Last news in Fakti

5 Април, 2019 15:11 21 304 48

Защо за Цацаров може, а за Лозан Панов не?

  • апартаментгейт-
  • сотир цацаров-
  • лозан панов-
  • бойко борисов

Широко затворените очи станаха реципрочна услуга между властта и Прокуратурата

Защо за Цацаров може, а за Лозан Панов не? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов в негов стил подсказа на поредните замесени в Апартаментгейт, че е по-добре да се оттеглят или да излязат в отпуск. Подобно нещо, разбира се, не кореспондира със закона към този момент, но в нашата държава думите на Борисов имат сходен статут. Заръката бе отправена към председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Почти мигновено излезе информацията, че Пламен Георгиев изпълнява безропотно и излиза в дълъг отпуск. Последва същото от Сарафов, а Панов отказва да се подчини.

Действието бе направено в стила на Борисов. Той предполага към уеднаквено действие и поставяне под общ знаменател нa различни случаи, всеки от които има собствена специфика. Случаи, които обаче изглеждат по еднакъв начин за средностатистическия ментално български избирател. Какъвто е и таргетът на Борисов. И не на последно място - водещо е това дали съответният случай е раздухан от медиите. Сякаш само тогава съществува.

Борисов казва, че всички замесени в този скандал би следвало да предприемат действия, подобни на неговите съпартийци Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Какво точно предприеха те при положение, че Цветан Цветанов не спира всеки ден да се натрапва на обществото по един или друг начин с публични изяви, е отделен въпрос. Остана обаче усещането, че Борисов отново уж е справедлив, а всъщност избирателен. Защото списъкът му отвчера трябваше да започва с главния проверяващ, а именно Сотир Цацаров.

Това, че угодно медиите забравиха точно в този момент да подминат скандалната сделка на Сотир Цацаров и съпругата му Меглена означава ли, че тя не се е случила, г-н Борисов? Нека припомним. През 2008 г. съпругата на Цацаров - нотариус Меглена Цацарова, заедно с друг пловдивски нотариус Адела Кац, придобива парцел според нотариалния акт на цена от 1000 лева. Цацарова съответно внася данък за него при сделката от 10 лева. Не щеш ли впоследствие се оказва, че от страна на
продавачите на имота има некоректни документи и Цацарова и Кац завеждат дело срещу продавачката, за да си върнат парите. Тук идва вторият скандален факт. В съда двете претендират за 60 921 евро, каквато е реалната цена на имота. Т.е. те фактически признават за извършено данъчно престъпление, вписвайки в нотариален акт цена над 120 пъти по малка от действителната. И то правят това признание в съда. Абсолютен парадокс, останал без никакви последствия. Впрочем наскоро за случая пред ФАКТИ разказа и пловдивският адвокат Михаил Екимджиев. Още по-любопитно е, че въпросният случай става известен преди Цацаров да стане главен прокурор, но това явно не е пречка за неговата кариерно развитие. За което впоследствие се предполага, че е редно да се върне услугата широко затворени очи.

Още по-шокиращо е настоящото мълчание около Цацаров, предвид избождането на очи за абсолютно същото нещо на председателя на ВКС Лозан Панов. Жена му си била купила апартамент на по-ниска цена. Само че тук има една съществена разлика, която не е в полза на Цацарови. Към момента на деянието Цацарови вече са съпрузи, докато Лозан Панов дори не е познавал бъдещата си жена. И като напълно съпричастен към деянието би трябвало днес медиите да са особено кресливи по повод Цацаров и искането за оставка. Точно обратното - определени кръгове стават и лягат с Лозан Панов в устата. Защото настоящия скандал им дойде дюшеш най-накрая да намерят нещичко за което да се хванат с цел елиминиране на неудобния Панов. Единственият трън в петата на иначе идилично смазаната машина на властта, наречена българска съдебна система. И знаейки това, Панов вече показа, че няма да се даде без бой. Защото битката тук не е за морал, а за власт. И който не разбира това е крайно време да го проумее.

