Last news in Fakti

21 Април, 2018 13:00 4 782 40

Открито писмо до Президента на Републиката г-н Румен Радев

  • румен радев-
  • писмо-
  • реч
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Открито писмо до Президента на Републиката г-н Румен Радев,

от проф. Людмил Георгиев, обикновен Варшавски редник, трудовак, строител на НДК "Людмила Живкова"

Здраве желая, г-н Президент, г-н Генерал!

Преди всичко искам да Ви поздравя с поредицата от Ваши публични изяви, в които Вие искрено показвате картината на драматичното състояние на съвременното българско общество! Състояние, породено от управлението на ГЕРБ, но заедно с това и от цялата партийно-олигархична симбиоза, която се настани в България след 1989 г., макар че не видях такава историческа ретроспекция във Вашите слова?!...

Впоследствие, г-н Президент, г-н Генерал, въпреки дитирамбите на така и невъзможното като случване българско общество или на известна част от него, от моите позиции на редник не видях никаква визионерска мисия във Вашето виждане за България?! Вие споделяте общоизвестни истини, което в качеството Ви на Президент наистина Ви прави чест, но нито се спирате на фундаменталния произход на днешните български проблеми, нито обръщате внимание на неговото развитие през последните 29 години, нито формулирате адекватна стратегия за тяхното разрешаване, г-н Президент!...

Извинете, г-н Генерал, г-н Президент, но ако си мислите, че някаква нова партия, дори инспирирана от Вас, с магическа пръчка ще преобърне ситуацията в нашата страна, това значи, че сте в дълбоко фундаментално заблуждение!...

Г-н Президент, г-н Генерал, от позицията ми на обикновен редник ще Ви кажа, че фундаменталният проблем на България през всичките малко повече от 13 века на нейното съществуване като Дунавска България, се свежда до простичкия факт, че българските хора никога не са успявали да реализират своята национална идентичност върху основата на собствената си цивилизационна принадлежност! Предполагам, че за генералските Ви уши това ще е твърде сложно, но мога да го кажа и по-просто - българите като държавно-образуващ елемент винаги са си въобразявали, че могат да се полагат в света чрез външни идентичности, било "германска" по времето на Третото царство, било "съветска" по времето на "социализма", било "евро-атлантическа" в днешната ситуация! Няма никаква възможност, г-н Генерал, г-н Президент, както казваше и Учителят Петър Дънов, никаква възможност да се полагаш адекватно в света, ако не си наясно със самия себе си, със собствената си идентичност! Няма как, г-н Президент, просто няма как да се съвместява въобразената съвременна "еврофилия" с онази традиционна "русофилия" не за друго, а защото ние просто не сме били никога, не сме и днес, и никога няма да бъдем естествена част от западната католическо-протестантска цивилизация! И знаете ли защо, г-н Президент, г-н Генерал от НАТО - защото България е Субект на тази Цивилизация на Православието чрез Кирилицата, тоест ние с Русия сме една Цивилизация, а България е в нейната основа!

С други думи, г-н Президент, г-н Генерал, не може да има никакво друго решение за българските проблеми, докато не бъде решен основният - този за нашата собствено българска национална идентичност и цивилизационна принадлежност! Със сигурност ще има, макар че вече се появиха достатъчно ясно, много лакеи отвсякъде, които ще са готови да се включат във Вашата бъдеща партия, за да "променят" сегашното статукво на ГЕРБ и цялата партийно-политическа пасмина в страната! Истината е, че те просто ще заменят една клика с друга клика, надявайки се тъкмо тази вражеска за България цивилизация - евро-атлантическата, да гарантира тяхното бъдеще, подобно на сегашната пасмина, г-н Президент, г-н Генерал!...

От позициите си на обикновен редник искам да Ви кажа, че ако Вие наистина милеете за България и нейното бъдеще, трябва постепенно да се подготвите и да реализирате няколко неща, г-н Президент, г-н Генерал:

1. Да организирате и сплотите около себе си достатъчен човешки български ресурс, чрез който в определен момент да се обяви напускането на България от структурите на НАТО.

2. Същият ресурс да позволи България чрез различни механизми, включително и референдум, да напусне Европейския съюз.

3. Натрупването на достатъчно критичен български интелектуален и професионален капацитет да позволи обявяването на България за независима, необвързана с никакви военни структури неутрална държава, възможно реализируемо чрез възвръщането на страната към нейната собствена цивилизация.

