Last news in Fakti

1 Юни, 2019 10:03 11 429 74

За да не се превърне Русия в „мюсюлманска страна“

  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • граждани

Те са "новите руснаци": преселниците от Крим и Донбас, които Москва ухажва с руски паспорти.

За да не се превърне Русия в „мюсюлманска страна“ - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия спешно се нуждае от украинци. С такова впечатление оставаме когато гледаме как Москва всячески се опитва да привлича украинци в страната.

В края на април президентът Владимир Путин издаде декрет, с който се облекчава процедурата за придобиване на руски паспорти от гражданите на тъй наречените “народни републики” Донецк и Луганск. Според друг указ, украинците, които са напуснали Донбас и Крим или пребивават легално в Русия, могат по-лесно да придобият руско гражданство.

Отделно от това руският парламент подготвя закон, с който би се облекчила процедурата за предоставяне на постоянно разрешително за пребиваване на чужденци в Русия. Някои наблюдатели предполагат, че този закон се цели именно в украинците. Кремъл твърди, че действа единствено от хуманитарни съображения. Но експертите смятат, че с този ход Русия търси начини за противодействие на демографската криза в страната.

Демографски промени

Маргарита Симонян, главен редактор на руската телевизия “RТ”, написа в профила си във Фейсбук, че ако не се направи нещо, до 2040 г. има опасност Русия да се превърне в "мюсюлманска страна". Хората от Донбас, както и другите мигранти, биха могли да помогнат да се запази "крехкото мнозинство на православните руснаци-християни", смята журналистката.

На друго мнение е Анатолий Вишневски от Института за демография към Висшето училище по икономика в Москва. Той не вярва, че православните руснаци могат да станат малцинство в собствената си страна. Според него, “мюсюлманите винаги се били част от населението на страната, сред тяхната група не се забелязва тенденция към бързо нарастване”. В някои републики от Северен Кавказ се наблюдава висока раждаемост, но дори и там тази тенденция няма да е трайна, уточнява наблюдателят.

Политологът Ростислав Ищенко, който след смяната на властта в Крим през 2014 г. се установи трайно в Москва, не изключва възможността руснаците - основният етнос в държавата - да се превърнат в малцинство. След анексирането на украинския полуостров Крим Русия се сдоби с 2 милиона нови граждани, към които се прибавят и един милион бежанци от Донбас, някои от които междувременно получиха руски паспорти.

Още през 2014 година, само няколко дни пред анексирането на Крим, руският политолог Александър Бородай бе заявил, че Русия се нуждае от рускоезични хора, за да се справи с демографските си проблеми. Според Борадай, който по-късно бе министър-председател на самопровъзгласилата се “Донецка народна република”, Русия се нуждаела от Украйна, защото основният ѝ проблем не е икономиката, а демографията.

Три възможни сценария

В края на февруари президентът Путин изненадващо призна, че Русия има демографски проблем. Според прогноза на руската статистическа служба Росстат от октомври 2018 г., населението на Русия може да се свие с осем милиона души до 2035 г. - от 146,9 на 138,8 милиона (в най-лошия случай), или "само" с два милиона - при по-благоприятно, но все пак негативно развитие.

Едно положително развитие би могло да доведе до ръст на населението с шест милиона души. Това обаче би било възможно само ако след 2023 г. Русия се върне към естествения прираст, т.е. ако в страната започнат да се раждат повече хора, отколкото умират. За това обаче е нужно да се увеличи притокът на мигранти - до около половин милион души на година.

Колко украинци могат да станат руснаци?

Украинският външен министър Павло Климкин заяви миналата година, че в Русия живеят около три милиона украински бежанци и икономически мигранти. Но Олексий Позняк от Демографския институт към Украинската академия на науките твърди, че изобщо не са милиони, а стотици хиляди, и че облекченията за получаване на руско гражданство нямало да промени с нищо тези числа. "Не се очаква голям наплив на украинци към Русия," казва експертът.

