18 Ноември, 2018 14:43 8 941 100

Като ти секнат далаверите, ще искаш да се смени системата

  • калина паскалева

Ако в действителност сме толкова бедни, откъде имаме пари за шикозния живот, който демонстрираме

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Оставки и протести, пълни ресторанти, пълни дискотеки и пълни молове, километрични задръствания в столицата и всеки по-голям град в страната - стотици хиляди коли... Снимки във фейсбук с лъскави парцалки и чинии със скариди, раци, суши и телешко. Екзотични почивки и баба, която проси. Ей това е реалността от неделя сутрин по новините и социалните мрежи.
И сега идва моят въпрос - ако в действителност сме толкова бедни, откъде имаме пари за шикозния живот, който се демонстрира? Винаги съм се чудила как ако не работиш можеш да си позволиш да вечеряш да речем в “Sasa” - известен столичен ресторант в мол “Парадайз”. Питам, защото снощи бях там. Освен че беше пълно, на входа имаше опашка от 30 човека. Вътре имаше както младежи, така и семейни - с деца, без деца. Вечерята няма как да ти излезе по-малко от 30/40 лв на човек, без да пиеш алкохол. “Капитан Кук”, друго популярно място, също винаги е пълен, често и с девойки, за които съм убедена, че нямат един работен ден в живота си и стари тарикати - демек са забогатели преди 20 години ( за всички е ясно как ставаха нещата ). Облечени са на стойност от 2 до 20 хил. Не знам откъде, при все че едва ли са от родителите им. А ако са от тях, е любопитно какво работят, че си позволяват толкова висок стандарт за децата си в уж бедната ни държава.

Започвам да си мисля, че на българина му се иска да го съжаляват колко трудно се справя, как едва свързва двата края, колко му е тежко, как трябва да си почива обаче уикендите, щото е свикнал да се напива като безпардонна свиня и да си спи до късно.

Сега ще отворя и другата ми любима тема. За наркотиците, с които от няколко години доста сериозно се бори родната полиция и има успешни акции. Големите риби вече ги няма, а тия малките се редуват в арестите и се надпяват повече отколкото в църковния хор. По мой спомен 120 лв струваше грам кокаин. Познавам хора, които си купуват 10 за едно излизане. Тоест дават 1200лв на вечер за дрога, още толкова за алкохол, вечеря и т.н. Това е четири месечната пенсия на баба му или дядо му, нали така? Но не им помагат на тях, а твърдят, че сме бедна държава и не е нормално това живуркане. Ами да, не е нормално да имаш двоен стандарт. Да ти е сложно да се храниш с нож и вилица, да пишеш котка с Д, самолет с Д, но да караш кола за 200 хил., изкарани незнайно как, тъй като едва си завършил 12 клас. Разбира се, че не е нормално. Разбира се, че като ти секнат кранчето на далаверите, ще искаш да се смени системата, правителството и всичко по реда си.

Тъкмо я докарахме до връщане на умните и способни хора на работа, и пак се започва едно мрънкане. Защото глупаците са повече.

Честно да ви кажа и на мен не ми е приятно да работя от 17 годишна на минимум две места, да съм изчела един вагон книги и някоя фолк певачка, която едва ли някога си е помисляла за висше образование, да изкарва на вечер, колкото аз за два месеца. Даже ми е много болно. Не ми е никак приятно и някакъв глупендер от подбалканско градче, който се е помислил за Тони Монтана да живее в къща, която струва колкото докторската заплата за 100 години сумарно.... Само дето тези индивиди, за които говоря, не са се родили вчера. Има ги от поне 20 години, те са се размножавали и децата им ще ядат от златна лъжичка, защото тате е мутра, а мама се е “оженила, за който трябва”. Нали разбирате, че не ни е виновна държавата, а сме си виновни ние, които сме дали възможност на тези хора да забогатеят по лесния начин.

“Наведена главица, сабя не я сече.” Години наред на нас ни е забавно да слушаме мазна чалга, да даваме по сто лева за салфетки в кръчмата, или последните си пари за шише водка за вкъщи, да си купуваме скъпи коли на лизинг, да се бутаме в моловете, да лижем задниците на “силните на деня” ( като тук изобщо не визирам политическия елит) , да се възхищаваме на бизнесмените, които станаха такива благодарение на приватизацията и червените куфарчета, да не спазваме законите, защото на нас ще ни се размине, да не знаем как се разпределят парите в общините, защото това не е наша работа, но пък после да търсим сметка, да си записваме децата в частни училища, щото е модерно и да им купуваме ранички на LV и Gucci.

