Last news in Fakti

10 Юли, 2018 17:30 2 406 12

Султанки и Гинки – така ще запомним „Борисов – 3“

  • султанка петрова-
  • скандал-
  • охранител
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аферата "Султанка" кипи с пълна сила и колкото повече обяснения се натрупват толкова повече смърди на гнило. Не знам точно какво се е случило, но картината, която се разкрива е доста съмнителна. Патриотичен "Кумгейт".

Обясненията на Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и вицепремиер, са правоверни. Той казва така: "2016 година е сключен договор между строителната фирма и Народното събрание. 2017 година, датата е точно 21 април, строителната фирма е сключила договори с подизпълнителите и една от тях е фирмата за охрана. В този момент въпросната госпожа нито е депутат, нито е заместник-министър, нито дори е избрана за такъв. Къде виждате конфликт на интереси?"

На 21 април 2017 година Султанка Петрова наистина не е народен представител, но е била такъв в 43-ото Народно събрание. Нещо повече - ако разровите новините от това време ще видите, че в период, в който е сключен договора, името й вече усилено се върти като потенциален заместник - социален министър, тъй като Патриотичния фронт вече сериозно е клекнал на ГЕРБ. С което не твърдя, че в посочването на подизпълнител има нещо корупционно, но със сигурност ситуацията съвсем не е толкова невинна, чиста и непорочна колкото я изкарва Каракачанов.

Има и нещо друго, което е притеснително. Петрова е заместник-министър и на теория не би трябвало да има нищо общо с фирмата. Тя е представител на властта, а това по принцип би трябвало да означава друг тип поведение. Въпреки това, когато се разбира за инцидента Султанка звъни на роднините, за да "предложи подкрепа". Защо? Защо го прави? Нима тя все още се чувства ангажирана с фирмата? Като неин представител в управлението ли се изживява? Не е ли нормално съпругът й или "бащата на внуците й" да направи това обаждане. Но не - обажда се самата Петрова. За мен това е много озадачаващо.

И ми звучи като нелеп опит за кризисен пиар. Като начин да предложи съчувствие, за да накара хората да не говорят. Обаждането не е незаконно, но е съмнително. В ситуация на криза Султанка бърза да звъни от името на фирмата, а това е достатъчен повод да излети моментално от министерството. Ето тук е конфликтът на интереси, дори и в момента на сключването на договора да не е имало такъв. А ако наистина е предложила пари, тогава става още по-мътно и кърваво.
Султанки и Гинки. Не знам за вас, но аз така ще запомня "Борисов" 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРИНЦИПЕН

    6 37 Отговор
    НЕКА НЯКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО ПЪРВО ДА ПОСТИГНЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ! ИЛИ АКО ИМА НЯКОЕ МЕ ПОДСЕТИ ДРАГИ МИ ЖУРНАЛИСТЕ?
    МОЖЕ БИ ЖАН ВИДЕНОВОТО ?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 До 2000 Г В КВАРТАЛА МИ В

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "ПРИНЦИПЕН":

    ПЛОВДИВ ИМАШЕ ДЕСЕТ ХУБАВИ КРЪЧМИ ОТ ТЯХ ОСТАНА САМО ЕДНА И ТЯ Е ПРЕД ЗАТВАРЯНЕ.. АКО ТОВА КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ Е ВЯРНО ЗАЩО КРЪЧМИТЕ НЕ СА ВЕЧЕ 100 И НАРОДА ДА ХАРЧИ СПЕЧЕЛЕНОТО.... ЯВНО СТЕ ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ.

    Коментиран от #4

  • 3 Коко

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПРИНЦИПЕН":

    Прекрасно е в нашата държава, само за избрани хора. Съгласен съм, но да не ви се наложи някакво лечение, айде за образованието си знаете-ходите в чужбина. И всичко е точно.........
  • 4 А БЕ

    3 18 Отговор

    До коментар #2 от "До 2000 Г В КВАРТАЛА МИ В":

    Явно сте пиянка , преминете на домашен алкохолизъм , наистина имате голям проблем !

    Коментиран от #6

  • 5 Японец а

    11 2 Отговор
    Колко удобно, чрез Султанка, да се шуми и отклонява вниманието от грабежите, наркотиците и корупцията!
  • 6 БЕ ГЕТО

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "А БЕ":

    ВИЙ ЯВНО СТЕ СЛЯП. МЕНГЕТАТА И ДОМАШНИЯ АЛКОЛИЗЪМ СА ЛИЦЕТО И ЯВЕН ПРИЗНАК ЗА ОКРАДЕНА МИЗЕРНА ДЪРЖАВА ДЕТ НЕ ПОЛАГАТ И ДВА САНТА АСФАЛТ ЗА ДА МОЙ НА ДРУГИЯ ДЕН ПЪТЯ ДА Е ПАК В ДУПКИ..
  • 7 werth

    16 0 Отговор
    По-добре е да се каже: Сулнатки, Гинки и Калинки!
  • 8 Ефтини сензации

    1 13 Отговор
    Това от позитано ли го спуснаха?
    Мяза ми на стила на кутеф.
  • 9 БСП ДПС Евророма

    0 8 Отговор
    Човекът с 4 розови бузки, известен още и като "шиитския принцес". Навремето американофил, сега рубладжия сменил резбата по интерес. Абе Симов...
  • 10 mi ta ka

    15 0 Отговор
    абе кво стана с ГИНКА бе !!!?!?!
  • 11 Сатаната

    6 0 Отговор
    Така е кръчмите бяха пълни. Ама има едно, ама, ама преди Борисов 1. Сега питам всичките му подлоги, а тези които сега питат с какво ще запомним Борисов 3? Къде бяхте и с какво запомнихте 1 и 2?
  • 12 узунов

    1 0 Отговор
    а с какво ще запомним кобурготски 1 станишев 1 и орешарски 1