Време е и Борисов да наруши тишината. И след като е казал "А", да каже и "Б". Защото се оказва, че главните разследващи в тази държава са самите те закононарушители. Главният прокурор, заместникът му, председателят на КПКОНПИ...Звучи като виц или тъжна шега, но не е. Някак точно за тези хора това се очакваше. И е време гласоподавателите да започнат да се ориентират кои са добрите и кои лошите. А когато министър-председателят мълчи за едните, то сам се издава, че е част от тях. Няма как да е иначе, когато именно Цацаров трябва да разследва Цветан Цветанов - виртуозът в байганьовото правене на избори. И точно сега Борисов не иска да ядосва главния прокурор, ако иска отново повечко гласове, без значение как са набрани. Така че от Цацаров дълъг отпуск не очаквайте. До след изборите, когато мандатът му изтича ни лук ял, ни лук мирисал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    87 4 Отговор
    По този начин иска да замаже очите на публиката.

    Коментиран от #42

  • 2 Соломон

    183 6 Отговор
    Поздравления и възхищение за смелостта на автора да говори ИСТИНАТА, ТАКАВА КАКВАТО Е! Чест и почитания към Факти.бг за платформата на МОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО!

    Коментиран от #21, #23

  • 3 Centurion

    136 7 Отговор
    Какаво значат някакви оставки???
    Тези хора са престъпници и мястото им е в затвора и то за мноооого дълго!!!Не е нужно дори да се произнасят някакви продажни институции, превърнати в слугинаж и параван за властта.
  • 4 ЕХА

    92 1 Отговор
    Повече сделки с апартаменти ще са законосъобразни, но от морална гледна точка оставят в устата на избиратели лош вкус,все едно яли развалена храна,но на кого му пука за тази тъпа подробност,отдавна е ясно политика и морал не вървят ръка за ръка.Само пълни идиоти вярват на политици.
  • 5 сиромахомил

    9 57 Отговор
    В Държавата на сиромахомилите трябва да си гладен беден и нещастен,да живееш под наем и то не на Жилфонд,да се храниш не по заведения за хранене а да си носиш торбичка с хляб и сирене за обяд,да караш не повче от Лада,но по-добре Москвич-Волгата е скъпарска работа,телефона да е до 16лв.,а часовника руски-Ракета,Зим,Луч или нещо подобнолКостюма по износен,вратовръзката червена на синя риза от Каспичан,Това е образец на сиромахомилска България-апартаменти и суджук, а милиардите-те са законни...
  • 6 дрогари

    40 33 Отговор
    Не харесвате Лозан Панов, защото не работи за комунистите.
  • 7 Deja vu

    73 2 Отговор
    Дето бутнеш- мирише! Това е открай време!
  • 8 Стефан

    76 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Почти мигновено излезе информацията, че Пламен Георгиев изпълнява безропотно и излиза в дълъг отпуск. Последва същото от Сарафов, а Панов отказва да се подчини. От този текст РАЗБРАХ че НЕЗАВИСИМИТЕ прокурори Сарафов и Пламен Георгиев са се подчинили на едно подсказване от премиера, ЕЙ кретени не ми пука за Лозан Панов и Лозаница ама с този слугинаж сте еба...ли мамата на тая държава, ЧОВЕК Е ИЛИ ВИНОВЕН ИЛИ НЕВИНЕН. И разберете че премиера НЕ Е НАД ЗАКОНИТЕ.

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Хаха

    75 1 Отговор
    А защо не каже и "В", за Доган и ТЕЦ за 3500 лв.
  • 10 Стефка

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан":

    Наистина ли мислиш, че НЕ Е...Или си пристрастен или имаш къса памет за събитията.
  • 11 Един от многото

