Last news in Fakti

4 Април, 2019 17:05 42 073 70

Борисов изчерви бузите на Темида от срам

  • бойко борисов-
  • данаил кирилов-
  • цецка цачева-
  • правосъден министър

Иска ли изобщо министър-председателят да спечели предстоящите избори?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-големият разобличител на властта е самата тя. Това днес потвърди министър-председателят Бойко Борисов с номинацията на Данаил Кирилов за нов правосъден министър. Незначима фигура начело на може би най-значимото министерство. Мисли, мисли, Борисов и най-накрая измисли едно голямо нищо. Показателно за начина по който се случват нещата при тази управляваща клика.

Да се чуди човек защо му отне повече от 10 дни на Борисов, за да избистри избора си за заместник на иначе лесно заменимата Цецка Цачева. Веднага след оставката на Цачева, той можеше да погледне към крачола си, от който тя се пусна, и там да намери нейния наследник. Такива са те нашите правосъдни министри - по един калъп правени. А този калъп е възможно най-неподходящият за тази позиция. Чиновнически, безхарактерен, угоднически. Каквото е и отношението на ГЕРБ към правосъдната система.

Ако искаше Борисов да направи нещо в сектора, то трябваше да търси човек, способен да направи истинска реформа, способен да отстоява принципи и да устои на определени лобита, които дърпат като гемии надолу правосъдието. Човек, пълен антипод на Данаил Кирилов - силна личност, с характер, морал, твърдост и кураж. Все по-назрял става въпросът има ли изобщо в ГЕРБ такива или всички са послушковци. Каквито набързо станаха партньорите във властта. Справка - Валери Симеонов днес каза, че Данаил Кирилов е незаменим за правната комисия в НС. Неотдавна пък Волен Сидеров сравни Цветан Цветанов с... Кисинджър.

Борисов вече веднъж направи грешката да сложи на този пост по-различен човек - Христо Иванов. Това му създаде редица главоболия и опити за промяна на статуквото, което не понесе на министър-председателя. Оттогава истинските реформатори и борци за реално правосъдие са опозиция и се изявяват предимно във фейсбук или в някоя от по-малките телевизии. Важните и отговорни постове се пазят далеч от тях. А се дават на такива като Десислава Ахладова. Само я вижте и веднага ще разберете много. Както беше достатъчно да се направи и с Цецка Цачева, и с Данаил Кирилов. Впрочем и с персоните, снимали се с Бойко Борисов на скорошната политическа академия на Жени ГЕРБ.

Делата на Борисов говорят много повече от думите му. Очевидно е, че той реформи не иска да прави. В нито един от важните сектори няма намерение да пребори октопода. Напротив, иска да се срасне с него. Най-нагледният пример от всичко това е случващото се в КПКОНПИ. С интерес очакваме резултатите на действията на Прокуратурата и срещу Цветанов, Цачева, Ангелкова.

Напоследък ГЕРБ трупа негатив след негатив. Сякаш всичко наложено като начин на действие през последните 10 години се събра като есенция в последните няколко седмици. Този маниер омръзна на хората и крахът е неизбежен. Ако иска да остане на върха, Борисов трябва сам да покаже, че е гъвкав и склонен на промяна и развитие. Каквото изборът на Данаил Кирилов със сигурност не е.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    262 18 Отговор
    Барни Ръбъла на правната мисъл сега ще оправи и правосъдието, както оправяше и законите в Парламента според настроението и прищявките на Тиквоча
  • 2 Иванчо

    305 29 Отговор
    Страхотна статия! Поздравления!

    Коментиран от #3, #55

  • 3 Ванчо

    216 18 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Както и за сполучливия колаж!
  • 4 bokolandia

    234 32 Отговор
    Боко лъжеца, крадеца, наглеца - оставка кога? Народа е чака от както си на власт. Зарадвай ни най-после.

