Last news in Fakti

19 Април, 2018 14:41 4 062 24

Изгориха кметицата като вещица. Е, и?!

  • десислава иванчева-
  • мвр-
  • подкуп-
  • прокуратура

Опитите за скоростен пиар се обръщат бързо срещу авторите им

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-голямото спортно събитие у нас след фиаското на зимната олимпиада се оказа арестът на кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева. Жената беше разпитвана с часове в ...Спортната палата. Вероятно, защото беше задържана наблизо. Или защото МВР търси бързи постижения, като в спорта. Който желае, може да потърси и намери логика.

А ситуацията излезе от контрол. Ама толкова много излезе, че дори външният министър Екатерина Захариева се възмути, че били прекрачени "някакви граници". Дори тя усети, че прекаленото филмиране на ареста предозира всякакви норми. "Някакви граници" е мекият епитет за публичния линч на който бе подложена Иванчева. Половин София стана пряк свидетел, а цяла България го видя по телевизора. В целия филмиран цирк най-нелепо беше броенето на парите и разминаването в сметката. Как от 70 хиляди станали 56 и къде отишли останалите 14...

Жалки бакалски сметки, които ни отвличат от основния извод - а той е: Доверието в МВР, съд и поркуратура е толкова ниско, че кметицата можеше да изяде пеленаче пред камерата и пак да останат съмнения в манипулации. Това е основният проблем. ХОРАТА НЕ ВИ ВЯРВАТ, уважаеми полицаи и магистрати.

А че у нас никой не е светец е ясно. Може Иванчева да е пресякла грубо всяка законова норма, но да бъде "горена" като вещица през средните векове на пъпа на града е прекалено брутално и стъписващо грозно. Ако хората ви имаха доверие, нямаше още да се съмняват, че Росен Ангелов е мъртъв или мнозина да са убедени, че бегълците от Софийския затвор няма да бъдат открити. Нямаше безчет бегълци от закона с влезли в сила ефективни присъди да се надсмиват над всички ни от другия край на света, ако си бяхте свършили работата.

50% от читателите на ФАКТИ също смятат, че уличаването в корупция на Иванчева е постановка. Когато народът изгуби доверие в органите на реда, започва да симпатизира на бегълците от закона. Психология. Реалност, превърната в аксиома. Когато надзирателите в затворите ти протестират, а затворниците бягат от пандиза като от лятно кино, няма как да имаш доверие в държавата като цяло. И хич не е смешно. Това е трагедия, следствие на чутовната несъстоятелност на институциите. А опитите за скоростен пиар, който да замаже нелепата действителност, се обръщат със страшна сила срещу авторите им.

Пребройте пак парите от подкупа на Иванчева, може и да ви излязат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оптимист

    21 11 Отговор
    Хайде защитете я бедната женица де,еееех.Ми случват се тия работи понякога,какво да се прави.Возила се е в кола,дето някой бил оставил белязани пари.И сега-цирк
  • 2 реалността

    42 2 Отговор
    Българите вече са достигнали до такова ниво на мислене, че могат да бъдат манипулирани по-най елементарен начин. „Политиците“ ни действат винаги в ущърб на България. Защото именно техните действие доведоха до там, че всички високоразвити държави изпитват към България и българите, нищо друго освен презрение.
    „Българските политици“ са неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, те нямат ценности и за това не различават, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. Българския политик прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи.
    България бе продадена от алчността на управниците и от егоизма и страха на обикновения човек. Робът не може да бъде освободен, освен ако сам не пожелае това, както и свободният не може да бъде поробен, освен ако сам не го допусне. Ние българите не ценим свободата, нито се стремим към нея, ние ценим сигурността, и предпочитаме да се осланяте на благосклонността на господарите си, а не на собствените си сили.
    Българите живеем само в настоящето, страхувайки се за бъдещето, отричайки миналото. Ние оцеляваме поединично, като смятаме, че го правим за децата си, докато всъщност продаваме тяхното бъдеще, защото живот и оцеляване са различни, дори противоположни неща.
    България вече не съществува като държава и което е по-страшно , умира като народ. На картата на света, по която ще учат бъдещите ученици, там където би трябвало да е България ще пише ЕС
  • 3 вижся

    29 2 Отговор
    Знаех си, че е заради МОЛА НА АЛЕКСАНДЪР МАЛИНОВ, ЗНАЕХ СИ!
  • 4 въпрос

    23 5 Отговор
    кой е дал парите? това също е престъпление!

    Коментиран от #5

  • 5 Ченгесаров

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "въпрос":

    Наш Киро Гела е дал парите за ,,подкупа,,

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 SDЕЧЕВ

    3 3 Отговор
    ГОРНИЯ МИ КОМЕНТАР Е МАЛКО НЕ УМЕСТЕН-ПРОЧЕТОХ САМО ЗАГЛАВИЕТО ,НО НЕ И СТАТИЯТА ПРЕДИ ДА ГО НАПИША. ПРАВ Е ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР
  • 8 Дани

    14 4 Отговор
    Специализирано звено за борба с корупцията ама друг път.След като парите са белязани значи са знаели какви ги вършат!То е оглавено от хора на бандита.Не е възможно да знаеш за искането на подкуп и да действаш по този начин във времена на високи технологии които и обикновен човек може да си позволи.Че те от Господари на ефира се справят по добре като ги записват с видео и аудио запис в момента на искане или предаване а не в момент на подхвърляне на белязани пари.Кой луд ще седне в кафене да брои пари където и с телефон могат да те снимат.Дори Тиквата ревеше как са го записвали дори в тоалетната а сега се действа по начин който го има описан само когато искаш да натопиш някой!

