25 Юни, 2018 19:00 6 859 29

Джендър-идеологията не иска равенство, а господство

  • идеология-
  • джендър-
  • майка-
  • баща

Всичко това става под фаливата маска на толерантност и борба с езика на омразата

Джендър-идеологията не иска равенство, а господство - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всички вече чухме, че в държави и международни организации, където властва джендър-идеологията, се изкореняват понятия като „майка“ и „баща“ и се заменят с „родител 1“ и „родител 2“, а бременните жени са наричанни „бременни хора“, за да не се били обиждали трансджендърите. Станахме свидетели, че се въвежда „трети пол“ в паспортите, променя се националния химн, а децата, които се притесняват да бъдат в една съблекалня или тоалетна с представители на противоположния пол, които се изживяват като нещо друго, са изолирани (Канада). И прочие.

Чуйте обаче още джендър-иновации. В Университета в Мериленд, САЩ, вече се изисква от студенти и преподаватели да не употребяват термините „мъж“ и „жена“. Вместо това трябвало да се казва „цисджендър“ или – забележете! – „не-трансджендър мъж“ и „не-трансджендър жена“.

Тази терминология е въведена и в общонационален мащаб - при регистрация за кандидатстване в американските юридически факултети с теста LSAT, в графата „пол“ са посочени десетина джендъра – демиджендър, андрогин, аджендър, както и... „не-трансджендър мъж“ и „не-трансджендър жена“. Има и възможност за свободно допълване на още новоизмислени джендъри. Не, това не са фейк нюз – отворете сайта на посочения университет и прочетете указанията на службата по, казано накратко, равенство на джендърите. Вижте сайта на LSAT и другаде.

Какъв е проблемът ли? Вижда се с просто око! Да си мъж или жена вече е нещо невалидно, то е извън нормата. Затова се дефинира във въпросните указания като отклонение от валидното и нормата. А валидното и нормата е само трансджендърът. Не си просто мъж или жена, ти си не-трансджендър. Все едно да кажеш на кучето – ти си „не-коте“. И това не са просто пожелателни препоръки. Неспазването им се посреща със санкции, остракизъм, изключване, омраза. Силово се налага потискане и ерозиране на мъжката и женската идентичност в полза на трансджендър идентичността.

Това са все по-уродливите плодове на джендър-идеологията, които пълзят като проказа там, където тази идеология е получила политическо представителство и власт (Канада, Великобритания, Австралия, управляваните от соросоидите щати на САЩ). За онези, които упорито отказват да разберат какво се обозначава с понятието „джендър-идеология“, ще кажа за пореден път.

Това е ненаучното разбиране, че полът не се детерминира от генетиката и биологичните характеристики, а се определя от личния избор. Не социалният пол (джендърът) като социална надстройка и роли, които са неразривно свързани с биологичния пол, а разкъсване на двете понятия и индоктринирането от ранна детска възраст, че детето не е момче или момиче, както се е родило, а само трябва да си избере пол.

Няма научен консенсус по този въпрос, най-меко казано. Защото е безсъмнено доказано, че полът се кодира на гененично ниво във всяка клетка от момента на зачеването и не подлежи на промяна до смъртта. Никакви хирургически или хормонални интервенции не могат да променят това. Този ненаучен характер на идеята за разкъсване на биологичния от социалния пол е причината да се говори за „джендър-идеология“ – система от идеи, вярвания и убеждения, които са превърнати в платформа за социален и политически активизъм.

Тази идеология обаче е не само в разрез с науката. Тя все повече се превръща в отрицание на идеята за равенство, човешки права и достойнство на личността. Отрицание на фундаментите на модерното общество, основано на свободата и взаимното уважение към различията.

Ако джендър-идеологията се бореше за равенство и уважение към различията, то нямаше да иска потискане на мъжката и женската идентичност. Нямаше да обявява за неприемливи базисни понятия на човешкия род като "майка" и "баща" и насилствено, чрез държавни регулации, да ги заменя с "родител 1" и "родител 2", или да заменя "бременна жена" с "бременен човек".