    57 2 Отговор
    Човекът-слънце "разпореди" . Само, че това върви сред неговите калинки. Когато става въпрос за прокуратурата - леееееко се свива. Същото сега ще се случи и със "Златен век". Там не може просто да се "разпореди" да се спре строителството. Има си закони. Това не е леля Цецка. И затова ДНСК така тънко търсят някакви други пропуски да я спрат - ВРЕМЕННО. Защото ще му скъсат г.за на величеството със съдебни дела и обещетения, които няма да му стигне всичко да плати. Само следете нещата и ще видити. Колкото кметицата на Младост "спря" строителството там. Има си закони. Много ми е интересно как Тръмп ще "разпореди" нещо , което е против закона? А Меркел? Толкова много ми се иска да живея ТУК в нормална и правова европейска държава, в която не е нужно ВОЖДА да "разпореди" нещо. /или какъвто е там : султан, цар, ...........вожд на племе/
  • 12 Тоня

    22 2 Отговор
    Нямам думи ама простите измряха оставка
  • 13 Владо

    57 3 Отговор
    Браво на автора! Колкото повече хора казват истината, толкова по-голям е шанса останалите да осъзнаят в каква клоака живеят и какви "хора"( да в кавички е думата, щото според мен това не са хора) ги управляват. А дано населението се събуди най-накрая и да вземе мерките, които властниците отказват да вземат срещу обкръжението и себе си. Трябват ефективни присъди лишаване от свобода и конфискация на имущество. Всичко друго- оставки, дълъг отпуск и т.н. са поредния цирк и доказателство за наглостта на управниците.
  • 14 Усмивката

    34 1 Отговор
    Шокиращото е че всичко това се е знаело.Т.е...не ние масата.Както казва Карбовски ,има и втори план.Онзи подобен на подсъзнанието.Онова което не се вижда но съществува.Ей .И Валето Ахчиева повдига завесата.И тя ни вика.Има скрито.АПИ се прави на разсеяно и не вади документите около онзи миналия скандал със Трейси груб.Задържа нещо,което ще взриви системата.Материалите разследване ,проведени съвестно от назначените специалисти,около трагедията в Своге.И сега Трейси груп ще ни строи тунел.А ако питате Цацаров,главният обвинител на държавата ни ,всичко е наред.Както и далаверата му.Както и идването и установяването му на власт на първия.Бойко Методиев Борисов.Всичко е нард.Само не зная кой ще пише ИСТОРИЯТА ни .Може би ЦРУ.....
  • 15 Истината

    32 2 Отговор
    От предоставените от Елисавета Панова на Свободна Европа документи е видно, че крайната стойност на жилището с площ от 172 кв.м. и два гаража от по 19 кв.м. в сградата Дипломат в столичния кв. Изгрев възлиза на 505 евро на кв.м., а не както Герберунгите Лъжат 225 евро на кв.м. https: www.svobodnaevropa.bg a 29863508.html

    Коментиран от #17

  • 16 Усмивката

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан":

    Абсолютно си прав.Къде се е чуло и видяло,самият клоун да е режисура,попостановчик ,сценарист,директор на цирка,кочияш,озверител,водещ....и каквото се сетите в един театър.Това е абсурдното което се случва пред очите ни.Като че ли всичко се е паралезирало.Всички власти ,институции,служби в една правова уж ,демократична държава.И един клоун ,по когото няма кой да хвърли и едно яйце,за да се види смешен ли е ,забавен ли е или дори скучен
  • 17 Допълнение

    35 1 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    към това е, че г-жа Панова е придобила този имот преди брака си с Лозан Панов, а някои казват, че далеч преди да се познава с него. В този случай, НЯМА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ от страна на Лозан Панов, което в други случаи е укоримо.
  • 18 Иван

    26 2 Отговор
    Апартаментът на госпожа Панова е придобит срещу обезщетение за парцел нейна собственост върху който фирмата е построила блокчето.Всички знаят че добрите парцели за ново строителство са малко и безценни за строителните предприямачи.Така ,че да не слагат всички под общ знаменател.Ти си прост ние Не .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стани да си легнеш

    16 1 Отговор
    ДА ОБЯВЯВАМЕ ВОЙНА НА ТУРЦИЯ ,МАЙ ЩЕ Е ПО ДОБРЕ .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Токо

    29 2 Отговор
    Е гн.Борисов това е все едно да ме пуснете у ваща партия да се накраднем яко и после да ме пуснете във дълъг отпуск да си харчим паричките .... Може ли и аз така ???