От друга страна, Владимир Кипен от Института за социални изследвания във Виница, Украйна, смята, че улеснената паспортна процедура би могла да привлече до два милиона украинци, половината от които ще бъдат трудови мигранти. "Декретът на Путин се цели вкл. в населението от районите, които не са под контрола на Киев, като Донбас. А там има много хора, които не виждат никакви перспектива за себе си", разяснява политологът. Той припомня и това, че за младите хора украинският паспорт е по-атрактивен по други причини - например осигурява им повече свобода на пътуванията, вкл. им гарантира безвизово влизане в страните от ЕС.

Силна конкуренция

Русия обаче се конкурира за тези хора с други страни: много украинци предпочитат да емигрират в Полша и Западна Европа, посочва Анатолий Вишневски от Демографския институт към Висшето икономическо училище в Москва. Освен това хората от Донбас, които заминават за Русия, обикновено имат много проблеми. "Сред тях има и много пенсионери", уточнява. И още един факт играе вана роля: раждаемостта сред имигрантите от Донбас е под средната за Русия, което не спомага за решаването на демографските проблеми на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    47 29 Отговор
    фащ са се превърнали в мюслимска страна, спешно се нуждаят от украинци, българи, мексиканци.
    А относно пръчковата статия; в Полша заминават селяците да берът картофи и низкоквалифицираните укри, в Русия заминват инжинери, атомнте специалисти, лекари и други украинци с руски имена и фамилии!!!

    Коментиран от #2, #6, #53, #63

  • 2 гост

    27 54 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Хахахахаххаах !!!!! Това сънува ли го или някой ти го разказа , хахах !!!!! Инженерите и атомните специалисти в момента се търсят под дърво и камък в ЦЯЛ СВЯТ !!!!! Дори в България един инженер току що завършил започва с 2500-2800 лева стартова заплата !!!!! Да не говорим в Европа и света !!!!! И точно украинците , дето имат безвизив достъп до цяла Европа , ще идат в замръзналата кална Раша , да се гаврят с тях Путя и дружките му олигарси и да имат стандарт 5-6 пъти по-нисък от където и да е в Европа , ахахаххах !!!! Мечтай си не ни пречиш !!!! Само след година , две , като отчетат ПРОДЪЛЖАВАЩО намаляване на населението в Раша , какво ще ти е оправданието ???? Само да припомня , че въпреки тия дописаните наготово 3 милиона украинци , Раша е с над 20% по-малко население от 1990 г !!!!!!!!! Хахахах !!! И тепърва ще намалява и то по-бързо !!!

    Коментиран от #5, #24, #68

  • 3 Кълвач

    71 17 Отговор
    DW да си гледат тяхната кочина, че в Германистан не останаха бели хора! За християни и хетеросексуални изобщо да не говорим!

    Коментиран от #57

  • 4 Име

    48 16 Отговор
    от DW нищо свястно не може да очакваш. В крим си направиха референдум, явно че повечето се считат за руснаци, същото и в донецк и луганск, а соросоидите пак реват за украинци, че и вече мпсулманска страна щяла да стане Русия....
  • 5 goni

    27 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    А какво ще кажеш за България?!
  • 6 Сръбското радио

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ха ха коментар
  • 7 А защо не приемат

    20 29 Отговор
    И нашите руфосили? Ние нямаме нищо против да им ги изпроводи
  • 8 Димитър

    49 15 Отговор
    Русофобите от дойче гнойче тръгнали да се тревожат за Русия :D Излагацията ви е тотална, демагози, дори не се усещате, как с ежедневните си изсмукани от пръстите русофобски изяви всъщност помагате на Русия и показвате пред света истинското гнусно лице на запада :D

    Коментиран от #70

  • 9 123

    37 13 Отговор
    За 2019 г най_разпространеното име сред новородените в Берлин е Мохсмед
  • 10 123