Тесен ни е кръгозорът, искаме да сме богати, без много работа, да правим далаверки, да прецакаме приятелите си, да мислим единствено и само за себе си. Има разделение на класите - много богати и много бедни. Ама на тия с многото не им дреме за тия с малкото. Да си знаете. И докато някой се съгласява да работи за друг, чиято чанта или часовник струва, колкото годишната му заплата и си мълчи пред него, а обвинява държавата, че не му дава надбавки/добавки/бонуси, ще си живеем по този начин.

Започнете да протестирате първо пред огледалото, щото иначе изглежда лицемерно. Ако някога напусна България, то ще е заради скапаната ни народопсихология, щото завистта, озлоблението, гневът и агресията минават всякакви граници. А когато говорим за съчувствие към бедните, ще ви дам следния пример - организира се благотворителен бал, пристигат лимузини с красиво облечени дами и господа, на входа съм оставила актьор, облечен като просяк. Никой от тези, запътили се към бала, не му даде пари. Гледаха го с погнуса и казваха, че имат само кредитни карти. Те бързаха да покажат рокли и диаманти, и да, щяха да дадат пари за бедните, но само ако ги снимат журналистите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    166 44 Отговор
    ЕТО ЗАРАДИ ТОКИВА КАТО ТАЯ,СЕ ИЗУЧАВА В Училище ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ.

    Коментиран от #51

  • 2 ПРЕЦИЦАЛОТО

    184 55 Отговор
    Страхотни прозрения, нека си хакне още кубици,хелурони и прочее и да стигне до още по-големи прозрения за Българина.Как може да ни занимавате с мнението на кифлата. Оставка и лустрация на сегашните плужеци !
  • 3 Драго

    102 33 Отговор
    Твърде много риторични въпроси и и изтъркани тези.
  • 4 mhm

    124 104 Отговор
    Истината е, че има ужасно много истина в казаното...

    Коментиран от #41

  • 5 Инкогнито

    185 20 Отговор
    Ходи лятото на пристанишето на Диневи и после разправяй че българите карат само Ферарита и Ламборджинита! Това че някакви си 150 000 хил. души си живеят добре не означава че др. 7 000 000 също живеят хубаво!!
  • 6 ЯОПИМ

    143 28 Отговор
    АМА ВЯРНО, ОТКЪДЕ КИФЛАТА ОТ СНИМКАТА ИМА ПАРИ ЗА СИЛИКОН В ДЖУКИТЕ? ммм“
  • 7 узунов

    58 61 Отговор
    много то4но казано
  • 8 Трънчев

    53 31 Отговор
    Хората, за и против които е тази "изповед", надали ще стигнат до втория абзац.
    Ами, да си станала чалга-певкиня.
    Стига мрънка и плюй.
    Какъв е твоят пример за успех?!
    С тези словоизлияния падаш на нивото на тия, за и против, които пишеш.
    Капиш?
  • 9 Да си призная

    46 16 Отговор
    Много ми се иска да мачкам чаршафите с тая Калина.................
  • 10 Софиянеца

    103 18 Отговор
    Таяедно време се въртеше около Георги Илиев и тем подобни и индивиди! Много е кофти такива като тая да се пробват дадават оценка за каквото и да било!
  • 11 monkey

    40 27 Отговор
    Евала !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Софиянеца

    60 12 Отговор

    До коментар #13 от "Ранко":

    Баце от София съм и ще ти кажа че тук мизерията е както на всякъде в страната има няколко нощни заведения които се пълнят редовно на фона на град от 1,5 - 2 милиона жители! Тия ходят по моловете повечето на зяй пазар и товаче някой излиза 1 път в седмицата на заведение да похарчи 50лв. изобщоне е мерило за просперитет!! И това SASA изобщо не е хвалитетише едно основно е 10 лв.а един дюнер в София е 5лв.!
  • 15 Възрастен

    85 8 Отговор
    Аз мога да кажа за видяното на пазара , брдни и отчаени възрастни хора.
    Които обикалят пазара няколко пъти за да намерят най евтината стока .
    ЕДИН ЛЕСЕН ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ:
    Кое не трябва да плащам пенсия от 284 лв. .??????.
    ИЛИ КОЕ ДА ПЛАЩАМ ???.
    ХРАНАТА ЗА 30 дена ?
    Тока ?
    Водата ?
    Парното?
    Лекарствата?
    ВСЕ НЕЗНАМ КОЕ ПО НАПРЕД ???
    ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС ???.

