12 Декември, 2018 20:30 20 000 71

Твърдят, че това руско оръжие няма равно на себе си

  • с-400-
  • ракета-
  • русия-
  • нато

Но има и друго: Купуват не С-400, а дързостта на Путин

Твърдят, че това руско оръжие няма равно на себе си - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руската противоракетна система С-400 се оказва истински експортен шлагер. Причината: твърди се, че в технически план този оръжеен комплекс няма равен на себе си. Но има и друго: "Купуват не С-400, а дързостта на Путин".

Индия вече сключи сделка за покупката на С-400, Китай получи първите комплекси от системата още през януари тази година, а Турция очаква поръчаната от нея пратка през идната година. Интерес проявяват също Саудитска Арабия, Катар, Ирак и Алжир, съобщава германският вестник "Ди Велт" и пита: Защо това руско оръжие е толкова популярно?

Експортният шлагер на Путин

„На хартия С-400 изглежда наистина блестящо. Твърди се, че мобилният оръжеен комплекс може както денем, така и нощем да прихваща всевъзможни летящи цели в рамките на радиус от 400 километра и на височина до 30 километра. С други думи: системата може да поразява както балистични ракети, така и ниско летящи дрони и дори невидимите за радарите американски самолети F-22 и F-35. За сравнение: американската система THAAD също може да сваля ракети, но не и самолети", пише изданието и изброява още предимства на руското оръжие. Първо, С-400 може да се задейства извънредно бързо. И второ, докато руската система може да се зарежда с ракети с различен обсег на действие, възможностите на американските „Пейтриът“ се изчерпват при радиус от близо 100 километра. В техническо отношение С-400 действително превъзхожда американските системи, казва пред "Ди Велт" Симон Веземан, оръжеен експерт от стокхолмския мозъчен тръст СИПРИ.

Но дали популярността на тази руска оръжейна система се дължи единствено на техническите ѝ преимущества? Московският оръжеен експерт Руслан Пухов твърди, че за да се отговори на този въпрос, трябва да се познава начина, по който функционира световният пазар за високотехнологични оръжейни системи: „Доскоро на този пазар имаше само двама продавачи на противоракетни системи: американците и руснаците. Американците обаче са труден партньор - те предлагат най-модерните си оръжейни системи само на най-близките си съюзници, и то след сложна процедура на обстойни проверки, която обикновено не е по вкуса на тоталитарните режими. При руснаците е друго - те доставят много по-лесно и значително по-бързо“, казва експертът.

Отскоро руснаците и американците си имат нови конкуренти от Китай и от Европа. Но докато моделът SAMP-T на един френско-италиански консорциум е относително нова разработка, която тепърва трябва да доказва своите качества, руската система за противоракетна отбрана е завършен продукт, който вече е на въоръжение в руската армия, обяснява Симон Веземан.

И все пак

Но световният оръжеен пазар не се регулира единствено от търсенето и предлагането - всяка покупка на оръжие е и политически акт. По думите на руския оръжеен експерт Пухов, "чужденците купуват не толкова С-400, колкото дързостта на Путин".

С други думи: агресивната външна политика на Русия се явява един вид реклама за нейната противоракетна система. Дори самото намерение да се закупи тази система дава възможност на потенциалните купувачи да се инсценират като суверенни държави, които не позволяват на американците да ги командват.

Особено ярък пример в това отношение е Турция, която още през 2019 ще получи руската С-400. От военна гледна точка не е особено ясно за какво точно ѝ е притрябвала на Анкара подобна оръжейна система. "В случая става дума за послание към Вашингтон. И към Брюксел", твърди руският оръжеен експерт Руслан Пухов. Затова той е убеден, че сделката ще се осъществи. Независимо от натиска, който упражнява Вашингтон.

Въпреки това Русия трябва да е наясно, че за много страни по света най-важна цел си остава подсигуряването на оръжия и военна помощ от САЩ. А покупките на руско оръжие са просто средство за оказване на натиск в преговорите с Вашингтон, гласи заключението на "Ди Велт".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mорук

    141 44 Отговор
    Димек краварите яваш яваш губят позиции и винящите им гащи никой неще да мирише ,дано по скоро да почне ли там американска пролет

    Коментиран от #16, #62

  • 2 Нетърпелив

    56 29 Отговор
    10 минути от статията а ги няма русофилите и русофобите.
    Чакаме с нетърпение цирка да започне.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Азазело

    101 33 Отговор
    Слава Россий
  • 4 Генералът

    116 31 Отговор
    Това е само едно от руските постижения който са без аналог.

