Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 14:13 4 553 36

Уж вицето на уж държавата се извини наужким

  • валери симеонов-
  • бойко борисов-
  • извинение-
  • държава-
  • каракачанов

Борисов не може да си позволи да разкара Симеонов, защото обвързаността им вероятно е надхвърлила чисто политическото взаимодействие

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нищо извънредно и извънземно не се случи. В уж държавата ни майките на "уж болните" получиха от уж вицепремиера уж извинение и уж оставка.

От ден първи на настоящия кабинет ФАКТИ посочи неведнъж, че ако това правителство падне, причината ще е само и единствено в специфичните характерови особености на Валери Симеонов.

Немирният Волен бе укротен с няколко пробации, а Красимир Каракачанов принципно се държи като небезизвестната Мадам Йес в Европа - вечно съгласен и безконфликтен. Сакън, да не стане пакост. За личния му статус и благополучие, разбира се. Апропо, след договора от Преспа, що за цели си поставя родното ВМРО?! Чета ли ще оглави баш воеводата или ще разпусне организацията. Да се благодарят на "Пиротска", че Тодор Александров и Ванче Михайлов са добре закопани...

Нека обаче да се върнем на авера му от малката коалиция с големите ядове. Стиснат се оказа Симеонов. Мина само с едно "извинявайте". При това час по-рано отсече, че няма да се извини, защото нямало да е искрено. Пък това не бил неговият стил. После обаче отиде на коалиционен съвет при Борисов и бързо потърси микрофон да коригира позицията си.

Не беше честно и това, което политици и медии причиниха на Борисов при неколкодневното му отсъствие от страната. Да го занимават с битовизми, докато подписва двустранни споразумения, вероятно за преместването на Хеопсовата пирамида на Перперикон и подобни проекти от фундаментално значение. И да пита човекът с тревога ятото журналисти, отлетяло с него в топлите страни, дали няма преврат в България. Не е честно...

След избухването на скандала с майките премиерът започна да говори за Симеонов не като за свой заместник, а едва ли не като за натрапник, появил се изневиделица като негово вице и станал изведнъж най-важният човек в държавата. След Него, разбира се, това никой не го оспорва. Симеонов - човекът-темел на конструкцията. Хайде де...

Да се замислим и за друго. Какви ли пакости са направени в суматохата, докато кашляхме от димната завеса "Симеонов". Перфектното време за Гинките и калинките, за захранка на всякакви прегладнели бенефициенти и други финансови гимнастики.

При подобни обстоятелства един мандат по-рано Борисов вече щеше да е подал оставка и да отиваме на нови избори. Само че след две оставки суетата не му позволява да напусне политиката като недовършил нищо започнато. Нищо че вероятно пак би спечелил парламентарните избори. Издънката с неслучилата се "майка на нацията" явно още му държи влага. Но едва ли е само това.

Борисов е наясно, че едно публично отстрелване на Валери Симеонов, превърнал се в олицетворение на злото от дикенсов тип само за броени часове, ще му даде осезаем рейтингов и най-вече времеви бонус. В сравнение със "злодея" премиерът ни е като тимуровец, отгледан от майка Тереза. Може да го отстреля, но явно не може да си го позволи. Не се връзвайте на приказките, че конструкцията щяла да се срине без Симеонов.

Сидеров, който не крие ненавистта си към Симеонов и вечно гладният за власт Каракачанов ще му прелеят чаша вода на празното кресло, па ще плеснат с ръце и ще се прегърнат уж осиротели. Гласовете им са достатъчни, а и Марешки е насреща, ако стане напечено. Нищо, че и той уж "не се кльопа" с Каракачанов. Не слушайте кой какво говори, а кой какво прави. Това важи и за опозицията. ДПС могат за десет секунди да "преосмислят" курса си при подаден сигнал от Сараите, а БСП трябва да даде отговор на един фундаментален въпрос. Защо в най-сиромашката държава в Европа левицата не може да вземе властта. Засега се налагат два възможни отговора - или държавата не е толкова сиромашка, или БСП не е толкова лява.

Борисов не може да си позволи да разкара Симеонов, защото обвързаността им най-вероятно е надхвърлила чисто политическото взаимодействие. И е преминала в другата сфера, където често се налага да пускаш шредера, за да ти е мирна главата.

Има само един вариант, при който Симеонов би склонил да се оттегли - ако Борисов му ходатайства пред Тръмп да прави стената между САЩ и Мексико. Сигурна и монолитна, като Великата българска ограда в Странджа на Спасителя на българската ракия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    57 3 Отговор
    Точно!
  • 2 Лопатата

    41 5 Отговор
    Милен е точен, както винаги. На всичко отгоре, поддържа широк поглед върху цялостната картина, а не вади събитията от контекста.
    Милене, махни се от влиянието на ТИМ (собствениците на тази медия) и намери почтени и способни съмишленици за включване в управлението на България.
  • 3 Трънчев

    32 2 Отговор
    Поредното доказателство за пародия на демократична държава
  • 4 660

    7 44 Отговор
    ЗА КАКВО ДА СЕ ИЗВИНЯВА ? ЧЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ ПЛАЩА НА МАЙКИ ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА ДА КИСНАТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ?