    Коментиран от #24

  • 23 СМЯХХХХ

    4 31 Отговор

    До коментар #2 от "Соломон":

    Е как точно свързваш тази порочна, непрофесионална, копираща статии, очевидно пристрастна и внушаваща "медия"(за мен това е далеч от медия) факти.бг с ИСТИНА, че и чак чест и почитания... Ти или си някой от неуките писатели и редактори и сам си пускаш коментари или си от 4-ти километър....честно абсурдно е..... Този сайт няма едно с едно вярно..... Елементарните им опити за манипулиране на хорското мнение и внушаване на грешни идеали е повече от жалък и евтин и може да мине само при някого с изостанало развитие ! Който се смята за такъв да продължава с безсмислените плюсове, тази "медия" съществува благодарение на хорската наивност и невежество !

    Коментиран от #33

  • 24 Соломон

    4 22 Отговор

    До коментар #22 от "Токо":

    Защото нито един от изброените не е от партията на Бойко Борисов ! Това са непартийни институции които са независими от властта ! Ако беше от партията ще ше да ти е поискана оставката, ако си с кратка памет това се случи с 4ма политика от ГЕРБ а не с отпуск !

    Коментиран от #26, #35

  • 25 ТОЧКАТА

    27 1 Отговор
    Иска бочката да ни убеди, че Така се СМАЗВА корупцията!!! ...... И ние си знаем ,че ТЯ си цъка като швейцарски часовник...добре ,,смазана,,.
  • 26 Соломон оригинал

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Соломон":

    #2 - Ти кой си, че ползваш моя ник нейм? Какво мислиш, че е това - ИЗМАМА или КРАЖБА ? Или просто ЛОШИ НАВИЦИ....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Соломон

    4 1 Отговор
    Аз съм Соломон - пазителят на МЪДРОСТТА. Всички, които търсят ИСТИНАТА ме знаят. Истината и мъдростта са едно. Те мразят ЗЛОТО, което ражда НЕЧЕСТИЕ. Благодарение на хорската наивността и невежеството, както казваш, ще добавя и доверчивост, станахме свидетели на НЕЧЕСТИЕ, което няма световен аналог. .. Когато фактите говорят и "боговете" мълчат, нали?
  • 29 нервен

    11 0 Отговор
    "Вчера може, днес - не може!"
    Култовата реплика е в действие
  • 30 без имв

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "име":

    Ти откъде знаеш, че се крие ? Да не си му ходил на гости? И какво знаеш за адреса му. Не е ли право на всеки човек да запази право на мълчание и лично спокойствие, особено, ако няма за какво да се обяснява и оправдава?
  • 31 смешници

    22 0 Отговор
    Нека кажат как Лозан Панов, който дори не е познавал жена си в онзи момент, е могъл да се отблагодари на фирмата-строител, използвайки служебното си положение, както е при Цвъцко - проверява фирмата за нарушения и след 3 дни хоп - апартамент. Дано не се поддаде на натиска Панов. Нека го съдят, да видим как ще го докажат.
  • 32 Чочо

    19 0 Отговор
    То какво се получи че тези който трябва да борят корупцията са най корумпирани и законо нарушители.Сегс те трябва да се разследват един друг и да заловят кой е нарушил закона.Дали има БЪЛГАРИН който да повярва че ще бъде безпристрастно разследването.Сега виждаме кой кой е и какви хора са на ръководни постове.Цветанов да не говори глупости от рода на некакви конспирации защото всичко казано и случило се е ФАКТ и това е че Цачева има апартамент който е купен на занижена цена.Най малкото е че укрива данъци .Това е факт г-н Цвстанов
  • 33 Соломон

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "СМЯХХХХ":

    Аз съм Соломон - пазителят на МЪДРОСТТА. Всички, които търсят ИСТИНАТА ме знаят. Истината и мъдростта са едно. Те мразят ЗЛОТО, което ражда НЕЧЕСТИЕ. Благодарение на хорската "наивност и невежество", както казваш, ще добавя и доверчивост, станахме свидетели на НЕЧЕСТИЕ, което няма световен аналог. .. Когато фактите говорят и "боговете" мълчат, нали?
  • 34 до автора

    10 0 Отговор
    Евала, пич!
  • 35 Враца Баце

    13 0 Отговор

    До коментар #24 от "Соломон":

    Как са независими, като се назначават от Парламента, считано от ГРОБ?

