Last news in Fakti

7 Април, 2018 18:00 3 557 36

Французи сменят американците в Сирия

  • сирия

Различните милиции от Източна Гута са ориентирани на различни места в Сирия, в зависимост от руско-турското споразумение

Французи сменят американците в Сирия - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докато заседаваше американският Съвет за национална сигурност, на който президентът Тръмп потвърди, че иска да оттегли американските войски от Сирия, френски специални части дебаркираха в американските бази в Северна Сирия, а именно Манбидж и Румейлан.

Това коментира във Фейсбук Боян Чуков.

В първата американският контингент разделя турските части от „Ефратски щит“ и бойците на прокюрдските Части за народна защита /YPG/. Всъщност Тръмп е казал, че ако Саудитска Арабия иска американските войски да останат….тя трябва да плати.

В тази светлина появата на френските военнослужещи не представлява изненада. Повече от очевидно е, че всичко това става в тясно сътрудничество с американското CENTCOM, тъй като французите са пристигнали със своите бойни самолети и хеликоптери на летището в Румейлан. В Манбидж френските командоси са разположени на демаркационната линия, рамо до рамо с американските си колеги.

Вероятно това е отговорът на съюзниците на Турция в НАТО на призивите на президента Ердоган, че ще продължи операция „Маслинова клонка“ до Синджар в Ирак, минавайки през Манбидж. Интересното е, че въпреки срещата на високо равнище в Анкара на трите страни-гаранти в Сирия, а именно Турция, Русия и Иран, местни източници съобщават, че правителството в Дамаск и Иран са провалили военно споразумение между Русия и Турция. Става въпрос за предаването на друг стратегически град в провинция Алеппо на Турция, а именно Тел Руфаат, в който патрулират руски военни полицаи. Последният се намира под контрола на YPG от 2016 г., превзет от кюрдските милиции с помощта на руския въздушен чадър от ИДИЛ. Периметърът на бойните действия на турската армия очевидно се разширява, тъй като оня ден местни източници отбелязват, че за пръв път турски военен конвой е забелязан на територията на провинция Хама /на юг от провинция Едлиб, контролирана от бунтовниците/, в позиция отстояща на цели 200 км от турско-сирийската граница. Вероятно става въпрос за проследяването на оттеглящите се бойци и семействата им от милициите от Източна Гута, респективно към провинция Едлиб или към град Джараблус. Последният се намира на турско-сирийската граница и е под контрола на Турция. Различните милиции от Източна Гута са ориентирани на различни места в Сирия, в зависимост от руско-турското споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русопаразит

    9 48 Отговор
    Чуков е стар руски агент на влияние. Където и да се появи защитава изцяло интересите на Русия и внушава недоверие към ЕС, САЩ и НАТО.

    Коментиран от #3, #4, #15

  • 2 Бесен Язовец

    38 6 Отговор
    Те и във Виетнам се сменяха и го хапнаха групово
  • 3 Манаф

    39 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русопаразит":

    Е за всичко ви е виновна Русия хайде измислете нещо ново.

    Коментиран от #6

  • 4 нормален

    45 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русопаразит":

    За какво "доверие", изобщо може да става дума в Сирия, когато американците и сега французите са си чиста проба агресори, убийци и касапи, който отидоха на майната си да запалят поредната читава държава в Близкия Изток в услуга на Израел и СА.

    Коментиран от #8

  • 5 Хасан

    11 30 Отговор
    Турция си има исторически права в Сирия.

    Коментиран от #30

  • 6 Русопаразит

    7 32 Отговор

    До коментар #3 от "Манаф":

    В случая става въпрос за руска подлога е българофоб, възпитан в сляпо подчинение на руските имперски интереси. Подобни влечуги са много по-неприятни от господарите си.
  • 7 Хасан

    44 4 Отговор
    Факт е че Сирия беше единствената светска модерна арабска държава в региона...а я разбиха..