    22 12 Отговор
    За 2019 г най_разпространеното име сред новородените в Берлин е Мохамед
  • 11 Хасан

    4 40 Отговор
    Какво му е лошото ?Европа и Русия да имат преобладаващо мюсюлманско население

    Коментиран от #15, #17

  • 12 аверът на Ердоган заскимтя

    14 32 Отговор
    Сичкото мюсюлман в Русията!Там му е мястото.Да помнят и да знаят кога с мюсюлмани авери са се драскали,кога из Европа маса народ християни избиха,и то в мирно време по разни лагери!

    Коментиран от #13

  • 13 124

    33 7 Отговор

    До коментар #12 от "аверът на Ердоган заскимтя":

    А е тези милиони пришълци май отидоха в западна Европа. Даже и Коледа не трябвало да се празнува, защото ги обиждало. Нали сме демократи
  • 14 Анти милиционер

    18 5 Отговор
    Соросе, хапчетата.
  • 15 хигиенист

    25 10 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Лошото му е, че ще станат кенеф, като Турция и другите мюсюлмански страни, които с нищо не допринасят за напредъка на човечеството, а само му пречат и се опитват да го дърпат към някакво идиотско средновековие.

    Коментиран от #28

  • 16 Уикипедия казва

    23 3 Отговор
    Оценките за броя на мюсюлманите в Русия варират от 7 – 9 милиона. Също така там има от 2 – 3 милиона временни мюсюлмани, мигранти от територията на бившия СССР.[130] Повечето мюсюлмани живеят в Татарстан и в Кавказ.

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    35 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Хасанчоо , вместо да питаш глупости , да беше се опитал да прочетеш нещичко барем !!!!! В чичко ти Гугъл има един тон информация и за разпределението на християни и мюсулмани в света и по държави !!! И там ще видиш , че дори след 50 години при тенденциите в момента християните ще са повече и то при тая раждаемост на мюсулманите , а тя тепърва ще ПАДА !!!! Щото всяка жена , завършила дори средно образование не можеш я накара да роди повече от 2-3 деца , да не говорим за други работи !!!! Има официални изследвания в Германия за турски момичета , които имат сестри или братовчедки , останали в Турция !!! И познай , раждат 2 до 3 ПЪТИ по-малко от тези останали в Турция , а тези завършили висше образование раждат ПО-МАЛКО от германките !!!!! Да не говорим , че в джамията влизат само по празници и то ако някой от по-възрастните ги накара !!!!!! Религията вирее само в невежество и тирания , един образован човек в западна демокрация ходжа не слуша , хахахахха !!!!!
  • 18 Кирил

    12 18 Отговор

    До коментар #16 от "Уикипедия казва":

    Мюсюлманите в рашастан са 25 милиона,18% от населението.в Москва са 1.5 милиона

    Коментиран от #21

  • 19 ПОЗНАВАЧ

    11 14 Отговор
    Че то отдавна се знае, че Рушката Джамахирия е с най-голям % мюсюлмани, далеч над Франция да речем. И ще растат; китайците са им надеждата ;-))
  • 20 Сесесере

    16 21 Отговор
    Кочината остава да стане и мюсюлманска,и тогава нашите русофили, какво ще правят не знам. И те да се режат и тва е нали са братя!
  • 21 Уикипедия казва

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кирил":

    На момента почвам да вярвам на теб! Като светлина озари съзнанието ми!
  • 22 Хасан

    5 13 Отговор
    Какво значение значи напредък??..да замърсяваш Земята ,водата ,океаните и да харчиш милиарди да търсиш една молекула вода и въздух на Марс???..защото мюсюлманите никога не са искали да разработват оръжия за масово порязаване а руснаци,американци,французи,немци разработват???

