9 Август, 2019 10:04 8 023 21

Родената с късмет Кристалина Георгиева (продължение)

  • кристалина георгиева

Когато Стоичков печелеше и България печелеше. С Кристалина понякога става обратното. Тя печели, а България - губи

Родената с късмет Кристалина Георгиева (продължение) - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отказът на Кристалина да помогне финансово на животновъдите в Харманли, остава следи в съзнанието на много българи. "За какво ни е представител в комисията, отговарящ за бедствията, който не ни помага?" Все пак българката е избрана неотдавна за комисар на годината - мислят някои - следователно разполага със средства. Доверието в ЕС започна да се пропуква и с времето се превърна в разочарование. Намериха се дори и политици, които яхнаха разочарованието и направиха кариера благодарение на него.

Българите не са злопаметен народ. Те страдат от комплекс за малоценност спрямо европейците и всеки българин, който покаже по някакъв начин, че не сме по-слаби от чужденците, те му прощават всичко. Или почти. Христо Стоичков прослави България, както никой друг с головете, които вкарваше. Няма българин, пътувал из Европа, който да не е почувствал уважението към страната ни, благодарение на гениалния "левак". Каквото и да каже той, както и да го каже, ще му бъде простено. С Кристалина, нещата не са същите. Разликата между двамата са головете вкарани от Стоичков. Те са за България. Кристалина от години печели точки, но те са само за нея. Обявена за "избрана" за "Комисар на годината", българката участва в една лъжлива постановка, организирана от лобистите в Брюксел. Подобни избори никога не е имало. Един филиал на "Файненшъл таймс" издаващ информационния бюлетин "Юропиън Войс", инвестира в нея и я обяви за европейски шампион. Тази "победа" бе отпразнувана с пищен прием, в който участваха 120 представители на големите световни корпорации. В София, медиите се задавиха от хвалебствени коментари относно признанието на европейците към...България.

След церемонията в Брюксел Кристалина Георгиева излетя в орбитата на световните чиновници. Тя няма никаква политическа изява, никаква реформа не носи нейното име, нито е написала книга по специалността си - икономиката. Изстреляната във висината на сферите на влияние българка не спря да прескача от институция на институция и да се появява като пожарникар на повикване, когато ситуацията го изисква. След като замести Румяна Желева по спешност, тя направи същото с Ирина Бокова. В последния момент, Кристалина се впусна в злепоставяща България постановка, за избора на генерален секретар на ООН. Предложената първоначално от българското правителство - Ирина Бокова, водеше цели десет месеца, във всички проучвания. Тогава плъзна слуха за връзката на Ирина с Москва. Бойко Борисов изглежда не знаеше, или никой не го беше предупредил, че ООН е създадена от американците. На конференцията в Ялта Рузвелт подарява на Сталин цяла Източна Европа, за да бъде създадена в Ню Йорк тази институция. Оглавяването на световната организация от човек на Путин, дори и да е само предположение, беше недопустимо. Именно в тази деликатна ситуация, не се намери по-подходящ човек от Кристалина Георгиева да забие нож на Бокова. Двете са близначки по произход, но с диаметрално противоположни кариери. Ирина обаче се опъна и отказа да се оттегли. България тръгна към сигурна загуба с две кандидатки. Някои коментатори припомниха, че Норвегия също е участвала с двама кандидати. Те пропускат да кажат, че Норвегия е между най-богатите страни в света, а България между най-бедните. Богатите хора могат да си позволят да правят каквото им хрумне. Една загуба за тях е нищо. Бедните никога не правят каквото им хрумне, защото са зависими. Те изпълняват волята на по-силните и на по-богатите. С това си печелят хляба. Загубата за тях е винаги болезнена.

Бойко Борисов се опита да обясни създалото се положение, но се оплете като новобранец закъснял от отпуска. Ирина Бокова пи една студена вода и замина в пенсия. Без да се чувства унизена от плачевния резултат, получила при гласуването в ООН, Кристалина си взе дължимото. Тя осъмна на поста заместник директор на Световната банка - институция, управлявана от САЩ.

В заключение какво излиза? Когато Стоичков печелеше и България печелеше. С Кристалина понякога става обратното. Тя печели, а България - губи.

