Last news in Fakti

20 Септември, 2018 19:32 2 424 34

Орбан е обикновен демагог, работи целенасочено срещу Европа

  • виктор орбан-
  • владимир путин
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От вчера е beyond reasonable doubt (отвъд основателно съмнение), че Орбан и Путин водят съгласувана политика, написа във фейсбук Радан Кънев.

Или казано на човешки език - Орбан съзнателно и целенасочено работи против ЕС и единството на Европа, в сговор с враждебна сила. Това е и естественото, логично обяснение, защо именно срещу него, а не срещу някой друг от сюрията мошеници и полезни идиоти с власт, е насочена наказателна процедура...

Супер важен пример: Орбан (както и другите полезни идиоти Салвини и олигарха-комунист Бабиш) се противопоставя на нови правомощия и нов бюджет за Фронтекс - общата европейска гранична служба. Противопоставя се на общата антимиграционна политика.

Ама чакайте, бе бабо? Нали Орбан беше героят-спасител на Европа от мигрантите? Глупости. Орбан е обикновен демагог, който се храни от мигрантската криза. Без кадрите на хиляди мигранти, Орбан лъсва като обикновен крадец на еврофондове и wannabe провинциален диктатор. Нужни са му мигранти, за да е "спасител".

Оттук и непрекъснато нарастващата пропаст между Орбан и Курц. Между путинския полезен идиот и истинския европейски консерватор. Себастиан Курц иска силна, обща политика за възпиране на нелегална миграция.

Путин иска обратното, пуделите му - също.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тоя е мноо тъп

    57 6 Отговор
    защо общоевропейската политика трябва да бъде тази на германия и франция а именно на отворените врати ?? защо да не е на вишеградската четворка например ....кога европейските граждани са казали своето да на германско -френската политика ...по скоро не са заявили дори и в самата германия !! освен това ес няма нужда от миграция от африка и останалата част от света...била тя легална или нелегална ....защо да се спира само нелегалната миграциа а не всякаква такава ??гога гражданите сме упълномощавали политиците да разрешават каквато и да е миграция от държави извън ес ??? тоя кънев явно скоро е бил на инструктаж на козяк и кой знае още къде

    Коментиран от #11

  • 4 Реалист

    14 60 Отговор
    Абе доживях да чуя нещо свястно от тоя

    Коментиран от #28

  • 5 азззз

    41 9 Отговор
    Не може в един СЪЮЗ да налагаш решенията си ИМПЕРАТИВНО!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Azazel

    16 67 Отговор
    Че Радан Кънев е напълно прав, е ясно за всеки, който следи международните отношения и европейската политика, извън хибридни сайтчета като това. И, разбира се, за всеки, който притежава интелект и култура. Просто, на аудиторията тук, нивото е твърде ниско, за да разбере, каквото и да е извън наратива на руската пропаганда и този коментар на Кънев има за цел единствено да разлае кучетата. Затова, нека троленето и минусите да започнат сега!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Инкогнито

    41 6 Отговор
    Тези с поличките се поддържат.Всички знаем че Радина има и друга по пикантна страна!
  • 9 ХА ХА

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    Малко закъня бе зузи
  • 10 европейският

    31 4 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    гражданин го боли оная работа за международната политика на отворените врати !! а европейските политици трябва да слушат избирателите си а не да провеждат политика каквато харесва на тях самите. когато съм на работа правя каквото ми нареди работодателя а не каквото на мен ми харесва а политиците са назначени от народа а не богоизбрани .

