Last news in Fakti

28 Април, 2018 16:12 7 741 24

Нито Борисов, нито Каракачанов могат да вдъхновят който и да е войник

  • бойко борисов-
  • красимир каракачанов-
  • армия-
  • войник-
  • отбрана

Премиерът изглежда все по-изхабен, уморен и без никакви идеи

Нито Борисов, нито Каракачанов могат да вдъхновят който и да е войник - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нито премиерът, нито военният министър могат да вдъхновят чрез личен пример който и да е войник. Изглеждат корпулентни, поради дълго пребиваване във властта.

Борисов изглежда все по-изхабен, уморен и без никакви идеи. Тъй като си е самодостатъчен в медийно отношение и не чете, допуска елементарни грешки. Имаше "принадена стойност" преди тридесет години, но той си е останал в онези времена или това е ехото от обкръжението от хора, които са останали в миналото. Клишето "въпреки кризата" е толкова изтъркано - използва го от 2009 година, но тогава имаше криза. 2018 няма никаква криза, освен повишен геополитически риск. Но за този политически тип криза - израза "въпреки" е нонсенс. Защото именно ПОРАДИ кризата трябва да се ускорят военните програми.

В същност този "репортаж" е все едно изваден от нафталин репортаж за посещението на другаря Тодор Живков в социалистическо предприятие. Едно към едно. Клишета, "щадяща" камера, пропагандна тоналност за сметка на информационната стойност.

Борисов вече не може да изненада с нищо, освен с тривиалност. Но в репортажа намирам и основание за сериозна тревога - трик, за поредното забяване на програмата за модернизация и да не се харчат пари за отбраната - извеждането на преден план на водещия критерий - парите да се харчат у нас. Звучи популистки, но зад това няма нито стратегически, нито бизнес план, нито методологии за оценка на местното съдържание. Просто декларации за пиар употреба без управленска дълбочина. А това само отлага модернизацията и харчовете. Което може би е целта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаещ

    32 7 Отговор
    Стефчо дамската сарфетка претопля стари манджи и рециклиран стари материали за да изкара някой лев. Ако някой го почерпи ще напише хвалебствена ода за, Хитлер, Сталин, Пол Пот или Бокаса. Бивш член кор на Работническо дело. Идеологията за него няма значение, който плати, той ще поръчва музиката. Това е веруюто му.
  • 2 Робот

    11 16 Отговор
    Агент Сашо11 пак изпълзя и ръси глупости. Значи, тия двамата наистина могат да вдъхновят само крадците да крадат повече, а вдъхновение у войниците могат да предизвикат изявени евроатлантици като Цветанов и Плевнелиев!
  • 3 дгд

    22 4 Отговор
    На И.Василев,не му е лесно с обслужването на сините другари от Да й Бъ.Все пак новата "дясна" коалиция(има нужда от такива другари като него,да пишат срещу властта,сякаш някой ще се засили,да гласува за хора като РАдан и Х.Иванов!
  • 4 патриотъ

    44 13 Отговор
    ББ се движи без компас във времето и пространството и единствената му цел е да си урежда далавери и да трупа пари.Народа въобще не му е интересен и гледа да грабне колкото може в оставащия му мандат,защото знае,че повече никой няма да го избере и ми се струва,че само се пази ЦЦ да не му изпорти пейзажа с тъпотиите си!
    Да е чувал някой управляващите да имат някаква кауза и стратегия за изпълняването и?!
  • 5 ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАГЛАВИЕТО

    44 11 Отговор
    А ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕ ДА ВДЪХНОВИ НАЛИ.....ДЕЙСТВАЩ ВОЕНЕН ПИЛОТ И ДОКАЗАНО ЧЕСТЕН ЧОВЕК С ЧИСТО МИНАЛО КОЕТО Е НАЙ ВАЖНО.
  • 6 Борисов и суджук

    42 9 Отговор
    Представи си как Борисов цака белот по цяла нощ, с Бира в едната ръка, уста пълна със суджук, около него опраскани каки, на стената карта на Балканския полуостров с изобразени Западните Балкани и без България, която тъне в мрак, т.к. новият собственик на ЧЕЗ е купил и другите разпределителни дружества и дръпнал шалтера, т.к. хората от беднтия не могат да си платят тока. Това е Борисов за мен, неграмотен, нагъл и арогантен унищожител на България. Кого може да вдъхнови? Каракаджанов е карикатура и няма да го обсъждам.