Всичко останало, г-н Президент, г-н Генерал, ще бъде само и единствено възпроизводство на българската агония, тъй като в следващия исторически момент, след разпада на НАТО и Европейския съюз, България, ако е останала да съществува, разбира се, ще бъде принудена да прави нови и нови "цивилизационни избори!... Нали знаете, поне от студентските Ви курсове, г-н Президент, г-н Генерал, че нашите български прадеди не са си и помисляли, че Третият Германски Райх и Съветският съюз ще се разпаднат някога, макар че това се случва - същото, рано или късно, предстои и за НАТО и Европейския съюз, а тогава, какво правят тогава българските поколения, ако въобще ги има?!...

В крайна сметка, г-н Президент, след първоначалната ми еуфория по отношение на Вас, постепенно взех да се разочаровам от Вашата абсолютна некомпетентност по отношение на водещите регулативни функции на националната и цивилизационна идентичност, напоследък взе отново да припламва у мен искрата на надежда заради Вашата безкомпромисна позиция спрямо ГЕРБ-аджийската пасмина, но, за да възвърнете първоначалното ми доверие към Вас, опитайте се да се превърнете в това, за което си мечтаех първоначално - в българския генерал де Гол, разбирате ме за какво Ви говоря!...

Здраве желая, г-н Президент, г-н Генерал!

проф. Людмил Георгиев, обикновен "Варшавски редник"

* Писмото е поместено на сайта "Поглед инфо"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марш обратно

    53 54 Отговор
    в кочината. Няма нужда един прост редник, уж професор, уж калайджия, да се изказва по въпроси по които няма как да е компетентен. Айде, духни си сам под опашката...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 патриотъ

    61 42 Отговор
    Точно и ясно казано,нямам никакви забележки и това съвпада на 100% с моето мнение!Това е единственият път,по който можем да тръгнем,за да спасим своята държава и идентичност!Всичко останало е популизъм!

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    55 28 Отговор
    Този професор определено не го слуша главата .Едно време беше дясната ръка на Доган ,сега ще става на Радев.Аман от предатели.
  • 5 Рубладжийче

    41 55 Отговор
    Атаките на проруската пасмината се засилват, но още не са стигнали апогея си. Крайно време болните от русофилия да бъдат поставени под строга карантина, о органите за национална сигурност да пресичат от корен подобни откровени призиви за промяна на геополитическата ориентация на България. Защото горния пасквил не е писан от редник дебил а от руския отдел за България, който подготвя нашата дестабилидозия и излизането ни от евроатрантическите структури. И в това активно участва и така наречения държавен глава.

    Коментиран от #18

  • 6 Рубладжийче

    30 35 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    Руските патриоти да мислят за Русия, не за България.
  • 7 goni

    31 9 Отговор
    Е! Няма как да станем като Швейцария! Иначе идеите на редника са добри! Генерала като нищо ще го направи полковник стига да подскаже как да се реализират в деиствителност!:)
  • 8 Бай ГанюБалкански

    30 21 Отговор
    Гн.Президент ,Гн.Професор.Когато Б-я излезе от НАТО,или НАТО излезе от Б-я,ще наблюдаваме следния процес:Турция ще вземе източна и южна ТРАКИЯ,Русия ще вземе останалата част.Бъдете сигурни ,че вече е договорено.Договорено е и излизането на Турция от НАТО.Тръмп е наясно и не му ПУКА.След това Турция ще се скара с Русия.
  • 9 Българин

    28 45 Отговор
    Не е беда, че идиота писал писмото е, "варшавски", бедата е, че и президента не е български генерал , а варшавски, и е готов да смачка и унищожи България ако това е в руски интерес.
  • 10 ЗЕВС

    45 6 Отговор
    Предполагам, че за ушите на обикновен редник това ще е твърде сложно, но мога да го кажа и по-просто.
    България е единна парламентарна република. За това което говорите в писмото, Президента няма правомощия. Парламентарното управление за последните 30 г.се доказа като вредно за държавата, генератор на корупция и безнаказаност!
    Сбирщина от корумпирани и меркантилни субекти, за който единствената цел е далаверата и собственото оцеляване! Смяна на атрофиралата политическата система. Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент!
    Колкото по- бързо, толкова по- добре!