    Коментиран от #12, #62

  • 5 КОЮ

    99 18 Отговор
    А може може още по лошо може да е , може мекотелото да привика и от президент да го направи правосъден министър , ама първо требва да пита жена му дали го пуска :)
    После ако не стане с него може да изтупа нафталина от Искра Фидосиева или от ридворния си шут дето скоро не сме се смяли Яне Янев все подходящи за овакантения пост
  • 6 Боко

    120 17 Отговор
    Стига сте брецали: Магистрали ви направих,дигнах заплати,пенсии, какво му е на тоя небостъргач сега,само ривете аааааа
  • 7 1944

    82 12 Отговор
    баце не знае темида, във винету не пише за нея. а цацарора я е чувал, ама за него баце е по-голем. тъпи комунисти, сър.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Batushka

    111 8 Отговор
    Е айде сега на Барниту ще намирате кусури,чи той върви в комплект с Флинстоун бе...
    Хахахаха...
  • 10 Спасов

    112 13 Отговор
    Поздравления за статията!

    Коментиран от #51

  • 11 дада

    15 56 Отговор
    Borisov ste pravi kakvoto si iska!Na koi ne mu e ugodno · terminal 1 i adios!Upalnomosten e ot tzelokupnia bulgarski narod da se razporejda s darjavata kak saka! I s apartamentite,i sas sudjutzite i s chakarovtzite i s 2

    Коментиран от #58

  • 12 636

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "bokolandia":

    На 32-ро число.
  • 13 Nostradamus

    126 4 Отговор
    Както е казал гръцкия философ Антистен – Държавите загиват тогава, когато престанат да различават добрите хора от лошите.
  • 14 Trump

    150 12 Отговор
    За последните 10 години ГЕРБ се превърна в стройна полувоенизирана Групировка Шайка за Манипулиране на избори, koлосални кражби и злоупотреба с власт.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Все тая брат

    118 7 Отговор
    Защо бе? Такъв коментар от автора? "Дани" Кирилов Е точно подходящ - послушен и изпълнителен. На Борисов не му трябват умни и силни хора около него. Как иначе ще "изпъкне". Така , че : ВСИЧКО И ТОЧНО

    Коментиран от #23

  • 17 арджентата

    51 4 Отговор
    Всичко е театър! Ако няма обективност и справедливо наказание !
  • 18 Един от многото

    111 10 Отговор
    Поздравления за статията! Факти, така се пише, а не глупостите на Милена и онази другата дето пише все за некоклатени. Боко се изчерпа. Толкова ножа му забиха в гърба неговите хора, че направо не е истина. Но няма как да е друго. Когато се ограждаш с некомпетентни и алчни хора, чието единствено качество е послушанието. Така беше при Тато - да "слушкаш и папкаш". Но тогава нямаше какво толкова да ги изкушава....а сега почивки в чужбина, апартаменти, лукс и какво ли не. Не ви ли е срам бееееее - министър на правосъдието, кадровик на партията, началник на борбата с корупцията.........всичките до един мислещи само за собствено облагодетелстване / само от възпитание и уважение към хората по принцип не казвам престъпници/. Бойко ??????????? Каквото човек сам си направи никой не може да му го направи. И най-важното. На забравяй , че ние ти повярвахме и те избрахме.......някога. Абсолютно ни дължиш извинение. Лично. За всичките провали на избаните от теб хора. Отговорността я носиш ти - персонално. Не е луд този, който яде зелника, а този , който му го дава. Разбираш ме.

    Коментиран от #32

  • 19 ТОЧКАТА

    75 8 Отговор
    Ми то Бочоолу, колко може да мисли...Пък Дочоолу си му е на сърце---един роман са...И избори правят под вещото ръководство на Бае ти Ганя....който само при зор излиза от посолството.Пък и нали затова са и вързали очите на Темида....Жив е АЛЕКООО,жив е...твоят герой,
  • 20 Горо

    82 11 Отговор
    Какво може да се очаква от човек с "докторска работа" по устройство на пожарникарската кофпомпа? Българите трябва да се срамуват, че вече 10 години позволяват на едноличната му партия Граждани за Експресно Разграбване на България да бъде първа политическа сила, а на Борисов да бъде диктатор в условията на парламентарна република. Естествено, че този "гений", изпълзял от подземния свят и натрупал милиони от охранителен бизнес, не би могъл да се обгражда със способни и честни хора, за да изведат страната от стагнацията, инфлацията и корупцията.
  • 21 Стефан

