Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 13:03 3 404 23

Не можете да надцакате Волен и Шиши на техен терен

  • волен сидеров-
  • даниел вълчев

Радан Кънев публикува в блога си текст озаглавен ”Писмо до моите консервативни приятели”

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ето какво написа Кънев в блога си, пълният текст:

Скъпи приятели (и го казвам без всякаква ирония),

Гледам слайдовете на “спрялата” Алфа ТВ и си мисля за вас.

С част от вас ни раздели отношението към новия проект на г-жа Кунева и Даниел Вълчев преди шест години. За кратко - днес всички знаете кой е Даниел. С други - отношението към Бойко преди три. Вярвам, че сега - докато му сърбате попарата - нямате никакво съмнение кой е той. С някои ни разделя само разбирането ви, че властта е ценност, на всяка цена. А с други - способността ви да намествате политическите си убеждения според временните настроения на мнозинството. Това е философия, която ми е чужда.

И все пак, винаги съм бил убеден, че това, което ни събира, е много повече. Повече от десетилетие, споделяме убеждението, че личната и икономическа свобода са основата на богатството и щастието на хората. Че без законност, свободата няма шанс да даде своите плодове. Че единствената гаранция за свободна и правова България е в принадлежността ни към единна Европа и съюзите на Западния свят. И преди всичко - че тези ценности са невъзможни извън естествените ограничения, които християнската етична система и културната традиция на конституционната демокрация поставят пред поривите и страстите на тълпата, пред естествената склонност на човека да използва както властта си, така и безвластието на институциите, за да твори зло на другите, докато се стреми към изгода за себе си. Тази вяра в естествените ограничения, прочее, се нарича консерватизъм…

Днес, за пръв път от десетилетие, ние сме на път да се разделим завинаги. Вместо да спорим как да преминем реката, да се озовем, враждуващи, на двата й бряга. Да бъдем от двете страни, обикновени редници в една дълга и тежка борба, чиито изход ще определи как ще изглежда държавата ни, континентът ни, светът на децата ни, след няколко десетки години.

Виждам опасност малките неща, които ни разделят, да ви изпратят в лагера на авторитарния национализъм, сред хората, които се противопоставят на европейското единство, в редиците на тези, които - за да се харесат на тълпата - искат връщане на социализма в затворени държавни граници, “социализъм в една отделна държава” по Ленин, които - за да се възползват цинично от страховете на съгражданите си - волно или неволно обслужват столетните планове на Кремъл и Истанбул за обезсилване и разчленяване на Европа. В лагера на полезните идиоти.

Това би било тъжно. И не заради мен или заради вас - ние сме твърде незначителни в тази голяма игра. Тъжно, защото националният интерес на България ще загуби съюзници и ще спечели врагове, там, където ги няма.

Но би било, макар през сълзи, и доста смешно. Защото, нали ви казах, гледам слайдовете на Волен по партийната му телевизия. И искам да ви кажа, че той е много по-добър от вас, в играта на полезните идиоти.

Вие говорите за “консервативен и християнски ЕС” (и няма лошо) - но отборът, към който се стремите, иска да няма ЕС изобщо. И Сидеров печели;

Вие говорите против бюрокрацията и корупцията на Брюксел - но отборът, към който се стремите, се състои от безкрайно по-бюрократичните и корумпирани национални правителства на Орбан, Салвини, Борисов и Бабиш, изпълнен от професионални крадци и мошеници. И в тази компания Волен се чувства, за разлика от вас, у дома си;

Вие сте против прекаления либерализъм, който е част от администрацията на ЕС опитва да наложи без демократичен процес, но отборът, към който се стремите, безогледно раздухва тоталните лъжи на кремълската пропаганда, които са много по-лесно смилаеми за съответната публика. И в този процес Волен е професор, а вие - тройкаджии във втори курс.