    Коментиран от #23, #26

  • 11 Българин един

    31 28 Отговор
    Президентът ме упълномощи да призова всички РУСОФИЛИ за лагер сбор в БАЙКОНУР на 30.04 .18год. РАКЕТАТА ЗА ЛУНАТА ИЗЛИТА ВСИЧКИ ПО МЕСТАТА КУПИЛ ВИ Е ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЩЕ ЛЕТИТЕ ПОД НЕГОВА ОПЕКА ИЛИ ПО СКОРО НА ДЕСИТО !
    ЧАОООО ЧЕРВЕНИ ЮНАЦИ !
  • 12 Да де

    31 17 Отговор
    Обаче Запада има план за БГ ала Украинския Майдан!!! Всички чиновници, мафиоти, дилъри, наркомани, пр0ст1тутки, извратеняци, хулигани са на страната на партия Гроб. Те са техните войни, които искат кражбите, работническата експлоатация, беззаконието, корупцията, убийствата, побоищата, рушенето да продължат!!! Така че, ако друга партия дойде на власт, майдана на жълтите павета през 2014 година ще ни се стори като комедиен скеч!!! НЪТУ има нужда от нашата територия за войнъ с Търция, така както има нужда от територията на Украйнъ за войнъ с Рашана. Затово кокала няма да го пуснат и ще използвят всички изр0ди от обществото за да предизвикат граждянска войнъ с мирните хора, искащи честност и развитие

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 РЕДНИК

    13 8 Отговор
    ПРОСТ РДНИК
  • 15 Bahti

    9 2 Отговор
    Късно е либе за китка!
  • 16 пак аз

    27 12 Отговор
    По-голяма простотия не бях чел и на сайта на БиеСиеПие-то!
  • 17 гост

    16 5 Отговор
    ... Хайде сега, един генерал и един редник - и двамата военни, т.е.
    изпълнители на заповеди......
  • 18 goni

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Много добре знаеш че ние не само не можем да излезем, ами нямаше да можем и да влезем, ако.....! Разбирам че трябва да си изкарваш хляба, ама по-спокойно!:) И най-вече по-умно! Не че си глупав, но подценяваш останалите!:)

    Коментиран от #20

  • 19 onq s konq

    3 15 Отговор
    Напълно споделям идеята за ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ,но такава ОТ НОВ ТИП.И това е напълно възможно без свикване на Велико Нар. Събрание и най-важното-ОЩЕ ОТ УТРЕ!За целта просто трябва да се назначи ОЩЕ 1 ПРЕЗИДЕНТ/Плевнелиев е готов и с необходимия опит/,като действията и политическата активност на Президентството ще бъдат СРЕДНО АРИТМЕТИЧНО ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ДВАМАТА.
  • 20 Рубладжийче

    16 7 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    А ти разбираш ли, че един професионален еничарин като този професор, /преди СДС, след това на на ДПС а сега на Русия /се превръща във фактор, който определя дневния ред на България и геополитическата и ориентация. Ако смяташ, че това е нормално, то сме загубени.
  • 21 ха ха

    9 11 Отговор
    АМИ И ОТ ДВАМАТА НИЩО НЕ СТАВА
  • 22 начо

    10 8 Отговор
    не се хаби,фатмака и без това нищо няма да разбере
  • 23 Батката

    10 7 Отговор

    До коментар #10 от "ЗЕВС":

    И как по-точно ще се променят нещата с промяна на парламентарната с президентска система? Може би да гледам за справка Русия или Сирия, а може би Иран?

    Коментиран от #29

  • 24 Кумчо Вълчо

    12 8 Отговор
    Дъра дъра два чадъра,професоре айде да си гледаш професорството. Нито България е Франция нито Радев е дьо Гол.Това с излизането на европейските структори е идеята на Сидеров ,иди при него да си пробутваш малоумните фантазии.
  • 25 Отговор

    12 12 Отговор
    Този е луд за връзване. Абе оранкулуу, я погледни какво беше България преди и каква е сега.Как ще излизаме от НАТО и ЕС.Гражданска война ли искаш? Ах ти, мерзавец такъв!

    Коментиран от #30

  • 26 Питам

    11 11 Отговор

    До коментар #10 от "ЗЕВС":

    Що си мислиш че ако станем президентска република, Радев ще е президент? Иска ти се Евразия , а ?Няма да стане.Европа няма да ни хвърли на кучетата.