    Коментиран от #12, #13, #48

  • 5 констатация

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Нетърпелив":

    имало е примирие но ние не знаем
  • 6 Onq s konq

    81 18 Отговор
    А бг с какво ще се защитаваме?

    С прашки ли?

    Нашите с 300 къде са?
    Ако ги няма ,защо няма публично обесен военен?

    Коментиран от #51

  • 7 Владо Черноземски

    33 66 Отговор
    От снимката се разбира единствено защо Московските покрайнини нямат канализация.

    Коментиран от #14

  • 8 Ти да видиш

    35 91 Отговор
    То верно страшно оръжие стига само да завърти манивелата и да запали. Нататък грешка нема. Видяхме резила на Армата. Дали и на С 400 да не сложат едни педали - ватенките да си ги въртят до пълната световна хегемония на товарищ Путин. Наздоровье! И ако можете да си приберете пияниците от Бургаско, че ако вземете да мятате ракети и по нас да не стане някоя инфекция.....

    Коментиран от #54

  • 9 Шойгу

    67 22 Отговор

    До коментар #2 от "Нетърпелив":

    Когато над статия видиш логото на Дойче Кенеф, със сигурност става дума за фейкнюз и манипулация. С-400 се продава на външни клиенти с орязани характеристики, това се знае. Причината е, че ако се стигне до сделка с Рособоронекспорт, след като се платят парите, стоката се доставя в уговорените срокове. Докато едни "демократи" взеха парите на Турция за ръждиви Ф-35, после казаха - "Ще видим, кога ще ви ги доставим".
  • 10 Насран русофил

    20 41 Отговор
    Аааа не, дойче веле пишат само простотии и против рошшия и тази статия не е вярна! Аз като истински русофил няма да я прочета!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 USSRisGone

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "Генералът":

    El comendante, ти си неграмотен.
  • 13 Емигрант ....

    21 48 Отговор

    До коментар #4 от "Генералът":

    Без аналог е само Руската идитщина, нахалство и наглост...и за това е написано...кат Русия няма втора...заради такива руско и путо поклонници емигрирах и по-точно се евскуирах от простащината преезела България
  • 14 tost

    28 12 Отговор

    До коментар #7 от "Владо Черноземски":

    Да ама мнооо интересно що тъй полвината свят се натиска за руските тръби. Ей гу на Германия,Унгария,Италия,Сърбия,ГърцияАвстрия и БГ се натискаме за друг тип руски тръби.Ма много ценни тез руски тръби бе поляците и украинците ореваха света само и само да останат на украинска територия,вместо да ги отрежат.

    Коментиран от #43

  • 15 Емигрант ....

    15 34 Отговор
    Без аналог е само Руската идиотщина, нахалство и наглост...и за това е написано...кат Русия няма втора...заради такива руско и путо поклонници емигрирах и по-точно се евакуирах от простащината превзела България
  • 16 SS BULGARIAN Goebbels

    38 45 Отговор

    До коментар #1 от "Mорук":

    Твоя съветски съюз беше обърнат с земята наопаки до околовръстното на Москва заедно с 30 милиона нещастни избити руснаци и ако не беха тия кравари които плюеш да открият в този момент втори фронт сега щеше да си концлагерист и да чукаш камъни през деня за магистралите на Бойко а вечер да те прибират в концлагера. Така че на краварите ди им лижеш черните таш..и пак ще е малко но бъди сигурен че следващия път май няма да могат да ви спасят. А за тази БУТАФОРНА консерва бих казал че не можеш да си позволиш с нищожен военен бюджет когато вие сиганите си направите държава. А и с твоята заплата дори и на кино не можеш да отидеш да го погледаш този бутафорен ''ракетен комплекс'' ако имате изобщо кино в катуна:):):) хахахах:):)хахах:):) Но можеш да си закупиш например картонен макет на С 400 за концерта на връх Бузлуджа и да му се кефите с Нинова а Кутев да играе казачок около него:):)

    Коментиран от #21, #23, #40, #53

  • 17 Същетво от галатиката

    17 3 Отговор
    А могат ли да свалят нашите летящи чинии?

