Last news in Fakti

11 Май, 2018 14:02 3 911 47

Кога България ще излезе от НАТО?

  • нато-
  • българия-
  • веселин марешки
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е прав Марешки да поставя под съмнение членството ни в НАТО. Както и да го въртиш и сучеш, НАТО си е част от националната ни сигурност.

И няма значение дали ни пази от страната, която никой у нас не привижда като потенциален агресор – Русия. Няма значение и дали ни пази от ядове, свързани с потенциални цветни революции, преврати и други хепънинги, които се случват на непослушните не-натовски страни. Няма значение и дали членството в НАТО не ни пази от самото него.

Важното е, че ни пази! Защото, съгласете се, е много по-добре да дадеш там едни пари, ако трябва и три благодарствени молитви с лице на запад да направиш, отколкото да ти спретнат някой Майдан, да те бомбардират като братята сърби или да те разпарчетосат като Либия и Сирия. А да разчиташ, че като си член на ЕС си относително защитен от лоши сценарии, си е чиста глупост. Та, нали всички страни (без Кипър), които ЕС прие, първо трябваше да положат клетва за вярност и да станат членове на НАТО. Накратко – ЕС се разшири с … НАТО под благия, но строг поглед на същото. И да си въобразяваш, че можеш да излезеш от военния блок, без да те санкционират от икономическия, си е пълен наивитет. Още в процеса на приемането стана ясно, че те са йерархично свързани.

Да се пледира за референдум по въпроса за членство в НАТО, също е пълен нонсенс. Та, нали законът забрани подобно допитване, именно защото влязохме в пакта без референдум. Защото резултатите щяха да са, меко казано, смущаващи. И веднага подрязаха закона – може референдум преди да влезеш, но не може референдум, за да излезеш. Хитро!

Така че, ние сме натовци и ще си останем натовци! Най-малкото, докато не се появи сила, която да ни позволи да се откачим без сръбски, либийски, украински и прочие сценарии.

А дотогава целта е – да минимизираме щетите (разходите) и да не изгорим, докато чакаме това да се случи.

Това вече сме го играли. Няколко пъти! Първо (1941 г.) ставаме част от Тристранния пакт. После обявяваме символична война на САЩ – ама толкова плахо, че те шест месеца ни търсят на картата, че да ни я обявят и те. Виж, на Русия, където пожарът бушува съвсем истински, война не обявяваме. Разбира се, ратници, легионери и други тогавашни НПО-организации вдигат шум и приветстват новия цивилизационен избор на България – бодро маршируват и пеят: „Рим, Берлин и Токио/ заедно в борбата/ скоро ще наложат/ нов ред на земята“.

Приветстват единението ни с новите европейски ценности и битката на прогресивния свят срещу „прогнилата англо-американска плутокрация“ (според тогавашната терминология). После, когато се обръщат нещата, обявяваме война на Германия. Разбира се, кресливите НПО-активисти бързо се покриват и от позициите вече на ОФ-активисти шумно приветстват още по-новия цивилизационен избор на страната - присъединяването ни към прогресивните сили на човечеството.

Следва нов „цивилизационен избор“ (продукт на малко късче хартия разменено между Чърчил и Сталин) – с комунистическия свят срещу световния империализъм. (Вече казионните НПО-та припяват „Кат Русия няма втора …“ и „Води ме Партийо, води ме …“).

И накрая стигнахме до „най-последния и най-правилен цивилизационен избор“ – включване в „Коалицията на желаещите“ за Ирак, НАТО, ЕС. Разбира се, веднага се появяват и новите добре финансирани апологети, които бодро каканижат – „единение с демократичните държави“, „евроатлантическите ценности“, „Русия – империя на злото“ и т.н.

Хубавото в тези въртележки е, че България се измъква почти безнаказано от всеки свой „цивилизационен избор“.

Някой ще каже – бомбардировките, убити във войната, репарации, Белене, диктатура. Това е направо нищо в сравнение с гордите ни сръбски съседи, които на два пъти се противопоставиха на силните на деня – първо на Германия, а после на САЩ. В първия случай бяха избити един от всеки десет от населението на страната, а във втория страната беше разпарчетосана, бомбардирана и напоена с обеднен уран.

Нашият „цивилизационен избор“ изглежда много по-разумен. Наистина малко срамен, понякога дори унизителен, навяващ усещането за проституция, но… избор на оцеляващите, на хитрушковците и опитващите се да минимизират щетите и ако може да изкарат някой долар/евро от наведената си поза.