Щеше да иска уважение към различието на трансджендърите и да изисква, примерно, те да бъдат наричани "транс-майки" и "транс-бащи", а не да изличава майките и бащите. Нямаше да изисква мъжете и жените да не бъдат себе си и да се наричат "не-трансджендър". Не. Джендър-идеологията е тоталитарна доктрина, която е насочена към тотална подмяна на социо-културния код на човечеството, към налагане на един малцинствен стереотип като универсална и задължителна за всички социална норма.

Към подмяна и контрол на езика ни, мислите и чувствата ни. Всичко трябва да се предефинира през гледната точка, ценностите и стереотипите на трансджендърите. Да се унифицира според техните искания. Да се подчини на специалните права, които те искат за себе си, отричайки правата на другите. За тях уважението към различията означава само едно - уеднаквяване на всички социални норми с техния начин на живот.

Защото само те са валидни, а всички останали сме невалидни и трябва да се откажем от своята идентичност. Техните чувства се наранявали и те се чувствали дискриминирани от това, че имало мъже и жени. И затова ние трябва да спрем да се наричаме мъже и жени, а според някои джендър-екстремисти дори да се срамуваме от това. И да уважаваме само тяхната гордост.

Джендър-идеологията, която в разрез с науката твърди, че биологичният пол е без значение, защото полът бил въпрос на личен избор, щеше да е просто екстравагантна гледна точка, към която да се отнасяме с търпимост и уважение като към всяко мнение, с което не сме съгласни. Но тя иска да подчини обществото на своите постулати. Не се бори за равенство, а за господство. Не се стреми към уважение на различията, а към унификация на човечеството под своите фалшиви знамена.

Всичко това става под фаливата маска на толерантност и борба с езика на омразата. Маска, сглобена от кухи фрази и високопарни претенции, която се разпада колчем видиш реалните им дела и отношение към различните от тях. Достатъчно е да видим поведението, говоренето, блоговете, фейсбук-профилите на много от гласовитите привърженици на джендър-идеологията у нас и в чужбина за последните да кажем десетина години. Направете го. И ще видите с очите си гейзери от омраза и нетолерантност по всякакви теми и всякакви поводи.

Тотална враждебност срещу всяко мнение, с което не са съгласни, дори когато мнението е съвсем легитимно и толерантно. Сатанинска злоба и обиди ad hominem се лее срещу личности и всякакви опоненти по социални, политически и всевъзможни други въпроси. Хейт. Системен и неугасим. Глашатаи на омразата, а не борци за равенство.

Те банват, блокират, крещят, зъбят се – който не е с тях и като тях, е против тях. Няма разговор, има заклеймяване. Няма демократична дискусия, има словесна инквизиция. Има и такива, които не приемат всичко това, но са или принудени „да пеят в хора“, за да не бъдат изключени, или са дистанцирани от борбата на джендър-идеолозите.

Заради всичко това няма да приемем джендър-идеологията. Никога! Защото сме XXI век и никой - държава или малцинство - не може да ни принуждава да изличаваме идентичността си, за да изпъква нечия друга. Равенство и разнообразие означава всеки да се гордее с идентичността си. Да има уважение към различните мнения и спор с аргументи, а не с обиди. Това е бъдещето. И модерността. Омразата и претенцията, че някой е по-равен от другия и трябва да му определя как да живее и какво да мисли, е мухлясалото минало, с което рано или късно ще се разделим. Всичко останало е от Лукавия.