    Коментиран от #19

  • 16 Пълна

    68 16 Отговор
    Повърня 🤢🤮🤮🤮 проблема е, че вече не са останали никакви хора здраво стъпили на краката си. Ето затова такива получовеци ще ръсят "акъл" от някакви въздушни кули
  • 17 Пишеш ама

    116 9 Отговор
    Маце, писала си писала... така и не разбрах какво искаш да кажеш? Разбрах само, че твоето е "Богатия не вярва на бедния". В "Саса" и "Капитан кук" си хоила, защо не отиде в кръчма тип "При бай Иван" в кв.Надежда, да видиш хората какво си поръчват? Ти от моловете, кв.Бояна и районите около Симеоновско шосе излизала ли си? Ако не знаеш - има и друга София, където хората работят за 1000 лв, а парното им е 400 лв, а децата ходят на училище с автобуса. Има и друга България - извън София, където заплатите са 700 -800 лв. - при късмет, такива като тет ако ги отпуснат. Защото такива като теб казват - защо да давам по-голяма заплата, като в Елин Пелин, Монтана, Враца и т.н тези пари са напълно достатъчни? Гледам ти снимките в нета - същата си като тези, за които пишеш - джуки, стойки, чупки, бижута на плажове с палми, хотели и т.н.

    Коментиран от #30

  • 18 чичака

    41 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ранко":

    Ми то и у софето не са го цъфнали ходи ти да плащаш 800лв наем на 1200 заплата да те видя, иначе да деля квартира със други и да се чудя кога ще ми изчезне нещо и ще плащам целия наем БЛАГОДАРЯ,по добре Т2
  • 19 Гражданинът X

    55 23 Отговор

    До коментар #15 от "Възрастен":

    Мизерията е гарантирана от ГЕРБ!
  • 20 Опссс

    50 8 Отговор
    Зависи през чий прозорец гледаш нещата.
    Богатият незнае що е немотия, СИТИЯТ НЕ ВЯРВА НА ГЛАДНИЯ.
    ПОГЛЕДНАТО ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ , картинката е ужасяваща.
    Колкото да си неук няма начин някои хора да се окажат живи на пролет.
    Просто , ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕЗИ ХОРА .
    ЗА ТОВА ХОДЯ ВЕЧЕР ДА ВИКАМ ЗА ТЯХ .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 LISAN

    21 38 Отговор
    КОЛКО МНОГО ИМА ДА СЕ ГОВОРИ ОЩЕ ПО ТЕМАТА ИСКАМ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ С ТАЗИ ЖЕНА!!!!! ХАРЕСВАМ ВСИЧКО КОЕТО Е КАЗАЛА ТУК НО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ И ПРЕГЛЪЩАТ НЕСГОДИТЕ КАТО ЦИГАНЕ СОПОЛ!!! ДЪЛБОК ПОКЛОН!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Doni Brasko

    54 12 Отговор
    Мила ми г-жо Паскалева, силно се съмнява, че изразеното от вас мнение е лично ваше, а не на Герберската клика. Само ще попитам къде ги видяхте завръщащите се млади и спосбни хора от чужбина? О той вашият вожд в интервюто в BTV описа как раят е дошъл, как качва доходите на хората. И ето тук с ирония ще ви кажа, ами ето тези хора имат парички, защото 10 години Боко само ни качва стандарта. А защо мутрите не са в затворите и защо все още фолк певиците изкарват повече от вас, пак вожда може да ви каже. Имате разни тези, които после сама оборвате, от това личи, че сте леко объркана.
  • 27 Калин

    55 9 Отговор
    Обикаля жената елитните барове и молове и си мисли ,че това е България,да иде на кирков на пазара да види пенсионерите и не само,как обикалят и търсят зешенчуци с 10 стотинки по евтини,в провинцията ситуацията е още по плачевна
  • 28 pol

    54 6 Отговор
    Драга моя,всичко което пишеш е вярно, но вярно за твоят свят.В моят свят ние броим стотинките и филийките,но въпреки това главите ни са изправени!За съжаление с моята съпруга сме инвалиди,но всеки по отделно има повече трудов стаж от теб.Моята половинка въпреки здравословните си проблеми успя да износи и роди нашето дете,за което съм и безкрайно благодарен!Такъв е нашият свят!Беден и горд!!!Колкото до книгите,не е важно колко са вагоните,а какво остава в главата!
  • 29 отговор до калина

