Last news in Fakti

31 Март, 2018 09:18 3 429 23

Борисов избра мърморенето на Запада пред падането от власт

  • борисов-
  • нинова-
  • великобритания-
  • власт-
  • русия

Нинова даде голов пас на Цветанов, но той го проигра лекомислено

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-после България заспа доволна. Няма да гоним руски дипломати. Страната си има и своя герой - Бойко Борисов, към когото потекоха ручеи шербет от похвали и възхищение. И от свои, и от чужди. Така де, няма само той да го сервира. Уплашеният за властта си премиер предпочете да отнесе някой и друг укор от западните партньори, но да укрепи разклатените си позиции у нас. Прогонването на руснаците можеше да изиграе ролята на фаталната съчка в огъня. Пък и да не се лъжем - укор от Юнкер би прозвучал като бащинска загриженост или мърморене на дядо към любимо внуче.

"Стоим изцяло зад Великобритания и сме солидарни с нея", декларира премиерът. Това прозвуча като втръсналото на всички "поемам политическа отговорност". Реално и двете фрази не значат абсолютно нищо, ако не са подкрепени с действия. Борисов е съвсем наясно с настроенията в страната, не само покрай случая "Скрипал", но и по принцип - симпатизиращите на Русия българи са с огромен превес над останалите.

И решението бе ясно, но задължително трябваше да се включи и елемент на театро. Зле скалъпено, но пък шумно и зрелищно. В ролята на ястреба, играна пет години от Плевнелиев, влезе Цветанов. Вторият в ГЕРБ изигра антируския си пърформанс при вече свирен мач. Вече бе ясно, че "доброто ченге" няма да гони руски дипломати. Искало още доказателства. Дали наистина ги иска? Не, разбира се. Те само биха усложнили нещата. За него. Щеше да се наложи да действа в обратната посока.

А Нинова звъннала на Борисов, за да го поздрави за мъдрото решение. И го похвали от парламентарната трибуна. Груба грешка и чудесен пас на празна врата към Цветанов! Но той, отдаден на ролята си, прати топката в облаците. Вместо да приеме аплодисментите на БСП към любимия си премиер, той се изрепчи и засипа опозицията с хули. А моментът бе чудесен да обезличи опозицията, отвръщайки на любезностите. Само че партийният строител реши да задълбае разделителната линия между тях, с което поправи грешката на Корнелия. Без да иска, разбира се.

Вицето Томислав Дончев пък тръгна сам да се опровергава в суматохата. Казал, че в правителството има сериозно проруско лоби. А после тръгна да го отрича. Напълно ненужно. Ние това много добре си го знаем. А и парламентът едва ли някога е бил по-русофилски. След политическото самоубийство на градските десни любовта към Москва из освободените от тях кулоари е всеобща.

Да починем през антракта. Предстои второ действие на пиесата. В което може да ни дърпат ушите и да гледаме поредния "маньовър"...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус кръстоносец

    59 12 Отговор
    Личните икономически интереси на ББ са му по важни. Докато Гинка не вземе ЧЕЗ той не може да си позволи да падне от власт, щото ще му вземат хапката от устата. След това може всякакви политически врътки да изплеска за да се подмаже на британците и САЩ щото го държат за топките чрез банковите му сметки.
  • 2 Morgoth

    36 2 Отговор
    Политиците на запад не са толкова глупави и ако дърпат ушите на Бойко ще го правят на саме. Пред публиката ще му благодарят. На тях им е ясно, че при сегашната политическа ситуация в България и при поредицата издънки, ако изгони руски дипломати следващият изгонен може да е той. А това стане ли на влас ще дойде БСП и тогава България би могла от високата трибуна на председателското място на ЕС да постави ребром въпроса с доказателствата, че Русия е отровила Скрипал, както и да напомни за химическите оръжия на Садам. Така, че Запада няма да дърпа уши.
    А дали Цветанов сбърка, не знам - това представление не беше за вътрешна употреба.
  • 3 SAAB

    22 3 Отговор
    Всичко е вярно казано .......НО е вярно и това ,че е единственото решение на огне-бореца , когато личните интереси съвпадат с държавните !
  • 4 goni

    17 4 Отговор
    Ааа! Милене! Бат Боби е върхът!:) Като достоен ученик на др.Тодор Живков той е истински човек от народа!:) Всъщност той надмина учителя си! Сигурен съм че театъра в България е загубил много от това че той не e станал актьор!:) Затова пък политиката много е спечeлила!:) Толкова гениален политик като него не сме имали от времето на Стефан Стамболов!:) Сигурен съм че може да се разбере и с марсианците!:) Той е човека!:) Ако, съществуваше СИВ и Варшавският договор и ние бяхме под неговото мъдро управление сега щяхме да членуваме хем в тях, хем в EU и NATO!:) Вервайте ми!:)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ха ха ха

    35 5 Отговор
    Ама бъдете спокойни, БОКО изигра този театър с ЦОКО да си вдигне рейтинга, понеже му се клати тронът ;)

    Макар и да сме доволни от решението му, не сме приспани!
  • 7 Самокритика

    4 30 Отговор
    За тази отвратителна и унизителна ситуация голяма вина има цялата демократична общност в България. Решихме, че нещата са безвъзвратни и подценихме корумпиращата агресия на кремъл. Борисов е примитивен, алчен глупак без каквото и да е дистойнство.
    Това обаче е безполезен факт. Полезното ще е ВСИЧКИ настоящи "лидери" на измислените отпадъци от предишния демократичен подем да се оттеглят. Не стават. Видя се. Ни Христо, ни наско ни никой. Очевидно предстоят предсрочни избори. Трябва да бъдат спечелени от едно ново общобългарско демократично движение, което да възстанови евроатлантическия път на България.