    Коментиран от #26, #32

  • 23 Джудже

    20 5 Отговор
    DW, а вие защо ухажвате арабите, черните и азиатците? На това му се казва "да виждаш сламката пред очите на друг, а да не виждаш гредата пред своите очи"
  • 24 Тарас Бульба

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Укранци получили руско гражданство е също като македонци получили българско. Така наречените украинци и македонци са еднакво измислени нации!

    Коментиран от #71

  • 25 Грух

    14 6 Отговор
    Хахахаха

    Дойче веле нацапа страшни глупости !

    Западът съвсем побесня !
  • 26 Грух

    15 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Руснаците са принудени да разработват, за да се защитят от хищническите апетити на мракобесния Запад !

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    8 10 Отговор

    До коментар #26 от "Грух":

    Верно ли , хахахахахах , не думай !!!!! "Мракобесния запад " , ахахахха , все едно съм на н-тия конгрес на БКП-КПСС !!!!! Или по-скоро за да може Путя да замазва очите на зомбираните поданици защо заплатите им са като в Екваториялна Гвинея , хахахах !!!!
  • 28 По-голям кенеф

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "хигиенист":

    От оня изобразен на картината на чешкия художник няма
  • 29 Ислямът е бъдещата световна религия

    2 18 Отговор
    От трите Ибрахимови религии(юдаизъм, християнство и ислям) единствено тя е в прогрес и се разраства. Просто факти

    Коментиран от #72

  • 30 сигурен съм

    5 2 Отговор
    че чичко путин - турколюбеца, няма да го позволи!
  • 31 onq s konq

    10 7 Отговор
    Тъжният факт е,че КИТАЙ упорито и методично ПОГЛЪЩА РУСИЯ и изобщо не го бърка дали тя ще е славянска или мюсулманска.

    Коментиран от #34

  • 32 Едо

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Хасан, Хасан! За замърсяването на планетата ни имаш право и разбира се това е много важно! Но, да те попитам: МИРНА РЕЛИГИЯ ЛИ Е ИСЛЯМА? Защото, като изследвам Корана в светлината на Божието Слово, Библията и като наблюдавам историческите факти от зараждането на Исляма, та до днес, виждам една войнствена религия, която е в пълен контраст с Новият Завет на нашия Господ Иисус Христос! ИСА НЕ Е САМО ВЕЛИК ПЕЙГАМБЕР, както твърди Исляма, А Е СИН БОЖИЙ, ПРАТЕН ОТ ОТЕЦ, ЗА ДА УМРЕ И ВЪЗКРЪСНЕ В ТРЕТИЯ ДЕН И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА СТАНЕ ИЗНУПИТЕЛНА ЖЕРТВА, АГНЕЦ БОЖИЙ ЗА СПАСЕНИЕТО НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО, ДА СЕ ВЪЗНЕСЕ НА ЧЕТИРИДЕСЕТИЯ ДЕН, ДА СЕДНЕ ОТДЯСНО НА БОГ-ОТЕЦ, И ДА ХОДАТАЙСТВА ЗА ВСИЧКИТЕ СВЕТИИ! Тези догмати абсолютно се отхвърлят от Мюсюлманството! ЕТО ЦЯЛОТО ХРИСТИЯНСКО БЛАГОВЕСТИЕ В НАЙ-КРАТКА ФОРМА, ЗЛАТНИЯТ СТИХ НА БИБЛИЯТА, ЗАПИСАН В ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЙОАН 3:16 - ,,Защото Бог толкоз възлюби света, че даде Своя Единороден Син, та да не погине никой, който вярва в Него, но да има ЖИВОТ ВЕЧЕН! АМИН! А радикалният грях, който не ще бъде простено е НЕВЕРИЕ В ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС СПАСИТЕЛ! ДА НЕ БЪДЕ! Затова, изучавайте Библията, за да наследите Вечния Живот! ,,Който вярва в Мене, има вечен живот и няма да дойде на Съд! Който не вярва, е вече осъден!" ДА НЕ БЪДЕ НИКОЙ СЪДЕН! АМИН!

