Last news in Fakti

2 Март, 2018 08:33 3 435 14

Г-н премиер, направете Гинка Върбакова министър на енергетиката

  • борисов-
  • гинка върбакова-
  • министър-
  • чез-
  • гадове

Госпожата от Пазарджик заслужава признание, не всеки ден се правят подобни жестове

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов има шанс да извлече дивиденти от абсурдния "Гинкагейт", но само при условие, че действително няма нищо общо със сделката до появата на Гинка Върбакова в публичното пространство. Малцина вярват, че това е така, но пък 85% от участвалите в анкетата на ФАКТИ желаят държавата да си върне собствеността върху енергодружествата.

Според други "социологии", както ги нарича премиерът, процентите са около 75. Ако Бойко направи това, ще излезе победител от виртуалната битка с "гадовете". Народът ще хареса този ход с привкус на национализация, защото смята частниците за изедници, а пък в допълнение и чужденци - двойни изедници с тройни сметки. Но, ако Борисов е поел друг ангажимент към някого, този план ще пропадне. Държавата или трябва да си стопанисва откупеното от ЧЕЗ, или да го предложи пак за продан, но цената няма да е същата, защото вече всички я знаем.

И точно тук е драмата. Чешката държава се изтегли от нашата енергетика заради маргиналния пазар у нас - разбирайте, ниските печалби, които са паднали драстично през последните години. Това поне е тяхното публично обяснение. Дано поне не си фалираме енергото, ако пак го управлява държавата. Може би ще е световен прецедент.

Втръснало ни е от израза "държавата е лош стопанин". Ако тя е лош стопанин, за какво ни е изобщо. Защо си плащаме данъците, таксите, вноските за здраве и пенсия на държавата, защо плачем на химна и празнуваме Трети март? Ако държавата е лош стопанин, значи ние сме келешите, заради които това е така. Държавата не ни е виновна с нищо, ние сме си я направили такава. Волно или неволно, както казва дядо поп.

Нелепо увиснаха думите на Борисов "ще гоня гадовете докрай". Защото още не се беше светнал за идеята с връщането на държавата в енергото. И обстрелваше политическите си врагове в познатия стил. Както знаем, Борисов се съобразява най-вече с нагласите на населението и щом стана ясно какви са те, обърна плочата.

А и г-жа Върбакова се оказа разбрана жена - с готовност би си намерила друго занимание, щом държавата си иска енергото. И замина за Чехия, да преразкаже идеята на продавачите.

След цялата драма най-безсмислена се оказа оставката на Теменужка Петкова, станала косвена жертва в Гинкагейт, който не може да се определи жанрово. Ако не я върнат на поста, енергиен министър могат да направят Гинка Върбакова. За заслуги пред нацията. Такива жестове не се правят всеки ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Grip

    36 2 Отговор
    Бурисуф неможа да изпере милярдчето изобщо какво прави във властта тоя, крадци на 03.03 съм на протест крадливи гадове

    Коментиран от #4

  • 2 ганчо

    11 4 Отговор
    кака Гинка - президент

    Коментиран от #10

  • 3 Изясниел

    36 1 Отговор
    Евтин цирк, показващ липса на визия, липса на воля за поемане на отговорност, липса на държавническа мъдрост, както и липса на желание себеоблажването да спре.
    Няма армия, няма спасение отвън, заспал народ, безнадеждие и автопилот към бунището!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 goni

    7 1 Отговор
    Абе, Милене!Както обикновено си прав! Ама, какво от това!:)
  • 6 Генералмайор

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Изясниел":

    Президента го нарича "БЕЗПЪТИЦА".
    И е точно така!
  • 7 ГенералМайор

    46 1 Отговор
    Вчера внимателно гледах излъчването на живо от комисиите в Парламента.
    От изказванията стана ясно каква е позицията на основните политически сили (косвено и на ДПС, които "липсваха").
    1. Управляващите защитават Гинка.
    2. Опозицията е против Гинка.
    3. НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО: Гинка е против Корнелия.
    За бизнесмен тази позиция изглежда АБСУРДНА , защото теоретично е възможно след година, две, три или повече Корнелия да дойде на власт!
    ИЗВОД: Гинка не е бизнесмен а политическа фигура.
    Тя твърди обратното (дано тя да е права, а аз да греша), защото в противен случай става въпрос за МАФИЯ.

    Коментиран от #9

  • 8 ТроСкоТ

    31 0 Отговор
    Някой помни ми какво бе обещал ББ на изборите?
    Връщане на ЕРП-та, разваляне на неизгодните договори (Мариците), преразглеждане на концесиите на водните дружества (ВиК София)?
    Помня как обясняваше кое колко би струвало(развалянето на договори), но колко стотин милиона годишно щели да бъдат спестени от ИЗТОЧВАНЕ !
  • 9 Grip

    26 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГенералМайор":

    Гинка не е политическа фигура политическа марионетка на батко ти Бойко
  • 10 Премиер

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "ганчо":

    Президентът има ограничена власт, а я виж Бойко, оправи Турция, сега Западните Балкани, нас ни е оправил още миналата година. Гинка го оправя сега него, значи е по-способна и е най-добре тя да стане премиер. Вижда се, че е от ГЕРБ
  • 11 The TRAPPER

    16 2 Отговор
    Никаква Гинка !!! Аман от български политици. Да си внесем от вън и политици, и съдии, и прокурори, и данъчни и лекари , и всичко което ни е нужно.

    Коментиран от #14

  • 12 ЖОИ

    18 0 Отговор
    Гинче, Гинче кой те накара да ставаш политическа звезда за да си параван на други, на които след време нема да си нужна.
  • 13 толерантен

    14 0 Отговор
    "Държавата не ни е виновна с нищо, ние сме си я направили такава."

    Второ матрялче чета, заедно с онова на Седларска, в която се вменява цялата вина народа". Народът е виновен, че търпи, но не я е направил. Виж т.нар. "медии" и т.нар. "журналисти" с промивките, манипулациите си и дезинформациите си, определено са важни съучастници в хибридния геноцид над българите в България.
    И сега се опитват да се измъкнат по терлички от отговорност. Може и да им се получи, ако народът е затъпен достатъчно от чалга, промивки, гмо, дрога, ментета, разврат, невежество, мизерия, "битова"/"ромска" престъпност...
  • 14 Диди

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "The TRAPPER":

    На това мнение съм и аз,бях писала.Разбира се, ще трябва да има контрол за действията им,но това ще е по добре за развитието на страната.Срамно ще е,но иначе едва ли ще излезем от калта,в която сме.Всички крадът,не остана нищо в държавата.Частни фирми трябва да има,за да има и конкуренция,а от конкуренцията печелят потребителите и т. н.Мисля,че енергетиката,както и водоснабдяването трябва да останат в държавни ръце.Това са важни клона за народът,човек не може без вода и ток.