Last news in Fakti

23 Август, 2019 13:03 5 236 27

Да убием лекаря

  • сотиря-
  • мартин трифонов

Работата на полицията и МВР не е да пишат писма в подкрепа на Иван Гешев, а да си вършат работата, за която им плаща всеки един българин

Да убием лекаря - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Върху него се изсипва и водопадът от обвинения на роднините на убитото дете. Мъката им е неописуема и естествено да не усетят капаните на институции и заинтересовани кръгове, които са готови да ги използват за свои цели. А целта е да се отклони вниманието от гафовете на МВР и куп други структури, които струват стотици милиони, а ефективността от работата клони към нулата. Някои медии и журналисти също влизат в този кюп.

Извършителят на гнусното престъпление Мартин Трифонов вече не е главен герой. Той е в ареста и вече не е източик на сензационни новини. Затова напред бе изтласкан лекарят от Спешна помощ. Да, правилата са били нарушени. Проверяващите обаче грешат като мълчат за причините. Така дават повод да се роят слухове и предположения.

Къде останаха въпросите към вътрешния министър Младен Маринов за това кой е трябвало да контролира, наблюдава или поне да се интересува от поведението на Трифонов, който вече е лежал в затвора за блудство? Защо МВР харчи огромен финансов и човешки ресурс в широкомащабни операции по издирваненто на убиеца, вместо да извършва превантивна дейност? За пореден път министър Маринов и подчинените му нямат никаква вина за спокойно разхождащите се педофили и други подобни изроди. Има ли списък на тези лица? Къде са отговорниците по контрола на техните действия? Къде са дузината агенции и куп други структури, за които бюджета е просто виме. Оправданията и глупостите които ръсят след всяка трагедия с дете и поредното злодейство говорят не само за безпомощност, но и за тотален непрофесионализъм. За морал и съвест да не говорим.

Проблемът продължава да е, че по села и паланки е въпрос на късмет дали ще осъмнеш. Насилието е начин на живот и препитание. Маргинализирани маси превземат територия след територия, а институциите правят всичко възможно, това да остане скрито. Те това работят – да закопават проблемите като болно от африканска чума прасе.

Изнасилванията, кръвосмешението, побоищата, пиянските изстъпления и всякакви други извратености са всекидневие в много повече семейства, отколкото си представяме. И определени кръгове печелят от това. Прост народ – слаба държава, е казал народът. В слаба държава се краде най-лесно. Зловещо безхаберие и зловеща некомпетентност от строителите на нова България.

Това е темата за разговор. Работата на полицията и МВР не е да пишат писма в подкрепа на Иван Гешев, а да си вършат работата, за която им плаща всеки един българин. Включително жертвите на развилнелите се идиоти.

Обществото и институциите трябва да помогнат на първо място на семейството и близките на детето да преживеят ужаса и шока от загубата. През това време да се измъкнат на светло тунеядците, които получават заплати да си бъркат в носа, вместо да работят по превенцията на типове като изрода от Сотиря. Вече трябваше да е готов задълбочен анализ на случилото се и да се трасират стъпки в посока на овладяване на битовото насилие, което е добило масови размери. Бездействието на МВР и институции също е насилие – срещу цялото общество, защото създава условия за престъпления.

Моралният нихилизъм ще ни погуби. Да го знаете.

Автор: Борис Петков

Източник: FROGNEWS


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм да

    53 5 Отговор
    ЦигаРинът ще си излезе след 2-3 години, а сега ще обвиняваме доктора. Тези дето много знаят що не кажат как лекарят да направи сърдечен масаж върху гърдите на момичето, които са били смачкани и ребрата й е можело да пробият сърцето? Какво да направи в линейката, когато черепът й е бил счупен и мозъкът на пихтия?
    И това го е направил мръсния убиец, за който никой не говори.
    Сега бабката на момичето ще съди лекаря. Що не съди убиеца? Щото от него няма да може да взема парици..
    А такива като този манЗал са електорат и затова полицията ги пази. Нищо, че убиват и изнасилват. Нали идват избори - такива ще гласуват като им се даде по 1-2 лева

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    54 3 Отговор
    Абсолютно вярна и точна статия! Подкрепям изцяло! Само да допълня, че това е с ГОДИНИ! ГОДИНИ БЕЗПОМОЩНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ!

    Коментиран от #17

  • 3 мислещ

    15 25 Отговор

    До коментар #1 от "Ммм да":

    Абе и това не е баш така...Момичето е говорело и е опитвало да се повдигне, ако може да се вярва на писанията, така че няма как "мозъкът й да е бил на пихтия". Та малко наистина съмнително изглежда, че е починала.

    Коментиран от #9, #23

  • 4 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    24 0 Отговор
    Много точно, тъжно и жалко. Самата истина, която никой не иска да погледне и признае. Лошо ни се пише с такова безхаберие, настанило се дори у самите нас.
  • 5 Краен

    22 0 Отговор
    При липса на смъртно наказание , единственото решение е публичен линч на убиеца .