(следва)

Автор: Божидар Чеков


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТВ новините

    43 11 Отговор
    Сталинка Георгиева комунистическа подлога цялата държава е едно комунистическо котило и се управлява от некачествени хора правешкия селянин Бай Тошо неговата охрана и едвам завършил за пожарникар Бойко дебелия плазмодия Сакскобургготски и не на последно място чалгар а и тъпанар словом дългия който може да търси препитание в чужбина и да бяга от тука да продава имоти да си тегли спестяванията от банките и да изчезва от тая държава след 20 години преобладаващото население ще бъде цигани и тъмно кафяви и застаряващо българско население И ще останат най-некадърните от българския етнос бягайте не си губете времето в тази second hand държава доминион колония на на САЩ и отдавна купена от световната банка Живейте си живота хора веднъж се живее не си губете времето в тази кочина

    Коментиран от #10

  • 2 Nona

    37 4 Отговор
    Правя всичко за пари, дреме ми за България.
  • 3 Отегчен

    55 4 Отговор
    Не разваляйте лятното настроение на хората със статии за тази стара чанта с рождено име Сталинка !
  • 4 Госあ

    20 2 Отговор
    Ами харесват ми мненията на Чеков. Адмирации.
  • 5 Ха ха ха

    23 2 Отговор
    Те всички от това племе все преследвано и ревящо са все късметлии в това число и нашата стрина Кристалина селското кюфте...е преди 80 г късметът малко им поизневери де ама карай, къде всички знаят)))
  • 6 Townboy

    26 5 Отговор
    Не е късмет! Еврейката е с предимство в еврейските институции като например Световната банка, МВФ и прочие. Препоръчвам книгите на проф. Никола Николов относно еврейския заговор срещу нас.
  • 7 Анти милиционер

    17 1 Отговор
    Жид Сталинка
  • 8 Незнайко

    18 2 Отговор
    "Всеки народ има такова управление каквото заслужава".
  • 9 Късмет ли е....

    12 0 Отговор
    Какъв късмет, това късмет ли е, не съм сигурен.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хаджи Генчо

    6 1 Отговор
    Ашкенази,генетична лолност!
  • 12 кретеноид педеразлиев

    11 0 Отговор
    тая стане ли шеф на мвф нашите кретеноиди, които ни управляват ще си помислят че е далавера и такива заеми ще изтеглят че ум да ти зайди-после народа ще ги плаща!!!
  • 13 Умно село

    18 0 Отговор
    Попитали земеделците:
    Защо зелката е винаги усмихната?
    Ааа..м защото има кочан в гъ**а., така и нашата родна лелка зелка.
    От където мине трева не никне.
    Статията е написана добре , а и самият автор е човек от сой!
  • 14 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    ЕДНО -ГНУСНО ;МРЪСНО;ГАДНО И ПОДЛО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ПРИРОДАТА -ПРИПИСАНО НА БЪЛГАРИЯ- ...ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ Е ЕВРЕЙСКО;ФИЛИСТИМСКО;ЦИОНИСТКО; СЕМИТСКО; ИЗРАИЛСКО И МИЛИАРДЕРСКО ТВОРЕНИЕ !!! ДНЕС СНАЙПЕР -УТРЕ РАКЕТИ ...И СВЕТЪТ ЩЕ ОТЦЕЛЕЕ -ЗА НОВОРОДЕНИТЕ СЛЕД НАС !!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ НА КОЛКО ГОДИНИ Е ТОЗИ БИВШ БЪЛГАРСКИ -ПОЛУУМРЕЛЯК ??? НО ТРАТАТОЙКО ТОЗИ ПЪТ НЕ СМИСЛИ !!! НЯМА ДА СТАНЕ ШЕФ НА ГНУСТНИЯ -ЕВРЕО-СЕМИТСКИ-ЦИОНИСТКИ "МЕЖДУНАРОДЕН ФОНД" !!! ВРЕМЕ Е ЗА УНИЩОЖАВАНЕ ДОМИНАЦИЯТА НА ДОЛАРА !!!!!!!!!
  • 17 12гогог

    12 1 Отговор
    Малей, света се управлява от изкуфели, но болни от амбиции пенсионери. Тая смачкана чанта вече може само котка да управлява, тя се кипри за ООН. Ма и тия дето дават баницата са чисто луди, за връзване.
  • 18 сиь

    12 0 Отговор
    Вижте прекрасната снимка. Лакомо животно, отворило паст, и присвило очички! Няма ли кой да каже, Царя е гол!

    Коментиран от #19

  • 19 Румяна Костова

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "сиь":

    Ако има трибуна, на която да кажем кой от световните политици и техните потръчковци са голи, то шахматната дъска на Гео политиката ще се превърне в нудиски плаж.
  • 20 Хасан

    7 0 Отговор
    Ами еничерин на Ротшилд ,това което беше Караибрахим за османците в« Време разделно»
  • 21 ежко

    0 0 Отговор
    Я се разровете ,чия потомка е сталинка,ей кой не е минал той не е....