    Коментиран от #27

  • 27 ЗЕВС

    11 4 Отговор

    До коментар #26 от "Питам":

    Във всеки мой коментар, където съм писал за ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА не съм визирал Радев за президент!
    Смяна на атрофиралата политическата система. Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент!
    Ако България стане Президентска република, трябва да има избори! Кой ще спечели изборите ще каже народа.
  • 28 Ads

    15 6 Отговор
    Редник, падни за 20 и марш да миеш кенефите!
  • 29 ЗЕВС

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Батката":

    Много удобно си посочил тези ТРИ държави като не- сполучлив модел на президентско управление.
    Около този брой са държавите в света с аналогично управление като нашето.
    Световната карта на политически системи на държавите могаг да ти дадът ясна представа за това.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тръмп

    4 6 Отговор
    Редника има руско-турска индентичност на говорител,на КГБ!:):):)А КГБ е комунистически репресивен апарат за управление на Дебили!КГБ избра Генерала-Дезертьор-Президент,а не Дебилите гласували за него!Сега ще му търпите простотиите!:):):(
  • 33 Ефтини сензации

    4 4 Отговор
    Този пасквил от какъв зор го публикувахте?

    Само обезумял комунистически "професор" станал професор с връзки и щото е бил член на бкп и действащ агент на ДС, може да напише толкова глупости на едно място...
    Подобно сервилничене и слагачество не бях чел след 10-ти ноемви 1989г...
  • 34 До всички предатели

    11 1 Отговор
    на България, т.е. американо-западно-гейски подлоги -
    "Какви са гаранциите за сигурността на България, ако тя бъде нападната от натовска държава, очевидно имайки предвид Турция. Отговорът на посланик Монтгомъри бе: “Една българска миролюбива политика няма да предложи повод на някой от нейните съседи да я нападне, но ако все пак тя бъде нападната, България ще може да се радва на съчувствието на целия свят. Други гаранции няма.”
  • 35 До всички предатели

    9 1 Отговор
    на България, т.е. американо-западно-гейски подлоги -
    "Гарант ли е НАТО за териториалната цялост и суверенитета на България
    Дали пък НАТО няма да ни спаси от възможни турски попълзновения? Че Алиансът е неспособен да предотврати военен сблъсък между натовски държави, се видя от допуснатата война между Турция и Гърция (1974).
    По време на войната в Босна НАТО използва кървавия инцидент на пазара в Сараево (1994), оказал се впоследствие мюсюлманска провокация, за да подложи на бомбардировки сръбските позиции без мандат на Съвета за сигурност на ООН (1995) и така помогна на мюсюлманите да овладеят нови територии в страната.
  • 36 До всички предатели

    7 1 Отговор
    на България, т.е. американо-западно-гейски подлоги -
    "През 1999 НАТО не се поколеба, отново без мандат на Съвета за сигурност на ООН, да осъществи 72-дневни бомбардировки срещу остатъчна Югославия, за да я застави да изтегли сръбските войски от Косово. Още през същата 1999, при пълното бездействие на войските на НАТО, разположени в Косово със съгласието на ООН, албанците създадоха нова паравоенна Албанска национална армия и осъществиха етническа чистка, прогонвайки от Косово около 250 хиляди сърби и към 90 хиляди неислямизирани цигани, разрушавайки и 10 хиляди техни къщи като гаранция, че никога няма да се върнат. В резултат на това относителният дял на албанците в областта надхвърли 90%. Пред погледа на войските на НАТО през 2004 бе извършена нова жестока разправа с останалите в областта сърби, при която бяха убити 19 души и ранени стотици, опожарени стотици къщи, 86 църкви и манастири. "
  • 37 До всички предатели

    10 1 Отговор
    на България, т.е. американо-западно-гейски подлоги - ЕТО ТОВА ЧАКА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ВАС, ЛОБОТОМИРАНИ НЕАНДЕРТАЛЦИ! Прочетете пак 34, 35, 36 И СЕ ОПОМНЕТЕ, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО!!!
  • 38 Пеньо

    4 0 Отговор
    В този сайт всеки, който не е под запрещение пише но нещичко. Само един цитат от друга публикация: "През 2005 г. професорът е много добре поставен в сараите на Доган. ДПС е на власт, той е член на ЦС на партията, стартира мащабни проекти, изпълнявайки партийната повеля за създаване на обръчи от фирми. На никой не би минало през ума да дразни сътрапезника на Доган, камо ли да го неглижира на тема роднинство с лице от крими контингента." Край на цитата и без коментар!
  • 39 emo

    0 0 Отговор
    казвам Емил Георгиев на 40 години въпроса ми лично към вас относно изоставената авиобаза Добрич това е най голямата на Балканите какво е бъдещето и можели да се върне отново в охрана на въздушното ни пространство?
  • 40 boksa

    1 0 Отговор
    AVIO BAZA DOBRICH Публикувано във факти.бг: казвам Емил Георгиев на 40 години въпроса ми лично към вас относно изоставената авиобаза Добрич това е най голямата на Балканите какво е бъдещето и можели да се върне отново в охрана на въздушното ни пространство?