    Коментиран от #33

  • 33 А как ще отговори твоят исус

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Едо":

    На въпроса чий го търсят неговите последователи в множеството кръстоносни похода на изток? Отишли са да носят мир с огън и меч ли?

    Коментиран от #37

  • 34 Едо

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Навремето се чу, че Горбачов предложил на Клира на Руската Православна Църква, в Русия да бъдат пускани по 100000 китайци годишно, а Православието да ги покръства и привежда в Лоното на Християнството! Дали е било вярно или не, не знам! НО, ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ТАКАВА ВЕЛИКОЛЕПНА ИДЕЯ, БИ БИЛО ВЕЛИКО ЧУДО И ГОЛЯМА ПОБЕДА НА ХРИСТИЯНСТВОТО НАД ЗАБЛУДИТЕЛНИТЕ ИЗТОЧНИ ПАНТЕИСТИЧНИ РЕЛИГИИ!
  • 35 тото

    10 4 Отговор
    А бойко борисов българоубиецца няма ли да направи нещо за да не се превърнем в циганскаа държава до 2030година
  • 36 Петър

    12 3 Отговор
    Пълна тъпотия руснаците винаги са имали мюсолмански републики
  • 37 Едо

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "А как ще отговори твоят исус":

    ЕТО, ЧЕ С ТЕБЕ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ! КОЙ НАКАРА МЮСЮЛМАНСКИТЕ ОРДИ ДА ЗАВЛАДЕЯТ БОЖИЯТ ГРАД ЕРУСАЛИМ, ДА ПЛЪЗНАТ КАТО СКАКАЛЦИ ДА УНИЩОЖАВАТ ПРАВОСЛАВНА ВИЗАНТИЯ И
    ДА СЕ НАСТАНЯТ НА СВЕЩЕННИ ИЗКОННИ ХРИСТИЯНСКИ ЗЕМИ, КЪДЕТО АПОСТОЛ ПАВЕЛ Е ОНОВАВАЛ ЦЪРКВИ В ЕФЕС, ГАЛАТИЯ, КАПАДОКИЯ, ПОНТ, КОЛОС, ФИЛИПИ, КОРИНТ, СОЛУН - ЦЯЛА ПАЛЕСТИНА(FILISTIMS), ЦЯЛА СИРИЯ, ЦЯЛА МАЛА АЗИЯ, БАЛКАНИТЕ, АПЕНИНИТЕ, ПИРЕНЕИТЕ, ЦЯЛА ЕВРОПА! КОЙ ДАДЕ ПРАВО НА ТУРЦИЯ ДА ПОСТАВЯ ПОД ВЪПРОС ИСТИННОСТТА И ПРАВИЛНОСТТА НА СПАСИТЕЛНАТА НИ ХРИСТИЯНСКА ВЯРА, ДА ДРЪНКА ОРЪЖИЕ? Писано е: ,,Който вади нож, от нож ще погине!". Затова, препоръчвам на всяка по-запалена глава, не само да изследва Библията, както аз изучавам Корана, но и да си направи благословения труд, ДА ИЗГЛЕДА СВИДЕТЕЛСТВОТО НА УАЛИД ШОЕБАТ, БИВШ ПАЛЕСТИНСКИ ТЕРОРИСТ, КАКТО И СВИДЕТЕЛСТВАТА НА НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ-ВСИЧКИ БИВШИ ПАЛЕСТИНСКИ ТЕРОРИСТИ!