    98 13 Отговор
    Ей вярно бе, този борсук и нагаждач е срам за правосъдието, но хора ТОЙ Е НАГРАДЕН, помните ли с какъв плам се включи в защитата на Цвъко в Фейсбук , а после вожда се разсърди и той тихо като стара мастия се изсули и ни лук ял, ни лук мирисал, но като изключим Дончев другите му министри са толкова меки и безформени китки че да го е срам човек да каже че е българин.
  • 22 Матей

    79 9 Отговор
    След Цецка и този,нивото спада до немислими величини,некадърност и угодливост се цени повече от всичко от днешния диктаторски режим.Президента трябва им дръпне една разбиваща резолюция,нали е насрочил заседание на съвета за национална сигурност.Всички последни гафове на управляващите би трябвало да се използват от опозицията за да се стигне до тотален обрат в управлението .
  • 23 Хахаха

    45 6 Отговор

    До коментар #16 от "Все тая брат":

    Той и сега изпъква - като свински м.ди в рядка кал.
  • 24 рени

    59 7 Отговор
    Да, наистина добра статия. А помните ли как гледа Кирилов на "Влака беглец" и граф Монте Кристо? Човек, който не различава художествената измислица от реални исторически събития - правосъден министър ????

    Коментиран от #66

  • 25 Загрижен

    49 4 Отговор
    Като че ли,Батман Бойко е урочасан,върши ги едни,лишени от логика,имам усещането ,че някой го натиска да върши неща,които не иска,тия новите,които назначи са верни на Цветанов до гроб,урочасването идва отвъд океана,играе се някаква игра,но каква ще видим.Изборите са близо там ще се разбере ,уроки ли е,магия ли ще да е,или демонът от сараите се е вселил в тялото на наш Батман и го е преобразил в Спайдермен.Спайдер или само Мен.Чакаме да почнат Междузвездните войни,на части.Вярвай само на Бог и на себе си,другите ще те прецакат.Жалко.
  • 26 боцмана

    36 3 Отговор
    Вола рови и пръста пада на гърба му.
  • 27 ТОЧКАТА

    33 1 Отговор
    Законите под вещото ръководство на Дочоолу приличат на смокинг на бездомник--целият в кръпки и лекета,НО СМОКИНГ ПО ЗАМИСЪЛ.....А представяте ли ИЗПЪЛНЕНИЕТО ИМ на какво ще прилича!!!!!
  • 28 Морук

    37 2 Отговор
    Не прочетох статията ,защото бях заслепен от красотата на Темида ,
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гнида

    29 2 Отговор
    Глаголът „мисли” е избран неподходящо !
  • 31 Eксперт

    48 4 Отговор
    Иска, много иска, Борисов. Но няма читав да иска да работи с него. Но си има Харизанов, Биков, Дончев, Сашо Йорданов, Христина Христова. Но те знаят само да лаят и да лапат.
  • 32 Заслужаваш го

    59 10 Отговор

    До коментар #18 от "Един от многото":

    Защо изобщо някога си гласувал за Тиквата??? Защо? какво си очаквал? Задай си въпросът: Какъв човек трябва да бъдеш, за да гласуваш за индивид като Тиквата? Вариантите са три: 1. или трябва да си или много прост, 2. или трябва да си циганин с купен глас, 3. или трябва да си алчен да краде мошеник (тук се включва цялата партийна маса на герб+държавната администрацията и местната власт+доверените фирми)
    Сам си отговори къде се вписваш.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Здравчева

    23 4 Отговор
    О плетени в собствената си паяжина
  • 35 Хаймана

    37 4 Отговор
    Ако някой проверка направи на топлофикациия ще се види и там как се краде здраво а дали не знае и Фандъкова ???но кой кой ще провери Топлофикация да видите ТоплоГерб ???
  • 36 Зайко Байко многознайко

    59 7 Отговор
    Ново двеста, титанът на мисълта Данаил Кирилов този е номер три в класацията след Цвъко и Карадайъ. Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 37 Чочо

    38 7 Отговор
    Браво на автора казва всичко с малко думи и много факти.Наистина че октопода в тази система е отвратително голям но не чак толкова недостижим стига един като Христо Иванов и полицията да заработи и всички тези уж кадърни чантаджий ще отидат там където им е мястото.
  • 38 Plovdiv