Всъщност тезата анти-НАТО, лансирана от така наречените „антисистемни“ европейски формации (и в новия речник на Марешки като част от тях, това ясно се вижда), не е срещу НАТО. Това е скрит анти-американизъм. Реакция срещу превръщането на Европа и нейните лидери в „пуделите на САЩ“. НАТО се привижда просто като един от инструментите на налагането на диктата на САЩ над Европа.

Това е и една от причините така наричаните „крайно десни“, „националистически“ и „антиевропейски“ формации да се обявяват против „Тази Европа“ и против „Това НАТО“. Обяснителната схема за света на тези формации изглежда пределно проста – „САЩ забърква каши и конфликти по света, решавайки собствените си политически и икономически проблеми, и прехвърля разходите и последствията върху Европа – ние да плащаме! В името на „европейската“, „евроатлантическа солидарност и прочие глупости!“

Звучи доста убедително. А видимо започналата икономическа война САЩ-Европа, ясната тенденция икономически да се изолира Европа от Русия (а впоследствие и от Иран и Китай) укрепва още повече доверието в тази обяснителна схема – приватизация на печалбите от САЩ („Америка преди всичко“) и джиросване на разходите за европейците.

И популярността на тези анти-формации расте!

Това е и причината всички те да бъдат сатанизирани, стигматизирани и обявявани за „антиевропейски“, „популистки“, крайни“ и „тайни агенти на Путин“.

Но този директен анти-американизъм е само видимата част на реакцията. Засега, все още управляващият европейския политически елит (лидери, партии, европейски бюрократи, ПЕС, ЕНП и пр.) се опитва да се държи като България в периода 1939 – 1945 г. – уклончиво! Санкции срещу Русия – може! Но бизнесът и „Северен поток 2“ трябва да продължи. Да изгоним руски дипломати – може! Но леко ще намекнем на Лавров, че няма как, но те могат после бързо да ги върнат. Зарин в Сирия – сигурно, сигурно Асад е виновен, но да не избързваме. Е, щом искате бомбардирайте – но ние не участваме. Може една декларация за подкрепа да спретнем. Искате 2 % от БВП да отделим за въоръжаване – може! Но засега ще вдигнем разхода от 1.27 % на 1.30 %. Искате да обявим, че някой нарушава международното право – може! То и кой ли вече вярва на това след Сърбия, Косово, Ирак, Либия, Украйна, Сирия, Каталуния. Само не ни замесвайте в действия в защита на гъвкавото ви международно право.

На родна почва тази пластичност е ясно изразена както от Румен Радев, така и от Бойко Борисов.

Това е втората, гъвкавата отбранителна линия на европейския анти-американизъм, скрита зад клетви в демократичните ценности, вярност към НАТО, преклонение към фалиралия, пластичен „международния правов ред“ и принципите на свободната търговия.

Но натискът ще продължи. И много скоро Европа ще трябва да вземе решение. Или да отстъпи (да подпише „Мюнхенското съглашение“) или да се противопостави. Ако се случи второто, тогава ще се дискутира и бъдещето на НАТО. Тогава можем да мислим и за нещо друго. Ако Европа отстъпи, ще си останем турбо-натовци. Тогава ще трябва да изчакаме края на следващата война и оцелелите могат да напуснат НАТО.

Ако има оцелели!

Такова е положението и не трябва рязко да мърдаш, за да не те бият. Това обаче, което не разбирам, е патосът на кресливите анти-путинисти, ястребите на демокрацията и апологети на „най-последния и най-правилен цивилизационен избор“. Къде, в цялата тази мръсотия и опасни игри на интереси се виждат „евроатлантически ценности“, „единение с общността на демократичните държави“, „международния правов ред“, „свободна търговия“ …

Да, българите чудесно разбираме навеждането и проституцията като външна политика. Малки и слаби сме. Но трябва ли отгоре на всичко да ни карат да симулираме и оргазъм. Това вече наистина вбесява!

Коментар на Кольо Колев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    25 45 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: преклонение към фалиралия, пластичен „международния правов ред“ и принципите на свободната търговия....“ Авторе, ако в света не съществуваше задължение от държавите в “ ..преклонение пред...“ международният правов ред““, до сега да си бил продаден като бял български роб от руснаците, окупирали малка България, на китайците...Та- благодари се, че изобщо съществуват международен правов ред, международно публично право, международно бежанско право и 4те Женевски конвенции и че масово държавите в Европа ги спазват! Иначе не е ясно дали към днешна дата щеше да си жив, гражданин на Р. България и здрав, за да напишеш пасквила, който ни предлагаш за четене....