    Коментиран от #39

  • 38 Кюрда

    9 4 Отговор
    Къде Русия ще стане мюсюлманска страна ве , аве вие на смешни ли се правите , 150 милионна християнска държава еи така няма да стане мюсюлманска , те България не можаха 600 години да направят мюсюлманска че Русия за 30 години ли ще стане , бегаи от тука

    Коментиран от #40

  • 39 Ами няма да можем да се разберем

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Едо":

    Защото не сте достатъчно информиран и образован. Именно любимите ти кръстоносци през 1204 г.завладяха и ограбиха Константинопол о превърнаха света София в конюшня. А в Йерусалим до идването на кръстоносците християни, мюсулмани и юдеи си живеят мирно и кротко.
  • 40 Амиии

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Кюрда":

    Ти вземи проучи от тия колко са християни преди да драпаш глупости. И сърбите бяха много в Косово преди 60-70 години...

    Коментиран от #41

  • 41 Кюрда

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Амиии":

    Мюсюлмани има на кримския полуостров етническите руснаци са православни християни ,и даже и да има 50 милиона в цяла Русия дето не вярвам , то другите няма да станат мюсюлмани тъи че е ясно че пишат глупости , Косово от десетки години има повече албанци затова водиха воина преди време и не успяха да се откъснат , така че пълни глупости

    Коментиран от #44

  • 42 Кюрда

    0 2 Отговор
    Е какво му е лошото пък да си останат със преобладаващо население
  • 43 Баи Киро

    6 3 Отговор
    Ако не ви е ясно западната култура и начин на живот унищожава всякакви религии , поглъща ги първо това стана със християнството , то тези християнските уж народи повечето отдавна реално не са християни просто не са никакви не са религиозни , във мюсюлмански държави като Турция западната култура е навлязла във младите поколения и те масово се отдалечават от исляма , единствено по старите поколения все още държат да се спазват някакви традиции , но до време , надолу западните светски държави като САЩ дето уж са християни , но реално повечето не са религиозни унищожиха и поставиха под контрол сумати ислямски страни , къде е ислямското завладяване на света не го виждам , реално религиите умират от новия начин на живот , първата поразена религия естествено е християнската понеже това се зароди в християнски страни , това е истината
  • 44 Амиии

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Кюрда":

    Чети московски вести, глупи, от извора са:
    ""MOSCOW (AA): Muslims will make up 30 percent of Russia’s population by 2034, the country’s grand mufti said Monday.

    Speaking at a conference in Moscow, Sheikh Ravil Gainutdin said the number of Muslims in Russia has been growing with every passing day.

    “According to the predictions of experts, 30 percent of Russia’s population will consist of Muslims after 15 years,” Gainutdin said.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 един луд колоездач

    7 1 Отговор
    Не знам дали само на мен ми прави впечатление,но абсолютно нито една държава не ги иска. Не знам също така на какво се дължи тази ситуация!!!!??? Може би на това,че освен да грабят,убиват,изнасилват и да просят те друго хората от третия свят не могат да правят!!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Сирил

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    От 2000 г Путин е на власт и от тогава Русия губи около 10 000 000 руснаци повечето от тях образовани.Всяка година около 400 000 руснаци подават молби за зелена карта за САЩ От тях успяват едва няколко десетки.
  • 54 От Пирдоп

    8 6 Отговор
    ЗАДУШНИЦА е след една седмица , така че уважаеми евроатлантици тогава вийте на воля на чужди гробища, а за Русия не берете грижи!

    Коментиран от #55

  • 55 ВИЖ Саа

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "От Пирдоп":

    Това е руско мнение бе, селски.
  • 56 колко много

    5 7 Отговор
    глупости са изписани на едно място само и само да се очерни Русия.
    Ако вземем любимата Америка,Франция,Англия и Германия,колко ли ще е процента на мюсулманите?....
    Поговорка-Преди да изкараш прашинката от окото на опонента си,първо изкарай гредата от своето!