    42 5 Отговор
    Доста противоречия в материала. Липса на компетентност и наличие на непоследователност. Предполагам че по-добрия вариант за Калина е вместо да търси съчувствие да се разрови за действителността. Действителността не е само в ресторантите на мола който тя посещава.
  • 30 Байчо

    22 7 Отговор

    До коментар #17 от "Пишеш ама":

    Аз първата година си пуснах парното само в едната стая в София на средна температура вечерно време, умрях от студ и платих сметка 300 лв. и от тогава не съм го пускал. Беше преди 10 години. Преди 7 свалих всичкии радиатори. Купих по един хиперинверторен климатик, единия беше Фуджицу Нокрия - 24ка за около 3000 лв на кредит, другия пак Фуджицу 8ца или 12ка за спалнята за около 1000 лв и наскоро за детето стаята Мицибуши за около 2500 лв.
    Ходя си по боксерки и тениска бос по цяла зима и плащам около 100-120лв за ток до 150лв., лятото около 40-60лв. За тези 7 години имам само два месеца с нечовешка сметка единия беше 330лв, другия 270 лв... но тогава бяха най-лудите студове а климатиците буквално работеха 24/7 и аз все си бях бос по боксерки... Апартамента е 130 квадрата. Купете си на кредит възможно най-хубавите климатици те са най-енергоефективни и ще си избиете парите за един два сезона... това е съвета от мен (плащам и 40-70 лв за топла вода и общи части... няма как... така е с монополите)

    Коментиран от #44

  • 31 Тази пък коя е?

    34 6 Отговор
    Вижте и джуките , как мислите , има ли акъл?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 надървен

    24 5 Отговор
    На тая барлите са кат на Прешъс Уилсън оная работа
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 БЪЛГАРИН роб на запада

    48 3 Отговор
    Преди 15 години в всяко село имаше дискотека, аз съм от малко градче от около 10 000 жители, поне пет заведения работеха до сутринта, от няколко години няма и едно дори. На всеки ъгъл имаше кафе-аператив, сега на всеки ъгъл има аптека... Това е критерии за качеството на живот, а госпожицата явно живее в друг свят.

    Коментиран от #86

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 шкеМбе воеВода пасаПортен бОс

    33 4 Отговор
    Калинке мари точно ти ли питаш от къде тези пари всеки дупетат от провинцията има поне 5-6 коври на издръжка в суфето като всяка има по една кола минимум за 50-60хил.лв. , плюс джобни 4-5хилядарки на месец не броим почивките по екзотичните места . А колкото до задръстванията хайде не им завиждай на хората че пътуват по празниците и това ако е лукс иди се гръмни
  • 38 От прованса

    27 6 Отговор
    Кви ресторанти в мола,кви диаманти на бала,бе душа? Ти имаш ли връзка с живия живот,алоууу?
  • 39 Име

    29 4 Отговор
    Алоооо госпжата,София не е България,извади си главата от ан@лния тракт,я иди малко по-на северозапад или който и да е град малко по-надалеч да видиш как живеят хората..... тя кокошката видяла че в София в няколко заведения има хора и айде -българина е богат

    Коментиран от #40, #93

  • 40 Иванов

    24 10 Отговор

    До коментар #39 от "Име":

    Ето това е типичната Патица по пекински или Гъска по виетнамски, статията е на герберска калинка рипнала със силиконови гърди да защитава баце си Бойо щото в Софето на стари тарикати им секнала далаверата, ЗА СМЕТКА НА ГЕРБ МЛАДЕЖИ. И изобщо, защо Бойо не подава оставка, а се прави и той на стар тарикат? Бойо и твоята далавера секна, пали Фалкон-а и хайде при Орбан!!!
  • 41 Morgoth

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "mhm":

    Истина която половината тук нямат необходимия потенциал да разберат, а друга една четвърт го имат, но ще се направят, че го нямат.
  • 42 Слави

    24 4 Отговор
    Какво значение има какво мисли калина паскалева, протестите на хората са гарантирани от Конституцията, само един от протестите в Перник беше дълга автоколона 11 км по 2 автомобила и подкрепен от 97% от анкетираните в единствения сайт който го отрази с над 170 000 посещения-толкова не е имало и по времето на пернишкото земетресение през 2012г. А медийното затъмнение от герб е описано в евродоклада че се влошава.
  • 43 Jiv