    Коментиран от #20

  • 9 Иван

    7 14 Отговор
    Хайде да кажем така: "филмирания цирк" беше, за да се покаже, че всеки който взема подкуп може да се окаже в същата ситуация - на тротоара, с белезници и камери. Лошо ли е - питам?
    А иначе - всички стъпки бяха точно по Закона: наблюдението, СРС-тата, ареста, белезниците, обиска, броенето и описа на парите пред заподозрения и т.н. Нещо против Закона ли протестирате? А?
  • 10 Ефтини сензации

    7 11 Отговор
    Гласували потребители...

    Сляп ли сте г-н гладен редактор, че 70-80% от гласовете и мненията под новините са на плагени плямпала?
    Същите тия платени плямпала дето работят против България, утре като съсипете държавата по поръчка на продажни политици по добре ли ще се чувствате, ще забогатеете ли? Или тези които ви използват ще ви изхвърлят на бунището, където междувпрочем ви е мястото....

    В коя нормална държава бивша фризьорка е кмет. Ще ви кажа в никоя.
    Защото на всеки му е ясно, че за да си стигнал до фризьор, капацитета ти не е като за професор...
    Е нормално е такъв човек такива да ги забърка, ако си беше вършила работа съвестно - щеше да е за чудене.
    От 1944г насам България е управлявана от простолюдието, затова България е на това ниво. Същото простолюдие в момента се опитва да унищожи България в момента...

    Ето защо умните хора бягат от тук...

    Ако има поне грам човешко останало във вас спрете с тая пропаганда... Ако не някой ден онзи горе ще ви потърси сметка...

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Батко

    6 1 Отговор
    Трудното разрешително
    В началото на март 2017 г. стана ясно, че главният архитект на района Весела Тасева е подписала разрешителното за строежа, в резултат на което кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че тя ще бъде освободена.


    Сред най-сериозните критики към проекта е, че той ще е много по-висок от останалите сгради в квартала и ще задръсти ключова зона. В съобщението си от вторник от Garanti Koza посочват, че височината на сграда "Рила" "ще е само с 5 етажа повече от най-високите съществуващи блокове в жк "Младост" 1". През лятото на 2016 г. Общинският експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) върна за преработване инвестиционния проект на турското дружество, като част от забележките всъщност бяха по отношение на по-ниските сгради, които според експертите ще ограничат визуалния достъп на кварталите зад тях към Витоша, докато за най-високата сграда от комплекса беше посочено, че тя позволява пространствен и визуален достъп към планината.


    Другите забележки към "Гранд каньон" бяха свързани с искането на по-подробна обосновка на предвидените връзки на комплекса с околната транспортна среда и възможностите им да поемат предвидения трафик. Тогава експертите от ОЕСУТ посочиха, че предвидената връзка на комплекса с транспортната среда и метрото няма да е достатъчна за обслужването на нуждите му. Като забележка беше посочена и липсата на изследване за влиянието, което проектът ще окаже върху съществуващата инфраструктура и трафика п
  • 14 оня същия

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ефтини сензации":

    абе байно я кажи сега в коя държава бивша мутра - пожарникар е кмет и премиер не знам колко години вече? Да подсказвам ли?
  • 15 Полк Граф Монте Христо

    10 0 Отговор
    В държавата ''Цацарцация'' господ е един-той коли и беси. След НЕГО е премиерът /който и да е той/, но е на мнооогооо по-ниско ниво от НЕГО. Надявам се да знае историята на Балканите и да има предвид, че ''черните полковници'' не са патент на Гърция, и може да се появят и в друга Балканска държава /в един момент/....

    Коментиран от #16

  • 16 Полк Граф Монтe Христо

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Полк Граф Монте Христо":

    Визирам ''господ'' на ''Цацарцация'' да научи историята /премиерите са безобидни душици в случая/:):)
  • 17 Максим

    3 3 Отговор
    На мен ми стана ясно, че когато двама въоръжени затворници избягат от затвора, подире им пускат чистачката с метлата. Когато, обаче, искат да топнат невъоръжена жена тежаща 47 кила и пращат няколко патрулки с полиция, журналистите от всички медии, и за да не вземе да буйства и да пребие обикновените полицаи присъстват и един бус от качулатите от спецотряда. 😃😃😃
  • 18 Гост

    3 3 Отговор
    Така трябва. Долу,по очи. Нека да тръшнат още 15-20 такива крадци,да им дадат по 10 години затвор и ще видите как рязко ще намалеят кражбите и корупцията. Затвор за тая мърла.
  • 19 ПЕНСИОНЕРА

    0 1 Отговор
    Ейййййй как можа да издъни традицийите ни тази дама, че тъй се работи по цяла България е ясно на всеки. И сега само тази е виновна? Но всеки разбра как е работила системата ни, а как е в другите места? Не намеквам за корупция и далавери , а традицията от бакшиши , рушвети, гешефти и далавери. Което е обратното на европейските правила и норми. Абе може би да станем европейци , ама трябва да минат няколко петилетки.
  • 20 5432

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дани":

    Много правилно сравнение с Господарите на ефира. Те са сто пъти по убедителни при уличаване в корупция или кражба. Поне полицаите да се бяха поучили как се правят нещата от случая с кражбата на бензин в Павликени, когато бяха разобличени от началника на полицията до последният подчинен по категоричен начин.
    Никой вече не говори какво стана с тези крадци в униформа.
  • 21 Ядеитн

    2 1 Отговор
    Аман, надуха ми главата със софийската кака. Барала - фанали я и толкоз. Айде в кауша, стига мохабети.
  • 22 знаещ

    0 3 Отговор
    И децата разбраха , че е лоша постановка.Сигурен съм ,че бъдещето ще го покаже.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.