    34 4 Отговор
    Нещата хич, ама хич, ама хич не отиват на добре в тия обречени на простотия и продажничество 111 хил. кв. км... Банално, казвано милиони пъти, ама - май наистина нещата няма да се оправят, без да се хване оръжието в крайна сметка...
  • 39 Обективен наблюдател

    12 37 Отговор
    Оказахте се поредната медийка на крадлата прибрала милиарди от българския народ - кака ви К*ри
  • 40 Plovdiv

    35 7 Отговор
    Хора, не можем ли да се присъединим към някоя държава?! Полша, Унгария, Чехия, Гърция... Сами няма да си оправим държавата - умните и можещите избягаха оттук, прогонени от Тиквеника и Цвъкнята, останалите сме генетично увредени, за да генерираме нещо положително, което да спаси България от наближаващата смърт! Така че не можем ли да си продадем суверенитета (ако изобщо го имаме), като станем провинция на някоя нормална християнска държава? В историята има един отличен пример в това отношение - Валутният борд. Не можем ли да го повторим на по-високо ниво?...
  • 41 Ал кашоне

    45 6 Отговор
    Какъвто е премиера.... Такива и министрите му. Оставка бе маймуни
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЗЛОБЕН

    44 4 Отговор
    ЕТО ЗАЩО ПРЕДИ 20 ДНИ ДАНАИЛ КИРИЛОВ КАЗА ЗА БОРИСОВ, ЧЕ Е ВОЙН И БОЕЦ И ТРЯБВА ДА ГО СЛУШАМЕ. САМО, ЧЕ ПРОПУСНА ДА КАЖЕ КАКЪВ ОЩЕ Е: ДИПЛОМАТ, ОБЩЕСТВЕНИК, ПОЖАРНИКАР, МИЛИЦИОНЕР, ПОЛИЦАЙ , АРХИТЕКТ, ОХРАНИТЕЛ, СТРОИТЕЛ , САНИРОВЧИК, СПОРТИСТ, ФУТБОЛИСТ, КАРАТИСТ, БАЛКАНСКИ ПОМИРИТЕЛ, ОБИДИНИТЕЛ, ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ, ЦЪРКОВЕН НАСТОЯТЕЛ, ЕВРОПЕЙСКИ ВИЗИТАР, ЦАР, ПАДИШАХ СУЛТАН, ГЕНЕРАЛ И ГЕНЕРАЛИСИМУС.
  • 45 Гъз

    2 5 Отговор
    Олегофрени!
  • 46 Васик

    5 1 Отговор
    Търсим православие пред Темида древногръцка богиня и ще имаме неподкупна съдебна система на кукуво лято. А уж сме православни прочетете съдии от Библията, което пак е от гръцки и значи the book.
  • 47 Пешо

    5 13 Отговор
    Корнелия и Мустафа ще ни реформират "прекрасно "
  • 48 Запалянко

    9 13 Отговор
    Гладни комунистчета просо сънуват. Когато бяха на власт... Оооо милите те бяха по различни. Бяха сплотени само около едно! При този Български Манталитет. При това чувство за безнаказаност и при при сентенций живей сега и на мига. Кой може да удържи морето от терикати. Как да достигнеме другите държави?
    И Бай Тошо.. Лека му пръст щеше да се разболее от дезориентация? Ха ха ха.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Булшитс

    5 0 Отговор
    Ооо това е от властелина на пръстена ония трол... Безценно мое...
  • 51 Румен Радев

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Спасов":

    Скоро ще сложа Деси за премиер и всички вие ще сте нейни слуги.Шерпи мои.
  • 52 Анти комунист

    10 15 Отговор
    Дано Нинова дойде на власт и всички ще видите кон боб яде ли.И тоя дето е написал статията ми е интересно дали ще е толкова деен.Прост народ ,слаба държава!
  • 53 Virus

    20 4 Отговор
    На грозника Цветанов и Борисов,да се конфискува всичко и двамата в ЗАТВОРА,Окрадаха парите на пенсионерите,на болните деца,на народа и т.н. унижтожават народа за да крадат колкото се може повече,предлагам също да има смъртна присъда за БОРИСОВ и ЦВЕТАНОВ