    Коментиран от #12

  • 11 Антилибераст

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "тоя е мноо тъп":

    То тъкмо нелегалната миграция се спира от четворката. Нашествениците никога не са били "бежанци". Правото ясно дефинира условията за това, така че е налице грубо погазване на всякакви правни и морални норми с безпрепятственото им допускане.
  • 12 Azazel

    11 34 Отговор

    До коментар #10 от "европейският":

    Напълно прав си. Именно затова Р. Кънев посочва, че, ако има някой консерватор, който наистина се опитва да се справи с бежанската криза и да спре политиката на отворените врати, това е С. Курц, не Орбан. Орбан се бори само на думи (уж нямало да приема бежанци, но пък те все едно бежанците са се засилили да ходят точно в Унгария.... Унгария за бежанците е каквото и България - транзитна страна, не крайна цел), но с действията си против Фронтекс прави точно обратното. Нещо като нашия премиер - слънце, който на думи много се бори срещу контрабандата, строи пътища, увеличава чуждестранните инвестиции и т.н., но фактите тотално го оборват. Орбан е авторитарен лидер с амбиции да стане диктатор, тип Ердоган, който използва призраците на бежанците и Сорос, за да плаши хората, докато в същото време се саморазправя с журналисти, медии, граждански организации, опозиция и обществени фигури, които го критикуват за това, че точи европейските фондове с обръч от приближени олигарси и подчинява съдебната система и медиите на свои тесни лични интереси. Това е Орбан.
  • 13 орбан

    21 0 Отговор
    оставяйки дейсвията му към бежанците наистина вреди на унгария НО курц се опитва да направи омлет без да счупи яйцата...т.е без да се отмени зачитането от ес на разни международни норми и закони позволяващи на мигрантите да използват вратички и да нахлуват в ес и да получат права по-големи от европейците. спрямо мигрантите меката сила на курц не помага а трябва да се вземе пример от австралия !!! фронтекс трябва да връща МИГРАНТИТЕ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ а не да ги стоварва в европа

    Коментиран от #14

  • 14 Azazel

    10 26 Отговор

    До коментар #13 от "орбан":

    Точно така, нали точно това обсъждат европейските лидери тези дни - да създадът центрове за бежанци в държавите в Северна Африка и мигрантите, които ловят, да ги връщат там, а не да ги настаняват в Европа, докато им разглеждат молбите за статут. Това е и идеята за бъдещето на Фронтекс, но Орбан се противопоставя на нея, защото има нужда от мигрантски потоци вътре в Европа, за да запази рейтинга си и да оправдава потъпкването на човешките права на унгарските журналисти, опозиция и т.н.

    Коментиран от #17

  • 15 Манол

    33 8 Отговор
    Радане, изплюй биберона на Сорос. Нямаш право да даваш оценка на истински политици.
  • 16 наблюдател

    31 7 Отговор
    Орбан е добър политик и работи за страната си! За разлика от много европейски политици, които са на яслата на Сорос и работят за други интереси!
  • 17 и защо

    19 1 Отговор

    До коментар #14 от "Azazel":

    не чухме тази идея от меркел или макарона ?? и коя страна в африка ще се навия да открие такива лагери когато е ясно , че африканците нямат право на бежански статут ?? както казах омлет с цели яйца не се правят а повечето политици в европа НЯМАТ яйца !!

    Коментиран от #19

  • 18 Западните Балкани

    20 0 Отговор
    На Борисов му приляга да е пудел.
  • 19 Azazel

    6 15 Отговор

    До коментар #17 от "и защо":

    Всъщност, Меркел прие тази идея още преди 3 месеца - идеята влизаше в плана от 63 точки за справяне с миграцията на вътрешния ѝ министър и коалиционен партньор Хорст Зеехофер. Факт е обаче, че Макрон тогава разкритикува идеята. Либия и Египет още тогава принципно се противопоставиха да се създават такива центрове на тяхна територия, но и Турция отначало се противопоставяше на това, а когато ЕС развърза кесията, бързо го прие...

    Коментиран от #20

  • 20 значи

    16 2 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    викаш европа да развързва кесията и да плаща на различни страни да държат мигрантите извън границите на ес когато тези са НЕЛЕГЕЛНИ и нямащи право на убежище ??? леко ми прилича да се поддадем на изнудване !!! и кой гарантира , че няма да почнат да изнудват ес както прави и турция ?? както казах срещу навлеците трябва да се действа безкомпромисно но те меркел и макарона не могат да озаптят добре интегриралите се в техните държави турци и африканци та разчиташ те да спасят с меките си китки ес !!!

