4 Април, 2019 12:17, обновена 4 Април, 2019 12:28 6 267 43

Борисов призова за "дълъг отпуск" на Георгиев, Сарафов и Панов

  • пламен георгиев-
  • борислав сарафов-
  • лозан панов-
  • бойко борисов-
  • кпконпи-
  • нслс

Премиерът посъветва да напуснат постовете си или да се оттеглят дългосрочно, докато текат проверките за апартаментите им

Борисов призова за "дълъг отпуск" на Георгиев, Сарафов и Панов - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов призова Лозан Панов да подаде оставка или да се оттегли от поста "дългосрочно", докато не премине разпоредената по-рано проверка от главния прокурор. Същото Борисов апелира да направят и председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев и Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор и ръководител на Националното следствие.

Борисов даде пример с кадрите на неговата партия и правителство като Цветан Цветанов и Цецка Цачева, които също подадоха оставки.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е министър, зам.-министър или председател на парламентарна група се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Но понеже има и хора от съдебната система, но те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверките", обърна се Борисов по адрес на Сарафов и Панов, без да ги посочва поименно.

"И в КПКОНПИ, и във ВКС, и в Следствието. Не споменавам имена неслучайно, защото са много чувствителни. Но аршинът и стандарът трябва да бъде един и същ. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките, и то максимално прозрачни проверки", обяви Борисов на пресконференция в централата на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    56 2 Отговор
    Конфискация на апартаментите

    Коментиран от #17, #30

  • 2 Устойчиво решение

    69 10 Отговор
    Най-добре е той самия да излезе в дълъг "отпуск" и така всички негови подопечни също, ще излязат! Проблемът ОПГ ГЕРБ трябва да се реши ГЕНЕРАЛно Борисов !

    Коментиран от #28

  • 3 Жоро

    49 7 Отговор
    Накрая само баце ще управлява сам като диктатор.
  • 4 Коментар📝

    42 3 Отговор
    ДОКАТО СЕ ПОТУЛЯТ НЕЩАТА.🤗
  • 5 Бойков

    51 2 Отговор
    Акад. Петър Иванов: На един негербаджия са нужни 1 355 години да събере парите за апартамент като на Цветан Цветанов. Той ги събра за няколко месеца
  • 6 бббббб

    35 3 Отговор
    Опуск докато отшуми всичко и му намерят по-скатано и добре платено местенце.
  • 7 БКП ТВ HD

    42 5 Отговор
    - Каква е формата на управление в България?
    - Апартаментарна република.
  • 8 Данкоплатец

    26 2 Отговор
    Отпуск ,но неплатен,аз не искам този който ме откарал да ме краде пак.Иначе няма да излезе нищо както винаги.Те са над закона хайде къде е Кьовеши.
  • 9 900

    26 2 Отговор
    А Цецко Цецка и другите от пасмината Герб
  • 10 Bingo

    34 3 Отговор
    А като си купил на любовницата си къща за милиони в Барселона, или си спрял проверка на митничарите в завод за бира, не трябва ли също да подадеш оставка и да не се вяскаш повече в политиката.
  • 11 Давид

    27 1 Отговор
    Лозан Панов не е от вашата крадлива шайка . Той когато се срещна с госпожа Кйовеши , ти и прасето Цацаров се скрихте . Ти ли колко си долен - Бойко - българоубиецо . Еврейска шантонерка .
  • 12 Е Николов

    22 0 Отговор
    КПКОНПИ, ВКС, и Следствието институциите който трябва именно да следят пазят за такива злопупотреби. Ръководителите на тези "уш" институции са нагазили до ушите във схеми, най-нагло не дават никакви или смехотворни обяснения.Това си е престъпление НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ СИ. Всичко по веригата е така защото рибата се вмирисва от към главатаа...
  • 13 арджентата

    29 0 Отговор
    КАК БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ТОВА БЛАТО НА КОРУПЦИЯ И ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД???? Как толкова БОГАТА СТРАНА - БОГОПОМАЗАНА с чернозем, злато и уран с тонове, изобилие от полускъпоценни камъни: ахат, оникс, аметист и др... "България е на четвърто място в Европа по добив на злато" КАК Я УНИЩОЖАВАТЕ ТАКА БЕЗЦЕРЕМОННО??????? И ОБРИЧАТЕ НАРОДА СИ НА САМОУБИЙСТВО ОТ БЕЗИЗХОДИЦА???. :(

    Коментиран от #34

  • 14 Премиера

    16 1 Отговор
    няма воля или сила да ги уволни тези престъпници във високите етажи на властта и се питам защо аз ? И започвам да мисля че :
    Премиера няма думата кой ще е назначен и кой уволнен решава някой друг а може би този който го е назначил и него , второ може би това са кадри на Цветанов и само той може да ги уволни
  • 15 hmhmhm

    26 2 Отговор
    Мръсни лъжци и крадци ! Никога повече ГЕРБ !
  • 16 Кольо

    25 2 Отговор
    Съжалявам го Борисов. Не знае как го съсипаха и най-малките му феодали кметове избрани от герб. Тези в статията са върха на айсберга. В малките общини и селата какви дерибеи с какви богатства незнайно от къде придобити с кметска заплата разполагат ,та тези апартаментчета са мижава работа . Ама нали тези ги виждат в София ? Другото и гнета над народа в селата май не го интересува . Кмет на село - то ниви придобити и техника за зърнопроизводство ,то казанджия същия ,то в двора му циганските сватби без да е заведение , няма касов ни масов апарат , цех в мазата за преработка на меса и животни , недвижими имоти изкупува , не се обажда за незаконните цигански строителства вкл. в центъра на селото където ще вият маанета до посряд нощ . Коли без номера и мотори бръмчат и денем и вечер. Пияни цигани на тумби и смрад на трева в заведението им. Канализация няма - те сватби ке правят там .В центъра на селото в което скоро ще трябва да остане българина кмет и циганската махала . Не му пука ,че няма обществен транспорт-той си има колкото искаш. На всяко нещо вика - Яж ми .... аз и този мандат да изкарам пък после.." Изроди от Герб ама пребоядисвани.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Именно

    15 3 Отговор
    Казва се 'Престъпление и Наказание' , а не 'Престъпление и Дълга Отпуска' !