    14 4 Отговор
    Кифла
  • 44 Иво Мантов

    8 15 Отговор

    До коментар #30 от "Байчо":

    Байчо, ти като рекламен агент ли се явяваш на тези марки климатици ? Нещо не е много ясно защо си го драснал всичко това?! Който ходи сред зима по боксерки и по потник / дори и в апартамент да е / , и е навит / не е ПРИНУДЕН, чат ли си каква е разликата / да плаща толкова пари - `ми `кво да кажа - аз имам по- добра идея - просто зимата се изнасяйте в по- топлите страни, по плажовете ..., а като се запролети - пак се връщайте тук ! Само че на кого му трябват тези съвети - не ми е ясно !Или само си пишем нещо, колкото да отчетем присъствие и дейност?!

    Коментиран от #46

  • 45 Абее

    20 4 Отговор
    Всеки знае, че Калинката се прави на писателка, за да легализира паричките си от проституция!!!
  • 46 Байчо

    19 2 Отговор

    До коментар #44 от "Иво Мантов":

    Човека по горе беше писал че при заплата 1000 лв, 400 дава за парно... и знам че тези 400 лв като цена не отговарят на качеството което получават. Т.е. хората плащат по 400 лв и студуват, аз споделям моето решение. Примера с боксерките го давам, може и да е неуместен, може би по скоро трябваше да кажа... "докато при отопление с парно температурата в помещенията е около 15-20 градуса, с климатиците я поддържам на 25 градуса и плащам значително по ниски сметки"... нищо не рекламирам никаква дейност не отчитам, просто споделям моя опит чисто добронамерено, който иска да увира... който не иска да си плаща там на монополистите и да гледа как ги финансира, после как му запорират сметките с ЧСИ и т.н. щото изнемогва и прочие. Това което исках да кажа е че макар и климатиците да са скъпи си заслужава от опит да се вземе кредит и да се вземе "качествен" климатик, който да служи лятото за охлаждане, зимата за отопление и е икономически оправдано, пред това да се финансира монополист като топлофикация.

    Това е моя личен и безкористен съвет подрепен от личен опит!

    Коментиран от #55

  • 47 семи проф

    19 3 Отговор
    Боко , яко я е закършил ...вчера сестра му която има няма стоя в сайта 1 или 2 часа че се получи обратен ефект от това което се очакваше от нея да вдигне рейтинга на братчето си ..но се оказа че и нейния рейтинг хич го няма ...сега тази кифла се опитва да си заработи пържолка ..остана само да каже че българите карат Бентлита и поршета ...но това е запазена марка на този който се подмазва и заради когото става смешна ...да видим утре какви ,,образи' ще ни пласират и убеждават колко е хубаво в България при управлението на Герб ...
  • 48 Mхм

    21 2 Отговор
    На чичковците и дядовците , които спонсорират Калинчето Паскалева, за да им ги лигави с тези надути устни, далаверите им се увеличиха със сегашната система. Затова Калинчето е доволна от системата ,защото , в коя друга система чрез лапане се прави милион??? Много ясно, че Калинчето ще излиза на протест срещу социалните политически системи и ще си вее циците скандирайки системата да остане за да имат мафиотите много парички и да си я поръчват по парти оргии
  • 49 Дай на глупака власт и пари и гледай

    20 3 Отговор
    Някой се опитва да ни втълпи,че всичко ставало преди 20 и повече години е престъпно,а всичко ставащо сега е честно и справедливо.По тъп мироглед не съм срещал.Управниците искат да са вечни ,така беше преди 20 години,така е и сега,само че преди имаха доблест като омръзнат на хората да се оттеглят,а сега я нямат и са все нахални селяци видяли власт и пари,които мислят че са богове.
  • 50 Мартин

    20 3 Отговор
    Много плитки разсъждения. При 7 милиона българи, не може да съдиш на база човекопотока в мола и снимки в социалните мрежи... едва ли някой качва снимка как прави буркани за зимата, как прави бюджет за храна на 4 човека със 140 лева и прочие.
  • 51 Шоо

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    Доста верни неща има
  • 52 От Пирдоп

    17 4 Отговор
    Чела си книги, ама какви ? Какъв шикозен живот, я се разходи из запустелите краища на България да видиш мизерията в суров вид. Работила на две места , ами работи на две места на Запад и виж разликата !
  • 53 Боне крайненеца