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Русопаразит

    5 33 Отговор

    До коментар #4 от "нормален":

    Съмнявам се, че си такъв щом смяташ, че Сирия за читава държава. На изток от река Ефрат руската коалиция няма работа. Това им беше показано в началото на февруари.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 нормален

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "Русопаразит":

    И кой казва в Сирия кой къде има работа?

    Коментиран от #14

  • 10 нормален

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Русопаразит":

    За теб, СА ли е "нормална"?
  • 11 регулировчик

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Не беше "единствената", беше последната.
  • 12 Аслан

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    И турция беше свецка

    Коментиран от #31

  • 13 iQ-5

    28 1 Отговор
    5! 5 банки има независими от световната банка по една имаше в Сирия,Ирак и Либия отговорете се сами за случващото се

    Коментиран от #25

  • 14 Русопаразит

    4 22 Отговор

    До коментар #9 от "нормален":

    Ами ако беше по-умен нямаше да задаваш подобен въпрос. Погледни картата на Сирия, виж какви са реалностите и си прави изводите. Руснаците имат две бази, американските и те засега са две, но логистиката им е много по-силно. Турците и те ще направят, иранската на летището за дронове израелците я разбиха. Гледай и анализирай.

    Коментиран от #16, #24

  • 15 реалист

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русопаразит":

    Нямам честа да познавам г-н Чуков ,но статията ми се струва доста смислена.Това ,че според Вас г-н Чуков внушава недоверие към ЕС, САЩ и НАТО е ваше мнение и сигурно няма да го промените,но защо не се замислите колко много хора изпитват недоверие към ЕС, САЩ и НАТО и каква е причината за това. Уверявам ви,че са страшно много и при това от различен политически спектър.
    Защо да изпитваме доверие към ЕС, САЩ и НАТО ,и да изпитваме недоверие към Русия или пък да нямаме собствено мнение-защо според вас трябва да се ограничаваме-дали това е демократично или който има лично мнение и позитивно отношение към Русия не е демократ или няма правилна ценностна система или както се именуваш е русо паразит. Не знам тая дума,която си измислил "русо паразит" дали може да я облечеш в смисъл и съдържание.Защо не се замислиш,че някой може да каже за теб,че си европаразит.
    Четох биографията на г-н Чуков и те уверявам,че е забележителна. Това ,че е бил дипломат под прикритие и че е завършил разузнавателна школа в ПГУ-ДС и разузнавателна школа на КГБ в Москва не го прави по-малко достоен човек , а на против.Защо според вас един разузнавач офицер трябва да се срамува,той не е бил доносник каквито познавам от учредителите на СДС.

    Коментиран от #17

  • 16 нормален

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Русопаразит":

    Зададох ти прости въпроси, единствено да установя степента, в която не си в ред.

    Коментиран от #18

  • 17 Русопаразит

    4 21 Отговор

    До коментар #15 от "реалист":

    Колкото и да си възхитен от биографията на Чуков това не изключва факта, че е руски агент на влияние и не анализира я защитава единствено руските имперски интереси.
  • 18 Русопаразит

    5 20 Отговор

    До коментар #16 от "нормален":

    Нормално е да си българин а не руска подлога.

    Коментиран от #19, #22

  • 19 iQ-5

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "Русопаразит":

    Нормално е да си българин а не подлога на Дедо Джорч!

    Коментиран от #21

  • 20 Завистливо Соросче

    13 3 Отговор
    Хахах то е нормално и франсетата да искат кокалче нали после ще искам евраци и прамия ха-ха-ха
  • 21 Русопаразит

    2 14 Отговор

    До коментар #19 от "iQ-5":

    С това IQ дето го имаш, и за смяна на подлоги не ставаш.