    Коментиран от #19

  • 18 Груз 200

    18 27 Отговор
    Сигурно добре сваля руски самальоти, както в другите ПВО в Сирия, за смях на израелските пилоти...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хахах

    17 26 Отговор
    Руснаците пак победиха всички.... Ама пак само в Интернет хахахаха
  • 21 Гост

    12 6 Отговор

    До коментар #16 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    Точно както го каза до окол.на Моаква.А не вътре в Букорещ. София. Будапеща Прага Варшава Берлин.по добре само до околовръстното от колкото зад него..а ако си въобразяваш че е голямо героиство да изб8еш двадесет милйона цивилни.то не си въобразяваи че тези които го направиха не си платиха за това цената която платиха и днес можеш да видиш в половин Европа а това е жестока цена по жестока от физическото истребване на повече от двадесет милиона цивилни.тази цена ще я плащаме и завбъдеще

    Коментиран от #27

  • 22 mitaka

    9 5 Отговор
    Факти моля ви се направете категория руссия
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пламен

    12 21 Отговор
    Китай са я купили, за да направят по-добра от нея!
    Щели да я купуват Саудитска Арабия, Катар, Ирак - та на ли там са Американците. Те ще ги използват по предназначение!
    Руснаците пак са Финтирани
  • 25 USSRisGone

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    Къв е тоя променлив пространствено-времеви континиум? Тея ракети да не би да изполват релативистични ефекти?Хахахаха
  • 26 техника

    17 17 Отговор
    М даа, Армата не запали и теглиха "супер" танка на буксир , Лада Гранта не запали дори в ръцете на Путин , а руски военен кораб го влачиха на въже като панаирджийска мечка и средиземно море .

    Коментиран от #41

  • 27 SS BULGARIAN Goebbels

    16 22 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Точно за това говоря простьо - не плюйте по краварите и англичаните които ви спасиха от национализма отваряйки втори фронт. Сега щехте да сте още по-зле /не че сте много добре/ но ви е поносимо /само за сега разбира се/:)В друг пространствено времеви континуум нещата изглеждат коренно различни там нямате компютри и работите на каменни кариери за магистралите на бате Бойко:):)Хамериканците не успяват с десанта във Франция и го закъсвате):)

    Коментиран от #30, #39

  • 28 Същетво от галактика

    12 1 Отговор
    Ние затова ли ви създадохме вас земляните да се трепите един друг .Ще трябва да ви дадем малък урок -една чинийка да се поразкарва малко от сибир до аляска за да се поуплашите малко тъкмо ще се обедините всички американци руснаци и китайци.Дали сме ви красива планета а вие си играете на кой по по най.Внимавайте !!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 НКВД

    28 16 Отговор

    До коментар #27 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    Какъв фрон 2? Свираха се крави и саксонци в Болонския Лес 2 години доксто Жуков паркираше вече танковете пред Райхстага!! Най големите мерзавци са капиталистите от Запад през ВСВ!!

    Коментиран от #34, #56

  • 31 НКВД

    22 15 Отговор

    До коментар #29 от "патриотъ":

    Що им се впрягаш на ратаите от НПОтона Сорос? Путин им сложи спирачка в Сирия и Украйна и тия не спират да квичът 6 година!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Отряд - Чавдар

    21 18 Отговор
    Фашистите ги е страх от Русия 75 г. СЛЕД ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА! ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ЗА НАПРЕД! ДА СГЛОБЯВАТ ГРУНДИЦИ И ФИЛИПС ТЕЛЕВИЗОРИ ЗА ОРЪЖИЕ НЕ ГИ БИВА ПРЕЗ ВОЙНАТА СЕ ВИДЯ! ШВАБИТЕ ОСВЕН ДА МЪКНАТ ЗА ДРУГО НЕ ГИ БИВА!