    22 3 Отговор
    Добре , че има такива като нея да ни кажат колко добре живеем! Иначе как ще разберем
  • 54 Западните Балкани

    18 2 Отговор
    ГЕРБ много са го закъсали, щом ни пускат и девойките от най-древната провесия да ни убеждават колко сме добре. Като че ли ние не знаем
  • 55 Morgoth

    10 3 Отговор

    До коментар #46 от "Байчо":

    120 квадрата апартамент го топля като държа постоянна температура 21 градуса и не пипам радиаторите целия сезон. До сега сметката на месец не е минавала 200 лева. За да докараш 400 лева парно, значи съседите ти крадат. За съжаление това са типичните проблеми с парното. Това обаче не е проблем на топлофикация, а на тарикатрлъка на дребно на българина.

    Коментиран от #57

  • 56 Карагенан (Е-407)

    6 12 Отговор
    ....докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, тези протести като воденичен камък ще ни тежът.
  • 57 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 5 Отговор

    До коментар #55 от "Morgoth":

    По-умните могат да сметнат: При калоричност на природния газ – 9,28 kWh/m3 и цена до сега от 736,16 лв./хил. м3, колко струваше газа в 1 kWh топлинна енергия от Топлофикация. Цената на „парното” бе смешно ниска-8,5 ст. с ДДС за 1 kWh . Това е все едно, от топящ се сняг да се подгрее една кофа с вряла вода, само за 8,5 ст. При това тази енергия е докарана вътре в отоплителната инсталация на сградата. Това е около 4 евро-цента за 1 kWh. Дори след сегашното увеличние от 8% ниската цена обезсмисля всичките напъни за „оригинални” решения за отопление. Тази цена дава и отговор на въпроса, защо всички журналисти и политици мълчат за фактическата себестойност. Те много добре знаят , че в Европата „парното” е между 40-80 евро-цента за 1 kWh, при по-ниски цени на газа. Тази информация обаче се крие, защото "Топлофикация София" се тика от мафията умишлено към разпродаване, т. е. приватизация. След като не можаха да я сринат нито технологично, нито организационно, сега използуват натрупалото се недоволство от трудния живот за да я атакуват в медийното пространство.

    Коментиран от #88

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Sokolov

    6 3 Отговор
    Bravo!!!!!!!
  • 60 ГАЛЕВ

    11 4 Отговор
    Да я попитам тази с надутите джуки силикона в устата си сложила заради члена на ГЕРБ ли???
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 osmiatorg

    8 3 Отговор
    3 милиона диви селяни в град без никакви развлечения, освен кръчми и молове. Къде да висят, освен в кръчмите и моловете. :)
    А и при 3 милиона, все има 50-60 с пари за скъпите заведения. Проста работа да го видиш, ама требва и АКЪЛ да го осъзнаеш.
  • 64 osmiatorg

    3 4 Отговор
    ФАНДЪК-ова, някакви развлекателно-спортни центрове в комплексите, за родители и, деца освен Капела/мола няма ли да има в Жабо-град? :)
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бери

    8 4 Отговор
    Нова кандидатка за кабинета на бати Бойко!

    Коментиран от #67

  • 67 Майкъл

    8 2 Отговор

    До коментар #66 от "Бери":

    Както би казала Кралицата на Англия-Тъпа Крава...
  • 68 Тръмп

    4 9 Отговор
    Перфектен анализ,няма какво да се добави!!!;):);)Калина Паскалева е интелигентна българска жена!!!:):):)

    Коментиран от #73

  • 69 Алфа Ромео

    11 4 Отговор
    Според тази жена не я знам ква е точно, протестиращите са сутеньори, мутри, наркопласьори а обикновените работещи хора са лизачи и глупаци. Това че във два милиона град виждаш едни 20-30 000 хиляди по-заможни които пълнят МОЛ-ове и заведения и едни 100-200 000 хиляди със малко повече пари да пътуват всеки уикенд и да правят задръствания, сори ама има и друга България...
  • 70 гнида

    11 4 Отговор
    Скъпа госпожо , след като прочетох Вашия анализ , мога да кажа , че мнението ви е нищожно , защото е формирано от 2 заведения в София ! Посетете малък български град , със заведения в които кафето е лев и петдесет(1,50) , но се работи за 500 лева ! Ами същото е ! Така е , защото сега е модерно така ... Модерно е да си тарикат , модерно е да си ку.ва със скъпи дрешки ....Това са шепа хора-тарикати ... А народът е беден ! Тааааа , новите капиталисти се срещат по път и над път , мутресите им ги следват , но народът си е все така нереализиран и незаплатен! Не знам какъв журналист сте щом толкова семпла картина определя мнението Ви !
  • 71 бузю