    Коментиран от #23

  • 22 Константинопол

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "Русопаразит":

    Пършинг ти пък от къде се взе !!Скрии се някаде че си куха лейка.
  • 23 iQ-5

    11 4 Отговор

    До коментар #21 от "Русопаразит":

    Няма да спорим за подлогите си първенец от далеко си личи

    Коментиран от #26

  • 24 Обекъиено вярно

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "Русопаразит":

    Американците имат точно 20 бази , французите ще побегнат още на първия бой с Ердоганската армия. Ирак и сирия вече няма да бъдат същите държави. Навремето същите французи, италианци, англичани са кроили сегашните граници.
    Самото местно население ги гони пкк тетористите, даже и от другите градове зоват за помощ турция. Специално за мембич е че почнаха първите бунтове срещу америте и терористите,там са повече араби сунити. За сега Ердо печели местното население и всеки момент непринудено може да почне патакламата. Местните кланове са против америте,французите и терористите

    Коментиран от #27

  • 25 заинтригуван

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "iQ-5":

    Кои са петте, независими?
  • 26 Русопаразит

    4 16 Отговор

    До коментар #23 от "iQ-5":

    N°1 си признавам те. Но то всички русофили сте такива, все пак близо век и половина тренирате.
  • 27 Русопаразит

    4 16 Отговор

    До коментар #24 от "Обекъиено вярно":

    Е ти, ги изкара, че всички сирийци са с руснаците и турците. Несериозно......

    Коментиран от #36

  • 28 Иванов

    1 17 Отговор
    Нормално и да идват французи, за да се сбъдне пророчеството на Нострадамус. Вероятно турците опиянени от победата си над зле въоръжените кюрди ще направят провокация и ще се нанижат по гол г... на Международния легион, който е сбирщина от психопати. Москалите ще рипят да спасяват достовете си и бай Даньо ще пусне ТОМАХАВКИТЕ. Ето така може би ще започне ТСВ.

    Коментиран от #32

  • 29 Свобода на Кюрдистан

    3 9 Отговор
    Вън от нашите земи турските окупатори
  • 30 Римска Империя

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Да се нареди на опашката.
  • 31 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Аслан":

    Турция си е светска държава,има плурализхм,многопартийност,демокрация,граждански организации,избори..

    Коментиран от #33

  • 32 Зайо Байо

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иванов":

    Едно е да си правиш на льо Рамбо срещу гладни, 15 годишни африкански бандитчетa с ръждясали АК-47, съвсем друго е да се изправиш срещу добре въоръжен Аскер.

    Коментиран от #35

  • 33 Midnight Express

    9 7 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Турция означава диктатура, ислямизъм, фашизъм, тирания,
    нарушаване на човешките права, неуважение към международното право, и много други лоши неща.
  • 34 MACEDONIA

    10 0 Отговор
    Отдавна почна законът на джунглата, вие чак сега осъзнавате
    Правото е на по силния , и упорития. Кой ще е на далавера още е рано да се казва
  • 35 Гост

    2 9 Отговор

    До коментар #32 от "Зайо Байо":

    Айде вземи се поинтересувай каква армия имат Франция. Определено е по силна от турската. Проблемите в Африка, ги решават за 24ч ако не знаеш. Българина още злобее от поктъпката им втората световна, когато във Франция няма абсолютно никакви разрушения и в същото време спасяват цялото световно културно наследство от ръцете на фашистите. За разлика от първата световна, която печелят основно те (битката при Вердюн е ной важната и е изцяло водена от френска армия,а също и последната атака за сразяване на германците),но разрушенията и жертвите във Франция са колосални. Освен това, за разлика от сащ,французите са приютили и издържат огромен брой африканци и араби след техните намеси. Хиляди пъти повтарям,в Мароко ги обичат по голямата част от населението, защото не са оставили разрушения а са облогородили района.
  • 36 ПАРАЗИТИТЕ СА ТЕЗ ДЕТ СМУЧАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Русопаразит":

    ЦЕЛИЯ СВЯТ .Я ДА ВИДИМ С ТВОЙТО АЙ КЮ ДАЛИ ША СА СЕТИШ И НАПИШЕШ СЛЕД ТУЙ...?