Борислав Цеков е доктор по конституционно право


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а така

    89 3 Отговор
    Много добре написано!
  • 2 толерастията е вредна

    82 5 Отговор
    Браво! Много хубава статия !!!!
    Четете нормални хора и не позволявайте шепа девианти да ни диктуват живота и мирогледа !
  • 3 ХА ХА ХА

    6 71 Отговор
    ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ВКЛЮЧВА ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ЛЪЖИ САМО И САМО ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ЗА ДА КРАДЕ НО НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ ! ВСЕКИ КОЙТО МОЖЕ ДА ЧЕТЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ГО НАПРАВИ И ДА ПРЕЦЕНИ, КЪДЕ ПИШЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ !
  • 4 Бай хой

    50 2 Отговор
    Пийраси сър.
  • 5 Оху Боху

    25 9 Отговор
    Хора, пътят на човечеството е предначертан от творците Анунаки в Библията, там е указано ясно и точно какво поведение ще се толерира и какво ще бъде санкционирано. Всичко което е в разрез и дисонанс, бива унищожавано. Примерно глупостта за нацизма. Днес пък глупостта за джендеризма. Но защо мъдрите анки налагат на света тази глупост? На първо място те продават в световен мащаб пуешка паста и соево брашно от които се правят повечето колбаси, кренвирши, пастети и прочие храни са генно модифицирани и хормонално обработени така, че просто обръщат пола на човека. Хората стават обратни и спират да се размножават и така човечеството за три поколения ще изчезне от лицето на Земята. На мястото на хората ще дойдат Сивите, истинските господари на правителството на САЩ, които по природа са си педеруги и ще си живеят волно и щастливо, като ще използват човешки жени за износване на техните ембриони, получени чрез гинноинженерно сливане на ядрата на соматични техни клетки. Ще им позволим ли това? Разбира се, ние на един сикаджия сметка не смеем да потърсим, та с извънземни ли ще се борим! Остава ни само едната надежда Анунаките да дойдат и да ги изгонят на адските планети, където им е мястото.
  • 6 Знамго

    10 67 Отговор
    Това е доста тъпа и разточителна статия,която представя бъдещето като война между половете,аз тия простотии не мога да ги повярвам гейовете искали да завладеят света,е как ще стане това,пълни глупости

    Коментиран от #12

  • 7 среднощен

    44 2 Отговор
    Така е, докторе, ама джендърите не вярват, че има "Лукавия"! Те не приемат нищо друго освен "себеподобните" си! "Развратеният ум" е "погълнал" цели народи!? Дали, наистина, не е дошъл "краят"!? Това "безумие" никой не може да ни го наложи, освен ако сами не се "продадем"! Във всеки един от нас е изобразен Христос! "Тридесет сребърника", ...това е цената!
  • 8 момче

    4 23 Отговор
    В днешно време е нормално да си махаш космите по крака ръце дупе к..р,ако евентуално имаш и по гърба и гърдите.Да ходиш с коса не по къса от7/8 см.Задължително да си махаш космите от носа.В 20 век е нормално да поддържаш хубава нокътната плочка с маникюр тип френски с поддържана дължина между 1 мм и1.5 мм без гланцове и лакове.
  • 9 Шулц

    26 5 Отговор
    Това е невероятно,г-н Цеков аз улавям голяма доза страх в статията Ви,да не мислите че ще стоим и гледаме как ни окупират джендърите,изглежда така сякаш сте се уплашил и търсите помощ,когато ни нападнат се надявам да не се скриете....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 me be re

    49 4 Отговор
    Тия са болни и трябва да се лекуват. Аз съм мъж - хетеросексуален, но не ходя на паради и не викам по улиците.
    И тия краините вегани също са за лечение.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Знамго

    39 6 Отговор

    До коментар #12 от "Сигурно си":

    Кви джендъри бе бате,тоя дето го е писал това казва право в очите ни че сме смотани балъци и ще стоим безучастно да гледаме как ни завладяват гейовете,даже не знам защо ми надраскаха толкова минуси

    Коментиран от #24

  • 14 Кольо

    15 48 Отговор
    А бе хора не се поддавайте на провокациите , всеки средно интелигентен човек може да прочете и да се увери, че ТАКОВА НЕЩО никъде не пише ,това е писано от простак без доход ,търсил е начин за препитание !