    7 3 Отговор
    Ако напишите името на въпросната дама в търсачката много интересни неща за нея ще научите. Оказва се , че не е чак такъв морален стожер , за какъвто се пише , дори напротив.Цитат от разкрития ком :освен изкусителка, писателка и журналистка, се оказа заможна реститутка – разкрива „Уикенд”. Атрактивната дама притежава няколко апетитни имота в родния си Пловдив, а от някои от тях всеки месец прибира тлъста рента – информират съгражданите й от Града под тепетата.
    28-годишната Калина Паскалева от малка се пъчи като модна икона, но като такава се затвърди по време на снимките на риалитито „Островът на изкушенията”. Пловдивчанката шашна екипа на шоуто с огромния си багаж – 30 тоалета, всички на известни европейски марки, 10 чифта слънчеви очила, 12 колана, 15 комплекта бански костюми. И това бе само малка част от гардероба на пловдивчанката – отбелязва изданието.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Бай Благой

    8 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако в действителност сме толкова бедни, откъде имаме пари за шикозния живот, който демонстрираме
    Калинче, Калинче....Кой точно го демонстрира....разни софийски палячовци накичени с ланци, Кайени и Арманита...
    Идете и вижте безработицата в провинцията....да ева и мърлата да ева...гледала била в София какво става!
    Кон с капаци!
  • 75 бббббб

    3 3 Отговор
    Иска да пита защо протестираме като сме добре ?!?!?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 От Пирдоп

    7 4 Отговор
    Умите и способните щели да връщат, да за Коледа и после обратно ! Далече от РАЯ!
  • 78 некойси

    9 4 Отговор
    Има ли начин да се проведе социален екперимент тази дама да поживее около година с 200 и нещо лева?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 росен

    5 4 Отговор
    Не уважаваната Калина Паскалева явно е разсъждавала по тази тема с гънките на пикочния си мехур.Първо тя изкара почти целия Български народ далавераджия. Второ всички тези от които се възмущава са отгледани от политиците за да им свършат работа когато трябва ( Пеевски, Цветан Василев, Банов и прочие). Трето били се върнали умни и способни хора , да с нейното име, а може би и тя е от тези калинки. И не на последно, защото има още много за изреждане, сигурно добре и плащат някои партии за подобни статии.
  • 81 Ironic

    10 0 Отговор
    Момичето ви го каза: Започнете да протестирате първо пред огледалото...Джуките са си нейни...живота си е ваш

    Коментиран от #90

  • 82 Валя

    8 2 Отговор
    Госпожо Не знам коя сте, много убедително, но за пред огледалото! Цял живот с честен труд със съпруга ми, ПРЕЖИВЯВАМЕ, защото не сме в далаверата и няма как да секне тази далавера! Не продаваме наркотици и не се напиваме като свине, защото имаме ценностна система, която липсва на Вас и всички тези, които споменавате. Мачкайте чаршафите и смъркайте розов прах, България се разпада!
  • 83 Капитан Кук

    8 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Винаги съм се чудила как ако не работиш можеш да си позволиш да вечеряш да речем в “Sasa” - известен столичен ресторант в мол “Парадайз”. Питам, защото снощи бях там. Освен че беше пълно, на входа имаше опашка от 30 човека. Вътре имаше както младежи, така и семейни - с деца, без деца. Вечерята няма как да ти излезе по-малко от 30/40 лв на човек, без да пиеш алкохол. “Капитан Кук”, друго популярно място, също винаги е пълен, често и с девойки.
    Питам: Вие също посещавате тези места , очевидно! А пари откъде намирате миличка? По един или два пълни ресторанта не можете да съдите за състоянието на няколко милиона българи. Известно е че във всяко стадо има мърша, но има и друго: Рибата се вмирисва от към главата. Направете си извода Вие и не пишете глупости.
  • 84 Боян

    5 3 Отговор
    Жълтопаветниците не виждате проблем, защото живеете в балон... Ходите на едни и същи места и се чудите защо е пълно със себеподобни. Типичен пример за това са и онези, които отскачат до Гърция по няколко пъти за сезон и се чудят що все е пълно?? Аз пък снощи бях абсолютно сам в едно заведение, а сервитьорката дъвчеше дъвка, щракаше си на телефона и се чудеше - "Тоя кога ли ще се махне, та да затворим вече..."
    От тук следва ли, че всички заведения са зле?
  • 85 11ап