    Коментиран от #2, #33, #41

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    24 52 Отговор
    НАТО е гарант за националната сигурност на България!
  • 4 аман

    26 42 Отговор
    Кольо, Кольоооооо... и украинците смятаха, че Русия не е заплаха, и Грузинците също преди това. Единственото време когато Русия не е била заплаха за България беше през годините на комунизма, когато помогнаха на Сърбите да се справят с българското население в Македония като им измислиха нова националност и език. Пък ти ако си им такъв приятел отивай - в Москва чувам, че било много хубаво ако имаш пари. Жалко, че 97% от руснаците нямат...
  • 5 no name no face no number

    48 25 Отговор
    Референдум за НАТО все някога ще има и ще излезем от това зло, ако не се разпадне само.
  • 6 Бесен Язовец

    41 22 Отговор
    Скиро ще излезе БГ.от НАТО много скоро България ще бъде отново на българите а не на алчните капиталистически живото смучещи интереси!
  • 7 юрист

    21 28 Отговор

    До коментар #2 от "как":

    Когато нямате специализираните университетски знания да оспорите верността на моите твърдения и съждения, започвате с изпитаният руски тролски метод- атакувате личността на коментатора, а не неговите твърдения по същество:) Нищо ново под слънцето- гьобелс отдавна е използвал този метод, сега възприет от руската фабрика за тролове, списваща в българските форуми...Напишете фактите, с които оспорвате по същество моето твърдение. Ако не притежавате специализираните правни знания, умения и компетенции да пишете за международното публично право, къде сте тръгнали с оскъден умствен багаж да спорите с български адвокат по въпроси на правото? Из Закон за адвокатурата Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
    1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;
    Кога сте прочел/а мой коментар, в който аз Ви уча как да си упражнявате професията?

    Коментиран от #9, #12

  • 8 НКВД

    39 20 Отговор
    НАТО смуче пари от България и нищо друго не прави
  • 9 Бесен Язовец

    15 14 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Идват от Екоравновесие да те приберат

    Коментиран от #11

  • 10 Kcaniba

    17 33 Отговор
    Русия е заплаха за националната сигурност на България! НАТО е гарантат , че няма да ни сполети съдбата на Украйна и други страни!
  • 11 юрист

    17 24 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    И това е познат руски тролски похват:) Ама дайте нещо НОВО, де- толкова ли кухите тикви, които имате на раменете си вместо човешки глави, не могат да родят и една НОВА мисъл?:D Казано накратко- всяка ваша обида е добре забравена гьобелсова манипулация, пропаганда и обида:)
  • 12 Българофил

    11 24 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Браво!
  • 13 патриотъ

    22 14 Отговор
    Нато е гарант,че догодина ще има пак лято,нищо повече!!!
  • 14 someone

    29 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: отколкото да ти спретнат някой Майдан, да те бомбардират като братята сърби или да те разпарчетосат като Либия и Сирия

    Това вече е върха на наглостта и тъпотията.Значи по-добре да се съгласиш да те експлоатират да ти скапят държавата , да ти източат населението ? Не съм съгласен с такова падение.
  • 15 Дедо Гошо

    27 12 Отговор
    То юристи,вишисти,магесници и секви там с лопата да ги ринеш.Ора много ама човеци малко.
  • 16 ъъъъъъх

    33 17 Отговор
    Национална
    Американска
    Терористична
    Организация
  • 17 Аз човекът

    15 21 Отговор
    Марешки не може да отиде по-далеч от руската си жена. Що не заяви преди изборите, че тя го командва по указание от Кремъл?
  • 18 патриотъ

    26 13 Отговор
    Колко трябва да си тъп и необразован,за да вярваш,че Нато някога някого ще защити,освен себе си!Необяснима е надеждата на някои от тук пишещите и тъгата им по Америка и Нато,които съсипаха целия свят!Или си мислите,че ние сме специални и на нас ще ни простят,уви!

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 юрист

    12 16 Отговор

    До коментар #18 от "патриотъ":

    Сравни руският текст, който е от 1992г., с чл.5 от Северноатлантическият договор, който е от 1949 г. и кажи кой от кого е края- руснаците от НАТО или обратно?
    Северноатлантически договор Член 5 Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу една или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение всяка от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност.
    http://cao.bg/%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B3/

    Коментиран от #21, #42

  • 21 юрист

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    “...Публикувано във факти.бг: и кажи кой от кого е края...“ да се чете “ и кажи кой от кого е краЛ...“

    Коментиран от #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Справедлив

    28 13 Отговор
    Чакай ти някой друг да ти защитава суверенитета и интересите ти..---вятър работа...Това е доказано от векове. И каква защита от НАТО очаквате,след като казаха на Турция "оправяйте се сами" при проблема с руският изтребител...А какво казаха на Гърция и Турция при сегашният им проблем---пак същото"""оправяйте се сами""""...чакайте защита от НАТО балъци...чакайте...

