8 Юни, 2018 10:00 3 085 10

10 - те Божи Заповеди за съпруги на политици

  • роми-
  • съпруги-
  • политик
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

10 - те Божи заповеди за съпруги на политици:

1. Помни, че си съпруга на политик винаги и навсякъде.

2. Не забравяй, че си само съпруга на политик, а не политик.

3. Не си въобразявай, че като си съпруга на политик, вече разбираш от политика.

4. Преди да отвориш уста помисли - и за съпругата на политика всичко е политика.

5. Не казвай на глас онова, което съпругът ти си го мисли тайно.

6. Народът е избрал политика за политик, ти си го избрала за съпруг - затова в политиката народът има предимство пред теб дори по отношение на твоя съпруг.

7. Твоето облекло, прояви, маниери и позиции не са само твой личен проблем, щом си съпруга на политик.

8. Хората съдят много по-често за съпруга-политик според съпругата му и много по-рядко за съпругата, според съпруга-политик.

9. Съпругата на политика може да му помогне както в постепенното издигане нагоре, така и в стремителното сриване надолу.

10. Знай, че расизмът, шовинизмът, нарцисизмът, егоизмът са въпрос не на политическо убеждение и обществено поведение, а на лошо възпитание и увреден манталитет.

P.S. Разбира се, тези Заповеди важат и за съпрузите на жените-политици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кой е този

    21 0 Отговор
    Кой е тоя циганин на снимката бе?

    Коментиран от #2

  • 2 Ристе

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "кой е този":

    Това е синът на Сланинова и внукът на Тиквата след десетина години.
  • 3 чичи

    19 1 Отговор
    Николай Слатински, вече трябва да се грижи за алцхаймера си, а не да се изявява по медиите :)))
  • 4 Юриста юри

    15 1 Отговор
    Всеки има право на лично мнение. Не можем да си затваряме очите до безкрай заради политическата неолиберална коректност. Силата да премълчаваш е едно, съвсем друго е да си подпрян отзад и да се правиш на луд спазвайки същата коректност. Излиза, че всички мълчащи защитават платения вот, което е основа на всичко. Слепи играчи няма... Ай със здраве.
  • 5 Аман от бхк

    18 0 Отговор
    Бхкеците да си пробутват повърните в някой Хелзинкски гейски кенеф!
    Време беше да изгоним тези въшки до кротце, си благо! Но туй време свърши! СО КЬОТЕК е време!
  • 6 Дедо Грую

    19 1 Отговор
    И чий туберколозен мозък сътвори тези "правила", особено номер10?! Тези камъни са по г-жа Дончева. Съвсем ясно личи, че това е повръщня от някое българофобско НПО. Като видиш и мангъра от снимката всичко ти светва.
  • 7 Коко

    1 12 Отговор
    Дано Радева разбере тази статия.
  • 8 случаен

    6 0 Отговор
    Добре написано, само да не се определят като "Божи", защото е кощунство. Правилата са на място, но авторът им не е Господ, а е казано, не споменавай името Господно напразно. Грях е. В България за съжаление и вътре в държавата и когато става въпрос за родните ни дипломати никак не сме наясно с правилата. Навсякъде се излагаме - и вътре в държавата, и навън, но не ни пука. Да видиш добър нашенски дипломат е цяло събитие. А да видиш свястна жена до него, е направо абсурд. Жените дипломатки също са странни. Мога да дам за пример нашата бивша посланичка в САЩ, която прекара 3 мандата с надеждата, че след това ще й дадат гражданство. Но тя не знаеше, че в Щатите трудно ще излъжеш хората, следят те непрекъснато, а на теб и през ум не ти минава. Та не й дадоха гражданство. Каквито сте досетливи, ще се сетите защо. И си мисля, Боже, никога ли не е имало свестни хора в държавата ни? Защо навсякъде ни сочат с пръст?
  • 9 ГОРАЗД

    2 0 Отговор
    Абе Ники,недей се стяга толкова ,пий една бира,отпусни се!Тия правила са малко спечени,но ако толкова държиш на тях,пробвай първо да ги въведеш у вас!Ще бъде успех,ако някой те изслуша поне до трета точка!
  • 10 mi ta ka

    2 0 Отговор
    само не разбирам как снимката на Азис се връзва във тематиката на статията ви.