    Коментиран от #38

  • 36 547

    6 2 Отговор
    Панов войната се печели в битка и е най забавното преживяване
  • 37 Соломон

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Спомнете си":

    Е, човешко е да се греши.
  • 38 Соломон

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Враца Баце":

    Този Соломон #24 е менте, който краде... и няма нищо общо с истинския. Стари номера - бъркотия да става... С чужда пита, помен прави... А може да е кукувица, която снася в чуждо гнездо.
  • 39 цун кай уй

    5 1 Отговор
    и кво нали разбрахте истината е и кервана си върви кучетата си лаят
  • 40 Българин

    5 1 Отговор
    Поздравления за автора на статията!! Жалкото е ,че Бойко несмее да спомене да махне Цацаров!!! Защо ли!дано по-скоро бързода стане трета световна война! Та да ни отърве от тези кръвопийци политиците!!!
  • 41 Зайко Байко многознайко

    9 1 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?!
  • 42 ДДимитърдд

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Защо се пропускат фактите, че депутати от БСП са се сдобили с апартаменти и къщи по далаверата Охайо начин. Например Жаблянов придобил луксозен апартамент и голяма къща в скъпия Драгалевци, Нинова техноимпексова голям апартамент, Бойчев апартамент, заместник на Нинова Кирил Добрев има 17 фирми две ВЕЦ централи и 3 жилища. Добрев мулето хванат на границата с голямо количество валута е един от богатите бесепарско олигарси, свинаря Георги Гергов които е получил за варненската дупка 43 милиона лева. Защо всички мълчат президента Радев включително за придобитото богатство на Пеевски и покупката на ТЕЦ Варна от агент Сава Ахмед Доган, както и придобитият втори сарай край Бургас една голяма, луксозна сграда, която има подводен тунел за мини подводница. За едните може да обвиняваме, а за другите да мълчим, да ги прикриват или да се правят на разсеяни. Явно, че се използват опорни червени точки, които може би са дошли от руското посолство.

    Коментиран от #45

  • 43 Националист

    12 0 Отговор
    Няма какво да се търпи повече тази корупция. Данъците и таксите важат се налагат на всички, но не и властимащите. Трябва да се излиза на протести!
  • 44 Националист

    9 1 Отговор
    Корумпирани некадърници управляват България. Затова трябва да са вън и имотите им без доказан доход - според закона.
  • 45 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "ДДимитърдд":

    Мите.Питай Бат Бойко .За десет години управление ,включая всички власти ,тези палячовци освен мижави акции най вече срещу опоненти ,друго не правиха.Прав си че границата между незнайно забогателите и трайно бедните не се намалява .Напротив.Семейство Баневи не са единичен случай.Онзи със махленския бабаитлък да ти отговори.Няма как опозицията да е отговорна.
  • 46 Баце

    4 0 Отговор
    Защото Цацата "Ти си го избра" и ви препира по-добре и от Ариел. Освен това зад туловището му е една друга корпулентна фигура и цяло стадо глигани от Сарайте. А там всички правите метани.
  • 47 Циркове

    2 1 Отговор
    Значи в понеделник при президента ще има консултативен съвет на корумпираните, на темата "как да маскираме, че се борим с корупцията".
    Дали са поканили някой без апартамент закупен с преференции и с платени пълни данъци?
  • 48 Коко

    3 0 Отговор
    Боко тиквата в негов просташки стил говори само простотии няма отпуски и уставки има съд а иначе си прдствате това и на местно ниво с едни полу гръмотни подлоги на ГЕРБ какви местни кражби се творят надявам се Л.Панов да не му се върже на простотията на Боко той между другото Боко му е длъжник щеше да му обяснява как гайките на гумите сами се отвинтвали на което още се смеят инженери те на Мерцедес ох Боко, Боко,лашнататие главата