    Коментиран от #20

  • 19 Зайко Байко многознайко

    20 4 Отговор
    Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 20 Byg

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Именно":

    Казва се ' Всеки е невинен до доказване на обратното " , иначе ставаме див комунизъм , разстрел без съд и присъда , а тогава вече наистина никой нормален няма да остане в България , никой не иска да го мачкат щото някой посерко го е омаскарил , неудачника е много завистливо животно.
  • 21 Баш Майстора

    11 2 Отговор
    Тиква, ако тия излязат в отпуск ти вече трябваше да си пенсионер!!
  • 22 Batushka

    14 2 Отговор
    Оставка некадърник!
  • 23 Бостан

    12 2 Отговор
    Тиквата пак е решил да развива болтовете на Панов!
  • 24 ПК-РК

    15 2 Отговор
    И Тиквун нема да е хич лошо да ги последва,и отпуска да е постоянен...
  • 25 Главоча от Банкя

    4 4 Отговор
    Аз съм Батман.... каквото кажа това става.трайте робска тая,трайте че ще ви шибам през гащите бе тъпо племе.
  • 26 1944

    6 3 Отговор
    оставка, боклуцииииииииии!
  • 27 Западните Балкани

    8 1 Отговор
    Май е най-добре Борисов да подаде оставка, докато се разбере кой колко е крал от ГЕРБ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    9 0 Отговор
    Нещо не виждам името на Цветанов в задаващата се прокурорска проверка.Сигурно са го пропуснали без да искат ,милия.Предлагам от него да почнат,та да стане ясно има ли кой да го накаже в тая държава или принципа ПО КОЙТО СЕ ДЪРЖИ Държавата това съм аз е верен.
  • 30 Centurion

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Това ли ти е проблема???
    Ти просто си нямаш представа от цифрите в офшорните сметки на тези хора!Това с апартаментите прашинка.
  • 31 ала бала

    5 3 Отговор
    Оставка на Боко !
  • 32 Гост

    5 1 Отговор
    Платен отпуск ,защо да им плащаме да имат свободно време да си харчат откраднатите пари.Отстраняване от длъжност до приключване на проверката по добре ми звучи.
  • 33 Centurion

    4 1 Отговор
    Какви оставки бе хора???
    Това се данъчни престъпления е особено големи размери.В нормална Държава ще бъдат за 15/20 г зад решетките,където всъщност им е мястото!!!
  • 34 Комунист един

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "арджентата":

    Капитализъм се нарича. Нали социализма беше много лош, престъпен ,диктатура , ужас. Е сега си ги имаме всичките тия неща + колосални кражби и бедност. Ама имаме целогодишно банани . Друго си е .
  • 35 Махай се тикво

    1 1 Отговор
    Време е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 36 КОНСТАНТИНОВ

    2 1 Отговор
    ТОЯ НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК ЩЕ ПОЖЕРТВА ВСИЧКО САМО ДА Е НА ВЛАСТ ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ВЪЗМЕЗДИЕ КОЕТО ПРЕДСТОИ СКОРО.
  • 37 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Това ,американските комунисти сте върхът на безсрамието и алчността....
  • 38 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    А КЪДЕ СА ЗАСПАЛИТЕ ,,УМНИ И КРАСИВИ,,???Къде сте брепидали?????И
  • 39 Антисоциалист

    1 4 Отговор
    Господа, апартаментната шумотевица се организира и използва от БСП да вземе цялата власт. Използва се свойството на тълпата да бъде управлявана неосъзнато от частите й - отделните личности в нея не оценяват последствията за самите тях, действайки в цялата тълпа. Това е първата крачка към фашизацията и фашизма. Затова БСП организира и създава управлявана от нея тълпа. Членът на тълпата не съобразява, че след насилието над чиновник защото си е купил жилище, идва насилствен ред кой да позволява някому да има нещо - жилище, къща, вила, кола и т.н., а не само кому се полага да има. Вече има и нагли намеси в семейни дела - цитирам нагъл тв-приказвач че, някой "имал конфликт на интереси с брат си", та да подаде оставка. Главенство на закона вече няма - има главенство на простаци, обосновано на техни "морални" възгледи. От "морални възгледи" разследвана перачка на пари, показва публично снимки на обща тераса в блока в който живее и му иска оставката, защото упрекваният от нея ползвал тази обща тераса! Президентът обявява, че купуване на жилище е заплаха за националната сигурност. Страшното е не само това, а и че вече Председателят на управляващата партия не само не се противи на това, а и вменява на подчинените си министри да "внимават", внушава им да подават оставки - дали не е заввисим от фашистите? Господа, идва бедствие за народа ни - фашистите заграбват властта!
  • 40 Хаха

    2 0 Отговор
    Много им се иска да пришият и Лозан Панов към тях, хахахаха смешници
  • 41 Бачо

    0 0 Отговор
    бойкоооооооооо.......бойко................
  • 42 бай Иван

    2 0 Отговор
    Баце, чакаме и твоя отпуск, че вече много ни писна.
  • 43 некойси

    0 0 Отговор
    Това всъщност е и края на Петя Ставрева и нейния земеделски съюз вероятно, не че са били фактор до сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове