Last news in Fakti

4 Август, 2018 10:00 3 434 25

Само във ФАКТИ: Илинденско – Преображенското въстание вече е джендър бунт

  • илинденско – преображенско въстание-
  • македония-
  • зоран заев-
  • бойко борисов

Премиерите Борисов и Заев свенливо честваха Илинден, без да споменат националността и на въстаниците, и на поробителите

Само във ФАКТИ: Илинденско – Преображенското въстание вече е джендър бунт - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

2 август, Лето 2018-то, наистина ще остане в историята. Ще остане не като 115-та годишнина на Илинденско-Преображенската епопея на поробените българи в Македония и Одринска Тракия, а като първото честване, на което никой не се осмели да изрече националността нито на въстаниците, нито на поробителите.

Че македонският премиер не нарече въстаниците българи, е разбираемо. В Скопие му се пече референдумско яйце, което може скоропостижно да го прати в глуха опозиция. Но не ги нарече и македонци и нека приемем това като малка победа над снишилия се македонизъм, временно затворил си устата заради членството в НАТО.

Но че българският премиер не нарече въстанието българско, това е скандално. Ясно е защо Борисов играе по нотите на Скопие и защо предъвка родната история като слаб ученик: Защото преди година подписа договор, с който призна и македонска нация, и македонски език, и македонска история – и трите родени в лабораторията на Коминтерна и насилствено наложени от Сталин, Тито и Димитров след Втората световна война.

Борисов не само преглътна договор, поругаващ паметта на поколения мъченици за свободата на Македония. Той наивно одобри създаването на българо-македонска комисия за промяна на учебниците по история в Република Македония.

Наивността му е уникална. Защото от македонска страна членове на комисията са трима историци, собственоръчно написали в същите учебници, че българите са монголско-татарско племе, че цар Самуил е македонски цар, че Братя Миладинови са автори на “Македонски народни песни”, че Гоце Делчев е чистокръвен македонец, признат за такъв и от отечественофронтовска България и затова българите предали костите му на Скопие...

Впрочем последното е вярно. И само доказва горчивата истина, че и комунистите ни, и капиталистите ни страдат от хроничния синдром на патриотична недостатъчност. При комунизма – за да слугуват на Москва и Белград, при капитализма – за да задоволят джендърпатриотизма на Брюксел и македонизма на Скопие.

Какво ни даде договорът “Гърция-Македония”, патетично попита Борисов и сервилно се обърна към Зоран Заев, за да му каже “Виж какъв джендър съм! Не само ти признах македонизма, но ще похваля и елините...”

И ги похвали, както никой ни ги е хвалил – нито в Атина, нито в Брюксел, нито във Вашингтон. Изхвали елини и македонисти за договора им за името “Северна Македония”.

А трябваше не да хвали, а да ги наругае. Защото географското понятие “Северна Македония” автоматично включва и Пиринска Македония. Срещу договора скочи академичната ни гилдия, която отсече: Скопие и Атина се споразумяха на гърба на България!

Но кой властник слуша историци, които нито евросубсидии носят, нито концесии снасят, нито на червения килим в Брюксел ще те поканят?

През цялото време на патриотарската вакханалия на трибуната се пъчеше вицето Каракачанов. Накрая дръпна бойко слово, с което свали картите на ВМРО-вската капитулация пред историята. По почина на премиера и той спести българската народност на въстаниците и инфантилно възкликна: Генералната цел е изпълнена, Македония влиза в НАТО, българската и македонската армия ще изпълняват съвместни мисии на пакта...

Модерният джендърски прочит на Илинденската епопея вече ще звучи така: Лето 1903-то въстаниците са нито чистокръвни българи, нито коминтерновски македонци, а широко скроени европейци, борели се за Европа без граници и без нации.

Следвайки джендърските стандарти на Борисов и Каракачанов, в името на евроатлантическата интеграция на братска Македония, авторите на новите учебници по история да точат перата и зачеркват всичко българско в Илинденско-Преображенското въстание. Който се дърпа и слага прът в колелото на историята, ще мине експресен курс по евробалканистика в новата катедра “Македонистика” на Софийския университет.

Да пребъде вечната и нерушима българо-македонска дружба по общия ни път път към развитото капиталистическо общество!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и аз бях там.....

    20 1 Отговор
    Емиии.....Митьо Очите е виновен.
  • 2 Селин

    59 5 Отговор
    Страхотен текст! Браво! Но джендърнацията спи и аплодира гуруто от Банкя, за патрЕотите не ми се говори даже. Продажниците не се коментират, само се презират!
  • 3 jorj

    16 35 Отговор
    Червената ибрикчийска банда, наследница на русофилите кретени разделили България как честваха????? Братя българи, опомнете се!!!! Трябва да изметем червената русофисифилистия и да направим ЕДИНЕНИЕТО БЪЛГАРСКО!!!

    Коментиран от #7, #19

  • 4 jorj

    12 32 Отговор
    За червените мухали, измисленото джендърство е спасителната сламка! Скоро и тя ще потъне в морето на лъжите ви и ще настъпи единението на България!!!!

    Коментиран от #25

  • 5 Силиконка

    38 9 Отговор
    Тук един Джори говори за неква ибрикчийска банда, дето служи на русофилите. Ама ибрикчиите, Джори, са във властта. А Русия ни освободи от робство. Че не можа да освободи и Македония, това не беше нейна вина. Толкова й бяха силите. Днес Македония е в ръцете на антибългарска шайка със сръбски дипломи, която заради туй пусто НАТО е готова на всекви пируети. Но влезе ли в НАТО и ЕС, глей кво ни чака...
  • 6 куку руку ку

    38 0 Отговор
    Ванче Михайлов е като вентилатор в гроба, заради продажниците на България!
  • 7 куку руку ку

    31 8 Отговор

    До коментар #3 от "jorj":

    Джоре-е-е, Джоре, русофилството няма нищо общо с продажността българска. И проумей най-сетне, че в Русия говорят на старобългарски. Че Русия е отроче на България, който факт пък 'ич не се нрави на онез' рептилии от острова, защото Дух (България) и тяло (Русия) ако се обединят, рептилиите ще бъдат пометени. Затова и се мъчат как повече да ни цепят на българи, македонци и т.н.

    Коментиран от #18

  • 8 Емо

    28 4 Отговор
    Джори, джендърството не е измислено. Даже твоят любимец Борисов Бойко го анатемоса. Щото Я стане джендър, Я се пенсионира в Банкя. Не мога да разбера едно: Русофобите толкова ли са тъпи или по рождение са си такива?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 JPower

    20 4 Отговор
    При Соломон дошли две жени с труден въпрос. „Тази жена и аз живеем в една и съща къща — обяснила едната от тях. — Аз родих момче, а два дни по–късно и тя роди бебе, момченце. Но една нощ нейното бебе умря. И докато аз спях, тя сложила мъртвото си дете до мене и взела моето бебе. Когато се събудих и разгледах мъртвото дете, аз видях, че то не беше моето.“

    Тогава другата жена казала: „Не! Живото дете е моето, а умрялото е нейното!“ Първата жена възразила: „Не! Мъртвото дете е твоето, а живото е моето!“ Така спорели двете жени. Какво щял да стори Соломон?

    Той пратил за меч и когато го донесли, казал на слугата си: „Разсечи живото бебе на две и дай на всяка жена по половин от него.“

    Две жени до един от слугите на Соломон, който държи бебе и меч
    „Не! — извикала истинската майка. — Моля, не убивай бебето. Дай го на нея!“ Но другата жена казала: „Не го давай на никоя от нас, разсечи го на две.“

    Най–сетне Соломон проговорил: „Не убивай детето! Дай го на първата жена. Тя е истинската майка.“ Соломон познал, че това е така, защото истинската майка обичала бебето толкова много, че била готова да го даде на другата жена, за да не бъде убито то.


    АКО БЪЛГАРИЯ, НЕ БЕШЕ ПЪРВА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНИЯ, ЧИФУТА ЩЕШЕ ДА Я РАЗСЕЧЕ.... срамно е това, което се случи през последните 20тина години...но, не може да продължава таз насъдена омраза между България и Македония.... важното е ,че не е разсякоха Македония!!!
  • 11 ПЕЕВ

    22 3 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТИ БЕ НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД В ДВЕ ДЪРЖАВИ.
  • 12 Кибик

    20 1 Отговор
    Авторът приема че Сикаджията е чел и познава историята. Доколкото си спомням във Винету не пише нищо по темата. Не мога да отрека че е съобразителен селски хитрец и тези му качества вероятно са били важни докато е охранявал паркинга на бай Миле. За външната политика обаче това не е достатъчно, особено ако не е получил инструкции от “големите началници”
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 куку руку ку

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "jorj":

    Златото ни в Русия ли отива бре,.. симпатяго, или на запад?
  • 15 Ники

    12 1 Отговор
    Ами онзи "патриот" от ВМРО какво се хили, и той продаде ВМРО. Срам, няма какво да прави в Парламента и правителството повече, заедно с шаиката си.
  • 16 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    само не разбрах що месят джендърите в аболютното непознаване на управляващите на българската история както и на националния ни интерес?
  • 17 патрЕот

    6 0 Отговор
    За съжаление тази година се навършват 100 години от началото на българската Гражданска борба. Пробивът на Дойран, по мнението на участници, с които навремето разговарях, е пак в резултат в резултат на продажничество, в резултат на което започва разделение в българското общество и взаимно изтребление. Така че без осъдени и разстреляни предатели България наистина е обречена. И без външна намеса половината страна е вече само територия. В едно или друго време в последните 140 години загубихме не само територии но и идентичност. Пример за което е и последното честване, от начина на чието протичане сега мнозина се възмущаваме.
  • 18 Реалист1

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Руските племвна са воювали с викинги и прабългари после. За какво отроче говорим? Голям български град е имало на територията на Украйна, завладян от внука на Чингис хан, тъй като той не е успял. Ако говориш за азбуката и православието съм съгласен
  • 19 къв ти бе

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "jorj":

    Кво единение ще прайш бе ? Кой ше се съединява с джендзерите кат тебе бе ? Не само никой ми и ше ви почистат от българия
  • 20 нино

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "jorj":

    Ей нештасник, многу си отваръш устата та глей ти а незатворът....
  • 21 Тизе

    2 6 Отговор
    Рашките ДГД! Рашки- говняшки!
  • 22 Иванов

    2 0 Отговор
    Вие си мислите, че Бойче като държавник е допуснал грешка и малко се е поулял, но грешите. Бойче не действа в случая като държавник, а като шеф примерно на Ндрангета и като такъв се побратимява примерно със сицилианците. Щом калабрийците и сицилианците са биз бизе, то според него всичко е о.к. и може би да излезе прав. Дано първо да се е побратимил и с албанската Мафия, инак сметките му ще излязат без кръчмар.
  • 23 Българин

    8 5 Отговор
    Русоидния отпадък изобщо няма морално право да говори за борбите на българите от Македония. Защото те изродите безропотно признаха под руска диктовка съществуването на македонска нация и език. Те безродниците носилваха българите са сменят националността си с македонска и пак те мръсните руски еничари щяха да предадат Пиринския край на Югославия.
  • 24 Иванов

    6 0 Отговор
    Сега някой чисти души се запитват- кога, аджеба бюрмите ще си признаят, че бабите и дядовците им са цръни татари, демек българи. Маментално ще им отговоря- когато действителният стандарт на живот( София не е България) тук се повиши двойно спрямо бюрмаджийския. Е, те тогава ще гледате какво обединение ще падне, любов и световен мир. Само, че това скоро няма да се случи с тези управляващи, дето по- мязат на италиански мафиози!
  • 25 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    Обединението е добра идея, ама как да се обединя с педер.сти, като тебе?