Не, не можете да надцакате Волен и Шиши на техен терен. Консервативните сайтчета със спомени за мъдри мисли и стари военни маршове нямат никакъв шанс пред съвсем реалната, създадена днес, тук и сега машина за пропаганда на “Sputnik” и “Russia today”, която обучава и насочва авторите на черните слайдчета. В света на голямата лъжа, вашите малки полуистини се губят и не носят полза. Уплашените, объркани хора, с чиито гласове се надявате да се върнете във властта, са готови да повярват, че Меркел иска да засели България с евреи и араби едновременно, а Валери е “човек на Сорос”. Как ще ги разубедите от фактическата истина, че вие сте “хора на Костов”, когото те - благодарение на същата пропагандна машина - мразят до гроб, или от полуистинната манипулация, че сте “хора на Радан”, който - отново благодарение на нея - е “либерал” и “педераст”?

Не, откажете се. Това е загубена битка. Където вие издадете сайтче, Волен ще пусне телевизия. Където свенливо критикувате ЕС, той ще разкрие световния еврейски заговор. Където предложите малка популистка мярка, той ще обещае национализация.
И не на последно място - където докоснете пръст, Волен ще целуне гъз.
Гледах без злорадство, как Дани Вълчев ви (и ни) изигра. С тревога гледам как ви мачка Бойко. Не ми причинявайте гледката как губите от Сидеров...

И преди всичко - просто не сте добри в тази игра. Защото сте свестни хора и знаете, че със страховете на множеството не трябва да се злоупотребява. Ние сме от едно поколение. И всички помним: FEAR LEADS TO ANGER. ANGER LEADS TO HATE*.

===

*Изразът е от филма "Междузвезни войни". Целият израз гласи: Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering - Страхът е пътя към тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът води до омраза. Омразата води до страдание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десен

    11 23 Отговор
    Дясна коалиция между Радан Кънев и истинските консерватори, като Валери Симеонов.
  • 2 Демокат

    17 13 Отговор
    Тоя защо се обажда, като е "мъртъв политик". Има голяма вина за разцепление на СИНИТЕ и работи за Позитано 20 (защо не и на хонорар?).
  • 3 Питанка

    14 12 Отговор
    Добре бе ,защо му е на дъртия Сорос да разпространява джендъризъм и еднополови бракове , аз не виждам никакъв смисъл , какво печели от тая работа , след някоя друга година ще се спомине и така , за какво му е да ги налага тия работи така и не разбрах

    Коментиран от #8, #9, #18, #19

  • 4 Сатаната

    13 8 Отговор
    Радане, братко, не е тъжно, жалко е но гласовете ни са глас в пустиня. Половината и повечето от прочелите написаното дори не разбраха какво искаш да им кажеш.
  • 5 Цанко

    10 12 Отговор
    Перхидроления пътешествие на ботоксовото жуже от Кремъл, когато и да го пречукаш, все ще му е късно! Той работи за москалите!

    Коментиран от #15

  • 6 Цанко

    8 9 Отговор
    Перхидроления пудел исках да напиша!
  • 7 Разбор

    10 8 Отговор
    Ясно е, че всеки който се обяви срещу общоналаганата ценностна политика (или по точно разлагане) ще търпи критики и атаки, кога по-явни и директни, кога по-фини като тази тук. Лошото в случая че каузата е подхваната от лица и партии (Волен и Атака), които до една или друга степен са се изложили, и това пречи на самата кауза, колкото и добра да е.

    Коментиран от #10

  • 8 Morgoth

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    Сорос е крайно ляв идеалист. Като всеки такъв той иска да оформи света по начина по който той вярва, че е най-добрия. За разлика обаче от останалите подобни Сорос има и парите и умението да го направи, затова сърбаме попарата на неговите НПО-та, а не на някой друг. Неговите намерения са изцяло идеалистични, но както е казано - Пътя към ада е постлан с добри намерения.
  • 9 Мисли малко

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    Това е все едно да питаш защо му е на хан Аспарух да създава държава, тъй като така или иначе ще умре! Сатанинската утопия на юдео- ционизма съществива от памтивека,, Сорос е само неин двигател в днешни дни. Тази утопия за съжаление няма да умре заедно със Сорос. Други ще я поемат след него! Ето затова го прави всичко това Сорос!
  • 10 Morgoth