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Краен":

    Това няма да реши основният проблем: моралната деградация и липсата на желание за промяна в нас самите!
  • 7 виц

    17 2 Отговор
    Погребение. На поклонението изведнъж откъм ковчега се чува чукане, тропане и едва доловим глас:
    – Минке, Минке, помощ! Моля те, Минке, измъкни ме оттук, жив съм!
    Опечалената Минка:
    – Млъкни бе, Стамате! Докторите знаят най-добре...
  • 8 хахахааааааа

    16 1 Отговор
    Това са казали адвокатите които предвкусват комисионната
  • 9 Ммм да

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    А вие откъде знаете какво е било състоянието на момичето? От бабата, която сега мисли как да се възползва от ситуацията и да прибере някакви пари ли?
    Не виждате ли, че всички изведнъж започнаха да говорят за доктора, а за убиеца никой не говори. Кой знае може да го осъдят на 5 години и да излезе и пак да изнасилва и убива. Този не е човек, а животно. Да го оставят на тълпата да го линчува...

    Коментиран от #12

  • 10 Bubbles

    12 8 Отговор
    Каква е тая позиция?
    МВР гнусни, докторчето светец...
    Нема такива филми!
    Няма как да се докаже какво точно е било по времето когато линейката е пристигнала на местопроизшествието.
    МОже да е така както казва доктора, може и да е така както казва бабата. Ся като знам в последните петнадесетина години как се изродиха над 95% от докторите не бих се учудил ако е виновен.
    Не можем да знаем и НИКОГА няма да разберем, затова нямате право да пишете подобни позиции.
    А МВР какво ви е виновно в случая не знам.
    Работата на МВР е да лови престъпниците което и прави, НО съда и съдийте са тези които пускат.

    Коментиран от #21

  • 11 Един

    14 2 Отговор
    Е това ни донесе криворазбраната "демокрация"!!!
    // Чели ли сте Любен Каравелов : "Пази боже сляпо да прогледа!" //
  • 12 мислещ

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ммм да":

    Това едно на ръка, ясно, че има манипулация и главният проблем е в държавата, че изродът е бил на свобода, обаче това хич не означава и че лекарят няма вина, и че не е можело да бъде спасена. Просто не трябва да гледаме само от угодната ни страна на нещата. Факт е, че лекарите масово също са неадекватници и гадове.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    А КОГАТО РОМИТЕ ПРЕБИВАТ ДОКТОРИТЕ
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    ТАЯ БАБА ГЛЕДА ДА СПЕЧЕЛИ ДИВИДЕНТИ ОТ СМЬРТА НА ВНУЧКА И БОГ ДА ГО ПРОСТИ ДЕТЕНЦУТО МИ ТО ТУЙ Е КУЛТУРАТА И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ И ДЕЙСТВИЕ НА НАШТЕ РОМИ ПЬРВО СИГНАЛНИ СА ДАЖЕ СЕ ЖЕНЯТ ПО РОДНИНСКИ
  • 15 Кольо Аврамов

    10 2 Отговор
    А бе кой да му следи действията на тоя манго , то в България всеки трети е с присъда включвам и българи в това число, че и от нас има такива , може ли на всеки престъпник да има зачислен полицай , А БАБАТА ЕДНО ДЕТЕ НЕ Е ОПАЗИЛА , ОСТАВИЛА ГО Е САМО НА УЛИЦАТА, ЗАЩО КАТО Е ЗНАЕЛА, ЧЕ ИМА ТАКЪВ В СЕЛО ?!
  • 16 Господ гледа

    9 6 Отговор
    Лекарят е длъжен до последно да се бори за живота на пациента си дори когато е невъзможно да го спаси Детето е умирало в ужасни болки шок и ужас Този миндил задължително трябваше да се бори до последно за живота му а не да си гледа спокойствието
  • 17 ГОШО

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Е да ама , Волен е болен и Каракачанов е шкембе войвода а пък Жорж Ганчев /Бог да го прости/ беше Бай Ганьо ли ,знам ли как още го наричаха ,а Радан Кънев и там другите неукрепнали педераси са тия дето са баш еврепиоци и те ще ни отървът от Путин и данък студия Нали така
  • 18 когато набиеш лекар

    9 6 Отговор
    все ще е късно! Те са убийци и също такива престъпници, като изнасилвача! Застанете в някое спешно в голям град и ще видите колко хора ще убит с неханието си... лично преброих 10 човека за 5 часа в УМБАЛ Пловдив ;) Пази БОЖЕ да ти потрябва лекар в България!

    Коментиран от #19

  • 19 Жалко

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "когато набиеш лекар":

    Ми кво си правил в спешното, бе? Щом всички доктори са глупаци, какво правиш при тях?
  • 20 Омбре

    6 5 Отговор
    Каквото и да си приказваме ,,лекарят" е съучастник в убийството на това дете.Престъпникът Мартин си заслужава най-сурово наказание,но бездействието на лекаря,за който лекарската комисия отказа коментар,си е за съд!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Bubbles

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Яни":

    Е полицията ли е писала закона дето забранява да се гърмят такива твари?
  • 23 А дали е говорила

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Никъде не е публикувана аутопсията. Информацията която се публикува не е достоверна
  • 24 Ханко от село Осеня

    0 0 Отговор
    Тази статийка не е нищо повече от наливане на масло в огъня , човъркане в теми които се очаква да разбунят повече хора и да се отприщи вълна от лайна заливаща отговорните институции. Какво повече да направят тия институции , увеличаване на полицейско присъствие ли какво , още 50000 полицая , полицейска държава . да се следят постоянно пиянките из села и градове. Ти като нямаш съзнанието не очаквай държавата да ти го замести , друг е въпроса че за някои престъпления е нужно и адекватно наказание , с главата надолу на мегдана в центъра на селото
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 възмутен

    1 0 Отговор
    Гнус ме е да го коментирам този идиот