    Коментиран от #67

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Димитър Кънев

    25 7 Отговор
    Трябва да бъде обесен за езика ЦИГАНИНА и(И)ван к(К)остров.Не стига че е лизали съветски задници а сега лае като бясно куче срещу Русия.Той съсипа АЕЦа.А наглостта му няма край.
  • 36 НКВД

    11 8 Отговор

    До коментар #34 от "SS Bulgarian Geobbels":

    Много си жлъчен, виж за гас мас и оцет и ще ти мине сърбежа!
  • 37 Като гост

    10 20 Отговор

    До коментар #29 от "патриотъ":

    А аз чух за С 1000! Какви глупости се коментират, тия тъпанари ватенките дето произвеждат по 40 години коли без промяна! Напъват се горките като гладен на сране.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Крали Марко

    12 4 Отговор

    До коментар #27 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    Ле леее пуснали са те на свободно падане от някоя хамеричка лудница.Надрусан с ГМО и ЛСД
  • 40 Витяз

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    Приятелю, замисли се малко! СССР изрично е настоявала и даже и била готова да унищожи Вермахта преди да завладее индустриалната мощ на Европа (огромни заводи, ресурси и безплатен, квалифициран робски труд на евреи и други народи) и преди да придобие реален, мащабен боен опит, но флирта на Британия и Франция (САЩ също не са се дърпали, особено Хенри Форд) и потенциалната коалиция срещу СССР са я спрели. Отделно, Вермахта вече е губил войната, до западния десант! В Италия, САЩ и Англия са се провалили, и само изпросения натиск на СССР ги е спасил от тотален провал на фронта! Алпите са били броня!

    Коментиран от #42

  • 41 хахахахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "техника":

    Руски не са влачили, ама виж, супермодерния и невидим американски цувнезнамкво си, го влачиха от Панамския канал. И още е на док.
  • 42 Роко

    5 15 Отговор

    До коментар #40 от "Витяз":

    Приятелю без хамериканците нямше да има никакъв натиск в продължение на пет години храня, обличат и въоръжават червената армия, практически унищожават германската промишленост (работи едва с 20% от капацитета си)

    Коментиран от #44

  • 43 Роко

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "tost":

    Единствените които се натискат са руснаците, никой друг ги неще даже Китай ги отряза за втора тръба
  • 44 Витяз

    17 4 Отговор

    До коментар #42 от "Роко":

    САЩ влизат във войната срещу Вермахта с пълен провал през ноември 1942 в тунис. През март 1943 започват въздушните рейдове над Германия (това е след загубата при Сталинград) за които ти говориш! Те са неуспешни, и повече успяват да направят сплотяващ ефект сред населението на вермахта, отколкото да нанесат реални поражения на индустрията и боеспособността на нацистите. Източника е Уикипедия. Сам може да прочетеш. По сериозни са рейдовете през 44та и 45та, когато войната е вече предрешена! Точността на американските бомбандировки е била под всяква критика, през целия период. Та никакви 5 години, фашистче! Продоволствената и техническа помощ на САЩ към СССР се оценява на 5% от военните нужди за целия период. Та! Благодарение на падлите, Вермахта придобиват чужда мощ! СССР 1в1 е щяло да ги разкатае в зародиш, а и след това! Германия на източния фрон воюва със силите на Италия, Румъния, Финландия и немалобройна численост на доброволци от подвластните територии! СССР както си е бил, така си е и останал! СССР е снабдявал Полската армия (300 хилядна) която се е евакуирала на нейна територия (това не са просто бежанци, а функционираща, безполезна войска). СССР е снабдявала Китайските комунисти в борбата им срещу японските фашисти-империалисти! СССР е държала (дори след прехвърлянето в Москва) от 1 до 3 милионен контингент на изток, за сдържане на Империята! Швабен хафен, истрепен в кофен! СССР е пленил между 6 и 8 милиона швабенхафен в края на войната! Ако СССР се
  • 45 Витяз

    18 5 Отговор
    Та, СССР пленява 8 милиона от войската на вермахта (край на войната), в случай, че СССР се отнесло по същия начин (между 95 и 98% са се прибрали невредими в родината си), както вермахта с пленените съветски войски (99% умират), военните загуби на вермахта са щели да бъдат по високи от тези на СССР. Реалните са следните 4,5 милиона немци загиват на източния фрон във военни действия, срещу 7,2 милиона за СССР + 4-5 милиона във лагерите. 4,5 + 8 милиона = 12.5 милиона срещу 11 за СССР! Пак повтарям! Небивалия успех на вермахта (въпреки крайната загуба) се дължи на политическите маневри на Англия/Франция и Полша! Без наличието на ядрено сдържане (проект "Немислимо" на Великобритания), СССР е щял да покори цяла Европа, малко по късно Британия, а САЩ са щели да бъдат изолирани. За 2 седмици СССР пленява 2 милионна японска войска в Азия - нечуван за американците успех! СССР не заслужава пренебрежителното подценяване на клавиатурен войн и хейт аналитик!
  • 46 Витяз

