, защото просто ей така им е хрумнало да бойкотират пленарните заседания. Ако Главчев беше подал оставка като поемане на отговорност за това, че е превишил правомощията си, в това действие щеше да има смисъл, достойнство и най важното - щеше да бъде защитен парламентаризма! За съжаление и мотивите за оставката, както и приемането им от страна на БСП, са демонстрация на изключително ниска парламентарна култура и лично достойнство и от двете спорещи страни.

Парламентаризмът е демократична процедура, а не махаленско договаряне, но явно това е нивото. Остава да видим дали Нинова ще забрави да иска от премиера да назове поименно кои депутати са замесени в наркотрафик и купуване на гласове, защото е недопустимо един министър-председател да подхвърля такива обвинения, без да посочва конкретни имена и факти!

Що се отнася до извънпарламентарната "опозиция", сигурно е на поредната обединителна седянка, може и с Вълчев, може и без него.

Иван Сотиров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пържолка

    2 6 Отговор
    Една пържолка от Боко за автора на статията
  • 2 Обективен

    2 2 Отговор
    Герберче си ти,признай си,не се свени😉😉😉
  • 3 goni

    0 0 Отговор
    Г-н Иван Сотиров! Що не вземете да прочетете какво написа по въпроса многоуважаемият проф. Ивайло Дичев в D.W! Ама, Вие сте от тия, дето даже тях не четат! Просто смятате че Вие сте последната и единствена инстанция! Па от време на време четете! Недейте само да пишете! Защото писанията Ви не са от най-умните! Ама, да не Ви пука!:) Нали Ви плащат и то добре! Въпроса е докога!