    Коментиран от #21

  • 21 Azazel

    4 19 Отговор

    До коментар #20 от "значи":

    Какво за теб е "безкомпромисно"? Да стреляме по тях по границата и да им потапяме корабите в Средиземно море? Защото, иначе просто няма как да ги спрем и, ако не искаме да са в Европа, трябва да намерим къде да ги задържим извън Европа. А, как точно решаваш, без предвидената в закона процедура, кога един мигрант е нелегален и кога отговаря на законовите изисквания за получаване на статут?

    Коментиран от #22

  • 22 ами просто

    18 0 Отговор

    До коментар #21 от "Azazel":

    границите се минират...няма нужда от стрелба !! корабите се арестуват от военни кораби и се съпровождат до международни води !! мигрант не може да получи статут в ес а само бежанец !!! а в африка няма война а локални конфликти харектерни за тяхната народопсихология !! а и защо ес трябва да го играе на спасител...както казах ес трябва да се оттегли от либерални международни договори !!! защо например никой не бяга в япония ...ами защото нямат шанс да се намъкнат
  • 23 Morgoth

    17 4 Отговор
    Кънев нещо май завижда, че десните в лицето на Орбан имат властта в Унгария, че и доста добре се справят, докато той самия освен да разбива допълнително българското дясно, други успехи няма.
  • 24 Аман от Бай Ганьовци

    11 19 Отговор
    Вие децата не можете да си възпитате и кочината около къщите си не можете да оправите,тръгнали акъл да дават на Австрия,Германия и Франция......защо те били решавали? Ами който дава парите в Европа, той решава какво да става...на който не му харесва да бяга да работи в просперираща Русия за 400 евро на месец. Източноевропееца е измекяр ,тарикат на дребно и само от бой разбира.

    Коментиран от #26

  • 25 мОзък

    8 16 Отговор
    Радан много добре го е написал. Тука глупендерите не могат едно свястно изречение да напишат, но храчат на воля.
  • 26 понеже

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Аман от Бай Ганьовци":

    живея в австрия и работя с австрийци знам какво говоря !!! това което говорят политиците им не е желанието на хората които плащат данъци и дават парите както се изрази !! а в европа са 3 млн българи и повечето от тях работят и издържат семейства .малко са тарикатите на дребно и мърлячите но те се проебладаващи при българите останали в България
  • 27 Шоо

    4 15 Отговор
    Хубаво, Орбан не иска мигранти в Унгария. За извън Унгария, да се оправят. Не става така, номерът минава до един момент. Дръпнат ли му финансовото килимче, маджарите много бързо могат да го закъсат.
  • 28 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    И ти си същата шамандура като него!!!
  • 29 Димитър Кънев

    13 2 Отговор
    Радан Кънев почна пак да се подмазвачне белким се уреди с някакъв пост с тлъста заплата.
  • 30 Българина

    13 0 Отговор
    Раданчо мамин неориентиран, не знам какво е думата демагог и на никой не му пука. Ако обаче има референдум в целия ЕС кой да оглави ЕК макрон или Орбан ясно е кой ще спечели!
  • 31 антисоросоид

    15 1 Отговор
    Малееее ! Рада дълбоката изплува от дупката си ! Мале, меле, мале къв анализатор!
  • 32 hmhmhm

    9 1 Отговор
    Радане , мама , недей се напъва повече - все повече мирише! Видяхме те колко струваш - за 5лв си готов на всичко, сичко ...
  • 33 ЯНУКОВИЧЕФ 2

    2 0 Отговор
    Аааа и. Този го чека моята участ.
    Рано или касно и той че бега в сибир, дано да изнесе всичко квото е гепил. Подписс Януковичеф
  • 34 Цар Вул

    8 0 Отговор
    Тоя пък кой беше?/за Радан-чо!/Новоизлюпил се демократ!Когато ние правехме СДС той си криеше партийния/комсомолския/билет във вътрешния джоб за всеки случай!Ще коментира Орбан!!!!!Нерде Горно Нанадолнище,нерде Париж!!!!