    Коментиран от #6, #11

  • 5 goni

    22 3 Отговор
    Много си добър Милене!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 20 Отговор

    До коментар #4 от "660":

    Знаещ ли, че ТРИМА комунистически министър председатели на България са били полковници от КГБ? Не е трудно да се досетиш, че руската агентура е проникнала до всички нива на обществото.

    Коментиран от #31

  • 7 Уж гражданин

    24 3 Отговор
    Поздравления за статията.
  • 8 Живите мъртви на България

    17 0 Отговор
    То затова махането от главата на Борисов и псуването на Симеонов вървят ръка за ръка. Волен обаче е пренебрегнат и се люти наужким, а синята каска се върти като пумпал около групичката
  • 9 Спасов

    19 1 Отговор
    Браво! Чудесна статия!
  • 10 до уж журналистчето

    6 35 Отговор
    До журналистчето дето написа тази статия: Сам си прецени, щом нищо чудно пак да спечели изборите Борисов, защо хората гласуваме за него? Защото никой от останалите г-да/г-жи не ни предлага по-добро. Упс - предлагат ни, но после не го изпълняват, а този "прост селянин" Борисов, направи повече от всичките дето се изредиха преди него за 20 години, та в кюпа беше даже и оня островърхия нос Симеон, дето дойде да си узакони имотите, но не му ги дадоха за щастие. А, злобата ти г-н "уж журналистче", край няма, така както е в цялата ни уж държава

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 обърната пирамида

    2 7 Отговор
    Обърната пирамида е всичко това. Майки, които са луднали от безизход-ицата в която са, повръщат цялата си злъч върху един по-луд от тях. За какво е всичко това? Някога преди столетия недъгавите нещасни деца са наричани "дяволски" и като свързани с дявола, доста бързо са се прощавали с живота си. Сега държавата позволява на тези белязани семейства да гледат децата си вместо 1 -3-5-10 г. до 20, до 30, че и повече години. Не знам хуманно ли е това, но според нашият морал, не може и не бива да се "убиват" с думи и дела недъгавите хора, и трябва да се удължи максимално техния живот. Вероятно, ако жените имаха по 5-10 деца, никой нямаше да вдига такива стачки. Но когато имаш 1 болно дете, или имаш 2 деца, от които едно е болно, тогава нещата са без-изход-ни. Страхувам се, че с филантропогрижите си към специалните и различните около и до нас, някой далечен ден болшинството ще стане ...
  • 13 На него

    8 0 Отговор
    Келеша-тапегьоз.......
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мизирабъл

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "месара":

    Бравооооо, страхотен четец си!!! Аз точно се чудех какво искат да кажат с тази статия. Много благодаря че ми поясни Айнщайчо!
  • 17 333

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "до уж журналистчето":

    Браво. Точно та си е.
  • 18 Ridik

    1 13 Отговор
    Какъв главен редактор е този? То на тоя принцип и аз съм си главен редактор. По начало, като чуя "главен" и ми настръхва козината. А този в повествованието се опитва дори да използва ирония, но си личи, че си е чисто поръчкова статия. Който плаща, той поръчва музиката. А този отдавна го подозирам, че яко слугинства. Какво да прави завалията, като иска да получава пари като за "главен" редактор.
  • 19 мнение

    14 1 Отговор
    Неочеквано глупав мъж е този Симеонов.
  • 20 ТОЧКАТА

    15 1 Отговор
    Точно,кратко ,ясно.С добър анализ и добре насочени въпроси .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    2 1 Отговор
    Публикувано във фак ти.бг: мисля милен ганев , а то ганьо балк ански вестникаря.... а идват и избори , а ган ю е готов вече да хване сопата. такъв си е наш ган ю. изръчка всичко за единия гр ант. къде си алеко....
  • 23 БългариЙО

    3 4 Отговор
    Ако бяхме Китай, Индия, или още 10 азиатски страни, и се разраствахме "геометрично!", можехме да си говорим за ПРАВАТА на Джендъри, СПециални и Болни.. Но когато Нацията ни е ПЪРВА в света по ИЗЧЕЗВАНЕ, да слушам как се хвърлят 1милиард лева за болните, и не се мисли за Здравите, ужасно ме натъжава! Точно СЕГА България трябва да тъжи за болните деца, но да "прави" все повече и повече здрави деца - естествения подбор е за всички, не само за плъховете и жабите. Ако искате България да я Има - давайте всичко на здравите и нормални деца, които да останат и да се възпроизвеждат в България. Нека има Българи, нека има България! Болните деца няма да родят и няма да възпроизведат България, колкото и жестоко и не европейско да звучи това. Бог да прости думите ми, но това е бъдещето на Родината ни!