    Коментиран от #7

  • 7 отговор

    16 45 Отговор

    До коментар #6 от "Борисов и суджук":

    За мен обаче не е така! Никога не видях Борисов с бира в ръка, нито със суджук в другата. Суджуците и филетата са измишльотини на ваши тъпи клакьори, които изглеждат точно като вас. Видяхте ли идиотските им физиономии? За разлика от някои угоени другари от една столетна партия с вид и излъчване на глигани, Борисов е уважаван както сред хората, които го подкрепят, така и на международно ниво. А вашите любимци, когато говорят, грухтят, потят се и се мъчат да повярват сами на себе си. Виете като вълци срещу луната, много ви се иска злобата, която ви тресе, да се разпространи навсякъде. Всички сайтове са предназначени за вас. Пишете злобните си глупости и сами си се радвате. Борисов е единствен! Вие сте много и апетитите ви да грабите не стихват! Познаваме ви! Сърбахме попарата ви многократно! Вижте само какъв фюрер сте си избрали за предводителка.

    Коментиран от #23

  • 8 SAAB

    20 11 Отговор
    Мен лично ме е изгубил ....признавам ,с моя глас се метна във файтона
    с моя глас ще го събарям ! / образно казано......защото на всеки е ясно , че у нас избори не решават .....ако беше така ,щяха да ги забранят....всичко е една ' уйдурма"


    Истината е ,че и по-малкото зло......си остава зло ....:)
  • 9 Ник

    21 6 Отговор
    Пак да напомня, че завод "Бета ", който произвеждаше бронираната техника този го затвори.
    Сега както винаги говори така сякаш няма нищо общо с този въпрос.

    Коментиран от #18

  • 10 гост

    24 6 Отговор
    "Всичките са маскари!"- Велика истина! Всички искат да се докопат до власт за да смучат! Посочете един, който иска да стане политик, заради нещо, различно от пари!
  • 11 Ахахахя

    22 7 Отговор
    Единият е вдъхновител на тъпите мутри, а другият е вдъхновинел на алкохолици и чревоугодници
  • 12 antimediator

    7 12 Отговор
    Ехооо, а ти къде се позиционираш ?!
    Ясно ,е че си номенклатура и понеже хоризонтите са ти ограничени , няма какво ново да ни кажеш !!!
    Ясно е , че бат Бойко е от старата школа, от същата от която си и ти.
    И него и теб са ви филмирали в КГБ/сега вече са я кръстили
    ФСБ/ и няма какво ново да ни сервирате.
    Него го монтираха западняците, за поддържа сравнително адекватна позиция спрямо случващото се.
    Само , че е въпрос на време такива псевдополитици и и измислени журналя като теб да си платят сметката !
    На всички е ясно , че няма нито идеи ,нито куража да ни преведе през блатото.
    Всеки ,който малко или много се мотал из руските ширини и са го филмирали няма как да е носител на новото !
    България има нужда от автентично ДЯСНО управление, което тотално да се разграничи от разни Шкембе-войводи, Курнелии и Волен-Болен идиоти.
  • 13 знам

    1 4 Отговор
    тоз пумияр гу направиха ,придставител сдсарити!
    у шото ниможеха да намерят дип консултво и търт център е Москва!!
  • 14 Напротив

    12 2 Отговор
    Могат да мотивират всеки българин с подаването на оставка и емигтиране на луната.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Джумалия

    2 1 Отговор
    ТЪРГОВИЩЕ ЩЕ БЪДЕ ВТОРИ СЛЕД СОФИЯ ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ
  • 17 Вили

    8 1 Отговор
    Ще почистват от ръжда и боядисват старите бронетранспортьори. Няма да е зле Европа да ореже средствата заради ослушването на Борисов.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Цар Вул

    8 3 Отговор
    Бойко Тиквата себе си не може да вдъхнови/освен когато краде/та мене ще вдъхнови!!!Най много да ме хване "рядкото щастие"!!!Ходи като недарена сваа и се пише на "голямата работа"!,ама си е все същия цар.ул!
  • 20 Guet

    8 2 Отговор
    Бойко се изчерпа вече, както и всички други политици
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Жужо

    4 0 Отговор
    Много мъдри изкази ,но докато не излезем навън ,и да се преборим за живота ,който искаме да живеем,само ще си пишем,докато седим в тоалетната,просто така от скука
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    1 0 Отговор
    Все едно някой да започне да реставрира лади и жигули, и да учавства в състезание със съвременни коли. Да се смееш ли? Да плачеш ли? Майко мила.