    Коментиран от #25

  • 24 goni

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "как":

    Под този псевдоним пишат поне двама! Този,който е написал това последното не е юрист и не е жена!:) Между другото тя се оплака че с нейния ник пишат други с които тя няма нищо общо! При нея си личеше, както образованието, така и пола! При този не си личи нито образованието, нито пола!:) По всяка вероятност не притежава и двете!:)
  • 25 юрист

    10 17 Отговор

    До коментар #23 от "Справедлив":

    “...Публикувано във факти.бг: Чакай ти някой друг да ти защитава суверенитета и интересите ти....“ Ще ги защитава, защото е подписал договор за влизане в система за колективна сигурност- т.е. подписал е МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР, с който СЕ ЗАДЪЛЖАВА да ти ПОМАГА, АКО ДЪРЖАВАТА ТИ Е НАПАДНАТА! ТОВА е международното публично право, това е установеният МЕЖДУНАРОДЕН ПРАВОВ РЕД, въплътен в международното публично право и международното частно право и в договорното право- неща, които се неглижират и се подиграват от автора на статията и от руските защитници! Защо не коментирате еднаквостта на чл.5 от Северноатлантическият договор и чл.4 от Договора за одкб, м? Защо не коментирате КРАЖБАТА НА РУСНАЦИТЕ на чл.5 от натовския договор и вмъкването му в собственият им договор за руският военен съюз одкб? И като риете срещу НАТО, защо не казвате и думичка за съществуването на РУСКИЯТ ВОЕНЕН СЪЮЗ одкб,а?
  • 26 Бай СТАВРИ

    15 1 Отговор
    КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В NATO ?
    Отговор: - - КОГАТО ВЛЕЗЕ В ЕС.
    а сега се лутаме нейде и никой не знае къде сме. Правим нещо уродливо и неработещо,( ни риба ни рак нито щука.
    А може да бъдем орел .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българофил

    20 20 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Не се измъчвай повече! Нашият Ганьо хем иска да кара " Бентли" като Марешки, хем да не е с НАТО и ЕС, хем да ходи на екскурзии в Италия и Австрия( разбирай на Запад),хем да празнува 1-ви май, хем децата му да учат на Запад( ако може и да не се върнат),хем да аплодира " Червените ескадрони" и т.н. Познавам възрастни хора, на които и двете им деца отдавна живеят в натовски държави, а са твърдолинейни антинатовци, при условие, че безброй пъти са гостували и живели при децата си.Същите тези хора казват, че там с очите си са видели социализма, но тук жалкият за съветския социализъм...Ако това не е шизофрения?!
  • 29 Българофил

    17 15 Отговор
    Не се измъчвай повече! Нашият Ганьо хем иска да кара " Бентли" като Марешки, хем да не е с НАТО и ЕС, хем да ходи на екскурзии в Италия и Австрия( разбирай на Запад),хем да празнува 1-ви май, хем децата му да учат на Запад( ако може и да не се върнат),хем да аплодира " Червените ескадрони" и т.н. Познавам възрастни хора, на които и двете им деца отдавна живеят в натовски държави, а са твърдолинейни антинатовци, при условие, че безброй пъти са гостували и живели при децата си.Същите тези хора казват, че там с очите си са видели социализма, но тук жалеят за съветския социализъм...Ако това не е шизофрения?!
  • 30 Дедо Гошо

    10 9 Отговор
    Художника и юриста си мязат по това ,че и двамата могат от черното да направят бяло.

    Коментиран от #31

  • 31 юрист

    11 13 Отговор

    До коментар #30 от "Дедо Гошо":

    Абсурд! Художникът има право на собствена субективна интерпретация на обективната действителност, докато юристът няма право на такава! Юристът е длъжен да бъде безпристрастен и да прави правно тълкуване само въз основа на фактите и договорите, като остави настрани личното си субективно мнение.

    Коментиран от #32

  • 32 Дедо Гошо

    11 12 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Дреме ми на дедовия .Земи си дипломата и оди да си пиеш млякото.
  • 33 чичоХ

    14 13 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Уж си юрист, а пък ни лансираш твоя теза за истина.Ако
    не е :,,международният правов ред,, щели сме да ни
    продадат за роби .Това, че го твърдиш ти не означава
    че ще стане.Опитваш се да използваш внушения, но
    твърде неумело.