    Коментиран от #25

  • 24 Антисоциалист

    1 7 Отговор
    Господа, пропагандната акция на БСП с пропагандните майки е подкрепена от пропагандистите - журналисти безнадеждно. БСП няма как да убеди помнещите предизвиканите от БСП три държавни фалита. Пропагандните майки няма как да убедят другите майки, че държавата ги убива с помощ от 1 200 лв. месечно и безплатни лични помощници. Пропагандистите - журналисти няма как да убедят повечето граждани, в поръчана, разпоредена и платена им "истина". Сидеров няма как да убеди гражданите, че не е зависима пешка - те помнят дивототиите му, които той и да не би направил по своя воля, но безволно изпълнява заповяданите от господарите му. Няма как ужким авторът на тази разпоредена му статия да внуши на повечето граждани ужким истина. Те не са ужким бащи и майки, изхранват децата си не с пари от статии с ужким истини, не искат ужким ляво-управляващи партии, служещи на мафиоти-милиардери.
  • 25 Сашо

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "БългариЙО":

    И като им дадеш всичко и какво ? Все ще има някъде по света място, където да се живее по-добре и да плащат повече. Примирете се с това, че светът не един и същ. С времето всичко се променя. След години може и помен да няма от държавите, които днес знаем. Всичко се е променяло през вековете. Само в мозъците ни има някакви ограничения.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 г-н Вайуи

    4 1 Отговор
    Много точно казано! Всички знаем на какъв хал сме, но нищо не правим за да ни се подобри живота.
  • 28 няма материял

    3 6 Отговор
    Много ми е интересно, как от 10 години с малки изключения ако трябва да вземем под внимание уж мнението на хората и уж журналистите, то ГЕРБ не трябва да съществуват, щото виж ли не ставали за нищо. Но някак си на избори, все те печелят. Това говори за едно нещо и то много недвусмислено - че всичките тези статии са платени и това е една атака съвпадаща с БКП мокрите сънища да управляват и да крадат. Нищо, ще мине време и пак ще дойдат избори и пак ГЕРБ ще спечелят, защото празните бръщолевини не могат да променят мнението на здравомислещите хора. А тролове тук колкото искаш, рядко има градивност и обективност в мненията и писанията.

    Коментиран от #35

  • 29 жабата която сваряват бавно в тенджерата

    5 1 Отговор
    Защо си мисля, че сме жабата, която много полека сваряват в тенджерата?! Не плачем за 1 милион здрави, не-болни деца и младежи, които не са в Родината си. Плачем за няколко хиляди много болни деца... Изглежда ние също сме много болни. Не се борим за изчезващата демографски България, а се борим за правата на Третия Пол. Не виждаме и не чуваме героизма и стоновете на предците ни, а попиваме медийния шепот на сороФил-антропите.
  • 30 Ахм

    4 1 Отговор
    Всеки, който е противник на социалното подпомагане трябва да го пратим в Сомалия или Северен Судан. Там няма социални помощи и ще се чувстват най-демократично, защото там всеки оцелява индивидуално, според силите си, знанията и уменията!!! Евро Съюза е създаден като социален, разумен и модерен проект. Обаче някви фашистчета изпълзяха от дупките и искат да превръщат Европа отново във варварски съюз. Ние ще оставим да ни върнат отново в праисторията ли? Ще оставим ли отново фашистите да дойдат на власт и да окървяват Европа?? Щом търпим Далаверко Симеоновците значи, че ще го допуснем!!!
  • 31 Голям прос

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Успокоявай се, че в останалите партии няма нито един бивш от ДС
  • 32 El comandante

    3 0 Отговор
    Народе излизай със сопите и троши бивши комунистически тиквиииии!!!!
  • 33 Питам

    1 0 Отговор
    Случайно да виждате светлина в тунела, в който сами се вкарахме? Наистина ли няма в тази държава хора чисти, умни, смели, интелигентни, родолюбиви, готови и способни да променят нещата? Или трагедията е пълна и безвъзвратна?

    Коментиран от #34

  • 34 има ама какво от това

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Питам":

    Има такива хора, макар и да не са много, но има. Проблемът е че няма кой да ги допусне да са в управлението.
  • 35 3333

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "няма материял":

    Човека критикува и БСП затова нямаш основание за недоволство.
  • 36 Монтреал

    1 0 Отговор
    Уж държава, уж преход към демокрация, уж леви и уж десни партии, уж европейци, уж мъжкар за премиер, уж свобода на словото и печата, уж гражданско общество, уж здравеопазване, уж образование, уж социална политика, уж подкрепа на майките, всичко е уж, само циганите, бившите ченгесари и Термнал 2 са истински.