    9 3 Отговор
    Нека само да ти отворя очите още малко - вероятността един човек да се роди е 1/10 (със 6 милиона нули). При минимална вариация на обстоятелствата (историята), шансовете ти и аз да съществуваме са равни на 0. Ако не ти харесва, че съществуваш съм окей, но в противен случай, имай поне известно уважние или смирение към жертвите на победителите!
  • 47 ГосТ

    6 2 Отговор
    Aster,Meteor, Taurus,Matra... чудя се защо още ЕС купуват американските боклуци. Така само финансират военната им индустрия и агресия. За самолетите важи същото. Нека си правят реклама, колкото искат с холивудски клипчета
  • 48 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Генералът":

    Така е . С водката и хубавите рускини са най известни .
  • 49 Монтреал

    10 3 Отговор
    Желязна логика: Всеки който не се е надупил на Америка е агресивен диктатор, който не - миролюбив демократ (справка, шейх Мохамед бин Салман)

    Коментиран от #52

  • 50 Картината взе да става ясна

    8 4 Отговор
    краварите скоро ще го ядат! На много места показват краварска техника, ама все джипки(с такива въоръжиха и ИД), някой да е видял подобно нещо да покажат? Ако го имат, няма да го крият. Лесно излъгаха, че са стъпвали на Луната, но за оръжието си, няма как да излъжат, освен да си направят от брезент, както си правиха такива танкове в Пустинна буря, така плашеха арабите. Ама вече не минава номера им!

    Коментиран от #61

  • 51 Онези които ди претопяват оръжието в плу

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Onq s konq":

    гове, после ще хранят чужда войска с тези плугове! Това ни чака!
  • 52 Преброяване на бесните язовци

    8 9 Отговор

    До коментар #49 от "Монтреал":

    Още по-желязна логика - всеки който не прави свирки на полу-ръста е фашист, соросоид и русофоб. Справка Украйна, Грузия, Балтийските държави... Абе цяла Европа без Беларус.
  • 53 Я дай пак...

    10 6 Отговор

    До коментар #16 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    Я дай пак, че не разбрах нещо!!!
    Погледни в историпески план, че вторият фронт е открит след като съветската армия е взела инициативата в свои ръце...

    Коментиран от #57, #59

  • 54 Хрис

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ти да видиш":

    Не знам колко си окат,но виждаш тресчица в океана, а не можеш да видиш гредата в окото си. Това твое заболяване е в резултат на бясната русофобия, която те обхванала. Даваш пример за някакъв танк, който не е пуснат в серийно производство и няма нищо общо с темата на коментара -това е тресчицата в океана.

    А сега за гредата в окото ти, която не виждаш -това са плачевните резултати от масирания ракетен удар по Сирия, осъществен през април т.г. от САЩ, Великобритания и Франция. За нищожния процент от използваните боеприпаси достигнали до целите няма да говорим. Но в отразяването на този удар наред със зенитноракетни системи, произведени предимно в седемдесете и осемдесете години на ХХ век, взеха участие и средства за раузнаване и целеуказване на С 400, показали висока ефективност.
    Що се отнася за педалите и манивелите може и да се монтират, стига да са ефективни в екстремни ситуации, когато другите системи и механизми откажат. Пример в един от немските танкове (не помня модела) е имло и резервна инерционна система за запуск на двигтеля при екстремни ситуации. Тя се е задвижвала с манивела до достигане на необходимите обороти на'маховика.

    Коментиран от #68

  • 55 1944

    7 6 Отговор
    логичното продължение на с-300. не знаеш дали ще излети и къде ще падне. да му мислят воронежките крепостни.
  • 56 SS BULGARIAN Goebbels

    15 10 Отговор

    До коментар #30 от "НКВД":

    И какво искаш да ми кажеш че вие комунягите сте ''спечелили'' войната ли?? Шумкарите слязохте с наср.ни гащи от гората като мислехте че ще сте богати щастливи и преуспяващи. 70 години по късно пак сте бедни оплакващи се ден и нощ от нещастния си живот и работещи за жълти стотинки като роби за нас бизнесмените. А ти даже се радваш и на руската мощ и оръжие което не можеш да си позволиш с нищожната заплата. Когато си роб и наемен работник със символично заплащане и непрекъснато оплакващ се от системата /тук си денонощно и се оплакваш от капитализма/ поне не се хвали с неща които няма как да се случат:):) Не мислиш ли че е крайно време да ви спрат интернета в Карлуково???