    Коментиран от #58, #61

  • 57 Абе

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кълвач":

    Най много и най голямата джамия в Европа са в Русия
  • 58 Амиии

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "колко много":

    По-малко от руските са със сигурност ;-)
  • 59 Националист

    5 3 Отговор
    Българофобската и Русофобската пропагандна машина Дойче Веле редовно ръси омраза към Русия и анти-Българска пропаганда.
  • 60 Националист

    5 1 Отговор
    Негрите вършат 8 пъти повече убийства в УСА и са 50 пъти по-вероятно да нападнат бели хора от колкото бели хора да нападнат негри. Ако белите хора се демони за тебе премести се в Конго, Нигерия ... при негрите.
  • 61 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "колко много":

    Явно гредата в в твоето око , ама как да ти я извади човек , като ти не искаш , щото това дето ще видиш въобще няма да ти хареса !!!!! Съвсем накратко та дано успееш да вденеш , а след това ще ти дам и оригинала !!!! Европа 2050 г : християни -65% , атеисти (невярващи) 23% , мюсулмани 10% , други религии 2 % !!!!! Америка 2050 г. : християни 66% , атеисти 26% , мюсулмани 2,1% (!!!!!!!! ) , други 6% !! В Южна Америка и Австралия мюсулмани почти липсват , за сметка на Азия , включително любимата ти Раша , където ще живее над 80% от мюсулманската общност начело с Индия , Индонезия и Пакистан , а оттам на север през бившите "съветски републики" пътя е кратък и безпрепятствен !!!! https://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika/162-2017/broy-3-2017/2647-badeshteto-na-svetovnite-religii
  • 62 Патриот

    4 0 Отговор
    Исляма е псевдо религия, опасна за всяко общество.
    Мухамад е бил женен за 6г. Айше и е имал още поне 10 женитби!
    Водил е войни избивал е хора.
    Живота му е пълен с нарушаване на 10те Божии заповеди.
    Мюсюлманите може да са добри хора, но Исляма е опасност за нормалните хора.
  • 63 Тодор

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Политиката на Путин по преселването на десетки милиони емигранти от Китай, Кавказ, Африка и Третия свят в Русия, доведе до това, че руските градове, са на 50% пълни с емигранти.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 1944

    1 4 Отговор
    русия Е мюсюлманска държава. в нея живеят 15 милиона мюсюлмани. най-голямата джамия в света е в москва. чеченците в москва бият и стрелят безнаказано. военния министър е мюсюлманин, президента евреин. само форумските дебили пеят химни за православна славянска русия.
  • 66 антисоросоид

    4 0 Отговор
    Само като прочетох "дойче веле " и нямаше нужда да чета до края. То от соросоидна медия освен лъжи и джендар идеология нищо неможе да се очаква
  • 67 от немско

    5 0 Отговор
    А нека първо дойче веле да погледне какво е станала германия и европа пък после да гледа в русия
  • 68 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Украинци с образование отиват в Русия по ред причони
  • 69 Хрониките на Евразия

    1 5 Отговор
    В РФ се раждат годишно 1,600 деца , умират от естествена смърт , алкохол , наркотици и болести 2,500 годишно ..
    Тоест , всяка година изчезва един град хора , колкото София ..

    Коментиран от #73

  • 70 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    А когато германците давали паспорти на руските немци в края на 20 век те спешно се нуждаели от тях ли? Абсолютен миш маш а не статия.
  • 71 Ернесто Че

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тарас Бульба":

    Македонец казва на български: Не сам Българин.Украинец казва на руски:Аз съм Българин.
  • 72 чалма тв

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ислямът е бъдещата световна религия":

    Там където има ислям-трева не расте,само бурки и шалвари и нашия Хасан събира тютюн, откъде той ще има време за да стане атомен инженер или програмист, просто го мързи, затова ще е както преди, и дори да станете повече..при вас количество никога не се превръща в качество.ФАКТ.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ЗайоБайо

    1 0 Отговор
    Дойче Веле, току що гледах предаване как хиляди бели фермери от ЮАР кандидатстват за руско гражданство, за да се спасят от режима там. Не ги мислете руснаците. Те приемат белички богати фермери, а островитяните и арабелите ги взема европата. Кой е по-играч?