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Разбор":

    Седесарят (т.е прозападен либерал), който стана националист (т.е краен консерватор). Националистът който предаде електората си за да може да даде златния си пръст на ДПС. Човека който изведнъж стана русофил. Сидеров е възможно най-дискредитирания политик в страната. Доган поне го знаеш за какво се бори, Шиши също го знаеш какъв е, Сидеров би си сменил господаря, а покрай него и собственото си мнение веднага щом види изгода в това. Никой разумен човек не трябва да вярва на Сидеров. Дори когато говори разумно и казва правилните неща той пак мисли как да ни прецака.
  • 11 Пеньо

    3 5 Отговор
    Хайде, хайде Болене! А близката ти връзка с Чуколина? Не сме забравили!
  • 12 Сатаната

    5 5 Отговор
    Радане, братко, не е тъжно, жалко е но гласовете ни са глас в пустиня. Половината и повечето от прочелите написаното дори не разбраха какво искаш да им кажеш.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 антисоросоид

    5 3 Отговор
    Аааха ха хах хахххааа ! И се исходити Рада Дълбоката! Раде, Раде Дълбочинна ханъмата от харема на Сорос
  • 15 бико

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Цанко":

    Много ти плямпа устата та всичко може да се случи. Животът е пълен с изненади...

    Коментиран от #16, #23

  • 16 катъро

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "бико":

    Не можеш ли просто да го напсуваш или да измислиш някоя обида ? - Тия завоалирани мутренски заплахи са много срамни и позорни и за теб и за сънародниците ти както и за тези ,които защитаваш

    Коментиран от #20

  • 17 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    радан кънев каза всичко в ази статия.просто няма кво да се добави.истината е че кукловодите от кремъл отново поведоха простата част от обществото ни на заколение,лошото е че и останалите ще страдаме от това.нищо по различно от времето на 1918,1923,1925,1941,1944...просто необходимите идиоти у нас се зомбират лесно и бързо тръгват по стъпките очертани от техните манипулатори.
  • 18 1984

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    От както човек съществува се борят две страни.Сорос е ултра либерал.Той е само една част от бръмката която представлява тъмната страна.Целта им е чрез налагане на тотална свободия да подчинят волята на свободния индивид.Само тогава ще настъпи тотален и безпрекословен контрол .Така се налага власт , а не чрез остарели приоми като диктатура и насилие.Свободата е робство.
  • 19 Самуил

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    какво печели сосрос от джендъризма и всички останали глупости? Не си мислете, че го прави за пари.
    Печели душите на хората , които се развращават и по този начин се отдалечават от православаното християнство! Ето това печели! Битката е на живот и смърт за всяка една душа! Сатаната срещу Иисус. Злото срещу доброто. По делата им ще ги познаете...
  • 20 бико

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "катъро":

    Не. Неможе. Той трябва да живее в постоянен стрес . Нервите му да дават на късо и сърцето му да прескача ход

    Коментиран от #22

  • 21 3333

    3 3 Отговор
    Радан е един от малкото политици в БГ, които притежават качества като морал и достойнство. Много правилно акцентира върху това дали да вървим на запад или на изток, защото това се оказа най-големия проблем на страната ни. Ако в началото на прехода бяхме поели правилната посока, като Полша, Чехия и др. сега щяхме да сме най малко 20 г. напред. Сега помислете кой е виновен за грубата грешка.
  • 22 Преброяване на бесните язовци

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "бико":

    Ооо сигурен съм, че човека много се е стресирал от заплахите на някакъв интернет мухльо. Даже не може и да спи. Малиии чак аз се уплаших... Абе това атакистите сте рядко прости парчета.
  • 23 Цанко

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "бико":

    Дерзай путинофилче! Може да се запознаеш с приятелката ми Beretta! Тя е шивачка, обича да прави шевове съд 9мм си игла!