    Коментиран от #56

  • 54 Аман от мрънкачи

    11 19 Отговор
    И кой са дойде на власт по-добър от ГЕРБ? Камунистите ли, турците ли и някои други недоразумения. Единствено в годините ГЕРБ направиха най-много за народа. Държавата на върви добре, защото народът вместо да работи честно и отговорно, само мрънка и иска някой да му оправи положението. Ама "някой" сме самите ние и ние сме отговорни за собственото си положение. Трябва българите да променят начина си на мислене, самосъзнанието и приоритетите и нещата ще си дойдат на мястото. Има много хора, които инвестират много за новости и пособрения в бизнеса си, вършат си работата отговорно и честно и печелят честно парите си. Ако всеки от нас си върши работата както трябва, без да се скатава и да мисли, че е най-големия тарикат, всичко ще се нареди в България! Така смятам аз - всеки един от нас е отговорен за положението в държавата, а не е виновна държавата, защото сържавата сме ние хората!
  • 55 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    В грешка си, повърхностна и неточна!Политмафия е работата!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Д-р Бръкнипутев

    6 13 Отговор
    Има само едно лошо в цялата схема, махнат ли се тия идват още по-крадливите червени маймуни и хоп пак сд връщаме 10 години назад.
  • 58 Nadejda

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "дада":

    Дърти тъмночервени гербепедерасти, хайде и вий сте на терминал, защото вече толкова милиони окрадохте, че може да си живейте в чужбина 200г с цялата си рода по гръб и да забравите, че България съществува.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 "Компромат" ООД - България

    3 1 Отговор
    Нашата фирма е известна още от незапомнени времена, а през последните няколко десетилетия, благодарение професионализма на екипа и сътрудниците ни, се наложи като лидер у нас и в чужбина. Нашите продукти намират широко приложение в почти всяка област на човешката дейност - от покупко-прдажба на коли и апартаменти, до сваляне и качване на правителства. Ползвайки нашите услуги - успеха Ви е гарантиран! За контакти: www compromat. com.

    Коментиран от #63

  • 61 Robis de Ving

    5 1 Отговор
    Мале, мале Dany Face идва!
    Бобката съвсим си и загубил акъла!
  • 62 Pito

    2 14 Отговор

    До коментар #4 от "bokolandia":

    Смотан...ми Бойко колко пъти си хвърля оставката и пак Него избират....не Ви ли стана ясно че няма друга алтернатива в тази държава...
  • 63 Омръзна ни

    0 14 Отговор

    До коментар #60 от ""Компромат" ООД - България":

    Корумпираните комунета да ни правят на балами. ГЕРБ е правилния избор! Мрете от яд, ще ви бием и на тези и на следващите избори!
  • 64 бббббб

    10 0 Отговор
    След толкова много издънки на хора от правителството и властта Тиквата трябваше отдавна да е подал оставката на правителството.Ама кръв повръща далавера не пуща.

    Коментиран от #65

  • 65 Дид

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "бббббб":

    Готин коментар !
    Затъваме, обедняване, оскотяване и .........пак си ги избираме.
  • 66 Защото

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "рени":

    и този е прочел една книга
  • 67 Другия с коня

    4 1 Отговор
    След като Комунистическия Режим беше обявен Официално за Престъпен а Партията Наследник никой не Коментира....ТоВА очаквахме от ГЕРБ......Лустрация за БСП-БКП и Възмездие .....Изземване на Грабежа от Приватизацията и десетки Номенклатурни Комунисти в затвора.....Очаквахме.....Очакваме....Ще Чакаме...
  • 68 Истина

    5 0 Отговор
    Само с писане на статии няма да се махнат. Ще трябва да се излиза на протести.
  • 69 Националист

    5 0 Отговор
    Този път трика с хвърляне на оставката няма да мине. Преди минаваше, хората го вземаха като, че ли искренно ББ не го интересува властта, а доброто на народа. ББ е изпечен хитрец и мошенник.
  • 70 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Статията е хубава.В резюме: гласувайте за умните и красивите.Кеф ти Кунева,кеф ти Кака Цона.