Last news in Fakti

19 Август, 2019 18:04 2 410 15

Системата не действа

  • елена гунчева-
  • съдебна система-
  • убийство

Не се поправят в затворите, само стават по-жестоки, защото знаят, че най-лошото е затвор

Системата не действа - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки път едно и също. Да припомня един стар случай. През 2000 година в Куртово Конаре Рангел Каваков убива с особена жестокост с 11 удара с железен кол в главата малко дете, което е подмамил с обещания. Осъден на 20 години затвор.

Убиецът на деца си уплътнява живота в затвора, като съди държавата. Последният му иск преди няколко години е за 150 000 лева за лоши битови условия в килията. Прави бутафорни опити за самоубийство, за да излезе по-рано. Превъзпитание явно няма, а само озлобление от наказанието. След няколко години този УБИЕЦ НА ДЕЦА ще излезе на свобода - сред нас, сред нашите деца, на детските площадки, около детските градини. Той е загубил човешки облик, не знае да се труди, не помни какво е живот извън затвора. КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ Е НЕОБХОДИМО ДА УБИЕ И ДРУГ? ИЛИ ДРУГО ДЕТЕ?

Системата явно не действа. Убиецът от с. Сотиря е бил съден за блудство и изнасилване, бил е в затвора. Излязъл е И Е УБИЛ! Не се поправят в затворите, само стават по-жестоки, защото знаят, че най-лошото е затвор.

Докога? Докога ще слушаме соросоидните организации? Докога ще жалим убийците? Докога ще убиват и ще се гаврят с българските деца?

Да припомня, че цивилизована Япония скоро изпълни чрез обесване две смъртни присъди на убийци. В САЩ в много щати за подобни престъпления се стига или до електрическия стол или до смъртоносна инжекция. Нима тези страни са варварски?!

Автор: Елена Гунчева


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един там

    40 0 Отговор
    Трябват по-тежки наказания! Доживотен затвор или наказания от 40-50 години и повече. В Америка им дават по 600 години затвор пък като ги излежат да излизат.
  • 2 Лекар БГ

    22 1 Отговор
    Да,така е.Само че,в цялото ЕС смъртното наказание е премахнато.Така че,и да слушаме или не соросоидните органицации,няма как да го променим.Вчера,от ВМРО настояваха за промени в НПК.Така щото,подобни типове,да попадат в затвора веднаж и там да си останат ефективно,до живот и без помилване.Поне това./често,в самите затвори,педофили,убийци и/или изнасилвачи на деца,рядко имат дълъг живот/.
  • 3 Факт

    29 0 Отговор
    Ми 100 години затвор звучат справедливо!
  • 4 Турчина

    21 0 Отговор
    Във затворите е пълно със нехранимайковци ние ги храним на готово докато те излежават присъдите си за какво ни е да лежи и пак да излизат на свобода. Не ка даги ефтанизират такива тежки убийци. Във България съдебната система е виновна всичко е извън контрол вече кой както може така си действа и още по лошо ще става положението във България докато ни управлява мавията. И трябва да се гласува който няма образование да му бъде отнета правото за гласуване защото по тоя начин той за себе си не е от полза камоли за обществото хал хабер си нямат от света.
  • 5 Госあ

    18 0 Отговор
    Тук съм съгласен за американското законодателство. Даваш му трицифрена присъда и така. Няма смъртно наказание. Въпреки че не виждам нищо лошо в него. И в Япония освен че го изпълняват,ги държат с години примерно 5-6, уж ако излезе нещо ново...но това според мен е още по хард, да чакаш и да не знаеш кога. И в един хубав за човечеството ден ти приключват жалкото и гнусно съществуване.
  • 6 11ап

    14 0 Отговор
    Да , няма смъртно наказание, (но може да счупят 206- те Кости) и готово
  • 7 регулировчик

    6 10 Отговор
    Въпросът е не толкова как да се наказват престъпниците, а какво трябва да е обществото, за да не генерира престъпност.
  • 8 Принца на АДА

    9 2 Отговор
    Не е нужно смъртно наказание, прострелват го в корема и го оставят да се мъчи няколко дни докато умре.Другото е да му напълнят вените с въздух и да го оставят ефекта е още по гаден и никой няма да разбере и без това го лекуват.Не е вече толкова зле може да го лекуват и в лазарета на затвора, а там стават чудеса.
  • 9 Краси

    19 0 Отговор
    Може да звучи антиевропейско, но бих желал за такива изверги да се върне смъртното наказание... И съм сигурен, че 90 процента от хората ще подкрепят такава инициатива.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Владимир Кънчев

    1 8 Отговор
    Уважаема госпожо Гунчева,
    Имахме стара епистоларна закачка, та да продължим. Разискваният от Вас въпрос за "неработеща система" категорично сочи, че никога не сте произнасяли смъртна присъда. Въпросът има две страни - този когото бесят и този който го беси! Не ви е ясно, кой е по-наказан в тази демократично- хуманна връзка! Въпрос на възглед!Лятото свърши, няма да Ви каня на море, но не се излагайте повече пред малко останалите с минало!

    Коментиран от #14

  • 12 Бай Иван

    7 0 Отговор
    За убийство на деца единствено смъртна пирисъда по бързата процедура.Това няма да замени болката на родителите, но изрода няма да има повече провинения, а и другите ще знаят какво ги чака.

    Такива не са човеци и трябва да се чистят!!!
  • 13 антрашпиц

    5 0 Отговор
    Системата неработела,ма то кое работи в таз държава ве кауни..
  • 14 Чинга чук

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Владимир Кънчев":

    Кънчев, Кънчев а, можиче би Красимир Кънчев?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.