    Коментиран от #20

  • 8 Тръмп

    5 27 Отговор
    Точен коментар на ситуацията!Театрото на Доброто и Лошото ченге обаче няма да мине незабелязано от Великобритания,САЩ и ЕС!Борисов загуби дълго градения ореол на Европеец и Демократ с това решение.Вече няма да бъде канен от Важните хора!И парите за България ще намалеят рязко и чувствително,което пак би го свалило от Власт!В това Народно Събрание,всички партии са проруски!:)

    Коментиран от #14

  • 9 некойси

    5 9 Отговор
    Картите са раздадени, третата световна може да започва.

    Коментиран от #10

  • 10 Да уж

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "некойси":

    Няма да започва.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    16 3 Отговор
    Само печелят време ..ще изгонят ..няма как да се цепат от колектива.... Бинали Йълдъръм каза ..”това с агента са английски романтични шпионски истории от миналото и ние няма да се занимаваме с такива глупости...”
  • 13 Т рекс

    12 2 Отговор
    Браво Бойко ,браво Борисов.Кои са тия Сащ икои са тия пък измислените от острова.Вече не сме в 20 ти век.Ай газ от нас. Непобедимата ос ще бъде Русия ,България ,Сърбия.Ще видие .😀
  • 14 в тази опера има и втора тема

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Евро фондовете така или иначе спират, така че?
    - Бойко го очаква предизвикателството на една бъдеща Президентска кариера. Защо не в Президентска Република . (Движение Кан Кубрат има амбициите да завърти колелото на историята именно в тази посока.)
    - Да не изпускаме и Немците - те си подписаха Северен Поток, а на мястото на "изгонените" четирима дипломати веднага си поканиха други 4.
    - Ами Авсрийците ? :)
    Така че май не сме много в дисонанс.
  • 15 патриотъ

    14 0 Отговор
    ББ този път постъпи правилно и това е единствения път,по който можем да продължим.Всичко останало довежда до задънена улица и няма да донесе нищо хубаво на България.Сляпото подчинение и стадния инстинкт винаги са били пагубни и лъжата и омразата не водят до никъде!Получава се,че всеки си гони интересите,а ние имаме само омраза!
  • 16 Прометей

    8 3 Отговор
    Отново прекрасен коментар на г-н Ганев.....!!!Браво!
    Жалко, че сте глас в пустиня всред морето от козяшки “шербет“...
    Но така пък се извисявате като...Гъливер всред лилипути...Чест и почитания!
  • 17 Иванов

    7 8 Отговор
    Бойко вече е аут от политиката и ще бъде почетен председател на гробарите на България. Цветанът на мисълта ще е новият евролидер, но дали ще му сгигнат циганските гласове се пита в задачата, защото българите го не обичат хич. Абе, шменти капели и това си е.
  • 18 ЩАСТЛИВЕЦЪТ

    8 1 Отговор
    Браво на Бойко ! Без да иска Еднокнижникът се оказа,че цитира пасаж от друга книга....от "Бай Ганьо". "....така да я караме,че да се прегърнем братски хем с немците...хем с русите...Тю....Господ да ги порази дано..!".
  • 19 Историк

    3 12 Отговор
    Русофилите са проклятието на България.
  • 20 KKKKK

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Самокритика":

    От този евроатлантически път, освен мъже с меки китки и жени със сбъркани наклонности май друг не идва.Корупцията в Кремъл нима е повече от корупцията в същата тази Европа и Сащ.Разликата,че там същата носи името лобизъм.Някак си по-добре звучи....Евроатлантически.Погледнете сайтовете в България и коментарите в тях.Вижте всички мишки,които започнаха да се показват от дупките си обвинявайки правителството защо не сме изгонили руските дипломати.Изглежда някои НПО-та са организираха доста бързо с правилно заплатени аргументи.Някой добре облъчва читатели и зрители и води своята инф.война в България.И това по-скоро не е Русия.И като говорите за агресор едно сравнение.Едната има една база в Сирия, а на другата не им се знае бройката.Е кой е агресора в случая ?????
  • 21 ХХХ

    2 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов избра мърморенето на Запада пред падането от власт
    -------------------------------
    Какво падане от власт сънуват чекистите ,той Баце скрит руски агент.
    Всички руски агенти трябва да ги върнем на Русия.

    Коментиран от #23

  • 22 Бесепар с предпочитания към Атака

    2 4 Отговор
    Сирийските находища и ''светая светих на руснаците, самият той-Башар Асад'' ще им изяде главите в международно отношение и то от целия цивилизован свят, групово.
  • 23 Кака Гинка

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "ХХХ":

    В голяма грешка си! За "баце ти", единсвената и най-важна кауза е неговата собствена - т.е.как да остане на власт,без значение с кого.Ако бушмените бяха велика сила,спокойно би могъл да го наречеш "бушменофил"...