    Коментиран от #63

  • 57 Прав си

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "Я дай пак...":

    Запада се е задейства не от загриженост за СССР, а са мислели за себе си. Едното, ако съюза бъде победен, неминуемо идва техният ред, а другата причина, ако съюза победи, също те ще са на реда. Затова се намесват в последният момент, за да спасят кожата си!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мислещ

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Я дай пак...":

    Вторият фронт е трябвало да се открие на 03.09.1939. Но от СССР. А не Сталин да си поделя с Хитлер Полша.
  • 60 outlander

    4 5 Отговор
    Все още чакам руския бойлер, който да няма равен на себе си. За прост бойлер говоря, иначе доживях да видя руския "робот" убиец на Илон Мъск :D

    Коментиран от #66

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пролетин

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Mорук":

    Няма как да се получи американска пролет в сащ - няма американско посолство, там. Но виж, ядрена зима не е изключена.
  • 63 Глупа а ти какво си слипечелил от капита

    8 1 Отговор

    До коментар #56 от "SS BULGARIAN Goebbels":

    листите си? Освен да им лижеш задниците, това ли ти е благинката? Не си гледате голите задници, а се плюете като каруцари, едните били комунисти, другите капиталисти, соросоиди и путинисти, джендъри и мендъри и какво ли още не, не ви ли писна да се плюете, от къде толкова плюмка? Навремето точно заради такова разделение България е паднала под турско. Пак така са се плюели, нацепили са се на царства и после 500 години роби. С това си оплюване, сами се правите на роби, и на запада и на изтока. Ако на това казвате съвременен живот, благ да ви е!
  • 64 112

    6 0 Отговор
    Освен да се хапете за друго не ставате, във онлайн войните сте голяма работа. В живота сте по-ниски от тревата.
  • 65 123

    1 2 Отговор
    А Це-400 по-силно лепило ли е от Це-200?
  • 66 Бъз

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "outlander":

    Какъв ти е проблема?
    Влез в магазин и си поръчай.
    Скоро си купих ,,Океан" и то при условие да е най надлежния. Препоръча ми го собственика и то приятел.
  • 67 1944

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Отряд - Чавдар":

    цялото настоящо въоръжение в североизточната кочина е дело на немците. руснаците разглобяват и изнасят в ссср цели заводи с оборудването. пленени инженери са принудени да работят в заводите, защото пияните ушанки са неспособни да поправят техниката. автомати, самолети, танкове, кораби, дори атомната съветска бомба са откровени кражби на германската технология.
  • 68 Хер Отто Флик

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "Хрис":

    Хриско, Сергей бадюк снима едно видео във ударената база Шайрат! Много добре показа, невероятната точност на Томахавките и ударените от тях бункери за самолети и самите самолети разтопени буквално! Показаха и унищожените складова за боеприпаси! А един сирийски полковник обясняваше, че всичко е унищожено напълно! Напишете в тубата "То, что вьiрезает СМИ об база Шайрат"!

    Коментиран от #69

  • 69 Хер Отто Флик

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хер Отто Флик":

    Пляскане, пляскайте минусите- то се виждаха добре на клипа точните попадения върху бетонните сводове на убежищата за авиотехника, разбитите камиони ... Даже и един "Панцир" имаше опънал "петалите" на една страна с разгърнати подпори и стабилизатори, готов да пица, ама Томахавките го заварили "в разплох"!
  • 70 Хер Отто Флик

    0 0 Отговор
    Да пуца да се чете!
  • 71 МЪРА

    1 1 Отговор
    САЩ,КУПИХА ЕДНА С-МА С-300,НО НЕ УСПЯХА ДА РАЗБИЯТ АЛГОРИТМИТЕ НА ДЕЙСТВИЕ. НИКОЙ ДРУГ,ДОРИ И КИТАЙ НЕ Е УСПЯЛ ДА СЪТВОРИ ПОДОБНО НЕЩО.