    Коментиран от #36, #37

  • 34 Дедо Гошо

    15 8 Отговор
    Разликата между художника и юриста е тва ,че художника е творец по своему мъдрец докоснат от Бога докато юриста нема нищо общо с него.
  • 35 Маркс

    13 4 Отговор
    " Правото е въздигане волята на господстващата класа в закони"
  • 36 юрист

    7 15 Отговор

    До коментар #33 от "чичоХ":

    “...Публикувано във факти.бг: Уж си юрист, а пък ни лансираш твоя теза за истина...“Коя е моята теза? Че авторът- лице, което не знае какво е “международен правов ред“. мжедународно публично право и договорно право, лице, което не е чело автентичното съдържание на чл. 5 от Северноатлантическият договор- се подиграва с международното публично право, при това- без да знае какво е съдържанието му, без да знае функцията и значението му и внушава в пасквила си, че международният правов ред е нещо безсмислено, за това трябва да бъде нарушено и унищожено, но не от когото и да е, а именно от русия? Авторът на статията знае ли какво ВСЪЩНОСТ пропагандира и че разрушаването на международният правов ред означава НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА или е чак толкова “умен“, че не може и да си представи, че думите му означават в контекст точно това? КАКВО СЕ ПРОПАГАНДИРА В СТАТИЯТА МУ- ВОДЕНЕ НА ВОЙНА ЗА НАСИЛСТВЕНА ПРОМЯНА НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ПРАВОВ РЕД?
  • 37 юрист

    7 14 Отговор

    До коментар #33 от "чичоХ":

    НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС изм. и доп. ДВ. бр.101 от 19 Декември 2017г.
    Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
    Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.
    Нека авторът на статията да не забравя за наказателната си отговорност съгласно българския НК!

    Коментиран от #40

  • 38 Гост

    10 10 Отговор
    Бг веднага да излиза от НАТО да се кротнат рУсофилите
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 юрист

    10 12 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    лоботомираната безработна колежка просто се опитва да има деца, ама няма кой да и ги направи. И сега и в миналото. Но иначе е много точна, правилно намира след сравнително дълго ровичкане различните параграфи и други подобни. Само не е помислила дали някой друг, освен написалите тези параграфи и самата тя, ги признава за легитимни и необходими за живот. И тъй като е без реална реализация в живота си ( жена, но без деца... ) само и дай да драска в полза на любимите сащ, западна европа, сега вече и нато... Е, успех в начинанието "как да запълваме празния си живот, правейки се на някой, след като сме само никой".
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пешо

    6 7 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Много си далече от истината. Ако ти си юрист, то аз съм космонавт!
  • 43 ислямофашист

    13 2 Отговор
    България да излезе от НАТО и да влезе в оста на доброто, Турция-Иран-Русия. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  • 44 SAAB

    1 10 Отговор
    Практически България е вън от НАТО ......за нейната сигурност се грижи Султана .....
  • 45 микропуйло

    11 1 Отговор
    Ще, ще, ама първо ще поотстреляме малко раЗИЯнски мекерета, и веднага излизаме!
  • 46 Добра статия!!!

    2 10 Отговор
    Ясно е , че Евру Саюзъ и НЪТО служат на СЪЩ. Точно затова СЪЩ и Ънглия спретнаха 1ва и 2ра Световни Войни, за да сложат ръка върху Европа и други държави. Сега ще спретнат 3та и 4та световни войни и ще сложат желязна ръка над цялата планета. Тяхната цел е световно господство и грабеж. Сега като усъвършенстват Изкуствения Интелект и роботиката ще пуснат една чумна епидемия и ще заличат над 70% от световното население. Останалите 29,99% ще живеят робски под заплаха от Господаря им, който ще им промие мозъка и ще ги превърне в шутове-зомбита, с които ще се забавлява като им налага психо терор. Само 0,01% ще са прислужващ персонал, който ще е горе-долу добре. Настъпват брутални времена за обикновения човек и най-лошото е, че всичко е НЕОБРАТИМО!!! Спасение НЯМА!!! Хората предадоха БОГ и се преклониха пред Мамона. Във всяка държава има изобилие от продажници и камикадзета, които срещу 30 сребърника ще предадат народите си и дори собственото си кръвно поколение. Така че планът на СЪЩ ще се случи !!! Който предава БОГ - предава себе си!!!
  • 47 патриотъ

    3 10 Отговор
    Юристке,то законите на всички са ни ясни,но къде пише,че ти можеш да правиш прозападна пропаганда,а аз не мога да правя проруска?Я кажи в кой член,кой параграф,коя точка и коя буква го пише това?!