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ощърбий

    6 11 Отговор
    Туй що го прочетох?
    Е полвинта на полвинта прочетох ам то мий достатъчно.
  • 17 ХА ХА ХА

    6 22 Отговор

    До коментар #15 от "хъм":

    СЪС СИГУРНОСТ СЪМ ПО ГОЛЯМ МЪЖ ОТ ТЕБЕ И НА КИЛОГРАМИ И ВИСОЧИНА ,И СТРИ ДЕЦА ,А ТИ СИ МУХЛЬО, КОЙТО Е НЕГРАМОТЕН И ЧЕТЕ ЧУЖДИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ !

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нево

    31 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Те банват, блокират, крещят, зъбят се – който не е с тях и като тях, е против тях. Няма разговор, има заклеймяване. Няма демократична дискусия, има словесна инквизиция." Една дума - юдеи! Онези от вас които не са запознати нека проверят, кой даде педерастките бракове на САЩ и джендър-идеологията. За справка може да погледнете и книгата на Джак Бърстейн. Педерастията си има "народ и родина"!
  • 21 Джендър толераст

    11 1 Отговор
    С нахалство към прогрес.
  • 22 Шаран БГ

    17 0 Отговор
    Някъде в Библията е написано: / Моля за извинение,ако нещо греша, мисля, че цитирам точно/
    И НАСТАНАХА УСИЛНИ ВРЕМЕНА. СТРОЯХА И ГРАДЯХА, ЖЕНЕХА СЕ И СЕ РАЗВЕЖДАХА И ЗА МЪЖЕ ОТИВАХА !
    Това е написано за последните дни на тази хубава Земя и поведението на нейните жители. Ако нещо трябва да стане - така или иначе, то се случва !!
    Не съм особено религиозен, но като гледам как този свят започва да живее без всякакви задръжки, как отпадат всякакви морални и човешки ценности, не съм убеден в неговото"светло бъдеще". "Бъдещето" вероятно може да се "освети" от стотици /или хиляди/ ядрени взривове, които да ни затрият ! Илюзия е, че като направи бункер на 200-500 метра под земната повърхност и се скрие там, ще го бъде, него богатия, имотния . Както Ботев ни е нарисувал Наполеон "....зяпнал беше да глътне цял свят : пари пари, пари....."
  • 23 червени лъжи

    4 40 Отговор
    Изключително манипулативна и долнопробна статия, написана от някакъв безизвестен комунист, който бил доктор по право.
    Дипломата може да си обърше онова място, със сигурност всеки червен маймун може да стане доктор, по каквото си иска.
    Точно най"джендърските" държави имат най-добра образователна система, най-висок стандарт, най високо качество на медицинските услуги за разлика от олигархичните кенефи Бълхаристан, С. Корея и Царството на Путин, руския кенеф.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 друг

    22 2 Отговор
    Много хубава и най важното разяснителна статия!Хора пазете децата си , не ги оставяйте сами в ръцете на тези атихристи или просто казано обикновени п----аси!
  • 26 Морук

    8 1 Отговор
    Джендър идеологията да са качва за наса и оттам за Марс барабар със Тръмп и темподобни нему,
  • 27 The TRAPPER

    7 0 Отговор
    И когато се роди едно бебе какъв пол ще го пишат ? Струва ми се че за в бъдеще ще има два нови лагера - тия които ще приемат всички тия извращения , и другите които ще се противопоставят.
  • 28 Човек от мъжки пол

    1 0 Отговор
    Как се стигна до това положение..Белия мъж който създаде света такъв какъвто го знаем до началото на 90,явно е дал на късо,когато има всичко човека се извращава.Сами сме си виновни Истинския проблем не е в така наречените джендъри а в тези които се мислят за такива или умишлено се представят за такива.Абсолютно съм сигурен,че джендърите са не повече 8-10 процента
    Не омаловажавам приноса на жените,без тях щяхме да сме още в пещерите:)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.