    3 1 Отговор
    Т.Е . всеки който е на улицата е ,, извън далавера"
  • 86 Колко сте тъпи

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "БЪЛГАРИН роб на запада":

    Какво правите в София Пловдив Варна и няколко други големи градове ?Стойте си на село във вашите дискотеки и кръчми ! За времето когато говориш НЕ МОЖЕШЕ ДА НАПУСНЕШ селото за повече от три дена и те издирваше Милиция за да не "върже" някой на запад ! Нещасни тикви, сега имате пълна свобода да правите каквото искате и от некадърност и простотия избрате да се правите на ощетени ! Кой обра старите хора, и цяла България - 1983г. 1989г. 1997г. Нещасни "папагали" платения драскач на дивотии получава около 8000€ /осем/ хиляди МЕСЕЧНО а хористите си чешат глупоста ! Колко и какви коли излязоха на протестите??????? Няколко джипа, луксозни мерцедеса и вие "хористите" с голфое, опели, ситроенчета и едно луксозно пежо! Дрън дрън ярина ! Колко сте глупави ! И майки без пари ама по екипи с еднакви знамена и с коли при бензин 1,42лв. за толкова зареждах октомври, ноември Инат "майки" сигурно с пари от бурканите !? Родители с деца с особенни потребности трябва да се осигуряват от самото им раждане! Защо 7 десетилетия на никой не му пукаше а сега когато нещата тръгват екипираните "майки" искат оставка на правителството !? Чатете, Мислете, Питайте "тиквички"! ХА ХА ще плачете с кървави сълзи ако стане това което драскате! Кой живее бедно - този с двувратия мерцедес, джипа или оня с гоуфчето, опелчето 1.2 ?! Ама ви води джип мерцедес - тиквички !
  • 87 име на гост

    5 1 Отговор
    Само да те светна, че България не са големите градове. Да, в София има богати, но и мноооого бедни. Та като спреш да се тунинговаш и вземеш да се разходиш по крайните квартали тогава давай адекватно мнение! Или си подразнена, че почти ти е минал срока и никой чичко паричко вече не ти сваля звезди. Мдааа, само тогава такива като теб за почват да плюят себеподобните си. До вчера сте пръцкали в едни гащи, днес ги сочиш с пръст! Жалко, много жалко!
  • 88 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Пропусна само, да прибавиш парите, получени от продажбата на дотирана ел.енергия. С тях сметката става друга.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 реален поглед

    3 2 Отговор
    Не знам дали това написаното е от дамата на снимката със "нормалните джуки", но е МНОГО ВЯРНО И ИСТИНСКО. Друг е въпроса да ли беше редно да го чуем от нея.
  • 92 Барем да лъжа

    4 0 Отговор
    Невероятен анализ,моите адмирации,завидях Ви Паскалева за дадената възможност да кажете,това,което всички виждаме,но малцина сме склонни да признаем!

    Коментиран от #94

  • 93 123

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Име":

    София не е България,само една трета от нея е.
  • 94 Помнещ

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "Барем да лъжа":

    Невороятни ПОЛУИСТИНИ!
  • 95 чичо

    3 0 Отговор
    Калинче...Калинче,ех Калинчеееее,какво да ти кажа,хем си права хем не си.Преди 30год.българския народ поиска капитализъм и си го получи.Изглеждаш ми младичка и доста неща тепърва ще ги научаваш ама това да не те спира.Накратко-браво за статията и разумно напред.
  • 96 Аз от народа

    1 4 Отговор
    Супер тъпа статия...дори не е необходимо да се коментира.
  • 97 Помнещ

    1 1 Отговор
    Значи , всяка промяна е от хора които са извън ,,далавера"
  • 98 Фауст

    2 0 Отговор
    ,, Духът съм аз, що вечно отрицава, зло той желае , ала добро създава
  • 99 Емил

    1 1 Отговор
    Как може да се излагаш така-умът ми не го побира-пълен фалш
  • 100 Byg

    0 0 Отговор
    Браво на Калина Паскалева , много верни неща от живота.
    Колкото и повърхностна да изглежда явно е подвеждащо , но пък след три книги и няколко документални филма явно си го може момичето , браво.